X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za kilka dni idę na kolejne szczepienie i też poproszę o jakieś skierowanie na badania profilaktyczne bo Laura słabo je i słabo przybiera 🤷‍♀️ Myślę że to może być połączenie brzuszka+refluksu i pewnie czegoś jeszcze 😕 No ale warto się badać ja też powinnam iść na badanie krwi po ciąży ☺ W ciąży to co miesiąc człowiek robił a teraz jakoś się to zaniedbuje 🙃

6056198c02.png
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka Te karmienie butelka wcale nie takie łatwe się okazuje. Laura jadła w szpitalu z butelki ale po 2 miesiącach już zapomniała i z dwojga złego woli już tego cycka chociaż na nim też się denerwuje 😃 Taki charakter 🤪🐑

Malinka2021, Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta U mnie Laura zaaregowala na teściowa dużą kupą 😅 Uwielbiam wizyty teściów. A w szczególności teścia bo jest zgryzliwy jak stary zgred i czasami zazdrosny jak dziecko 😆

Łącze się w bólu z niegodnolowym egzemplarzem . Coraz częściej tylko balkon wchodzi w grę 😌 Ale Ana ostatnio był mały sukces spacerowy bo z 30 min wytrzymała bez płaczu. No ale zaczęło jej się spać a że wtedy zawsze marudzi to szybko smok do buzi i tym sposobem udało się bez placzkow 😄 Ale mąż tak przyspieszył jakby w maratonie brał udział 😅 A tak to mi mówił żebym się nie przejmowała placzem i szła na spacer 😉 Yhy jak to człowiek zmienia zdanie jak sam coś przeżyje ☺

Kasjanna, Ana.Ta, Leksa, Zosiek lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie odnośnie płaczu w wózku. Nasza trasa spacerkowa 3/4 składa się z chodnika a reszta to równy asfalt. I zawsze chodziliśmy pierw chodnik, mały zasypial, na końcu był ten asfalt (mały już spal). Potem kilka razy poszliśmy tylko asfaltem i wracaliśmy na sygnale. Wczoraj poszliśmy stara trasa, pierwszy chodnik potem asfalt (znowu mały zasnął na chodniku) i było bez płaczu. No i wniosek z tego taki, że po równym terenie mu niedogoda jeździć 😆 bo jeszcze 2 dni temu poszliśmy pierw asfalt a potem chodnik to pod koniec asfaltu zaczął marudzić a tylko wjechalismy na chodnik to spokój i zaraz zasnął 😋

Merci92, Ana.Ta, Leksa, Zosiek lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka to u mnie na odwrot..jak ksiaze w wozku poczuje jakiekolwiek turbulencje to oczy wielkie i koniec spania a jak idziemy po plaskiej nawierzchni to spi :p teraz wywalilam go na balkon i spi bo mata be,bujak be, zabawki be wiec do spania jal najedzony i sam nie wie czego chce...z tym ze Bartek na dworze moglby przespac caly dzien z przerwa na jedzenie i przebranie..

Pisalyscie ostatnio o okresie, ja sie pochwalilam ze jeszcze nie mam i przechwalilam bo wczoraj brazowe plamienie wiec pewnie cos tam sie juz od miesiaczke normuje..a tak mialam nadzieje na jej brak jak najdluzej :p
    Dziewczyny a jak bedziecie sie zabezpieczaly? Miala ktoras z Was spirale moze?

Merci92, Malinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zostawiłam malutka z moim bratem a w tym czasie poszlam się wykąpać hah. Brat byl u nas dopiero ze 2 razy bo kieszka w innej miejscowości wiec mała go raczej nie pamieta. Leżała sobie na narożniku a on jej pokazywał karty kontrastowe i mała nie płakała wręcz puszczała delikatne uśmiechy hah ale miala dobry humor wtedy akurat😀
    Poza tym jak usnęła wczoraj o 21.30 tak spi do tej pory obok mnie w lozku☺️przed 8 było karmienie i w trakcie sobie usnęła i tak spi dalej☺️
    U nas widze tak jak u misii, mała w wózku woli spac na równym🙂
    A co do butelki to też jak za pierwszym razem mąż ją karmił to biedna nie umiała sobie złapać odpowiednio ale po chwili dala rade🙂

