X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek ale już ładna waga malutkiej 🥰 najważniejsze, ze wszystko w porządku jest 😊

Martuśka super, ze wizyta udana :)

Martynkaa aż miło czyta się Twój wpis ! 😊 nic tylko się cieszyć, ze starszy ma takie podejście do młodszego 😊

Zosiek, Malinka2021 lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem po wizycie, wszystko ok, od przyszłego tygodnia odstawiam magnez całkowicie i mogę wstawac (chociaż już mi chęci na spacery odeszły, bo mam zadyszke po 2 krokach). Ale łożysko młode i szyjka się nawet wydłużyła, więc może nie urodzę od razu ;)

Martynkaa, a możesz polecić jeśli znasz jakie filmy w tej tematyce rodzeństwa ale tak dla 7-latka?

Zosiek, Soleil, Leksa, Malinka2021, Asiulka87, 5ylwian, Megsi lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wiem, ze ten temat już był poruszany, ale zapytam.. która z Was zdecydowała się na ta krew pępowinowa?

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomości po wizytach 😍 gratulacje 🥰
    Odnośnie męża.. Ostatnio oglądaliśmy filmiki jak podnosić noworodki. Po filmiku powiedział, że poczeka, aż sam zacznie się podnosić 😅
    A co do zmartwień, powiem tak nie ma co się teraz martwić, bo po co martwić się dwa razy 🙂 nigdy się nie przewidzi jak to wszystko się ułoży. Moja mama wiecznie zmartwiona wszystkim, przez co np nie mówię jej o wszystkim, nie dziele swoimi troskami, bo wiem że ona zaraz zacznie przesadzać, wyolbrzymiać. A brakuje mi tego, czasem chciałabym się jej wyżalić 😔
    Trzeba żyć, co ma to być to będzie, nie przejmujcie się na zapas 🙂 wiem, że czasem trudno, ale dobrze nad tym pracować 🙂 trzymajcie sie 😘

Krew pepowinowa - my nie będziemy bankować. Wg mnie strasznie drogo to wychodzi niestety 😕

Soleil, Merci92, Leksa, Megsi, Zosiek, Asiulka87 lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wizyt ;) piękne wagi maluszkow juz macie 😍

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • martynkaa87 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wrote:
    Dziewczyny, jestem po wizycie, wszystko ok, od przyszłego tygodnia odstawiam magnez całkowicie i mogę wstawac (chociaż już mi chęci na spacery odeszły, bo mam zadyszke po 2 krokach). Ale łożysko młode i szyjka się nawet wydłużyła, więc może nie urodzę od razu ;)

Martynkaa, a możesz polecić jeśli znasz jakie filmy w tej tematyce rodzeństwa ale tak dla 7-latka?

Nie pamiętam co oglądaliśmy bo to było ponad dwa lata temu a teraz przy młodszym staramy się nie oglądać tv, ale jakbym natrafiła na jakiś polecany tytuł to dam znać :)
    Za to książkę "ja też chcę mieć rodzeństwo" autorki dzieci z Bullerbyn polecam mocno bo czytamy ja do dziś ale dla 7 latka już pewnie za nudna:) ale jest super bo pokazuje że zazdrość i złe emocje mogą się zdarzać i też są w porządku.

Kasjanna lubi tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, dzięki :)

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie będę bankowac tej krwi pępowinowej. Kiedyś zastanawialiśmy się z mężem nad tym ale jednak nie zdecydowaliśmy sie🙂
    Jutro po południu mam wizytę u ginekologa🙂ciesze się bo od wczoraj malutka w brzuszku jakos taka spokojniejsza jest. Niby ruchy czuje ale tak mniej gwałtowne jak były do tej pory😏 a wiadomo że jak coś odbiega od normy to od razu stresik się pojawia🙂
    A poza tym to brzuch już mam tak wielki i twardy ze czuje jakbym miała wybuchnąć po prostu🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2022, 22:18

Leksa, Megsi, Soleil, Zosiek lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo poleciła masaż krocza wykonywać z olejkiem z wiesiołka. Szukałam po aptekch wszędzie tylko w kapsułkach.. Dopiero później mnie olśniło.. Sklep zielarski! Dzwonię, jest 😃 ostatecznie kupiłam w Auchan z firmy Oleofarm 🙂
    Piszę, bo może któraś z Was też będzie poszukiwać 🙂
    Ogólnie położna też polecała ten olejek do aplikacji dopochwowej 🙂 tylko on działa na szyjke, to nie wiem czy ze skracajaca szyjka też można go stosować.

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie będę przechowywać krwi pępowinowej,za drogo...

