X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta ja też myślę o zakupie naklejek tylko ciągle koncepcja mi sie zmienia 😃 Na allegro może być troszkę taniej tym bardziej jak ktoś ma smarta i ta darmowa przesyłkę. Na początku chciałam zrobić pokoik w koncepcji lasu ze zwierzątkami bo mam pokoik w pastelach zielono szarych ale takich jasnych. Natomiast teraz stwierdziłam że tam bedzie za mało różu i jednak chyba zdecyduje się na zakup naklejek w kształcie bialych groszkow, gwiazdek lub chmurek i jakiś dodatków różowych żeby było bardziej dziewczęco ☺

https://allegro.pl/oferta/biale-kropki-groszki-naklejki-na-sciane-105-szt-9568392973?fromVariant=8149018384

Fajne są też plakaty ☺

https://www.pakamera.pl/pokoj-dziecka-obrazy-i-plakaty-zestaw-plakatow-do-pokoju-dziecka-tryptyk-nr2123265.htm

Mate też już kupiłam taka dużą już na przyszłość ☺

https://mamabrum.eu/p/24/695/mata-puzzle-xl-150-x-150-x-1-cm-z-obrzezem-pianka-eva-rozowa-maty-piankowe-i-edukacyjne-kojce.html?gclid=Cj0KCQjwz7uRBhDRARIsAFqjulnRJawRDvv6oqpW4TmwoPv9QrW7lT9ztTC86dQQMFd_14sPBicphooaAsEuEALw_wcB

Kiedyś kupiłam swojej chrzesnicy misia szumisia i podobno nie działał na nią w cale 😃 Może ktoś mi go sprezentuje i sprawdzę na własnym dziecku ☺ Każde w końcu jest inne 🤔

Ana.Ta lubi tę wiadomość

6056198c02.png
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi wrote:
    Sylwian jak tam w szpitalu, jak ciśnienie? Jest lepiej?
    Wyszłam na własne żądanie. Obiecali mi holtera od piątku, w sobotę lekarz powiedział,że nie wie czy znajdzie kogoś do założenia,Ale wpisał w kartę,że ma być. I nic,wczoraj to samo,do tego na obchodzie był ten konował,który źle zmierzył mi szyjkę w zeszłym miesiącu. Więc już wiedziałam,że nic z tego. Niedosyć,że powiedział,że od piątku jak mi mierzą 3razy dziennie ciśnienie to mam idealne, więc nie widać wskazań do holtera i może ordynator podejmie decyzję po weekendzie,to wyniki krwi i moczu ok A zbadali wszystko co się da, ktg 2 razy dziennie bez zastrzeżeń,tylko małemu bardzo się nie podobało i kopał i uciekał,więc czasem leżałam 1,5h zamiast 40minut ;) ten "lekarz" jedynie pytał mnie czy nie mam cukrzycy ciążowe albo czy ciąża nie jest starsza,bo wyszło mu,że dziecko ma 1,7kg i termin porodu na 15.05 zamiast 27.05. Coś nie chciało mi się wierzyć,bo 2.03.miał 1,25kg,więc wątpię żeby przytył 0,5kg w 1,5tygodnia. I się nie pomyliłam,bo na karcie wypisu mam opis usg z piątku i waży 1,55kg. Więc tym bardziej nie przybrał 140g w 2 dni. Kolejny przykład co to za lekarz. Więc skoro wszystkie wyniki mam bez zastrzeżeń i jeszcze nie wiadomo czy mi dadzą holtera,to wyszłam. Kazali mierzyć ciśnienie w domu 4x dziennie. no od wczorajszego popołudnia jestem w domu,a ciśnienie nie było większe niż 120/78. Powiedzieli,że jak mierze to mam przed tym 20minut posiedzieć,nie chodzić na siku, czy żeby przejść parę metrów ,tylko mierzyć po poczekaniu. No moze coś skopalam,aż tak nie pilnowalam czasu ile minęło odkąd usiadłam,żeby mierzyć. Pisałam z moja lekarka i widzimy się bez zmian za tydzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2022, 11:34