Soleil, Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:
    A właśnie odnośnie płaczu w wózku. Nasza trasa spacerkowa 3/4 składa się z chodnika a reszta to równy asfalt. I zawsze chodziliśmy pierw chodnik, mały zasypial, na końcu był ten asfalt (mały już spal). Potem kilka razy poszliśmy tylko asfaltem i wracaliśmy na sygnale. Wczoraj poszliśmy stara trasa, pierwszy chodnik potem asfalt (znowu mały zasnął na chodniku) i było bez płaczu. No i wniosek z tego taki, że po równym terenie mu niedogoda jeździć 😆 bo jeszcze 2 dni temu poszliśmy pierw asfalt a potem chodnik to pod koniec asfaltu zaczął marudzić a tylko wjechalismy na chodnik to spokój i zaraz zasnął 😋

Ja uważam że w sklepach powinny być dla nas alejki wyłożone polbrukiem :D mam ten sam przypadek

Merci92, Malinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil hahaha popieram 😅

Dzisiaj ma mi przyjść trzecia sukienka której szukam na wesele a potem chrzest. Dwie poprzednie odsylalam. Jak znowu mi nie będzie pasować, to się chyba poddam 😅 a szukam takiej z przekladanym dekoltem, żeby móc karmić bez rozbierania się do pasa 😆 mam nadzieję, że tym razem trafiłam 😄

Leksa, Soleil, Zosiek lubią tę wiadomość

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ale macie sprawdzone tereny 😂 ja musze dzis wyjsc do sklepu i zaraz suchodze z gondolą. Az mi sie portki trzesą😀

Ja jeszcze sie nie zapisalam na kontrolną. Ale o siebie dbam, ani na badania sprawdzic żelazo (zawsze bylam anemiczna). Echm

Ja myślalam ze moja mala bedzie czesto pod opieką babci ale zwalily sie inne wnuki na cale wakacje. I kurde jestem mamą 24h na dobe. Szczerze... chcialabym wiecej oddechu. Taki mam charakter.... że zawsze wszedzie bylo mnie pelno a teraz przejmuje sie każdym stęknięciem ze az nie wychodze z domu. Tylko dom i ogrod...

Dzien dniowi nie równy, czy ranek wieczorowi. Z glupa po karmieniu o 5.00 wsadzilam mala do lozeczka jak juz wygniotla kupe, bo zaczela marudzic... i co zrobila? Wiercila sie 15 min patrząc na królika pozytywke i usnela😂 az mnie zamurowalo. Spala pozniej 3,5h. A ja zdarzylam zrobic ciasto u umyc podlogi: tesciowie moga przyjezdzac hahaha 😂😂

Soleil, Malinka2021, Zosiek lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam etap szukania sukienki albo marynarki na chrzciny. I slabo mi idzie :/

Dla malej tylko zamowilam rajstopy jakby bylo Zimno i opaske. A wlasnie. Czy wy zakladacie jakies buciki maluszkowi? Czy np tylko skarpetki? 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2022, 11:23

Leksa lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Vende Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdecydowanie dopisuje sie do chętnych na brukowane uliczki w sklepach. U nas Mala tez lubi nierówności. :) No i nie lubi sklepow... Zawsze sie budzi wtedy, a z mężem zartujemy ze nas zawsze pilnuje czy nie idziemy do zabki bo dopiero jak ją mijamy zasypia, a co byśmy nie weszli do srodka to jest placz :P
    Ja dzisiaj przespalam moj czas na robienie zapasow. Mala mnie wieczorem zaskoczyła i zanim usnelam jeszcze zdazyla sie obudzic (na palcach jednej reki moge policzyc dni kiedy obudzila sie miedzy 22 a 2) tak wiec usnelam po polnocy... I zrobilam tylko jedno sciaganie o 3 po tym jak Mala wstala. W ogole mialam ze cztery budziki, nic nie pamietam, serio, podobno mąż mnie budzil jak szedl do pracy czego tez nie pamietam i na szczęście Mala mnie dobudzila po 6 rano bo chyba w ogole bym nie wstala i sie nie ogarnela przed ttm montarzem tej klimy. A tak zdazylam na styk bo panowie byli chwile po 7. Zaslonilam zaslony w sypialni i zamykam sie w niej z Mala jak musze sciagnac pokarm, tylko to latanie z tymi butelkami zabawne ale panowie naprawdę spoko i nie czuje sie jakos glupio. Tak czy inaczej od dzis mamy klime takze bedzie i chlodzic i grzac i ciesze sie z tego bardzo :)

