Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na bankowanie krwi pępowinowej chyba tez sie w efekcie nie zdecyduje, gdyby w gre wchodziła jednorazowa opłata moze bym sie zdecydowala, ale te abonamenty jakos mnie przerazaja. Słyszałam kiedyś, ze mozna przekazac taka krew nieodpłatnie na fundacje, ale ostatnio doczytałam, ze dziala to tylko w Warszawie oraz w wybranych szpitalach. Takze chyba temat odpuszcze.
Laktacji u mnie nie ma. Ale nie przejmuje sie tym poki co bo moze ruszy ładnie po porodzie a jak nie to bede próbowała rozkrecac. Podobno nie ma co próbować przed bo ta siara jest cenna dla dziecka i dobrze jak to pierwsze mleko ją zawiera. Takze czekam cierpliwie.
O masaz krocza musze dopytac u lekarza. Jesli mala sie obrocila (w co wątpię, bo caly czas czuje ruchy nisko w nic ponad pępkiem) a lekarz pozwoli to tez zaczne po wizycie
Misiaa, u mnie odezwal sie tylko poki co problem z zatrzymana ósemką, ale nie moge nic z tym zrobić na tem moment, trochę mnie boli i przestawil sie minimalnie zgryz, ale raczej unika sie tego typu zabiegow w ciąży dopóki nie ma stanu zapalnego. U mnie nie ma. Co do reszty, odpukać, nic mi sie z zębami nie dzieje. Ale slyszalam niejednokrotnie od kolezanek ze w ciąży zęby im sie sypały...
Ja sie obawiam, ze zaczyna sie u mnie rozszerzac szyjka. Jak wkladalam luteinę wczoraj i dzis poczulam ze jest tam duzo luźniej niz wczesniej... Mam nadzieję, ze to jednak mala zmienia pozycje i po prostu nacisk sie zmniejszył, ale juz zaczelam sie stresowac... Wizyte mam we wtorek, mam nadzieję ze to jeszcze nie to.
Gratuluje wizyt! Wczoraj bolala mnie glowa i malo tu zagladalam.duze te Wasze dzieciaczki juz są
Leksa, Zosiek, miissia lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Kurcze ja wiedziałam że zęby się psują itp ale nie sądziłam że mam je już tak kruche że popękają tym bardziej że po każdej ciąży robiłam z nimi generalny porządek
Vende myślę że to mała zmieniła pozycję,nie martw się do wtorku już niedalekomiissia lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Krwi też nie będę bankować.
Co do zębów, właśnie mam jednego w leczeniu, bo nagle zrobiła mi się w nim dziura, a do tej pory wszystko było ok. Aż Aż dentystka zdziwiła, że jakoś szybko spora dziura się zrobiła.
Po porodzie powinnam usunąć ósemki, bo psują mi zgryz. Trochę się tego usuwania obawiam, nie powiem...No ale miejsca w buzi już mi braknie ma te ósemki...miissia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMisia mi ostatnio pękł ząb. Udało mi się go zrobić następnego dnia bez znieczulenia, bo w środku czysto, bolało trochę jak czyściła powietrzem zimnym, ale było okej. Teraz mnie inny ząb zaczął boleć, ale dentystka mówiła, se czekamy do porodu z tym. To będzie moj pierwszy wypad solo bez dziecka... do dentysty
miissia lubi tę wiadomość
-
Koniecznie te ósemki trzeba powyrywać bo w niektórych przypadkach bardzo krzywia zeby. Ja niestety 4 lata nosiłam aparat i nie chciałabym powrócić do tego etapu chociaż wiadomo do wszystkiego można się przyzwyczaić 😀 Na szczęście nie mam teraz jeszcze żadnych problemów z chorymi zebami ale nieźle bym się wkurzyła jak niecały rok po zdjęciu aparatu któryś ząb by mi pękł 🙃
Dziewczyny już chyba wiem co to za bóle okresowe o których mowilyscie ale wtedy Laura bardzo się ruszała i może dlatego się pojawiły. W sumie to dobrze niech macica trenuje przed porodem żeby o czasie wyszło dzieciątko 😃👍Iwonaa27, Zosiek, miissia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGratulacje wizyt dziewczęta.
Ja dziś byłam ale tylko badania zobaczyl. Morfo ok ale w moczu bakterie i dostałam jakiś jednorazowy antybiotyk w proszku na noc. A tylko szyjke sprawdzał. Ale mam wizytę za tydzień. Przed mam zrobić ktg u położnej. Ito moja ostatnia wizyta raczej.