Merci92, Leksa, Ana.Ta, Zosiek, Megsi, Malinka2021, Asiulka87 lubią tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian jejku ależ mam niesamowite „przygody”. Wiesz dobrze zrobiłaś, w domj czujesz się swobodniej, coś możesz porobić, a ciśnienie faktycznie masz w normie 😘 oby tak zostało- trzymaj się 💛

Merci92 sliczne te plakaty itd. Ja zatanawialam się nad plakatami, później nad leśnymi naklejkami. Ale na ten moment podobają mi się naklejki króliczków 🙈 też właśnie ożywią pokój bo pomalowalismy na bardzo, bardzo zgaszony róż ktory trochę wpada pod beż, a matę chcę szaro-białą. :)

https://allegro.pl/oferta/kroliczki-balony-naklejki-na-sciane-50x100cm-9865543356

Ja kupiłam takiego małego szumisia (o dziwo też króliczka😂) https://allegro.pl/oferta/szumiaca-zabawka-momis-lulu-rozowy-krolik-11791773782?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_term=desc-yes&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dck_toy_pla_ss&ev_adgr=zabawki&ev_campaign_id=14579299570&gclid=Cj0KCQjwz7uRBhDRARIsAFqjulkHEJSGpEA9e5Y52EtJM6Fax5EnP04KJ7lIqOpNKl3V7uGkQM0n2fUaAqKGEALw_wcB
    Widzę że jest na allegro, ja dorwalam wczoraj na giełdzie nowego za 15 zł.

Z interaktywnych zakupiłam po opiniach taką:

https://www.smyk.com/p/vtech-grzechotka-owocowa-gasieniczka-i4061255?gclid=Cj0KCQjwz7uRBhDRARIsAFqjullNj62c1Ct-rCUxK4oX7l82XQIn8FPAreNde0DPNZ3W09LhIPXBE8saAsKKEALw_wcB

I taki bardziej gryzak, ale też ma drobny dzwięk jak naciska się na dwa klawisze:

https://allegro.pl/oferta/gryzak-grzechotka-kluczyki-dzwiek-swiatlo-0m-11888950931?reco_id=a46ec3d9-a37b-11ec-b5b4-bc97e12caae0&sid=0e7a5475e04eefd78184d559df6fb9f87c889ad5ac94196dac75ac99722370c3&bi_s=archiwum_allegro&bi_c=Product&bi_m=reco&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2022, 10:54

Merci92, Leksa, 5ylwian lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Provitamina ale mialas super niespodziankę! Na pewno będą super wspomnienia 💛

A ja mam też pytanie z innej beczki do mamusiek z doświadczeniem. Czym najlepiej umyć/ odkazić twarde zabawki które mają mechanizm, aby go nie zamoczyć - szmatka woda i ocet? Czy lepiej kupić jakieś płyny specjalne?
    I zastanawiam się jak np takiego szumisia wymyć. Nie wiem czy aż tak trzeba wszystko odkazić 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2022, 10:52

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta ja miałam specjalny jakiś organiczny płyn do mycia zabawek, ale zapach mi nie pasował.🤣 Teraz kupię po prostu płyn do mycia butelek oraz akcesoriów dziecięcych, woda z jego odrobiną i wacikiem przemyje. 😉
    Zabaweczki super 😁

Te plakaty i naklejki są śliczne, my dopiero pokój dla młodej będziemy ogarniać w przyszłym roku, teraz będzie mieć kącik u nas w sypialni i pewnie coś powieszę nad komodą 🙃

5ylwian nie masz możliwości iść od razu do kardiologa? Mój mnie bierze do szpitala i w ciągu kilku dni mam echo i holtera. Masakra z tymi lekarzami... Trzymaj się tam i odpoczywaj 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2022, 11:32

5ylwian, Kasjanna, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Vende Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian, biedna jestes, takie masz przejścia z tymi lekarzami :( Mam nadzieje, ze cisnienie zostanie juz w normie. Oszczędzaj sie w domu i mam nadzieje, ze wszystko sie poukłada :).