Malinka trzymam kciuki. :) Ja ze wzgledu na to kpi nastawiam sie na robienie chrzcin w domu tyle ze w części rodziców (maja duzy salon, wszyscy sie zmieszcza) bo po prostu pojde do siebie na kwadrans i bede zalatwiona a w restauracji musiałabym chować sie po toaletach... Wgk wczesniej mowilam ze ciagne to do 3 miesiecy Malej a teraz... W zasadzie chyba pociągnę ile wytrzymam. Wkurza mnie to ale widze ze po tym mleku mniej ulewa niz po mm... Wlasnie mi usnela, wczoraj o tej porze spala 3h prawie, licze na powtorke. Ale watpie w nia bo panowie co jakiś czas wiercą a wtedy mala sie zrywa... Przynajmniej wiem ze sluch ma ok ;)

Soleil, Malinka2021, Zosiek lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2022, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, te wkładki z Akuku są bardzo fajne, o niebo lepsze od Canpol. Ja teraz zamówiłam z Lovi, a w dzień testuję wielorazowe z Rossmanna. Mogłyby być troszkę miększe, ale ogólnie ok. Nie mam porównania z innymi wielorazowymi. Jest też dołączona siateczka do prania w pralce.

Misiaa, a może zapytaj lekarza czy nie lepiej zrobić poziom ferytyny. Poziom żelaza zmienia się nawet w trakcie dnia, a ferrytyny to zapasy żelaza. My robiłyśmy wczoraj kontrolnie morfologię po szpitalu. Hemoglobina w normie, ale dziwne normy w tym alabie od 9,5 do 13.mamy 11.moze to dziecięce normy, nie wiem, w szpitalu było do 18 hemoglobina.

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem dzis podminowana... Nie nadaje się na matke dziewczynki, nie mam pojexia w co ja ubrac na te chrzciny (a sa za 3 dni...). Przymierzylam jej to co ma i wyglada źle, do tego ma ubranie na cieplo a na ten jeden dzien mówią u nas zimnicę. Masakra.
    A jeszcze do tego usnela w wozku i syn namowil mnie na pójście do piekarni takiej bardziej oddalonej od nas i poszla mi opona. Nie wiem w co wiechalam. 0 powietrza a do domu daleko. Myslalam że się rozplacze na srodku :/ oczywiscie na domiar zlego mała sie wtedy obudzila i zażądała jeść...

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Lotos Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mój egzemplarz ten by tylko po wybojach jeździł. Ja próbuje dzisiaj ogarnąć dom bo jutro wizyta delegacji z pracy, oby mały nie odbił sobie na następny dzień bo szkoda mi soboty którą spędzamy razem z mężem.

Misiaa przyłączam się do pytania o zabezpieczanie. Ze względu na różne dolegliwości nie mogę przyjmować tabletek anty. Wcześniej jakoś bardzo się tym nie przejmowaliśmy mówią że najwyżej wcześniej nam się rodzinka powiększy. Co prawda mieliśmy duże perypetie z zajściem w ciążę ale jednak teraz wolę nie ryzykowac. Bo może po ciąży coś się zmieniło i z kolejnym dzieckiem byłoby łatwiej... Kto wie.

Dziewczyny Wy już wszystkie na etapie chrzcin? My dopiero we wrześniu/październiku planujemy.

Kassjana chyba każda z nas ma takie momenty że myśli że się do tego nie nadaje. Głowa do góry, jeżeli wszystko jest źle to może być już tylko lepiej 🙂 mam nadzieję że chociaż produkty z piekarni pięknie pachną i umilają Wam trudny powrót.

