Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja przez Was dziewczyny przepadłam na tym vinted. Za granicą są też super ciuszki 😍 postanowiłam nic nie kupować już à i tak łapię się czasami na tym że przez godzinę siedzę, przeglądam i dodaje do ulubionych 🙈🙈 chciałabym też kupić trochę rampersów na lato, ale zrobię to jak maluszek już będzie poza brzuszkiem bo serio nie wiem jaki rozmiar 56 czy 62, niby nóżki będą odkryte to i 56 powinno być dobre, ale czy będzie chudziutki czy grubiutki 😀🙈 powiem Wam, że tak bardzo nie mogę się doczekać spotkania z nim à mam stracha coraz większego i coraz częściej się dołuje jak to życie ogarnąć. Mam nadzieję że nie jestem w tym sama 😅
Merci92 ja również mam kilka skarpetek w spadkui 3 pary dokupiłam sama nie wiem po co 🙈🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2022, 11:41
Zosiek, Merci92, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
U mnie było tak, że jestem zmarzlakiem i córkę ubierałam tak jak siebie, w sensie tyle samo warstw. Nie miała potówek. Jak ktoś ma normalne czucie to mówi się, że jedną cienką warstwę dodatkowo, chyba, że są upały 🤣 Na karku też można sprawdzić czy się nie poci, albo nie jest chłodna skóra. Pierwsze tygodnie dzieciaczki najbardziej potrzebują ciepła, później już normalnie. 😉
Pamiętam jak u sąsiadów się śmiałam, bo koleżanka ubierała dzieci po swojemu i ok, a mąż przewrażliwiony zawsze dokładał sweterek czy kocyk i jojczał, że im na pewno zimno. Ciągle mieli sprzeczki o to.🤣🤦
Merci skarpetki to nie majtki więc spokojnie można 😁
Jak ja Wam zazdroszczę tych darowanych ubranek, ja jedyne co trochę z córki mam ale tego jest na prawdę mało do użytku. U mnie najbliższe przyjaciółki w ciąży albo chłopaków miały, a rodzinę mam małą.😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2022, 12:11
Merci92, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Kasjanna a bo na jakiś dziwny artykuł trafiłam i już zgłupiałam 🤦♀️😃 W sumie body się nakłada na gola skórę to czemu by nie można było skarpet założyć jak się je upierze 😃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2022, 13:04
Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Zosiek, przyklad z sąsiadką - u mnie będzie tak na bank. Masakra
Ja tez mam coraz większą chec poznac moje malenstwo a jednocześnie z dnia na dzien boje sie tego coraz bardziej. Mam tyle mysli i wątpliwości... Ale to pewnie normalne zwlaszcza przy pierwszym dziecku:)
Wydaje mi sie, ze spoko sa używane skarpetki, bo co to takiego? Jak wypierzesz to na pewno sie nadadzą spokojnieMerci92, Soleil lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Ja też mam właśnie obawy co do ubieraniq dziecka🙂pytalam o to kolezanki ktora ma 3 dzieci ale ona powiedziała że nie jest dobrym wzorcem bo właśnie ciagle miala z tym problem i każdy jej mowil ze przegrzewa te dzieci😋wirc chyba każdej z nas musi to samo przyjsc🙂
Wybrałam się właśnie na krótki spacer i co z tego jak ledwo wyszlam i już chce mi się sikac🙈Kasjanna lubi tę wiadomość
-
Ja na razie nie kupuje, na wakacje będzie łatwo karmić bo wystarcza zwykle bluzki w których da się dekolt rozchylić i tyle. A pozniej się zobaczy. W domu spokojnie mogę bluzkę podwijać do karmienia, a na wyjścia kilka się znajdzie. A najwyżej później dokupię coś.
Ana.Ta lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Ja tez nie kupowałam. Mam sporo koszul, w ktorych zazwyczaj chodziłam, mysle ze sie beda najlepiej nadawac. A w domu to tak jak mowi Kasjanna, mozna podwinac albo zdjąć bluzkę i tyle
mam tylko nadzieję, ze sie bede mieścić w te rzeczy z przed ciazy po ciazy
. Dziewczyny, które maja juz dzieci, jak to wyglada? Domyslam sie ze potrzeba czasu zeby to wszystko wrocilo do normy ale mam nadzieje, ze jakos to idzie?
nick nieaktualnyJa w sumie dalej się mieszczę w sporo rzeczy sprzed ciąży, dzisiaj założyłam taka mega sukienkę i normalnie stałam 5 min I się gapiłam i wypinalam przed lustrem, bo tak się sobie podobałam. Krągłości ciążowe podkreślają jej seksowność, aż sobie chyba zrobię jakieś zdjęcie pamiątkowe, bo w reszcie ciuchów wyglądam jak wieloryb 😂😂
My dzisiaj z mężem ostre sprzątanie i zakupy. Załatwiona apteka, zaraz jedziemy po łóżeczko i szykujemy na dzidzia, bo ja już siły nie mam. Zadyszki ciągle, więc stwierdziłam, że nie można więcej tego w czasie odwlekać.
