X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn urodził się z niebieskimi oczami, takimi jasnymi, a teraz ma zielone 😋 włoski miał blond, a teraz jest ciemnym blondynem. Córcia ma ciemnoniebieskie oczka, a włoski brązowe 😁
    Ja mam brązowe oczy, a mąż zielone.

Zaczęłam wgłębiać się w ten temat mm i Zosiek pierwszy raz widze kozie mm :) ciekawe :)
    Ja mojej kupiłam na próbę ten bebilon profutura taki jak w szpitalu już o tym pisałam, ale zaczęłam czytać o tym bardziej i jest duo biotic i cesar biotic. Okazuje się, ze to drugie jest dla dzieci urodzone przez cc, bo zawiera jakies tam bakterie, które otrzymują dzieci urodzone SN. Ale swiat idzie do przodu :)

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Provitamina Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też planuje karmić piersią, max do roku. Jest to wygodne i dobre dla dziecka. Chyba nie miałabym siły szukać właściwego mleka dla synka, martwić się o kołki, problemy z wypróżnianiem itp. Do tego wyparzanie, buteleczki, smoczki ehhh. Już z laktatorem mam zabawę, więc jednak wolę kp. Poza tym bliskość mojego maluszka mnie rozczula ❤️
    Skoro mam pokarm, to żal nie dawać piersi.

Dzisiaj byla położna. Na szczęście miala ze sobą wagę 🙂 Gdy wychodziliśmy że szpitala to mały ważył 2880g a dziś 3274 g więc przybiera w normie 🙂 to mnie uspokoiło 😊

Megsi mojemu synkowi też czasami wyjdzie jakąś krostka na buzi. Smaruje swoim mlekiem i znika w tempie ekspresowym. To niby trądzik niemowlęcy.
    Mój też czasami się odchyla do tyłu, szczególnie gdy jest na rękach. Na e wiem czy to normalne. Będę pytać lekarza 15 czerwca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2022, 15:00

Ana.Ta, Soleil lubią tę wiadomość

Starania od kwietnia 2020 roku
    👫 OBOJE 35+

Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
    AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
    Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
    Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
    Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
    TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
    FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
    FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
    Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
    DHEA-SO4: 281,60 ✅
    FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
    LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
    Drożność jajowodów ✅
    Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK

3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży

Sierpień 2021r. IN VITRO
    06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
    09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
    11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
    Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
    7470ugpj1funw5wd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2022, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek i jak Ci się to Capri care sprawdza? dużo dobrego czytałam o tym mleku, że składowo jest super i że się lepiej trawi niż krowie. Miałam kupić w razie w, jakby z KP nie poszło, ale nie znałam nikogo, kto stosuje.

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dwie koleżanki karmiły swoje bobas wlasnie tym mlekiem Capri care wiec gdybym musiala karmić mm to pewnie też bym w to poszla🙂
    Mojej małej wczoraj odparzyło pachwinki😏przy przebieraniu pieluchy tego nie było a przy następnym po jakichs 3 godzinach miala juz mega czerwone...nie wiem czy to przez to że duzo zsikana Pielucha byla czy jednak te Dady nie do końca się sprawdziły. Tak czy siak od wczoraj posypuję jej pachwinki Mąka ziemniaczana i ubieram z powrotem pampers premium care i już dziś jest dużo lepiej🙂
    W ogóle mała chyba niedlugo będzie przechodziła na Pampersy 2 hmm waży ponad 4400 a te Pampersy są niby do 5 kg ale widzę że dady to już w ogóle ściskały jej nóżki troche, Pampersy 1 są jeszcze w miarę dobre ale nie wiem czy jeszcze z tydzień czy 2 będę jej je ubierać hmm Kasjanna Twoja malutka chyba już w 2 chodzi tak?

Ehh a dzis znowu wyszły małej potówki na brodzie i dekolcie hmm chyba to są potówki bo takie czerwone plamki😏
    A ze upały jak nie wiem to chyba to to, ubieram ją w cienkie rampersiki ale jednak pojawiło się coś takiego😒

Dziewczyny a czy wasze maluszki płaczą hmm według Was czasem bez powodu? Ja juz naprawdę nie wiem co myśleć ehh czasem moja mała jest pogodna taka kochana ale często po prostu wpada w szał albo taki lament mimo że pojedzona, przebrana I teraz jedynie podskakiwanie z nią na kanapie ją uspokaja...
    Nie wiem już czy stresuje się niepotrzebnie czy jednak jest coś nie tak ehh

oar89n73njsm8gcn.png
  • Vende Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, moze to kolki. U nas tez sie to zdarza. Jak jej nic nie boli to spokojnie sobie lezy i nie maruda w ogole, oglada co wokół, patrzy sie. A jak boli brzuszek to sie pręży, wyginaz strach ją mieć na rękach wtedy, ale nie na rękach sie nie da.
    Ja zaraz zbieram sie na to usg. Jestem przerażona bo Mala w szpitalu miala stwierdzona mocna dysplazje i mam nadzieję, ze cos sie poprawilo bo jak nie to czeka nas orteza. Jak zobaczyłam jak to wyglada to sie zalamalam. Oczywiście jak zwykle jak mamy wyjsc to Mala nie moze sie najeść i jest niespokojna... Moze czuje ze ja tez sie denerwuje ech...
    U nas oczka poki co ciemnoniebieskie i wloski ciemne. Oczy oboje z mezem mamy niebieskoszare a wlosy on ma ciemne a ja jestem blondynka. Ale stawiam ze oczy będzie miala jak jak my a wlosy pewnie po mezu bo to jednak silniejszy gen :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2022, 16:06

Ana.Ta lubi tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende, my juz po i jest ok, trzymam kciuki. Daj znac.

