X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka a jak humor Wojtusia?
    Moja pierwszy raz pospala 1,5h w ciągu dnia 🤣

Klara będę, narazie 3 tygodnie mam wszystko usunąć z diety. Zamówiłam nawet jakieś napoje owsiane kokosowe zamiast mleka do kawy czy naleśników 🤣
    Wiesz u nas ma problemy ze spaniem w dzień, płacze dużo, ostatnio na butle płacze więc coś jej dolega i próbujemy w to celować. Jak to nie pomoże mam zagęszczać. No ona uważa że to kozie mm najlepsze i celuje w moja dietę, w ktorej jest dużo nabiału bo lubię.🙃 Dam znać jak to pójdzie.😉 Jak się macie?🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2022, 18:17

Malinka2021 lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende, ja sukienki zakladam na jakies wizyty, ogolnie nie jestem ich wielka fanka, bo sie to podwija i przeszkadza. Jeszcze pol biedy jak są polaczone z bodziakiem, ale jak nie to i tak bodziak daje pod spod żeby pielucha nie latała, wiec u gory cieplo ubrana a na dole gole nogi. Mam ich sporo odziedziczonych, ale raczej większości nie użyje.

Ana.Ta, mam wrażenie że moja na brzuszku się uwstecznia. Miesiac temu pieknie unosila glowe i przekręcała na boki, teraz jej sie nie chce, i wlasnie bardziej te pelzajace ruchy wykonuje (ale oczywiście nie prowadzą one do przesuwania sie). Jedynie w wozku jak ma dobry humor to ladnie trzyma glowke, bo ma ciekawe widoki, w domu ciezko ją zmotywować na dłużej. Jak byłam na szczepieniu lekarka mowila ze tak slabo z tą główka i do obserwacji. Mowila żeby sie nie przejmować bo może ma gorszy dzień, ale mam wrażenie że ten gorszy dzien przesztalcil sie w rutynę...

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakładam sukienki w każdy ciepły dzień. Jeżeli są poloczone razem z bodziakiem to super, ale większość mam same sukienki to do tego zakładam majtki dla niemowląt, żeby właśnie ta pielucha nie latała 😊
    Mam tez kilka rampersow, ale ja jestem fanka sukienek, a rampersy zakładam jej na noc 😅 w dzień miała może z 2 razy tylko rampers, a tak to lecimy na sukienkach

Ana.Ta lubi tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepienie było przed 17 to jak wróciliśmy to zjadł i zasnął. Teraz po 1.5h obudził się na jedzenie. Zobaczymy co będzie dalej. Raczej normalnie o tej porze to nie spał.
    A poza spaniem coś zauważyłaś? Oby przeszli to gładko 🙂

Zosiek lubi tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie znowu sukienki są niewygodne i wolę body albo rampersy. Starszej ubierałam dopiero jak już chodziła😁 ale to jest głównie moja wygoda 😁

Malinka mniej płaczliwa niż zwykle 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2022, 19:12

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sukienek tez mam dosyć dużo ale jak do tej pory to może ze 2 razy jej ubralam🙂tak to chodzi w body albo rampersach🙂
    Soleil ja też miewam problem z odkładaniem mojej małej. Jeszcze w nocy te pierwsze drzemki to się daje odłożyć jakoś ale w dzien to najczęściej jak usnie mi na rękach i chce ją odłożyć to ona ma radar wbudowany i od razu po odłożeniu zaczyna mi płakać.
    Kurcze widze ze większość z naszych dzieciaków ma jakieś problemy.

oar89n73njsm8gcn.png
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende jak się czujesz?
    Klara jak tam Hanka? I Twoje samopoczucie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek, Leksa, wczoraj miałam kryzys na maxa przez to odparzenie i przez to, że co ktoś z personelu przychodził, to mówił co innego. Potem przychodziła kolejna osoba i strofowała mnie za to, co zaleciła poprzednia. Wczoraj się jeszcze hamowałam, ale dzisiaj oddziałowej powiedziałam, co myślę. Zaraz przybiegła z podkładami, żebym mogła ją wietrzyć. Zresztą o czym mówimy, tu trzeba prosić o papier toaletowy, ręczniki papierowe, a o mydło do dozownika nie doprosiłam się od rana. Myje ręce swoim żelem pod prysznic. Lekarze i pielęgniarki są bardzo mili, nie mogę powiedzieć, ale zaplecze higieniczne to jakiś dramat.