Provitamina, super z tym baby showerem, fajnie ze sie podobalo. Ja poki co tez jestem nastawiona na to, ze nie chce, ale zobaczymy, moze tez mnie ktoś zaskoczy ;) chociaz watpie, bo u mnie wszystkie kolezanki sa jeszcze na innym etapie i nikt nie ma dzieci, takze watpie aby ktoras na to wpadła i miala ochote. Ogólnie od kiedy zaszlam w ciążę większość tych kontaktow sie mocno ograniczyla. Szkoda, ale najwyraźniej tak to juz musi byc.

Przeraża mnie jak piszecie o tych pokoikach. Ja poki co nie mam do pokoju nic. Co prawda tez robimy poki co tylko kącik w sypialni ale nie mam do niego nic... Nawet lozeczka bo czekam czy nada sie to spadkowe ktore mamy dostac. W ogole nie wiem jak sie zmieszczę w sypialni z przewijakiem itp... A jednak chciałabym miec go blisko lozeczka, chociaż w lazience tez mam miejsce na to, ale jakos nie wiem czy bede chciała latac tak w nocy z Mała z pokoju do pokoju... Mam nadzieję, ze bede miala jeszcze troche czasu zeby to poplanowac.

Najgorsze, ze ja nawet nie wiem czego mi brakuje. ;)

Ana.Ta lubi tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2022, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian brak mi słów na ten szpital. Naprawdę czasem lepiej dmuchać na zimne. Dobrze zrobiłaś że się wypisałaś. Mierz sobie sama ciśnienie i jakby znowu skoczyło to ich męcz, bo z tym to lepiej uważać.

Ja u lekarza tez miałam wysokie ciśnienie, ale przestałyśmy się odzywać i drugi poniar normalny. Teraz czasem czuje,że mi skacze, ale dalej jest w normie.
    Ja jestem niskociśnieniowcem wiec dla mnie 125 to już wysokie, ale dla lekarzy idealne.
    Co do wagi to wiem, że jest jakiś margines błędu, ale to chyba jeszcze później ciąży, teraz powinny te pomiary być w miarę dokładne,a przede wszystkim nie sluchaj go z terminem porodu, bo liczy się ten co był na prenatalnych, teraz jest za dużo zmiennych już, żeby na to patrzeć.

Ja też usłyszałam ostatnio, że z rozmiarów brzucha xzy tam położenia macicy to jestem 30+2 a byłam wtedy 28+2

5ylwian lubi tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta Kurcze a wiesz, że długo też chciałam kupić te króliki bo są prześliczne i na tych pastelowych kolorach scian wyglądają super :-) Mężowi też bardziej podobają się te króliki niż plakaty :-) Już sama nie wiem co kupić :-) Jakiś zamęt mam w głowie :-) Dzięki za linki też kupie jakieś zabawki bo w sumie oprócz dwóch misiów nie mam nic :-)

Vende nie martw się jeszcze jest czas :-) Wydaje mi się, że dobra organizacja i na przykład wyznaczenie sobie czasu na to bardzo ułatwia:-) Grunt żeby dobrą listę sobie zrobić co kupić i porozglądać się w opiniach i cenach :-) Później sam zakup nie trwa długo i zobaczysz jak szybko będziesz wykreślać potrzebne rzeczy:-) Ja korzystam z takiej listy wyprawkowej zakupionej w gratisie do książki :-)

A z tymi rzeczami, które ma się otrzymać od rodziny to ja już tak czekam od kilku miesięcy bo coś było mi zaproponowane i do dzisiaj tego nie dostałam więc jakoś przestałam już liczyć na innych :-) Jak dostane to spoko jak nie to już jestem przygotowana i się nie martwie :-)

