Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja jak przetrwam kilka najbliższych dni to będzie sukces 🤦♀️ Mam dość sprzątania. Co wpadnie ekipa to mi nagrandzi. Jutro zwozimy część rzeczy. Dziś trochę pakowałam wszystko, robiłam porządek co wywalam/ oddaje / a co biorę.
Najgorsze że mam takie mega krótkie skurcze co jakiś czas/ takie dziwne uczucie ciepła🤷♀️ Czasem też bóle okresowe, no mam nadzieje, że nie przesadzę 😬
Ale mi się mała teraz rozszalała ... chyba się cieszy że mama wkońcu się położyła. Ja śpię nawet dobrze w nocy ale po 7 już się budzę, max do 8 muszę jeść - jak na początku ciąży 😂 o dziwo do wc wstaje tylko raz i to nie codziennie 👍
Ps. Ciuchy w Pepco tanie i naprawdę ciekawe. Np. Dla chłopca moja siostra kupuje naprawdę super rzeczy. Na takie chwilowe rozmiary to super opcja 🙂
Dziewczyny zdrówka życzę! Trzymajcie się! 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2022, 23:25
Leksa, Zosiek lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Mi też się w miarę dobrze śpi, ale nie przekręcę się już bez budzenia, bo to skomplikowana akcja 😅 i w sumie jak się położę na lewym boku, potem siku raz w nocy zazwyczaj, powrót i drugi bok i tak do rana, tzn do 6-7 bo już wtedy mega głodna jestem 😄
Dzisiaj właśnie po śródnocnym przebudzeniu też miałam bóle okresowe i to właśnie takie trochę krzyżowe, muszę iść do fizjo może jeszcze uratuję się przed bólami krzyżowymi podczas porodu..
Ana.Ta z tego co piszesz to wydaje mi się, że ciężko pracujesz przy tej przeprowadzce. Dużo Wam jeszcze zostało? 🙂Leksa, Zosiek lubią tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Podziwiam że jeszcze tak dajecie rade. Ja tracę dech przy pójściu do toalety. Zresztą i przy leżeniu często mi brakuje powietrza. Myślę że to i bóle w pachwinach są najbardziej dokuczliwe teraz. Zgaga mi nawet przeszła, a śpię bardzo dobrze, aż za dużo
Pepco to mój ulubiony sklep, nie wyjdę stamtąd z pustymi rękamisyn ma mnóstwo ubrań stamtąd, mloda jeszcze nie bo na razie mam dość ubrań dziedziczonych, ale pewnie w przyszłości też tam będę kupować.
Malinka2021, Zosiek lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Kasjanna, myślę, ze teraz kazdy tydzień do przodu robi robote- Ty już naprawdę jestes na końcówce
. Masz prawo sie tak czuć, zwlaszcza, ze od jakiegoś czasu lezysz ze wzgledu na ta szyjkę - jak dziewczyny caly czas byly na nogach to jest im trochę latwiej to utrzymac. Tak sobie mysle. Ja sie czuje fenomenalnie ale tak do poludnia, moze troszke dłużej. Najgorzej jest wieczorami, wtedy boli juz wszystko... W nocy tez nie czuje wypoczynku, bo budze sie co chwilę, ostatnio to nawet co pol godziny.
Natomiast Ana.ta, naprawde uwazaj na siebie przy tym wszystkim, to juz jest etap kiedy należy znaleźć ten czas na odpoczynek... Mam nadzieję, ze bedzie dobrze i nic sobie nie przyspieszysz ttm wysiłkiem... Ale oczywiście rozumiem, ze chcecie skonczyc zanim Malenstwo przyjdzie na swiat. Nie masz kogoś, kto moglby troche Ci pomoc?17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Dzień dobry 😁
No ja odpukać nie mam problemu ze spaniem, śpię jak suseł.🤣 Przekręcać się ciężko ale nawet jak się przebudzę na chwilkę to od razu później zasypiam.😁 łudzę się, że młoda będzie śpioch po mamie. 🤣
Pepco też lubię, ale z ubrankami jest niestety różnie, niektóre córki mi się skurczyły, a niektóre służyły długo. Różne materiały mają i trzeba patrzeć. 😉 Ale z h&m też zdarzyło mi się trafić nieraz na byle co i bardziej kasy było szkoda. 🙃
Ana.Ta racja uważaj na siebie 😘 niestety teraz już łatwo przyspieszyć poród.
Mi coraz bardziej dokuczają bóle pachwin, zaczynały się zwykle popołudniu, a dzisiaj od rana i jak tu coś poogarniać. Już niestety lżej nie będzie, byle jakoś obiad ogarnąć bo mąż popołudniami walczy z korytarzem, malowanie i barierki bo później nie chcemy już się tłuc. 🙃Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
A ja Wam powiem, ze ostatnio z 5.10.15 trafiłam na byle co
kupiłam synowi 7 koszulek na krótki rękaw i 4 z nich beznadziejne są. Po pierwszym wypraniu kołnierzyk się rozciągnął jakby nie wiadomo ile razy była już noszona. Żeby jakoś to wyglądało to jak prasuje jego ubranka to przy tych kołnierzykach się bardzo staram, żeby choc trochę to zatuszować.
