X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też do obrotu nie jestem przekonana tak szczerze. Soleil ważne, że będziesz miała jeszcze usg, nie wszystko stracone koze się obróci dzidzia i będzie SN, a jak nie to cc już ustalone przynajmniej możesz odliczać dni.

Vende ja ostatnio czytałam statystyki i polska ma bardzo dużo cc, czasem w sumie tak bez powodu. Dużo tych planowanych cc jest przed terminem i jedynym wskazaniem jest np cukrzyca ciążowa, a nie zawsze przy niej ta cesarka jest konieczna.
    Ja mam takie dni, że wolałabym mieć cesarkę i wiedzieć kiedy się zgłosić, w inne dni wolałabym SN.
    U mnie w szpitalu patrzyłam statystyki to większość cesarkę jest z braku postępu porodu.

Kasjanna czekamy, dawaj znać co i jak!
    Trzymamy kciuki ❤

Soleil lubi tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) tak 7-8 minut i coraz bardziej bolesne, krzyżowe. Akurat była u mnie siostra i bierze syna na nocke, profilaktycznie, więc mogę rodzic że spokojna głowa. Aż nie mogę uwierzyć, ale jeszcze poczekam ze świętowaniem

Merci92, Klara_1985, Megsi, Vende, Soleil, Leksa, Malinka2021, Zosiek, Ana.Ta, Iwonaa27, Motyl12 lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Vende Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna to brzmi naprawdę dobrze! Kiedy planujesz jechać do szpitala?

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna trzymam kciuki!☺️

oar89n73njsm8gcn.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende wrote:
    Kasjanna to brzmi naprawdę dobrze! Kiedy planujesz jechać do szpitala?
    Jak będą co 5 min. Ale nie są jeszcze super regularne, najczęściej co 7 min, ale i co 10 min się zdarzy. Są krótkie ale mocne. Właśnie wydałam syna z domu i siedzę, liczę i zapisuje. Jeśli to nie poród to się naprawdę zdziwie. Powiem wam że naprawdę się cieszę :)

Merci92, Leksa, Zosiek, Ana.Ta, Megsi lubią tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna kciuki ✊✊✊

Ana.Ta lubi tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna Super! 😉 Trzymam kciuki ✊ Czuje ze coś się wykluje w najbliższym czasie w takim razie 😀

Megsi A to fajnie ze możesz ustalić z lekarzami termin indukcji ☺ Mi to lekarz powiedział że czekamy do tydzień po wyznaczonego terminu i daje skierowanie do szpitala. Tak samo powiedziała mi polozna ze szpitala wczoraj w którym będę rodziła że nawet bez skierowania na tydzień po termine jak nic się nie zadzieje to mam przyjechać ☺ Tylko ciekawe ile wtedy Laura będzie ważyć bo wiadomo im mniejsze tym łatwiej urodzić a jak taka kluseczke wyhoduje to jeszcze na cc się skończy 🙃

6056198c02.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam że goni mnie do toalety, więc się chyba przy okazji oczyszczam.

Malinka2021, Merci92, Zosiek, Ana.Ta, Megsi lubią tę wiadomość

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna 😍 mocno trzymam kciuki 😊😊😊 szybkiego porodu 🙂 widzisz, czyli lekarz nie miał racji, że szybko nie urodzisz 😊
    Daleko masz do szpitala?
    Powodzenia!!!

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna ale się cieszę! 😁 Trzymam mocno kciuki 😘 dawaj znać 😘 widzisz spacerki pomogły 🥰 powodzenia!!!

Soleil nie dziwię się, że się nie zgodziłaś na obrót. Ja jestem bardzo za naturalnym porodem ale nie zdecydowałabym się na to. Dzisiaj położna na ktg brzuch mi szturchała bo młoda spała w najlepsze i dobrze, że miałam maseczkę, to nie widziała mojej miny przerażonej.🙃
    Super, że masz termin, znasz dokładną już datę narodzin. 🥰

Co do wywołania porodu też słyszałam, że bardziej boli i częściej kończy się cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2022, 20:04

Soleil lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna ✊✊✊ powodzenia 😘💛

Ja już bym pewnie byla w drodze do szpitala 😂😂😂 ale to chyba brak doświadczenia hihi

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Iwonaa27 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjannna trzymam kciuki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci właśnie mi teraz na wizycie w szpitalu mówili, że w 39 tyg mogą podać takie lekkie hormony, które pomogą naturalnie urodzić w terminie, żeby nie przenosić ciąży.
    Druga opcje mam taką, że normalna indukcję robią, ale wysyłają do domu po tym i wracam do szpitala dopiero jak są regularne skurcze.
    To jest taki eksperyment trochę, żeby zobaczyć o ile bardziej komfortowo czuje się kobieta we własnym domu zamiast w szpitalu i czy to coś zmienia.

Merci92 lubi tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże kasjanna gratuluję super pozytywnego nastawienia!😄
    Mi powiedzieli ze raczej na pewno cesarka będzie w przyszłym tygodniu i teraz coraz wieksza panika mnie ogarnia na ta mysl😳

oar89n73njsm8gcn.png
  • Vende Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zbieram do spania, ale myślę ze co sie obudzę bede tu odświeżać i czekac na informacje :D.
    Asiulka, ja Ci sie wcale nie dziwię. Ze mnie sie teraz wszyscy śmieją, ze mowilam do Malej byle do majowki, a teraz juz mówię ze moze jeszcze chociaż tydzien, ciekawe co powiem za tydzień ;).

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z ciekawością zaglądam. Jutro pewnie będą dobre wieści. Teraz codziennie tak może być. Dziewczyny jak to się mówi- jesteśmy już blisko celu 🙈 aż nie mogę w to uwierzyć.

Vende też zawsze mówiłam byle do majówki 😂 a to już 😬 i ja chce jeszcze troszkę z tym brzuszkiem pochodzić. Jeszcze trochę spraw... ale w sumie zawsze tak jest...

Asiulka87 będzie dobrze ✊

A pytanie z innej beczki. Będziecie wieszać jakieś karuzele nad łóżeczkiem? Zastanawiam się czy to wgl przydatne. Może wystarczy szumiący miś - akurat takiego posiadam. 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2022, 23:07

Leksa lubi tę wiadomość

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna-oby to był już poród, 3mam mega kciuki abyś w najbliższych godzinach poznała swojego maluszka😍💪✊🍀🤱
    Ana.ta nie mam karuzeli, dostanę szumiącego misia. Chociaż może ktoś kupi w prezencie:)

Ana.Ta lubi tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, poród za mną :) Anika ma się dobrze, urodzila się już o 10.40,takze szybko poszło. 3.030 kg.
    Dzięki za wszystkie kciuki, pomogły :)

Vende, Ana.Ta, Merci92, Soleil, Klara_1985, Malinka2021, Iwonaa27, 5ylwian, Zosiek, Misiaa, Megsi, Leksa, Asiulka87, Provitamina, Motyl12, Kasik809 lubią tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna, gratulacje! Teraz tulcie sie ile sie da! Wiedziałam, ze dasz nam znać :) Super, ze szybko poszlo, mam nadzieję ze dobrze sie czujecie? :)
    Jeszcze raz gratulacje! Super waga Małej, idealnie :)

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też musiałam zajrzeć po spacerze do wc 🙈 Ogromne gratulacje !!! 😘
    Faktycznie kilka godzin i mała jest- cudownie 💛
    Kruszynka 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2022, 03:54

‹‹ 356 357 358 359 360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