Ana.Ta lubi tę wiadomość

6056198c02.png
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek wrote:
    Ana.Ta ja miałam specjalny jakiś organiczny płyn do mycia zabawek, ale zapach mi nie pasował.🤣 Teraz kupię po prostu płyn do mycia butelek oraz akcesoriów dziecięcych, woda z jego odrobiną i wacikiem przemyje. 😉
    Zabaweczki super 😁

Te plakaty i naklejki są śliczne, my dopiero pokój dla młodej będziemy ogarniać w przyszłym roku, teraz będzie mieć kącik u nas w sypialni i pewnie coś powieszę nad komodą 🙃

5ylwian nie masz możliwości iść od razu do kardiologa? Mój mnie bierze do szpitala i w ciągu kilku dni mam echo i holtera. Masakra z tymi lekarzami... Trzymaj się tam i odpoczywaj 😘
    No właśnie znajomy taty jest kardiologiem i może da mi skierowanie na holtera. Nie wiem czy to jakaś różnica,ale to holter ciśnieniowy,więc chodzilabym po prostu cały dzień z opaska na ręce,żeby mierzyła ciśnienie co 15minut

Zosiek lubi tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi wrote:
    5ylwian brak mi słów na ten szpital. Naprawdę czasem lepiej dmuchać na zimne. Dobrze zrobiłaś że się wypisałaś. Mierz sobie sama ciśnienie i jakby znowu skoczyło to ich męcz, bo z tym to lepiej uważać.

Ja u lekarza tez miałam wysokie ciśnienie, ale przestałyśmy się odzywać i drugi poniar normalny. Teraz czasem czuje,że mi skacze, ale dalej jest w normie.
    Ja jestem niskociśnieniowcem wiec dla mnie 125 to już wysokie, ale dla lekarzy idealne.
    Co do wagi to wiem, że jest jakiś margines błędu, ale to chyba jeszcze później ciąży, teraz powinny te pomiary być w miarę dokładne,a przede wszystkim nie sluchaj go z terminem porodu, bo liczy się ten co był na prenatalnych, teraz jest za dużo zmiennych już, żeby na to patrzeć.

Ja też usłyszałam ostatnio, że z rozmiarów brzucha xzy tam położenia macicy to jestem 30+2 a byłam wtedy 28+2
    Ja mam to samo, przy 120/80 już mnie boli głowa, a jak mam 100/60 to jest super

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pytanie z innej beczki, mierzą Wam ilość wód płodowych? Wskaźnik AFI? Ile macie? Ja u lekarki 2 tyg temu miałam 18, a teraz niby przy przyjęciu w piątek wpisali 22,7cm A norma jest do 20,potem to niby wielowodzie i już się znowu będę nakręcać...

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej wszystkim 😍
    5sylwian dobrze, że już jesteście w domu, masakra z tym szpitalem i jak zaufać lekarzowi 🙈🙈 takich cymbałów to powinni mieć na oku.
    U mnie Afi to chyba mierzą na oko. Po ostatnim badaniu mam tylko notatkę, że Afi w normie

Vende co Do wyprawki to myślę, że każda z nas nawet jak myśli, że ma już wszystko to się okaże w praniu że czegoś brakuje 😀 ja również nie mam nic do kącika. Tzn kupiłam Prześcieradełko do wózka i do dostawki ale nie mam ani wózka ani dostawki 😀🙈 mam zamiar ogarnąć to po badaniu 3 trymestru więc koniec marca. Wanienka również dalej brak, ale planuje pierwsze mycie 'na sucho' więc dlatego się chyba ociągam (oglądałam na yt u Asi Mróz) o szumisiu nawet nie myślała, na drzemki małego wezmę ze sobą do salonu i włączę mu okap kuchenny🤣 wczoraj kupiłam buteleczkę medela calma, myślę czy brać coś więcej, ale też myślę że kupię coś na szybko jak najdzie potrzeba. Chciałabym kupić jeszcze kokon, ale z tym mi schodzi trochę bo szukam dobrej okazji, wiem że to inwestycja raptem na pół roku i nie chce wydawać na ten cel za dużo pieniędzy.