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
U mnie noc to też masakra, wcześniej dokuczala kość łonowa i biodra, a teraz doszedł zespół cieśni nadgarstka. Coś strasznego Wam powiem,ok 2:30 kończy się moje spanie. Najpierw tylko mrowiły mnie ręce i zwykle "strzepywanie" starczyło. Ale od 3 dni doszedł ból 4 palców jakby ktoś mi je wykręcał, muszę wstać, chodzić po chacie, trzymać je pod lodowatą wodą z kranu i wtedy jest trochę lepiej. Ale zasnę i za godzinę jest to samo. Do tej pory też w ciągu dnia było ok,Ale dzisiaj ciężko mi było nawet obrać ziemniaki, tzn utrzymać nóż. Najgorsze,że nic na to nie ma, mija po porodzie. Więc jeszcze trochę się namęcze...
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
5ylwian współczuję strasznie, problemy z nadgarstkiem są straszne. Raz miałam blokade sterydowa u ortopedy i Chodzilam z usztywniaczem ale takie rzeczy to nie w ciazy. Fakt faktem każdy ruch nadgarstkiem mnie bolal:/ a moze jakis zimny oklad na noc? Nie wiem czy można stosować maści chłodzące przeciwbólowe, mnie to ratowało, ale nawet ja nie miałam tak źle jak ty to opisujesz.
Ja za To w nocy obudziłam się z krzykiem. Złapał mnie skurcz na 1 nodze w 3 miejscach. Wpierw w lydce i jak maz zaczął rozciagac poszło na piszczel i stopę. Na szczescie on nieprzytomny na słowo skurcz wie co robić bo gra w piłkę i jest trenerem. Gorzej jak zaczęło łapać kolejne miejsce to juz sam chwile nie wiedział w co ręce włożyć. Ja wpierw próbowałam sama ale nie mogłam sięgnąć stopy. Az spać sie odechciało 🤣 w ciąży jeszcze ani razu nie złapał mnie skurcz za lydkę, kiedyś kiedyś się zdarzało dosyć często. A tu nagle dzisiaj takie combo. Teraz jak chodzę to sie śmieje i chyba mam 'zakwas' ale mam nadzieję, że taka akcja więcej mi się nie przytrafi
Ana.Ta 3mam kciuki żeby ta przeprowadzka była zaraz za Tobą. Wiem jak ciężko odpuścić jak jest tyle do zrobienia nawet teraz jak lepiej sie poczuje to od razu biorę się za robotę ale potem srogo za to płacę. Uwazajcie na siebie i najlepiej to dyryguj, Rozdzielaj obowiązki dla innych 😜Zosiek, 5ylwian lubią tę wiadomość
-
Kasjanna wrote:O kurcze, nawet nie słyszałam o takim problemie w ciąży, myslalam ze to choroba osób pracujących przy komputerze i tyle... A może fizjoterapeuta może na to pomoc? Rozmasowac?
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
5sylwian łączę się w bólu, mam cieśń już prawie 2 miesiące w obu dłoniach..już nie raz wypadła mi herbata z dłoni(na szczescie sie nie popatrzylam), miesa juz nie pokroje czy nawet glupiego ogorka na chleb...widelec tez ciezko mi trzymac..w poprzedniej ciazy tez mialam ale niw do tego stopnia i tylko w prawej rece..minelo mi jakis rok po porodzie
5ylwian lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
5ylwian, Solei tez mam dretwienia rąk i mrówki no i skurcze łydek ale taki ból że myślałam ze się poryczę. Rano chodzić nie mogłam na tą łydke-faktycznie jakbym zakwas miała ale pozniej przeszło🙈
Soleil, 5ylwian lubią tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Misiaa wrote:5sylwian łączę się w bólu, mam cieśń już prawie 2 miesiące w obu dłoniach..już nie raz wypadła mi herbata z dłoni(na szczescie sie nie popatrzylam), miesa juz nie pokroje czy nawet glupiego ogorka na chleb...widelec tez ciezko mi trzymac..w poprzedniej ciazy tez mialam ale niw do tego stopnia i tylko w prawej rece..minelo mi jakis rok po porodzie
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Dziewczyny współczuję Wam tych dolegliwości, nawet nie wiedziałam że coś takiego jest... 😔 Trzymajcie się już niedługo 😘
Ja mam dzisiaj gorszy dzień, beczę i się rozczulam nad sobą, a nawet nieźle się trzymałam.🤣🤦 Czekam aż mąż wróci z Lidla z czekoladą...🤣🤣🤣Leksa, Asiulka87, 5ylwian, Malinka2021 lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