Leksa lubi tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 Masz rację w końcu trzeba się wziąć za ten masaż krocza ☺ Ktoś już to praktykuje? 🙃

Też nie będę przechowywać krwi p. Nawet przyszła taka przedstawicielka firmy zajmującej się tym do mojej szkoły rodzenia ale nie przekonała mnie jakoś 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 08:04

Leksa lubi tę wiadomość

6056198c02.png
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa ja również nie będę przechowywać. Ponoć i tak krwi tej wystarcza do leczenia dziecka do max 10 kg i bardziej przechowuje się ją dla rodzeństwa bo leczenie dziecka od którego krew pepowinową się pobrało może nie dać zadnego rezultatu

Od kiedy ten masaż krocza można robić?
    Czytałam, że i olejek migdałowy może być i w sumie każdy taki podobny :)

Leksa lubi tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, tak mi się dziś dobrze spało że przespałam budzik i mlody właśnie się spóźnia do przedszkola :/

Chyba żadna z nas się na tą krew nie zdecydowała.
    Masaż krocza czasem mówią od 34 a czasem 36 tygodnia. Gdzieś czytałam że to nie ma znaczenia od kiedy, byle się wytrwało do końca, jest duże ryzyko że jak ktoś zacznie za wcześnie to pod koniec odpuści.

Ja zaczynam od poniedziałku :)

Już dawno temu pisalyscie ze zaczęła wam się laktacja (wiadomo, minimalna, ale coś jest). Czy któraś z was jeszcze nie ma? Bo u mnie ani kropli...

Malinka2021, Merci92, Soleil lubią tę wiadomość

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam masaż krocza w tym tygodniu, czyli od 34 tc 🙂

U mnie było kilka kropli siary, a potem przycichlo.

Soleil lubi tę wiadomość

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie była, ale przycichła. I była tylko z lewej piersi z prawiej nic (bynajmniej nie zauwazylam) dlatego muszę kupić sobie te nakładki do karmienia, bo prawa piers dużo mniejsza niż lewa OD ZAWSZE i syn nie potrafił jej chwycić. Dopiero te nakładki mi pomogły. A pani położna w szpitalu była tak „pomocna” ze powiedziała, ze skoro dziecko nie chwyta piersi prawej to mam karmić z lewej, a ja się wtedy popłakałam z tych emocji i bezsilności, bo czułam, ze lewa piers jest pusta, a prawa zaraz eksploduje. Na szczęście przyszła druga pani położna i doradziła właśnie te nakładki do karmienia, ale to była ulga. Za długo mi nie posłużyły, ale sam fakt.

• Iwonaa27 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle popisałyście, że nie nadążam ;)

U mnie też brak oznak laktacji na ten moment, ale nie przejmuje się tym kompletnie. Z synem w ciąży też dopiero po porodzie ruszyło i wszystko było ok :)

Mi się już coraz gorzej chodzi, dziś 34 tydzień rozpoczęty, a ja sie ledwo kulam. Nie wiem jak tu dotrwać do terminu. Mam wrażenie, że jest jest tak ułożona, że okropnie mnie uciska. Przejdę się na chwilę i potem muszę odpoczywać, żeby ból puścił.

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę spać w staniku bo najbardziej siara mi leci w nocy... i obudzila mnie juz kilka razy mokra koszula nocna :/ alw fakt bardziei leci z lewej piersi, z prawej mega malo.. jestem zalamana..macie problemy z zebami? Ja w kazdej ciazy coraz gorzej... a wczoraj...pekla mi na pol 4 :( masakra jakas.. :(

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa, mi w obu ciążach pękł ząb. W tej na tyle że już nie ma co ratować, na razie mi dentysta zalepił, ale mówi że się już nawet do koronki nie kwalifikuje. Będę myslec w wakacje co z tym zrobić.

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😉

Kasjanna u mnie nic... Kiedyś, ale już z dwa miesiące temu pojawiła się jakaś kropla a teraz cisza. We wtorek mam usg piersi to przynajmniej nic nie będzie ciekło 🤣

Ja nie bankuje krwi. 😉

Co do masażu krocza hmm chciałam zacząć ale nie wiem czy dostanę.🤣 Słyszałam też, że jak się współżyje 2/3 razy w tygodniu to też jest masaż. 😁

Misiaa niestety ciąża tak psuje zęby, trzeba je ratować po porodzie. 😉 U mnie przed 1 ciąża zdrowe zęby, a po porodzie miałam 3 kanałówki w ciągu roku.

Miłego dnia 😘

Leksa lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się na KTG do szpitala na po świętach. Nastraszyła mnie wczoraj lekarka ze ona jako lekarz prywatny skierowania mi nie da i że to trzeba będzie albo prywatnie albo najpierw po skierowanie, ale okazało się że nic nie trzeba i bez problemu mnie zapisali. Uff :)

Malinka2021 lubi tę wiadomość

‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