W każdym razie jutrzejsze zdjęcie płuc będzie decydujące, bo na pierwszym wyszła odma. Jeśli jej nie będzie, to wychodzimy, jeśli będzie to nie wiem, lekarze będą decydować. Mimo tej całej beznadziejnej sytuacji, moja Haneczka to super dzielny pacjent.

Zosiek, Kasjanna, Leksa, Malinka2021, Asiulka87, Misiaa, Soleil lubią tę wiadomość

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety musiałam podać paracetamol. Co się ocknął to płakał przerazliwie, ale lek pomógł. Gorączki póki co nie ma.

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Vende Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coz, pierś boli, nadal czerwona, ropien chyba sie powiększył niestety trochę... Chyba nie uniknę jutro tej IP.
    Mala ma ciezki dzien cos, do 12 była turbo grzeczna natomiast od 12 w ogóle nie spi, do tego zrobiła pierwszy raz aferę na spacerze ze musialam wracac do domu.
    Bylismy na usg bioderek, jest duzo lepiej, ale jeszcze do ćwiczeń i kontroli za 2 miesiące :)

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende trzymaj się, oby było lepiej do rana!
    Malinka Paracetamol powinien pomóc.
    Jeszcze co do włosów to mi zawsze dosyc dużo wychodziło ale ostatnio faktycznie wydaje mi się ze wychodzi ich jeszcze więcej ale narwzie nie zastanawiałam się nad tym jak ratować te wlosy😏
    Klara trzymam kciuki żebyście jutro wyszły!

Klara_1985 lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2022, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde tak was czytam i chyba jestem jedyna co dziecka nie odkłada. Czasem mam ochotę się zabrać za to, ale później myślę, że wcale nie jest tak źle, w nocy mi dobrze się przytulać, ale też niewygodnie.

W ogóle położyłam właśnie małego na poduszkę do karmienia, żeby przed snem mu dać, a on mi na niej zasnął... nie wiem co robić, bo nie chce go na siłę karmić, ale pewnie szybko się obudzi jak nie dostanie nic 😔

Mój mały słabo podnosi głowę, nie obraca się też, obserwuje karty i nas jak mu czytamy.
    Lubi leżeć na macie i trochę w bujaku, bo mu tam wiszą takie 2 domki czarny i biały i sobie patrzy na nie.

Włosy mi nie wypadają, ale tak suchej skóry, zwłaszcza na głowie to dawno nie miałam. Pije conajmniej 3l wody dziennie, a i tak skóra szorstka.

• Leksa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara trzymam kciuki za poprawę zdrowia Hanki i żebyście wyszły jutro do domku 😘

Malinka i Zosiek oby dzieci po szczepieniu ładnie spały i żeby nie było gorączki.

Vende oby była jutro poprawa. Nawet nie wyobrażam sobie jaki to ból :(

Klara_1985, Malinka2021, Zosiek lubią tę wiadomość

• Iwonaa27 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2022, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Messi ja też nie odkładam, więc nie jesteś sama ;)

My się urlopujemy, muszę Was nadrobić.

Kasjanna, Soleil lubią tę wiadomość

• Iwonaa27 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2022, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dzisiaj się zestresowałam, bo jak już mała faktycznie na chwilę odłożyłam to po ok.20 minutach zaczęła tak ulewać lub wymiotować (już sama nie wiem co), jak nigdy. Dosłownie się z niej lało, jakby mnie nie było w tym momencie w pokoju, to nie chcę myśleć co by było. Teraz to już w ogóle mam stracha,że mi się udusi...