Od dwóch dni mam problem z brzuchem, czuje takie ciągnięcie po lewej stronie, wczoraj nie dałam rady się przewrócić z boku na bok aż łzy mi pociekły. Nie wiem na co ten maluszek uciska ale przy ruszaniu trochę boli mnie jak siniak :| mam nadzieję że za parę dni mi przejdzie i następny weekend będzie lżejszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2022, 11:46

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam ani wózka, ani fotelika, ani przewijaka 🙈 zajęłam sie tym co prostrze żeby znaleźć i zamowic przez internet. Dziś zamówie też polecany przez Was regal z ikei - niech sobie idzie.
    Ja akurat na równo wykańczam dom, chyba dlatego skupiłam sie najpierw na pokoju 😂

Wgl dostalam paczke ze smyka / przyszly m.in smoczki/ jakie one slodkie i malutkie 🙉

Właśnie z tymi rzeczami ze spadku to tak jest. Ja dostalam duzo rzeczy sporo z nich nie nadaje sie dla mnie do uzytku. Jakieś poplamione, zmechacone ciuchy czy wyplamione przescieradla. Jakos nie przemawia to do mnie🙈 zamówilam sobie na promocjach swoje, w „swoich kolorach”. Kurcze kupuje tez uzywane ale chce zeby to jednak bylo estetyczne 😬 a mąż i tak musi za to „coś odpalić”. Także średnio mi sie to podoba :/ Wiadomo że z czegoś skorzystamy, ale nie ma to jak kupić wszystko w swoim guście 🙈

Ja mam lózeczko w spadku i tylko problemy, bo chcialam wstawic na kiedys do pokoju, teraz wyszlo, że też musimy coś za nie dac plus i tak musimy dokupic srobki i wkręty. Także średni biznes... bo myslalam ze dokupie dostawke a teraz i na to i na to bym musiala i nie wiem co robic :/
    Wgl zastanawiam się czy funkcja opuszczanego boku sie przyda na poczatku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2022, 13:40

Soleil, Leksa, Merci92 lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian ja otrzymuje tylko informacje że ilosc wód plodowych „prawidłowa” - nie znam szczegolow..
    Moja lekarka woli nie zarzucać liczbami , tak samo z szyjką - ja jej ufam w sumie i nie wnikam 🙈

Soleil ja też mam chwilami takie dziwne odczucia, staram się wtedy to wyleżeć. Ostatnio mam skrajne bóle- od niskich kłóć jakby miesiączkowych do wysokich bocznych bóli w żebrach. 😬 trzeba to jakoś przetrwać🙈 tak sobie wlasnie wlasnie wczoraj myślałam, że kurcze już niedlugo powiem sobie „tylko dwa miesiace”. 🙈🙈🙈

Soleil, 5ylwian lubią tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie o ilosci wód płodowych w ogole do tej pory nie bylo mowy. Ale ta lekarka mowi tylko jak cos jest nie tak, no i wagę, chyba ze sama o cos dopytam. Za tydzien wizyta to moze sie dowiem. Ja mam dzisiaj lekarza rodzinnego po 15, mam nadzieje, ze od razu uda mi sie zaszczepic na krztusiec bo wisi to nade mną, a obiecalam ze zalatwie to do wizyty.

Ja sie zmusiłam i zadzwoniłam do wujka który obiecal mi wozek i fotelik po swoim synku i mamy sie jutro spotkać, zebym zobaczyla czy mi pasuje i czy chce i czy ewentualnie cos jeszcze nam sie przyda. Cieszę sie, bo wiem ze kupowali dosc fajne rzeczy a szczerze moj budzet juz troche płacze, a bardzo bym chciala dokupic jeszcze fotel do karmienia bo nie mam w domu wygodnego do tego miejsca... Jedyne co ma podłokietniki to krzeslo do komputera męża a to chyba przesada :P.