Mi wcześniej leciała siara ale z dwa tyg ani jednej kropli już.Merci92, Zosiek, Malinka2021, Soleil, Leksa lubią tę wiadomość
-
Kurcze ale straszycie z tymi zębami 😜 ja zadrutowana od dwóch miesięcy dopiero się przyzwyczaiłam, póki co z zębami bez problemów ale chyba wszystko przede mną 😄
Dokucza mi za to sporadycznie krew z nosa i ostatnio jest mi coraz ciężej. Mam wrażenie, że kręci mi się w głowie i mdli. Maluch wciska głowę w żebra ale nie wiem czy to tego przyczyna
A co do laktacji ja u siebie zauważyłam już mini mini siarę, ale właśnie raz jest raz nie ma, potem znowu się pojawia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 14:54
Merci92, miissia lubią tę wiadomość
-
Iwonaa27 wrote:Tyle popisałyście, że nie nadążam
U mnie też brak oznak laktacji na ten moment, ale nie przejmuje się tym kompletnie. Z synem w ciąży też dopiero po porodzie ruszyło i wszystko było ok
Mi się już coraz gorzej chodzi, dziś 34 tydzień rozpoczęty, a ja sie ledwo kulam. Nie wiem jak tu dotrwać do terminu. Mam wrażenie, że jest jest tak ułożona, że okropnie mnie uciska. Przejdę się na chwilę i potem muszę odpoczywać, żeby ból puścił.Iwonaa27, Soleil, miissia lubią tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Masaż krocza robiłam póki co 2x...nie chce mi się🙈zaufaj położnej polecały żel mucovagin i taki kupiłam (olejek ze slodkich migdałów tez może być
A z zębami i ósemkami to fiu fiu mam 3do wyrwania i mega się boję bo 1 jak wyrwałam to 2tyg wycięte z życiorysu:/ i muszę aparat założyć bo ósemki mi bardzo skrzywiły przód:/ ehh
Soleil, miissia lubią tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
5ylwian, to widzę, że termin porodu mamy ten sam i objawy też. Mój mąż mi stale powtarza, że według niego nie urodzę 27.05 tylko po majówce... I w sumie tak się czuję.
Motyl, ja właśnie też powinnam po wyrwaniu założyć aparat. Ale chyba po porodzie nie będzie mi się spieszyło z tym wyrywaniem🙄
Motyl12, 5ylwian, miissia, Malinka2021 lubią tę wiadomość
-
Ja do aparatu musiałam 2 ósemki dolne wyrwać i po każdym wyrwaniu wyglądałam jak chomik tak mi poliki spuchły z tym że mi te ósemki nie wyszły i musieli mi je chirurgicznie wyciągać czyli naciąć dziąsło i wyjąć 😀 Nie bolało za bardzo bo dobre było znieczulenie ogólnie źle tego nie wspominam ale fakt popuchlam później mocno no i odrazu ketonal trzeba było brać 🙃🐹
Soleil, Motyl12, miissia, Iwonaa27 lubią tę wiadomość
-
Iwonaa27 wrote:5ylwian, to widzę, że termin porodu mamy ten sam i objawy też. Mój mąż mi stale powtarza, że według niego nie urodzę 27.05 tylko po majówce... I w sumie tak się czuję.
Motyl, ja właśnie też powinnam po wyrwaniu założyć aparat. Ale chyba po porodzie nie będzie mi się spieszyło z tym wyrywaniem🙄
I ja mam z wami ten sam termin!
Odstawiam utrogestan kolo 25kwietnia, z magnezem poczekam, ale mąż już się śmieje że majowka bedzie emocjonujaca. On tez nie wierzy ze wytrzymam do terminu, za dużo miałam skurczy i tych twardnień brzucha od 20tygodnia
Ciekawe która z nas będzie pierwsza 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 16:19
Merci92, Motyl12, miissia, 5ylwian, Malinka2021, Leksa, Iwonaa27 lubią tę wiadomość
-
No to majówka/po majówce zrobi się tu gorąco
miissia, Malinka2021, Leksa, Iwonaa27 lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Iwonaa27 wrote:5ylwian, to widzę, że termin porodu mamy ten sam i objawy też. Mój mąż mi stale powtarza, że według niego nie urodzę 27.05 tylko po majówce... I w sumie tak się czuję.
Motyl, ja właśnie też powinnam po wyrwaniu założyć aparat. Ale chyba po porodzie nie będzie mi się spieszyło z tym wyrywaniem🙄do tego dzisiaj czuję ucisk w kroku,jak by mi napierał głowa.ze starszym synem tak nie miałam,bo on do 37 tygodnia był poziomo,potem obrócił się głowa do góry A dopiero w 39 głowa w dół. Więc może dlatego te uciski,pobolewania mnie martwią i się boję. Nie wiem czy to jest już normalne na tym etapie
Iwonaa27 lubi tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Soleil wrote:I ja mam z wami ten sam termin!
Odstawiam utrogestan kolo 25kwietnia, z magnezem poczekam, ale mąż już się śmieje że majowka bedzie emocjonujaca. On tez nie wierzy ze wytrzymam do terminu, za dużo miałam skurczy i tych twardnień brzucha od 20tygodnia
Ciekawe która z nas będzie pierwsza 😀Soleil, Iwonaa27 lubią tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Wszystkie czujemy ze bedzie wcześniej a jak przyjdzie co do czego to żebyśmy się jeszcze nie zasiedziały i nie musieli nam porodu wywoływać
Zosiek, Malinka2021, 5ylwian, Soleil, Leksa, Asiulka87, Iwonaa27 lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Kasjanna Ty juz prawie 37tc...ależ Ci zazdroszcze! 😍24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Dziewczyny od którego tygodnia odczuwałyście te bóle miesiączkowe?24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Misiaa wrote:Dziewczyny od którego tygodnia odczuwałyście te bóle miesiączkowe?
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g