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2022, 03:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi ale ciekawe pozycje przybiera twoj szkrab😂 wcale sie nie dziwie ze go nie odkladasz jak on łapie z Wami takie interakcje. Moja córka uśmiecha sie tylko raczej po zjedzeniu, na pokazywanie nie reaguje- ma to jesCze gdzies. Woli swoje palce i sufity🤷‍♀️

Też mialam teraz problem czy wybudzac,bo jadla o 21, ale tak „darla” swojego kciuka ze musialam to zrobic- to juz ewidentny glod byl, wypila 100 ml i jadla 10 min z cyca 🤦‍♀️ Swoją drogą juz sobie wazy (4700)- mam nadzieje ze dzieci pozniej wolniej przybierają 🤔

Iwona a bo Wy w tym domku’ jak wam tam? I jak podroz? Z tym ulewaniem tez bym sie wystraszyla😕 ale nie mozemy popadac w paranoje i zaufac tez swoim szkrabom że sobie poradzą

U mnie by sie zgadzalo z tym refluksem to rozdraznienie przed spaniem, częste wybudzanie i ulewanie po cZasie... Zosiek jak u Ciebie sie sprawdzi chyba sama zdecyduje sie na diete mimo ze lekarz nie wspomnial. Choć z 2 strony ja to zauwazylam bardziej po przejedzeniu, albo szybkim ssaniu :/ z dietą boje sie że anemia wróci ze zdwojoną siłą i wgl sił tyle nie będzie :/

Zosiek lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2022, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo poduszka klin super- dzięki za polecenie 💛

Kasjanna u Mnie też ewidentnie to troche takie lenistwo z tym brzuszkiem, bo przekręca sie jak ją coś gniecie, a jak jej nic nie dolega spalaby bez ruchu caly dzien z przerwą na jedzenie.

Ja mam kilka sukienek ale raczej + body. Jakos sie przyzwyczailam ze stroje ją w nie w niedziele, jak wypada cos bezbodziakowego, bo mam kilka to pozniej jej raczej zrzucam i zostawiam to co pod spodem, gdy ma np. sztruksowy material.
    Lubie jak ma swobodę, bo bardzo dużo rusza nogami we wszystkie strony. Na codzień uwielbiam rampersy albo poprostu same bodziaki lub takie bodziaki na szelkach. :)

Wgl zaczela nam juz chlupac nogami w wanience wystawiając przy tym język 😂

Leksa, Zosiek lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2022, 04:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara trzymam kciuki za wypis! Vende oby wszystko poszlo dobrze - mam nadzieje, że finalnie bedzie wszystko z pozytywnym zakonczeniem dla Ciebie💛

Życzę Nam aby te nasze szkraby miały mniejsze radarki przy odkładaniu. U mnie w nocy jest ok z tym bo liczy sie tylko pelny brzuszek, ale za to w dzień chce wiecej zainteresowania, mimo tego że nie łapie wielu interakcji ... jak wyczuje ze jest sama „wzywa”😂 ale zauwazylam ze niestety często jest to przez problemy brzuszkowe... ile ja bym dala zeby sie tak nie wybudzala:(

Klara_1985 lubi tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2022, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi wrote:
    Kurde tak was czytam i chyba jestem jedyna co dziecka nie odkłada. Czasem mam ochotę się zabrać za to, ale później myślę, że wcale nie jest tak źle, w nocy mi dobrze się przytulać, ale też niewygodnie.

Nie zapominaj o mnie!
    Moj w nocy w dostawce przesypia 10% nocy, a 90% ze mną

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2022, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta wczoraj jak ważyli małego to ważył 5780g, więc przez 5 tygodni przybrał 1620g. Klocek 😄
    Po podaniu paracetamolu noc już była spokojna, teraz się uśmiecha, mam nadzieję że będzie już ok 🙂

Iwona udanego urlopu 😊

Co do umiejętności to też u nas podobnie 🙂 kręci główka, jak czuje coś pod stopami to się odpycha, uśmiecha się ale jak jemu się podoba, a nie że odwzajemnia uśmiechy, patrzy głównie na ściany i sufity, ale w nasze oczy też przez dłuższa chwilę potrafi popatrzyć.

Chrzest - zarezerwowalam lokal i kościół, mogę szykować zaproszenia 😊 11 września 😇jeśli chodzi o opłatę w kościele, to hmm ksiądz powiedział że po chrzcie organistka wydając nam papiery weźmie opłatę, w wysokości 'dwieście parę złotych'.

Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

12.05.22 👶Wojtuś💙
‹‹ 504 505 506 507 508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