Ana.ta to fakrycznie bez szału z tymi rzeczami. No u mnie będzie calkiem za darmo ale z założeniem, ze jesli sie nie popsuje to do oddania zeby jeszcze komus posłużyło (o pierwsze dziecko walczyli 10 lat, chyba dalej mysla o drugim ale nie wiem jak ze szczegolami, nie chce wnikac bo to zawsze byl drazliwy temat). No i plus taki ze moge sobie wybrac co chce, nie jest to takie bierz co dajemy :).

Co do boli- ja wczorja pozwolilam sobie ns godzinne lekkiego spaceru. Odchorowalam cala noc. Wszystko mnie bolalo, brzuch sie spinał. Takze jednak chyba znowu musze odpuścić bo ruch mi nie sluzy nawet twki niewielki :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2022, 14:02

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian ja na ostatniej wizycie miałam afi 19 i mówiła, że dużo wód i jest wszystko ok. Oni to różnie mierzą więc nie przejmuj się na zaś.😘

To my mamy wózek, fotelik i łóżeczko, a nie mam np. prześcieradła czy wanienki 🙃 jeszcze jest czas, my pchneliśmy zakupy bo ceny zaczęły skakać a wszystko praktycznie musiałam kupić od zera, więc wolałam nawet, żeby koszty się troszkę rozłożyły w czasie. A moja tabelka wydatków i tak prawdę powie.🤦🤣

Leksa, 5ylwian lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian to zależy co lekarz powiedział bo zawsze w tych pomiarach jest jakaś próba błędu i na innym sprzęcie też inaczej może być to zmierzone. Mi raz Pan podał i wytłumaczył jak to się mierzy ale nawet nie pamiętam ile ich miałam ☺ Nie wnikalam bo ja mam tendencje do wyszukiwania później w necie info na ten temat i zamartwiania się a to tylko zbędny stres, który jeszcze gorzej na mnie działa niż te parametry ☺ A pozatym przecież człowiek to nie same liczby i statystyki czasami przekracza się jakaś normę a i tak jest wszystko ok ☺

Leksa, 5ylwian lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci92 mam tak samo jak Ty z tym czytaniem w necie 🙈

Merci92 lubi tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2022, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też nie mówią dokladnie ile wód, tylko tyle, że w normie. Wlasnie będę szła w środę się zaszczepić na krztusiec, bo też to odkładam.

Co do różnych boli, to u mnie raz lepiej raz gorzej, ale myślę, że teraz to już nasza ostatnia prosta wiec cięgle coś będzie dolegać.

Ja wczoraj leżałam w wannie i sobie uświadomiłam, że za 9 tyg poród, a ja jestem niegotowa na ten bol.
    Druga sprawa to to, że wrócę ze szpitala z malutkim człowiekiem, wyczekanym wymarzonym, ale moment przerażenia mnie złapał wczoraj.
    Zaszłam z moimi myślami tak daleko, jak menu na 1 urodziny. Nigdy nie organizowałam imprez, a teraz nagle mnie naszła myśl, Boże co ja ugotuje, co im będzie smakować, ile tego robić. Nigdy nie gotowałam dla dużej ilości osób. Takie głupie myśli przed snem 😱😂

Z wyprawki to nie mam fotelika, ale jest wybrany poprostu mąż nie chce go trzymać w domu jeszcze, żeby nie zabierać miejsca, a w aucie też nie chce wozić. Łóżeczko będziemy kupować w czwartek, bo w weekend sprzątaliśmy i szykowaliśmy sypialnie

Vende, Leksa, Zosiek, Kasjanna, 5ylwian lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2022, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do rzeczy spadkowych. Kilka propozycji miałam, ale nie chciałam, bo za wcześnie było, a ostatnio znajoma robiła porządki I jak u niej byłam to kazała przejrzeć rzeczy i sobie wybrać, to wzielam kilka sztuk, reszta zimowa była wiec mi się na pewno nie przydadzą, a tak to wszystko sami kupujemy, bo też nie ma od kogo dostać.

‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