Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Wspolczuje Wam dziewczyny strasznie tych problemów z nadgarstkami i skurczów... To musi byc okropne
. Wcześniej o tym nie slyszalam zeby dokuczało w ciąży a tu tyle z Was o tym mówi
U mnie dzisiaj znowu wrocily upławy, ta luteina mnie wykończy pod tym względem... Ale jakos sie dzisiaj trzymam, jutro moi rodzice maja rocznice ślubu i maja gości wiec upiekłam dzisiaj aż trzy ciasta. Troche jestem w szoku, ze dslam rade wystac tyle w kuchni, bo ostatnio roznie było. Ale teraz nie mam sily juz na nic i jeszcze włączyła mi sie zgaga... Ech.17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Vende tylko nie szalej za bardo w tej kuchni już. Ja jednak po wczoraj dziś fatalnie się czuje. Od po południa mam brzuch jak skała
boli i zbierało mi się aż na wymioty. Z rana to tak mi tylko cmilo w tym brzuszku. Od prawie dwóch godz leżę już w łóżku i dopiero teraz czuje, ze ból zaczyna puszczać.
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Leksa, robiłam na raty, więc nie bylo zle. Teraz wypilam magnez, brzuch nawet dzielnie zniósł ten dzien, gorzej troche plecy, ale zaraz do spania to moze nir bedzie zle. Współczuje Ci tego samopoczucia
. Niestety to juz ten etap kiedy musimy wiecej odpoczywac...
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Tez mi mrowieją ręce od III trymestru. Zresztą już wcześniej o tym pisałam. Problem pojawia się w nocy. Czasami obudzę się i próbuje rozprostowac palce u dłoni i odczuwam ból.
O cieśniach czytałam że w ciąży to jedna z przypadłości także nic na to nie poradzimy.
Ponad to zauważyłam u siebie obrzęki. Prawa dłoń i prawa noga są lekko spuchnięte. Jeszcze nie ma tragedii ale widzę że po skarpetce mam odbite i kostka jest mniej zarysowana. Buty też wydają się ciaśniejsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2022, 21:18
Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
Ja magnez tez brałam, wczoraj nie wzięłam, bo dość późno wróciłam do domu i potem zapomniałam go wziasc i być może dlatego dziś taki słaby efekt.
A Ty odpoczywaj teraz dużo, zwłaszcza z Twoja szyjka i miłej „imprezy” jutroNasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Provitamina, puchnięcie dłoni czy stóp jest tez normalne, tez to odczuwam niestety i nie mam na to zadnego pomysłu zeby sobie pomoc
.
Leksa, może to faktycznie byl powód, ja jednak widze za kazdym razem jak wyoije magnez ze te brzuch sie 'odpręża'. A najfajniejszy jest po nocy, taki lżejszy. Ale trwa to moze pol godziny
. Dziękuję, mam nadzieję ze jutro jakos wysiedzę
. Moja szyjka musi to jakos przetrwać.
Leksa lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
nick nieaktualnyWidzę, że mamy jakiś słabszy tydzień, pełen dolegliwości. Ja dzisiaj byłam na IP, bo miałam tyle wydzieliny, że zafiksowałam się, że to wody płodowe i młoda bardzo słabo się ruszała. Na szczęście fałszywy alarm. Pobrali mi wymaz pod kątem infekcji. Za 5 dni mam się zgłosić po wynik.
Jeszcze stres mnie trzyma cały czas. Spokojnej niedzieli Wam życzę.
