X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja termin na 23 maj i też czuje, zw szybciej będzie. Za dużo boli I ucisków czuje w szyjce. Byle do majówki później możemy robić wyścigi 😁

Soleil, 5ylwian, miissia lubią tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę bo ja dzisiaj pierwszy raz mam takie właśnie bóle miesiączkowe i w pochwie takie dziwne uczucie jakby mi rączkę wkładał..

miissia lubi tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że wszystkie z nas dopadają ciążowe bolączki i każda z nas podejrzewa, że to będzie szybciej. W poprzedniej ciąży im bliżej do końca, tym lepiej się czułam. Mówiłam, że mogłabym jeszcze kilka miesięcy w ciąży chodzić. Teraz marzę:oby tylko bezpiecznie urodzić i żeby już było po porodzie.

Leksa, miissia lubią tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie większość z was pisze ze nie dotrwacie do terminu a rożnie z tym moze byc☺️
    Czasem przed terminem nagle rodzą te dziewczyny które wcale nie odczuwały żadnych zmian a te które spodziewały się wcześniejszego rozwiązania donosiły do końca ciążę albo wręcz przenosiły 😋
    Ja dziś bylam na wizycie🙂wszystko ok, szyjka długa zamknieta, malutka na chwile obecną główką w dół ☺️ale w szoku jestem bo okazało się że ma już 2660g😳😳😳
    3 tygodnie temu miala 1880g🙂 nie wiem czy mój gin cos zle obliczył bo zmienił lokal i sprzęt czy co hehe🙂powiedzial ze waga jest w normie ale tak czy siak jestem w szoku ze az tyle małej się przybralo🙂mialam isc po świętach do szpitala ale lekarz powiedział że zrobimy sobie jeszcze jedna wizytę u niego za 2 tygodnie i 24 kwietnia w niedziele ide na szpital🙂tam mysle ze poleżę jakies 2 tygodnie i hmm nadejdzie ten WIELKI dzien☺️

Merci92, 5ylwian, Leksa, Soleil, miissia, Iwonaa27 lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ana.ta a jak u Ciebie bo coś Cie dlugo nie ma z nami🤔

oar89n73njsm8gcn.png
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka to samo sobie pomyslalam, że coś Ana.Ta się nie odzywa. Oby wszystko w porządku było 🙂

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka87 Bobo zdrowo rośnie gratulacje! 😃 Dobrze że później będziesz miała cc lepiej dla maluszka 🥰 W takim razie w którym tygodniu przewidujesz cc? ☺

No nie wiem ja to raczej myśle że albo w terminie urodzą albo później i szczerze pisząc nie wiem jak wy ale nawet nie chce wcześniej 😃 Jakoś mi nie spieszno do porodu 😀 Staram się nastawiać na poród w terminie żeby przypadkiem moje nastawienie i umysł nie przyspieszył tego ☺

6056198c02.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci kiedys lekarz mi mówił że w 39 a na ostatniej wizycie powiedzial ze moze w 38. Dzis go nie pytalam, dowiem się pewnie dopiero w szpitalu🙂

Merci92, miissia lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka a dlaczego bedziesz lezala w szpitalu 2 tygodnie wczesniej?

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Vende Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widze, ze my wszystkie czujemy ze nie dotrwamy do terminu :). Ja oczywiście tez mam takie wrazenie, szczerze mam nadzieję ze urodze miedzy majowką a terminem, najbardziej sie obawiam przenoszenia.

Dobra, przy luteinie zrobiło się znowu 'ciaśniej', czyzby jednak moje dziecko posłuchało sie matki i zmienilo pozycje? Moze :D

U mnie te bole typowo okresowe pojawily sie pierwszy raz tydzien temu. Ale teraz trochę odpuściły. Poza tym odczuwam stawianie sie brzucha i kłucie w szyjce.

Dzisiaj zs to masakryczne spuchły mi stopy, nigdy tak nie mialam. Jakies rady macie na to może? Duzo dzisiaj pilam, ale fakrycznie mało lezalam.

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa jestem po operacji na mięśniaki i mój lekarz jako że jest bardzo ostrożny to chce mnie mieć wczesniej w szpitalu bo jest jakies tam minimalne ryzyko ze moze mi pęknąć macica😏pytałam o to na grupie na której bylam właśnie mając mięśniaki to raczej rzadko tak lekarze decydują ale mój tak jak mówię jest ewidentnie bardzo ostrożnym lekarzem🙂

Vende moze akurat malutka się obróciła🙂widzisz moja jest już taka duża a ewidentnie w osrstnich dniach dopiero zmieniła pozycje i obawiam się że to może nie być jej ostateczna pozycja🙂

Mnie też ostatnio pobolewa na dole brzucha I w kroczu, myslalam ze moze cos jest nie tak a jednak wszystko w porządku wiec moze te bóle już z nami zostaną do konca🙂

Mi codziennie stopy puchną właśnie, raz bardziej a raz mniej ale nie mam na to żadnej recepty😏i puchną obojętne czy więcej leżę czy więcej jestem na nogach🙂

oar89n73njsm8gcn.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende na opuchnięte stopy to chyba tylko leżenie z wyżej uniesionymi nogami + można wypić jakieś 2 szklanki pokrzywy jest moczopędna i też pomaga na opuchliznę..

