X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2022, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kid_aa chyba większość z nas ma neno Angelo. Ja jestem zadowolona ale nie używam super dużo. Sporadycznie raczej na jakieś wyjście.

W ogóle dziecko moje spało godzinę, przebudził się na jedzenie i zasnął I śpi już 2h. Co prawda na moich rękach, ale to i tak super długo...

kid_aa, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2022, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kid_aa ja mam neno duo i poki co sobie chwale ;) raz raz i oba cycki "obrobione" :p

kid_aa lubi tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Vende Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2022, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam neno mare i jestem zadowolona. Podwojny laktator to oszczędność czasu a jak jeszcze zainwestuje sie w gorset to juz w ogole.

Kasjanna nie udalo sie. Byla jeszcze jedna proba ale jak zaczęłam dociągać to zaczal sie dramat i zdygałam. No i jak ja wyjelam to chciala jesc. Nie rozumiem tego :(

kid_aa lubi tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Lotos Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2022, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara_1985 wrote:
    Dla mam refluksowych dzieci- u nas ten nutriton super działa. Kaszel prawie zupełnie ustąpił i ulewania tak samo. To na razie jeden dzień, ale widzę ogromną poprawę i mam nadzieję, że tak zostanie

W jaki sposób to podajesz? Bo przy butelce to rozumiem że się dodaje do mleka ale w przypadku kp jak to się odbywa?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2022, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos, mieszasz z wodą, czekasz 3 minuty aż zgęstnieje i podajesz przed karmieniem na lyzeczce.

Kasjanna, a planujesz brać wózek do kościoła? Może kocyk wystarczy

Soleil, Lotos, Zosiek lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2022, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pojedynczy Neno Angelo i jestem jak najbardziej zadowolona :) ale w przypadku karmienia tylko kpi zdecydowanie lepszy bylby podwójny żeby szybciej i sprawniej robić zapasy 👍

Kasjanna no wlasnie chyba zażegnałam afere o spanie.. mała jednak miala dluzszą drzemke 14-17. Spoko bo zerwalam sobie śliwki i pomrozilam, obiad, kawa. Pięknie póŹniej zjadla, pobawilysmy sie, postękala na kupe, później znowu zjadla. a po kąpieli zaczął się dramat. Wkladala w trakcie pięści do buzi więc pomyslalam ze niedojadla, bo karmilam wczesniej tylko cycem. I tylko ją bardziej tym wkurzylam. Mąż ponosil -uspokoila sie. Ale że jadla o 19:00 a byla 20:00 i lulanie do nocnego spania zjadla 60 ml i znowu afera. I oczywiscie zalowalam... po co mi to bylo.... na szczescie śpi-oby do 1-2w nocy 😂

Niewiem. Może czasem trzeba olać to karmienie po kąpaniu 🤷‍♀️ 30 min darcia i czuje sie jak wrak czlowieka. Chyba trzeba zacząc ogladac jakies seriale odmóżdżAcze”, bo czuje że za bardzo wszystko kręci sie wokół mleka i kup...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2022, 21:02

Zosiek lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2022, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja malutka dzis przespała 3/4 dnia😏 troche na rękach, trochę w lozeczku hmm jak nie spala to się bawiłyśmy ale później zaczynała się drzeć i wystarczyło odrobinę polulac i spala😏
    Teraz też kąpiel była a potem oczywiście przy ubieraniu ryk ale jak ją wzielam i popodskakiwalam z nią troche to w minute odleciala😏tyle że teraz spi mi na rękach a niedlugo zbliża się godzina karmienia i ciekawe czy się obudzi zaraz 🙂

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2022, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.ta ogladalam dzis u mamyfizjoterapeuty ze w tym okresie to całkiem normalne ze dzieciaki wkładają cale piastki do buzi co może wręcz powodować odruch wymiotny i ze będą się rez bardzo przy tym ślinić. Nie jest to ponoc oznaką głodu tylko rozwoju układu środkowego ciała czy jakoś tak🙂i ze wręcz niepokojącym by było gdyby tych roczek do buzi nie wkładały dzieciaki 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2022, 21:05

Kasjanna, Leksa, Zosiek lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2022, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od poludnia w zasadzie glownie spi, ale z przerwami na wrzask i glownie na rekach. Nie wiem co jest grane, zachowuje sie jak po szczepieniu. Ja nie robie zadnego rytualu wieczornego, bo dramy byly straszne.
    Klara, biore wozek, bo jak usnie na rekach to bede miala gdzie odlozyc. A jak będzie pojedzona i zadowolona to tez może troche poleży, wiec wole miec.
    Mówią jednak zimno na za tydzien i moja mama strasznie przezywa w co te moje dzieci sie ubiorą. Taką presję na mnie wywiera że masakra. Powiedzialam ze sama o swoje dzieci zadbam, ale z tylu glowy siedzi...

Leksa, Asiulka87 lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna to u mnie młody tez sie zachowuje dzisiaj jak po szczepieniu, przespał wiekszosc dnia az sie zastanawialam czg nic mu nie dolega...bawil sie tylko niecala godzine przed kapiela...

Asiulka87 lubi tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2022, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    Cześć Dziewczyny! Postanowiłam Was zapytać o opinię dot laktatorów, bo myślę, że jesteście już głęboko w temacie :) Na jaki postawiłyście? Co polecacie? Ma któraś Neno Angel?

