X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja termin na 23 maj i też czuje, zw szybciej będzie. Za dużo boli I ucisków czuje w szyjce. Byle do majówki później możemy robić wyścigi 😁

Soleil, 5ylwian, miissia lubią tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę bo ja dzisiaj pierwszy raz mam takie właśnie bóle miesiączkowe i w pochwie takie dziwne uczucie jakby mi rączkę wkładał..

miissia lubi tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że wszystkie z nas dopadają ciążowe bolączki i każda z nas podejrzewa, że to będzie szybciej. W poprzedniej ciąży im bliżej do końca, tym lepiej się czułam. Mówiłam, że mogłabym jeszcze kilka miesięcy w ciąży chodzić. Teraz marzę:oby tylko bezpiecznie urodzić i żeby już było po porodzie.

Leksa, miissia lubią tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie większość z was pisze ze nie dotrwacie do terminu a rożnie z tym moze byc☺️
    Czasem przed terminem nagle rodzą te dziewczyny które wcale nie odczuwały żadnych zmian a te które spodziewały się wcześniejszego rozwiązania donosiły do końca ciążę albo wręcz przenosiły 😋
    Ja dziś bylam na wizycie🙂wszystko ok, szyjka długa zamknieta, malutka na chwile obecną główką w dół ☺️ale w szoku jestem bo okazało się że ma już 2660g😳😳😳
    3 tygodnie temu miala 1880g🙂 nie wiem czy mój gin cos zle obliczył bo zmienił lokal i sprzęt czy co hehe🙂powiedzial ze waga jest w normie ale tak czy siak jestem w szoku ze az tyle małej się przybralo🙂mialam isc po świętach do szpitala ale lekarz powiedział że zrobimy sobie jeszcze jedna wizytę u niego za 2 tygodnie i 24 kwietnia w niedziele ide na szpital🙂tam mysle ze poleżę jakies 2 tygodnie i hmm nadejdzie ten WIELKI dzien☺️

Merci92, 5ylwian, Leksa, Soleil, miissia, Iwonaa27 lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ana.ta a jak u Ciebie bo coś Cie dlugo nie ma z nami🤔

oar89n73njsm8gcn.png
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka to samo sobie pomyslalam, że coś Ana.Ta się nie odzywa. Oby wszystko w porządku było 🙂

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka87 Bobo zdrowo rośnie gratulacje! 😃 Dobrze że później będziesz miała cc lepiej dla maluszka 🥰 W takim razie w którym tygodniu przewidujesz cc? ☺

No nie wiem ja to raczej myśle że albo w terminie urodzą albo później i szczerze pisząc nie wiem jak wy ale nawet nie chce wcześniej 😃 Jakoś mi nie spieszno do porodu 😀 Staram się nastawiać na poród w terminie żeby przypadkiem moje nastawienie i umysł nie przyspieszył tego ☺

6056198c02.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci kiedys lekarz mi mówił że w 39 a na ostatniej wizycie powiedzial ze moze w 38. Dzis go nie pytalam, dowiem się pewnie dopiero w szpitalu🙂

Merci92, miissia lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka a dlaczego bedziesz lezala w szpitalu 2 tygodnie wczesniej?

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Vende Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widze, ze my wszystkie czujemy ze nie dotrwamy do terminu :). Ja oczywiście tez mam takie wrazenie, szczerze mam nadzieję ze urodze miedzy majowką a terminem, najbardziej sie obawiam przenoszenia.

Dobra, przy luteinie zrobiło się znowu 'ciaśniej', czyzby jednak moje dziecko posłuchało sie matki i zmienilo pozycje? Moze :D

U mnie te bole typowo okresowe pojawily sie pierwszy raz tydzien temu. Ale teraz trochę odpuściły. Poza tym odczuwam stawianie sie brzucha i kłucie w szyjce.

Dzisiaj zs to masakryczne spuchły mi stopy, nigdy tak nie mialam. Jakies rady macie na to może? Duzo dzisiaj pilam, ale fakrycznie mało lezalam.

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa jestem po operacji na mięśniaki i mój lekarz jako że jest bardzo ostrożny to chce mnie mieć wczesniej w szpitalu bo jest jakies tam minimalne ryzyko ze moze mi pęknąć macica😏pytałam o to na grupie na której bylam właśnie mając mięśniaki to raczej rzadko tak lekarze decydują ale mój tak jak mówię jest ewidentnie bardzo ostrożnym lekarzem🙂

Vende moze akurat malutka się obróciła🙂widzisz moja jest już taka duża a ewidentnie w osrstnich dniach dopiero zmieniła pozycje i obawiam się że to może nie być jej ostateczna pozycja🙂

Mnie też ostatnio pobolewa na dole brzucha I w kroczu, myslalam ze moze cos jest nie tak a jednak wszystko w porządku wiec moze te bóle już z nami zostaną do konca🙂

Mi codziennie stopy puchną właśnie, raz bardziej a raz mniej ale nie mam na to żadnej recepty😏i puchną obojętne czy więcej leżę czy więcej jestem na nogach🙂

oar89n73njsm8gcn.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende na opuchnięte stopy to chyba tylko leżenie z wyżej uniesionymi nogami + można wypić jakieś 2 szklanki pokrzywy jest moczopędna i też pomaga na opuchliznę..

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj w nocy obudziły bóle okresowe i to te co były przed ciążą, czyli krzyżowe 😔 brzuch był twardy. Oddychalam głęboko przeponowo i wydaje mi się, że to pomagało. No i termofor z brzucha męża 😄 zawsze pomaga 😍
    Miłego dnia 😘

Merci92, Leksa, Kasjanna, Zosiek, Soleil, 5ylwian, miissia lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dobija coraz bardziej końcówka ciąży. Mogłabym spac tak duuuzo jak na początku. I mimo ze w tyg jak nie mam nic do załatwienia to wstaje o 7:50 to jak przychodzi weekendowy poranek to czuje się tak zmęczona jak chodziłam do pracy w godz 6-16 🙈 a zapomniałam dodać, ze do tego wszystkiego zdarzają się bezsenne noce i tak moje koło się zatacza 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2022, 08:32

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termofor z brzucha męża, dobre :)

Mi też dziś w nocy twardniał brzuch i nie mogłam spać, a teraz mnie boli. Nie do końca wiem czy to taki bóle okresowe o jakich mówicie, chyba takich nie mam...

Malinka2021, miissia lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😘 ja tylko napiszę miłego dnia, bo moi rodzice do nas przyjeżdżają na weekend 🥰 i trzymajcie się dziewczyny 😉

Leksa, Kasjanna, Merci92, Soleil, Iwonaa27, miissia lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ten ból okresowy meczy od kilku dni, ale czasami tak po prostu ćmi, że daje radę bez nospy i staram się uwagi nie zwracać, a jak jest gorzej to leżę czekam aż mi mąż plecki pomasuje :p wcześniej miałam ten ból sporadycznie, a od około 3 dni jest codziennie. A co do spania wyleżałam dziś na maxa lewy bok, na prawym mam malutka główkę, która chyba dawała mi do zrozumienia swoimi ruchami, że jej niewygodnie 😅 rzadko mi się zdarza, żeby ruchy wybudzały, a jednak.
    Leksa ja również mogłabym długo spać, ale w dzień jakoś mi lepiej się śpi jak w nocy 😀
    Malinka dzięki za pomysł z termoforem, będzie trzeba wypróbować 😎
    Doszła do mnie dostawka, w sumie brakuje już tylko wózka, ale kupię go po świętach. Dzisiaj pakuję walizkę 😍 i będę czuła się prawie gotowa 💘

Spokojnego i przyjemnego weekendu 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2022, 10:14

Malinka2021, Leksa, miissia, Merci92, Zosiek lubią tę wiadomość

• 5ylwian Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj od rana póki co daje rade,nie boli na razie,noc pomogła. No i w końcu się wyspałam,ręce mi nie dokuczaly pierwszy raz od ponad tygodnia,bo spałam w ortezach. Miękkie usztywniacze nie pomagały,bo i tak zginalam nadgarstki,więc tak jak lekarka mówiła wypróbowałam ortezy.i ani razu mnie nie mrowily ręce. Chociaż to. Brzuch z kolei 3 razy mi twardniał od rana,ale to takie jak od dawna parosekundowe. Ale po tym wczorajszym dniu oczywiście przeszukalam Internet odnośnie wcześniaków urodzonych w 34,35 i 36 tygodniu, nakrecilam się co mnie może czekać i się boję tym bardziej,że urodze za szybko.z synem oprócz spuchnietych nóg i nadciśnienia to nie miałam żadnych dolegliwości brzusznych jak teraz i nie wiem jaki ból czy ucisk/dyskomfort jest niepokojący i wymaga lekarza A jaki jest po prostu fizjologia.

Malinka2021 lubi tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil wrote:
    Mnie ten ból okresowy meczy od kilku dni, ale czasami tak po prostu ćmi, że daje radę bez nospy i staram się uwagi nie zwracać, a jak jest gorzej to leżę czekam aż mi mąż plecki pomasuje :p wcześniej miałam ten ból sporadycznie, a od około 3 dni jest codziennie. A co do spania wyleżałam dziś na maxa lewy bok, na prawym mam malutka główkę, która chyba dawała mi do zrozumienia swoimi ruchami, że jej niewygodnie 😅 rzadko mi się zdarza, żeby ruchy wybudzały, a jednak.
    Leksa ja również mogłabym długo spać, ale w dzień jakoś mi lepiej się śpi jak w nocy 😀
    Malinka dzięki za pomysł z termoforem, będzie trzeba wypróbować 😎
    Doszła do mnie dostawka, w sumie brakuje już tylko wózka, ale kupię go po świętach. Dzisiaj pakuję walizkę 😍 i będę czuła się prawie gotowa 💘

Spokojnego i przyjemnego weekendu 😘
    A ten ból okresowy to mówisz o krzyżu czy podbrzuszu?

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    A ten ból okresowy to mówisz o krzyżu czy podbrzuszu?

Boli mnie podbrzusze i krzyż na raz. Identycznie miałam przed każdym okresem i w trakcie. Nawet te plecy ciut na uda promieniują,

‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