Asiulka, my na 2 juz od dawna, ja sie zastanawiam czy na 3 nie przejść niedługo, bo te 2 to juz dosc opiete na moim pulpeciku. Nie sugeruje sie wagą na pieluszkach, bo te zakresy sie pokrywaja, a i dzieci sa roznie zbudowane.

Nisi tez potowki wyszly pod broda, ale jak sie ma tyle podbródków to ja sie nie dziwie ;)

Malinka2021, Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2022, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie o życiu ciemnoniebieskie i blond włoski. Ja mam niebieskie oczy, mąż piwne wiec zobaczymy jak u małego.

Ja jak się urodziłam to czarna jak wrona, a na roczek miałam już tleniony blond włosków.

Asiulka mój mąż myśli, że czasem mały się drze bez powodu, ale jakiś powód jest. Zazwyczaj brakuje bliskości i przytulania. Bujam się z nim wtedy w fotelu, albo leży mi na rękach, a ja oglądam chirurgów.
    Czasem mam dosyć tego wiszenia, ale kiedyś to minie , a na ten moment mimo frustracji to olewam sprawy domowe i tule dziecko tak długo jak tego potrzebuje czyli właściwie cały dzień 😜

Kasjanna, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też na 2 jesteśmy od dawna. W sumie tylko do szpitala kupiłam dwie małe paczki 1, a potem już 2 kupiłam.
    U nas chyba trwa skok rozwojowy.
    Połówki też się pojawiły, wydaje mi się że przy karmieniu mały się najbardziej ode mnie rozgrzewa, bo tak tylko body z krótki ma i ewentualnie skarpetki.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna to moja tez ma ze 3 podbródki haha i zero szyi😄

Megsi ja też w sumie większość dnia małą tule i przytulam bo inaczej się nie da🤷‍♀️

Dzis moja mama przyszla I wziela malutka na spacer to przynajmniej poprasowałam sobie ale mama jutro jedzie do Niemiec ba 2 miesiace wiec kicha😏
    Teściowa z kolei ciagle mowi ze pomoze itp I żeby dać znać hak trzeba będzie a wie hak wygląda sytuacja u nas i sama się nie kwapi wiec ja jej prosić nie bede🙃
    Chyba ze juz faktycznie będę mieć dość albo kolejne pranie nam się zwali😋
    A z mężem już rozmawialiśmy czy nie beac obiadów z baru mlecznego bo jak mam 15 min czasem kiedy usnie w lozeczku to nie bardzo wtedy zdążę ugotowac obiad😁

Ana.Ta lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie jakue fajne koszulki ba dzien taty znalazlam😁
    https://allegro.pl/oferta/zestaw-nasz-pierwszy-dzien-taty-ojca-prezent-12239930866

Hmm to ha chyba też na te 2 muszę się przeżucic🤔

Ana.Ta lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Vende Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po usg, jest lepiej niz bylo w szpitalu ale poki co dalej dysplazja wychodzi. Mamy kolejne, jeszcze inne zalecenia oczywiście ;) Juz troche wymiękam i nie wiem komu mam wierzyc na dobra sprawe. Za miesiąc mamy wrocic do kontroli i zobaczymy. Poki co jako zalecenie nosimy tylko na żabkę i kladziemy jak najwiecej na brzuszku (będzie problem, bo Mala tego nie lubi, do tego jej ulewanie, no coz). Fizjo nie zalecala kładzenia na brzuchu caly czas, lekarz sie upiera, najlepiej nawet do spania. Od razu powiedzialam ze na noc jej tak nie uloze bo sie boje to kazal kupic pieluszke ortopedyczna i spróbować w ten sposob na noc albo samemu szeroko pieluchowac. Musze popatrzeć i cos zamowic. Ale powiedzial ze jest szansa ze wyjdzie z tego bez wiekszych zabiegow. Zobaczymy. Fizjo sugerowala tez inne noszenie, on inne... Kosmos z tymi lekarzami. ;)

Zosiek, Asiulka87, Malinka2021, Ana.Ta, Megsi lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pampy 2 już od ponad tygodnia. Położna dzisiaj była waga 4600, witamy w gronie pulpecikow 😆 moja też długa jest bo spodenki 62 przykrótkie.