Ja miałam Neno Uno i byłam mega zadowolona 😊

kid_aa lubi tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2022, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna u nas w dzień chrztu tez było zimno, a na dodatek tego później zaczęło padać :/
    Wózek w kościele miałam, ale tylko dlatego, ze nie mialm dla małej czapeczki tylko opaskę na uszy. Mieliśmy sam chrzest bez mszy, wiec poszło sprawnie. Takze po wejściu do kościoła od razu ja wyjęłam i trzymałam. Mam sliczny biały satynowy rożek o do tego miała takie ala futerko, wiec nie zmarzla.

• Vende Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2022, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez Mala dużo spi dzisiaj, wyjatkowo mieliśmy dwie drzemki po 2h gdzie zazwyczaj jest jedna. A pomiedzy tym jeszcze kilka krotszych turbodrzemek. Troche jestem zawiedziona teraz wieczorem bo sadzila sie na kupe a kupy nie ma, a przez to zjadla mi przed spaniem tylko 40ml... Co prawda godzine wcześniej tez trochę zjadla ale juz wiem ze sie obudzi wcześniej pewnie. Ale najbardziej boli ze beda musiala wylac tyle mleka ;)

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2022, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm na to wychodzi ze chyba dzis po prostu taki dzień ze dzieciaki spiq😋 u mnie dziś deszczowo , ciśnienie niskie wiec moze dlatego😆
    Mała przebudziła się, zjadła przed 22 i usnęła juz przy karmieniu🙂 mam nadzieję że nie będzie chciała sobie odbić tego sennego dnia w nocy🙈

oar89n73njsm8gcn.png
  • Lotos Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2022, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzi na to że tylko u nas dzisiaj płaczki cały dzień i tylko na rękach by się nosił bo inaczej piski na cały dom. Od kiedy opanował tą umiejętność to pisk zastępuje płacz i śmiech. Oby to minęło bo chyba ogłuchne. W ciągu dnia były tylko 3 turbodrzemki po 15 min. Oby jutro było lepiej

• Leksa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2022, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja za to złości się ma butle z mlekiem 🤦🏼‍♀️ Chce pic mleko i jest zła. Wygina się i PŁACZE! muszę ja taka płacząca wziasc do odbicia i gdy jej się odbije to wtedy je dalej. A rzuca się na ta butelkę jak Reksio na szynkę 🙈

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2022, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że matka to chyba zawsze bedzie sie martwić - albo dziecie za mało albo za dużo śpi. Albo za mało sie bawi itp hihi
    Córka już o 21:10 sie obudzila. A na co ? Żeby puścić pare bąków i dojeść kolejne 60 ml ktore mialam ledwo co przygotowane. Chyba wyczula świeże mleczko prosto z butelki 😂 ale na szczescie od razu usneła spowrotem . A ja razem z nią. Może i dobrze bo czuje się wyspana 😂
    Śmieszy mnie to że czasem ukojeniem dla niej jest cyc, a czasem butla.

No ja myśle że też wezmę wózek. Zawsze jest jakiś cień nadziei że chwile w nim poleży. A dwa - ja planuje zAbrać awaryjne mleko więc przyda się schowek, a torebka raczej bedzie przeszkadzac. 🤔

Kasjanna lubi tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2022, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa wrote:
    A moja za to złości się ma butle z mlekiem 🤦🏼‍♀️ Chce pic mleko i jest zła. Wygina się i PŁACZE! muszę ja taka płacząca wziasc do odbicia i gdy jej się odbije to wtedy je dalej. A rzuca się na ta butelkę jak Reksio na szynkę 🙈

Leksa ja 3 razy wczoraj przez takie akcje karmilam na stojąco, bo jak miała bardziej pionową pozycje bylo jej lepiej. Zauwazylam że to rzucanie związane jest z nadchodzącą kupą🙈 bo cZasem „zastyga” jest grzmot i pozniej rzuca sie dalej. 😂

Cierpliwości ..... 😇🙏 l

Lotos trzymam kciuki aby dzisiaj bylo lepiej. Aż sis boje tych pisków hehe u mnie narazie takie pojedyncze, ale wczoraj corka złapala grzechotke. Pogrzechotała tylko 2 min ale przy tym zaczela gaworzyć - smieszne to było. Jakby chciala powiedziec „mama nie kupuj tej piłki ja umie tylko mi sie nie chce” 😂

Acha i dwa razy wczoraj był smok. Do 1 usypiania i wieczorem jak byly te ryki. I sama sie zastanawiam czy lepiej uczyc czy nie. Bo i tak tylko chwile go ma🤷‍♀️ A z drugiej str dobre i kilka minut ciszy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2022, 01:27

Kasjanna, Leksa lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2022, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swietny ten tekst: umie tylko mi się nie chce 😄

Pierwsze spanie mialysmy 3h,a teraz nagle 1,mam nadzieje ze to przypadek...

Jak wygląda to karmienie w pionie? Bo piszecie już któryś raz ale nie umiem sobie tego wyobrazić...

Ana.Ta lubi tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Lotos Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2022, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas dzisiaj znowu ciężka noc. Mam wrażenie że refluks (o ile moja diagnoza jest dobra) nasila się. Dzisiaj wstajemy co 1.5 godziny na karmienie a jeszcze pomiędzy wyginanie i płacz. Gdzie te czasy że miałam jedną przerwę 4 godziny a druga 3 godziny i w sumie tak mijała nam noc.
    Mówili najgorsze 3 miesiące potem z górki....u nas właśnie po 3 miesiącu jest problem z refluksem. Jak Wy z tym dajecie radę tak często wstawać? Podziwiam. Mnie mega brakuje snu a tu tak naprawdę dopiero trzecia taka noc

‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