Olenkaa, jak u Was? Wszystko w porządku? -
Ehhh widze ze coraz to nowe przypadłości nas łapią po kolei😒niby już coraz krócej do porodu ale rez coraz ciezej😏
Dobrze ze trafiają się tez te lepsze dni w których możemy odetchnąć trochę 😉
Ja dziś znalazlam kolejną rzecz (pierwszą są ogorki konserwowe )która wybija mi cukier. Są to nalesniki😀 za pierwszym razem kiedys jak zrobilam to było ponad 140 a dzis kolejny raz już się nie mogłam powstrzymać bo je uwielbiam i znowu cukier 146😛 tylko po tych dwóch rzeczach wywala mi cukier w ciągu dnia🙂 ale co najlepsze mąkę pszenną jadam w innych daniach albo w chlebie i jest ok🙂 szalona jest ta cukrzyca ciążowa 😄
Zosiek lubi tę wiadomość
-
Klara bardzo możliwe że to infekcja. Ja ostatnim razem tez tak mialam i się przestraszyłam bo jeszcze taka brązowawa była ale okazało się właśnie ze to infekcja. Dobrze ze pojechałaś sprawdzić to bedziesz spokojniejsza🙂
Klara_1985 lubi tę wiadomość
-
Asiulka ja po naleśnikach potrafiłam mieć cukier ponad 200...
Dobrze ze jestesmy juz tak daleko i tak naprawde za miesiac zaczniemy sie rozpakowywac i wiekszosc dolegliwosci minie24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Też dzisiaj ciasto robiłam ale jedno tylko 😄 i w sumie to sam biszkopt, reszta jutro 😅
Z dolegliwości to palce u rąk faktycznie czasami mi sztywnieją, nie wiązałam tego z ciąża 😐 opuchlizna to mam wrażenie, że wręcz mnie nie opuszcza. Pojawiła się jakiś może miesiąc temu i czasami mniejsza, czasami większa, ale jest.
Zapisałam się na środę do fizjoterapeutki urologinekologicznej. Ciekawe co mi powie i ile wizyt będzie koniecznych. Najbardziej ciekawi mnie co zaleci na to, żeby uniknąć boli krzyżowych podczas porodu i pobolewa mnie odcinek lędźwiowy z jednej strony. No i czy aby nie za późno się zdecydowalam na wizytę.. Zobaczymy 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2022, 22:33
Zosiek lubi tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Zosiek wrote:Dziewczyny współczuję Wam tych dolegliwości, nawet nie wiedziałam że coś takiego jest... 😔 Trzymajcie się już niedługo 😘
Ja mam dzisiaj gorszy dzień, beczę i się rozczulam nad sobą, a nawet nieźle się trzymałam.🤣🤦 Czekam aż mąż wróci z Lidla z czekoladą...🤣🤣🤣Zosiek lubi tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Provitamina wrote:Tez mi mrowieją ręce od III trymestru. Zresztą już wcześniej o tym pisałam. Problem pojawia się w nocy. Czasami obudzę się i próbuje rozprostowac palce u dłoni i odczuwam ból.
O cieśniach czytałam że w ciąży to jedna z przypadłości także nic na to nie poradzimy.
Ponad to zauważyłam u siebie obrzęki. Prawa dłoń i prawa noga są lekko spuchnięte. Jeszcze nie ma tragedii ale widzę że po skarpetce mam odbite i kostka jest mniej zarysowana. Buty też wydają się ciaśniejsze.
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
nick nieaktualny5ylwian wrote:Ja wczoraj pod wieczór też tak miałam, watpilam w siebie czy dam radę z 2 dzieci, czy starszy nie bedzie czuł się odrzucony, jaki w końcu będzie poród, czy po cesarce dam radę wstać, czy biorąc heparyne nie wykrwawie się przy zabiegu.. jakiś ciężki dzień był chyba
Chyba faktycznie wczoraj był kiepski dzień. Może ta pogoda nas tak rozstroiła. Przynajmniej u mnie śnieg i zimno. U mnie też to jak starsza córka poradzi sobie w nowej sytuacji to największa obawa. Niczym się tak nie przejmuje. Jest bardzo żywiołowa i wymaga mnóstwo uwagi.zreszta po tej wizycie na IP byłam jakas przygnębiona.
Dzisiaj od rana szuka m sobie zajęcia, pieczemy z córką chałkę i chleb.
Zosiek, 5ylwian lubią tę wiadomość
-
Akurat ja na wczorajszy dzień nie narzekam bo miałam urodziny i to okrągła 30 🎂🎉🍻😀 Do tego weszłam w 35 tydzień i w sumie też się z tego cieszę ☺
Natomiast końcówka dnia była mniej przyjemna bo dowiedziałam się że były dosyć spore zwolnienia w mojej pracy i osoba która mnie zastępowała została zwolniona więc moje stanowisko zostało zlikwidowane 😕 I teraz mam dylemat czy wracać po macierzyńskim brać mniejszy wymiar czasu pracy i być chronionym przez rok na wypadek gdyby znowu była restrukturyzacja (teraz jest takie nowe prawo ale trzeba na 21 dni przed skończeniu urlopu wniosek złożyć o zmniejszenie etatu do max 0,5 etatu) czy postawić na reprodukcje i starać się o druga dzidzie bo lepiej w starej pracy to zrobić niż w nowej może fajniejszej i w niej po 2 latach znowu się wyłączyć zawodowo 🤷♀️🤔 Nie wiem w sumie co mam robić teraz...Zosiek, Leksa, Kasjanna, Asiulka87, Soleil, Malinka2021, Klara_1985 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry 🙂
Dzisiaj przynajmniej słońce jakieś wyszło, od razu lepiej. 😉 Wczoraj rzeczywiście coś wisiało w powietrzu, nie mogłam nawet usnąć do 3 co mi się to rzadko zdarza🤦
Klara ważne że na IP wszystko ok😘 a w jakim wieku masz córkę? Moja przyjaciółka ma różnice 5 lat i zawsze mi powtarza, żebym angażowała moją jak się pojawi druga, żeby czuła się potrzebna, mimo, że u mnie różnica 10 lat i córka już bardzo samodzielna ale potrzebuje zainteresowania, wspólnych gier, pogadanek itd... też się zastanawiam czasami jak to będzie bo z mężem mamy tylko siebie do dzieci, rodziców mam daleko, a na rodzinę męża nie mogę liczyć.😉 Jeszcze u mnie to już typowy jedynak jest.🙃 Jakoś to będzie powtarzam sobie 😁
U mnie wczoraj była kumulacja różnych problemów nachomikowanych w głowie i wyszło wszystko. Czasami tak jest...
Miłego dnia i zero łez dzisiaj 😘
Merci spełnienia marzeń!😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2022, 09:49
Leksa, Merci92, Soleil, Klara_1985 lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Merci wszystkiego najlepszego!
Merci92 lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Klara najważniejsze, ze na IP okazało się, ze to nie są wody.
Powiem Wam dziewczyny, ze tez jadłam naleśniki, ale nie mierzylam po nich cukru, ale odważyłam się za każdym razem zjesc jednego suchego bez niczego, ale za to ochota na placki z jabłkiem mi nie mija. W ogóle zbliżają się moje urodziny i marzy mi się tort bezowy, ale tak jak pisze to mogę sobie póki co o nim pomarzyć
5ylwian i Zosiek co do kiepskiego samopoczucia psychicznego to ja wczoraj marudziłam mezowi, ze on nigdy nie interesował się ubiorem syna i jak on sobie poradzi z tym „zadaniem” jak pójdę rodzic 🤦🏼♀️ Wiem, ze to głupie, ale on (starszy jest ode mnie o 8 lat) i jego rodzeństwo, zwłaszcza brat byli wyręczani przez matkę ze wszystkim :o tak mnie to denerwuje i mimo ze małżeństwem jesteśmy od prawie 6 lat to niektórych rzeczy nie potrafię go „nauczyć”. I ja wiem, ze jak pójdę rodzic to „pomoc” teściowej będzie „niezbędna” bo przecież jak on może sam zostać z synem 🤦🏼♀️ A teściowie mieszkają bardzo blisko i są starej daty, generalnie nasze relacje są ok, ale co do dzieci, ich ubioru i wychowania to byśmy mogli pójść na noże i to mnie tak strasznie drażni. Jak nawet pisze ten post to czuje, ze nerwy się we mnie gotują.
Zosiek lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️