Klara mam tylko porównanie ze zwykłym bebilonem advance, nie kupowałam tych specjalnych. Powiem tak to Capri care nie śmierdzi po pół godziny stania, ma ogólnie lekki zapach, lepiej butelkę się myje, mniej się mleko pieni, młoda robi więcej kup i są bardziej rzadkie więc nie ma z nimi problemu. Robi je spokojnie uśmiechając się. 😆 Jak dla mnie to mleko ma duży plus. Tylko cena wysoka i puchy małe, bo opakowania 400g. Kupiłam zapas póki co przez neta bo wychodzi taniej.

Ja mam sterylizator do mikrofali Avent, dla mnie rewelacja. Co najważniejsze nie zajmuje miejsca na blacie bo trzymamy go w mikrofali. Sterylizacja przy nim to najmniejszy kłopot tak na prawdę. Najgorzej jak z piersi wszystko wyciągnie i wrzask a mleko dopiero do podgrzewacza pakuje bo nigdy nie wiem czy coś zje po piersi czy nie i ile😆

Vende dobrze że jest lepiej, fajnie że jest szansa bez ortezy. Trzymam kciuki żeby się Wam udało 😘

Ana.Ta moja ma brązowe oczy i czarne prawie włoski. My mamy z mężem brązowe oczy, on ma czarne włosy ja jestem szatynka. Urodziłam się podobno też z czarnymi włosami więc ciekawa jestem czyj kolor będzie miała ostatecznie.😆
    Ja mam książeczkę składana harmonijkę kontrastowa z moms care, stawiam właśnie wzdłuż łóżeczka i czasami obserwuje chwilę.
    U nas wyderka z fisher price też czasami pomaga, jak nie ma już rozwiniętej afery i głębokiego żalu.😁

Soleil, Klara_1985 lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czego używacie do pupy waszych dzieci tak na codzień ? Jak ja posypie mojej puder to od razu ma odparzenia.

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa ja używam kremu bepanthen baby po każdej kupce i do wczoraj było wszystko ok. Znaczy się dupke moja mała ma ladna, odparzen nie ma tylko wczoraj rw pachwinki jej odparzylo a pachwin jej wczesniej za czesto nie kromowalam😏

Kasjanna, Leksa lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co się mojemu dziecku dzis stało ale spi jak zabita od 18.30 😳
    A jak na nią to jest totalne szalenstwo 😀
    Ogarnęłam już kuchnie, wykąpałam się i wreszcie ogarnęłam też siebie i tak się zastanawiam co robić czy ją budzić czy nie🤔
    Mąż śmieje ze on ją uspal wiec swój dyżur już dziś wypełnił a ja musze ją jeszcze umyć, przebrać i nakarmić i hmm ciekawe czy pojdzie mi spac czy będzie szaleć do polnocy ehh 🙃

Ana.Ta lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smarujemy linomag bobo a+e, jest to nawilżający kremik bez cynku. A jak pojawi się jakieś odparzenie to mam w razie W Bepanthen i Sudocrem 🙂

Leksa lubi tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka87 wrote:
    Leksa ja używam kremu bepanthen baby po każdej kupce i do wczoraj było wszystko ok. Znaczy się dupke moja mała ma ladna, odparzen nie ma tylko wczoraj rw pachwinki jej odparzylo a pachwin jej wczesniej za czesto nie kromowalam😏

Leksa ja to samo, smaruje za kazdym razem lub co dwie kupy. I ogolnie malutka nie ma odparzeń, czasem tylko za mocno ścisnę pampersa i ma gniotki 😬

I też mam linomag ale bepanthen baby dla mnie lepszy :) awaryjnie na grubsze sprawy mam próbkę sudocremu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2022, 21:43

Leksa lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende oby malutka polubila spać na brzuszku, może to tylko kwestia rozwoju i z czasem będzie ok, bo narazie te maluszki takie niestabilne.

U Was też tak dzieciom w spaniu przeszkadzają kupy? 😂 kurde czlowiek sie stara, dziecko najedzone, uśpione... a tu ciśnie... i skraca się czas od karmienia do karmienia 😂 albo po niecalej godzinie musi wjechac kokejne :/

W czym kladziecie spac bobasy? Ja pajacyk z dlugom bo moja ze wszystkiego sie rozkopie i nie lubi ścisku ale mam wrażenie że jej gorąco😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2022, 21:53

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Bartek teraz spi w body na dlugi+skarpetki cienkie.. a do pupki mam linomag z tym ze od kilku dni wapczylam linomagiem z odparzeniem i nie dal rady..dzisiaj mielismy wietrzenie i po tym zasypalam maczka ziemniaczana, juz widac roznice..mysle ze jutro juz pupka bedzie ladna

Ana.Ta lubi tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam co drugą zmianę pieluszki maść alantan, jest bardzo fajna😉 jak jest coś czasem czerwonego to bepanthen baby. Zauważyłam też że jak myjemy wacikami i ciepła wodą to skóra jest ładniejsza niż mokrymi chusteczkami.

A do spania dzisiaj ubrałam rampers i cienki rożek.
    Młoda zasnęła więc też idę spać, dobrych nocek.😘

Ana.Ta lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