Vende ja co prawda dzieci nie mam, ale dużo wagi od razu po porodzie schodzi, my też mamy terminy na pozna wiosnę/wczesne lato, będziemy dużo z dziećmi na spacery chodzić. Wydaje mi się, że szybko wroci do normayWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2022, 17:56
Zosiek, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Ja tez nic narazie nie kupuje bo mam koszule rozpinane, w które raczej wejdę później.🤣
Vende ja wchodziłam miesiąc po porodzie w stare koszule typu w kratę, schodzi to wszystko w miarę. Jedynie to jak coś masz na styk w piersiach to nie wejdziesz 😁 zależy od organizmu też, ale u mnie np. 3 miesiące po porodzie byłam jak przed, a przytyłam wtedy 14 kg jakoś.Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
No to do takiej utraty wagi mniej wiecej jestem przygotowana
. Mam nadzieję po pologu wrócić do mojefo ukochanego biegania, a to na pewno tez pomoże
. Ten brak ruchu w ciąży okropnie mi doskwiera
.
Ja we wszystkim wygladam jak wieloryb. Juz moj pas wynosi 110cm. Ja nie wiem czemu mnie tak bardzo wysadza ta ciąża. Jedna z dziewczyn ze szkoly rodzenia urodzila dwa tygodnie temu, dzisiaj widzialam ja na zakupach i ona juz w ogole nie ma brzuszka. To mi sie wydawalo niesamowite
.
Ana.Ta lubi tę wiadomość
Ja też się mieszczę w rzeczy sprzed ciąży, ale nie polecam w nich chodzić, bo robiłam tak w poprzedniej ciąży i się mega porozciagaly (ale brzuszek faktycznie wygląda wtedy super, taki opiety
)
Mnie akurat w biuście niewiele przybywa ani w ciąży ani jak karmiłam, więc o to się chyba nie martwię, aż tak wąskich bluzek chyba nie mam.
Po poprzedniej ciąży wrocilam do wagi w zasadzie od razu (po powrocie ze szpitala po 5 dniach miałam jakies pół kg na plusie), oczywiście ten brzuch nie był jędrny, ale pod bluzka nie było to widoczne.
Co z tego kiedy w przeciągu roku siedzenia w domu przytyłam 10 kg... Pewnie to trochę wynika z tego że mój syn nie czołgał się ani nie raczkował, dopiero jak miał ponad rok to wstał i poszedł, ale ten pierwszy okres nie goniłam za nim i niewiele spalalam. Tym razem mam nadzieję że się aż tak nie zapuszcze...
29.04 - moja kochana córeczka -
Ja tez mam wielką nadzieję że dosyc szybko wroce do wagi z przed ciazy iże jednak nie będę musiala wymieniać całej garderoby😋 ale ponoc różnie z tym jest, jedne dziewczyny prawie od razu wyglądają jak przed ciążą a innym potrzeba na to przynajmniej kilku miesiecy🙂
-
Hej dziewczyny, z tą waga to nigdy nie wiadomo..
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 25 kg, rok po porodzie nic nie robiąc ważyłam 10 kg mniej niż przed ciąża.. w drugiej ciąży przytyłam 27 kg i już musiałam się postarać żeby wrócić do wagi sprzed i zajęło to prawie rok.
Teraz mam 20 kg na plusie więc wychodzi na to że przytyje najmniej i nie mam pojęcia jak będzie z chudnięciem..
Kasjanna lubi tę wiadomość
-
5ylwian trzymaj się 🧡
Czy czułaś w jakiś sposób zmianę ciśnienia na wyższe czy regularnie mierzysz?
Iwona na działalności możesz być na macierzyńskim i pracować. Czy pracujesz czy nie,to na macierzynskim płaci się tylko składkę zdrowotną. Również jak będziesz na macierzyńskim dziecko może uczęszczać do żłobka (gdyby była taka potrzeba).PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Malinka, dzięki, wiem, ale nie wyobrażam sobie póki co zostawiać takiej kruszyny. Wiem, że ten czas już nie wróci i chcę go wykorzystać dla małej. Chociaż może mi się odmieni i będę wyskakiwać na chwilę do pracy, zobaczymy. Na razie serducho mi podpowiada, żeby zostać chociaż rok na spokojnie w domu.
-
Merci92 wrote:Dziewczyny a bluzki do karmienia kupujecie? ☺ Bo koszule kupiłam ale czy warto bluzki? 🤔☺
Ja mam 3 bluzki do karmienia. Dostałam od koleżanki. Gdybym nie dostała kupiłabym.Merci92 lubi tę wiadomość
27.09.21 3mm ❤
18.10.21 2,33cm
26.10.21 3,54cm
10.11.21 6,40cm
03.12.21 188g ( 100% chłopiec ❤)
12.01.22 434g
11.02.22 919g
16.03.22 1540g
06.04.22 2200g
27.04.22 2600g
11.04.22 2900g
12.05.22 Kacperek 2880g 55cm 10pkt ❤ -
Iwonaa27 wrote:Malinka, dzięki, wiem, ale nie wyobrażam sobie póki co zostawiać takiej kruszyny. Wiem, że ten czas już nie wróci i chcę go wykorzystać dla małej. Chociaż może mi się odmieni i będę wyskakiwać na chwilę do pracy, zobaczymy. Na razie serducho mi podpowiada, żeby zostać chociaż rok na spokojnie w domu.
Iwonaa27 lubi tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