Wrzućcie linki sukienek które Was spasowały bo szukam czegoś z funkcją karmienia na wesele ale jakoś nie mogę trafić. Już dwie sukienki odesłałam. Szukam czegoś w miarę eleganckiego, ale nie takie typowo na wesele. Chciałabym to jeszcze założyć na jakieś inne mniejsze okazje

Kasjanna lubi tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta wrote:
    Też mam etap szukania sukienki albo marynarki na chrzciny. I slabo mi idzie :/

Dla malej tylko zamowilam rajstopy jakby bylo Zimno i opaske. A wlasnie. Czy wy zakladacie jakies buciki maluszkowi? Czy np tylko skarpetki? 🤔

Ja miałam w komplecie buciki, razem z opaska i sukienka :)
    U nas był zimny dzień i miala rajstopy i buciki :)

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką sukienke : https://www.mohito.com/pl/pl/sukienka-midi-z-dekoltem-v-2198m-05p

Trzeba zsunac z ramienia i mozna karmic.
    Bucikow dla malej nie mam.

Lotos, i jak tam z delegacja, ile osob będzie?

Malinka2021, Lotos, Zosiek lubią tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos, ja jeszczd nie mam terminu chrzcin mial byc poczatek wrzesnia, ale termin sie 'spalil' takze na pewno pozniej, a konkretow jeszcze nie mam.
    Kasjanna hmm... Czy dziecko musi byc az takie odstawione na te chrzciny? Pozatym na pewno nie jest tak zle jak mówisz :) co do kola, łączę sie w bolu mialam ostatnio to samo ale na szczęście blizej domu...
    A sukienka bardzo ladna, kolorystycznie nie moja ale fason jest super :) Zawsze mozesz popatrzec jeszcze olx czy vinted przesylka ciekzo, ale moze ktos z Twojego miasta cos sprzedaje, jesli bardzo jestes nieprzekonana :)
    Ja juz jestem zmeczona dzisiaj tym dnien, wszedzie burdel, jeszcze maz sie okazalo ze idzie na nocke (wrocil o 12 i tak oznajmil, ze sie zamienil) wiec polozyl sie spać, a do tego wszystkiego na 16:40 mamy rehabilitacje... Slabo to widze zebym zdazyla ogarnac przed.
    Mala zasypiala 3 razy. Tak zmeczona ze w koncu usnela sama... Bo co ja nosilam to zaczynalo sie wiercenie i po spaniu...

Lotos lubi tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos my mamy chrzciny 23.10 ;) muszę czekać za bratem który ma urlop a ze nie mieszka w PL to tak jakos wyszlo...ubranka bede szukala w pazdzierniku...

Ja to malego na chrzciny wiem jak ubrac, problem mam ze soba..mam teraz ogromne cycki a jestem niska wiec wszystkie marynarki ktore w cyckach dobre sa o wiele za dlugi a te ktore sa ok to nie ma szans na zapiecie i ot takie rzeczy..wiem ze marynarki sie nie zapina ale jednak dobrze jak to wyglada chociaz...jakos :/ a mi sie marzyl garnitur...

Lotos lubi tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym tez te chrzciny najchetniej przelozyla na pozniej. I zaprosila tylko chrzestnych. Zaczynam czuc stresa...

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taką zamówiłam, jak w końcu dojdzie dzisiaj to dam znać czy ok 😄 https://www.kartes-moda.pl/blekitna-sukienka-z-kopertowy-dekoltem-km56-5
    Chrzciny mamy zaplanowane na 11 września 🙂
    Zaprosiliśmy ok 40 osób, niby najbliższą rodzinę (my, chrześni,rodzice, rodzeństwo rodziców z dzićmi i dziadkowie), bo bardziej okrojona wersja to 10 osób (my, chrześni, rodzice, dziadkowie) i w sumie dwoje z trojga rodzeństwa teściowej wyraziła zaskoczenie, że ich zapraszamy (a utrzymujemy stały kontakt). No także, zaczęłam myśleć że trochę przesadzilismy 😆 jak będzie drugie dziecko to najwyżej mniejszą imprezę się zrobi 🙃 ostatecznie i tak pewnie koło 30 osób przyjdzie.

Lotos, Zosiek lubią tę wiadomość

12.05.22 👶Wojtuś💙
‹‹ 543 544 545 546 547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