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj w nocy obudziły bóle okresowe i to te co były przed ciążą, czyli krzyżowe 😔 brzuch był twardy. Oddychalam głęboko przeponowo i wydaje mi się, że to pomagało. No i termofor z brzucha męża 😄 zawsze pomaga 😍
    Miłego dnia 😘

Merci92, Leksa, Kasjanna, Zosiek, Soleil, 5ylwian, miissia lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dobija coraz bardziej końcówka ciąży. Mogłabym spac tak duuuzo jak na początku. I mimo ze w tyg jak nie mam nic do załatwienia to wstaje o 7:50 to jak przychodzi weekendowy poranek to czuje się tak zmęczona jak chodziłam do pracy w godz 6-16 🙈 a zapomniałam dodać, ze do tego wszystkiego zdarzają się bezsenne noce i tak moje koło się zatacza 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2022, 08:32

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termofor z brzucha męża, dobre :)

Mi też dziś w nocy twardniał brzuch i nie mogłam spać, a teraz mnie boli. Nie do końca wiem czy to taki bóle okresowe o jakich mówicie, chyba takich nie mam...

Malinka2021, miissia lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😘 ja tylko napiszę miłego dnia, bo moi rodzice do nas przyjeżdżają na weekend 🥰 i trzymajcie się dziewczyny 😉

Leksa, Kasjanna, Merci92, Soleil, Iwonaa27, miissia lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ten ból okresowy meczy od kilku dni, ale czasami tak po prostu ćmi, że daje radę bez nospy i staram się uwagi nie zwracać, a jak jest gorzej to leżę czekam aż mi mąż plecki pomasuje :p wcześniej miałam ten ból sporadycznie, a od około 3 dni jest codziennie. A co do spania wyleżałam dziś na maxa lewy bok, na prawym mam malutka główkę, która chyba dawała mi do zrozumienia swoimi ruchami, że jej niewygodnie 😅 rzadko mi się zdarza, żeby ruchy wybudzały, a jednak.
    Leksa ja również mogłabym długo spać, ale w dzień jakoś mi lepiej się śpi jak w nocy 😀
    Malinka dzięki za pomysł z termoforem, będzie trzeba wypróbować 😎
    Doszła do mnie dostawka, w sumie brakuje już tylko wózka, ale kupię go po świętach. Dzisiaj pakuję walizkę 😍 i będę czuła się prawie gotowa 💘

Spokojnego i przyjemnego weekendu 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2022, 10:14

Malinka2021, Leksa, miissia, Merci92, Zosiek lubią tę wiadomość

• 5ylwian Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj od rana póki co daje rade,nie boli na razie,noc pomogła. No i w końcu się wyspałam,ręce mi nie dokuczaly pierwszy raz od ponad tygodnia,bo spałam w ortezach. Miękkie usztywniacze nie pomagały,bo i tak zginalam nadgarstki,więc tak jak lekarka mówiła wypróbowałam ortezy.i ani razu mnie nie mrowily ręce. Chociaż to. Brzuch z kolei 3 razy mi twardniał od rana,ale to takie jak od dawna parosekundowe. Ale po tym wczorajszym dniu oczywiście przeszukalam Internet odnośnie wcześniaków urodzonych w 34,35 i 36 tygodniu, nakrecilam się co mnie może czekać i się boję tym bardziej,że urodze za szybko.z synem oprócz spuchnietych nóg i nadciśnienia to nie miałam żadnych dolegliwości brzusznych jak teraz i nie wiem jaki ból czy ucisk/dyskomfort jest niepokojący i wymaga lekarza A jaki jest po prostu fizjologia.

Malinka2021 lubi tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil wrote:
    Mnie ten ból okresowy meczy od kilku dni, ale czasami tak po prostu ćmi, że daje radę bez nospy i staram się uwagi nie zwracać, a jak jest gorzej to leżę czekam aż mi mąż plecki pomasuje :p wcześniej miałam ten ból sporadycznie, a od około 3 dni jest codziennie. A co do spania wyleżałam dziś na maxa lewy bok, na prawym mam malutka główkę, która chyba dawała mi do zrozumienia swoimi ruchami, że jej niewygodnie 😅 rzadko mi się zdarza, żeby ruchy wybudzały, a jednak.
    Leksa ja również mogłabym długo spać, ale w dzień jakoś mi lepiej się śpi jak w nocy 😀
    Malinka dzięki za pomysł z termoforem, będzie trzeba wypróbować 😎
    Doszła do mnie dostawka, w sumie brakuje już tylko wózka, ale kupię go po świętach. Dzisiaj pakuję walizkę 😍 i będę czuła się prawie gotowa 💘

Spokojnego i przyjemnego weekendu 😘
    A ten ból okresowy to mówisz o krzyżu czy podbrzuszu?

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    A ten ból okresowy to mówisz o krzyżu czy podbrzuszu?

Boli mnie podbrzusze i krzyż na raz. Identycznie miałam przed każdym okresem i w trakcie. Nawet te plecy ciut na uda promieniują,

‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