X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna sukienka bardzo ładna 😊
    Nie stresuj się, pójdzie wszystko dobrze, zobaczysz :) ja mojej mówiłam, ze musi być nad wyraz grzeczna, bo to jej dzień i posłuchała 😅

A my jesteśmy zadowoleni, ze już chrzest mamy za sobą 😁

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:
    Taką zamówiłam, jak w końcu dojdzie dzisiaj to dam znać czy ok 😄 https://www.kartes-moda.pl/blekitna-sukienka-z-kopertowy-dekoltem-km56-5
    Chrzciny mamy zaplanowane na 11 września 🙂
    Zaprosiliśmy ok 40 osób, niby najbliższą rodzinę (my, chrześni,rodzice, rodzeństwo rodziców z dzićmi i dziadkowie), bo bardziej okrojona wersja to 10 osób (my, chrześni, rodzice, dziadkowie) i w sumie dwoje z trojga rodzeństwa teściowej wyraziła zaskoczenie, że ich zapraszamy (a utrzymujemy stały kontakt). No także, zaczęłam myśleć że trochę przesadzilismy 😆 jak będzie drugie dziecko to najwyżej mniejszą imprezę się zrobi 🙃 ostatecznie i tak pewnie koło 30 osób przyjdzie.

Sukienka ładna 😍
    A imprezę duża robicie :D ale jak byśmy chcieli zaprosić „najbliższych” to tez był wyszło nam ok.30 osób. Jednak wybraliśmy ta bardziej okrojona wersje i nie żałuje 😅

Malinka2021 lubi tę wiadomość

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dzisiaj na szczepieniu, waga 6400g, dzisiaj kończy 11 tygodni. Jak u Was waga? 🙂

Soleil lubi tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna, tak bardzo ładna sukienka ☺
    Moją przeyslke z sukienka cofnęli z powrotem do oddziału bo nie było miejsca w paczkomacie 😑 a ja tu siedzę jak na szpilkach i czekam 🙃

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2022, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka chciałam taką sukienkę kupić na wesele, ale nie było wtedy czerwonej. Daj znać jak rozmiarowka, czy nie jest zawyzona lub zanizona i czy wygodna do karmienia.

Lotos, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :) z mojej sukienki jestem zadowolona, gorzej z córci. Sukienke ma ladna ale prezentuje sie w niej zle. Jeszcze jak sie ja polozy i sie nie rusza to obleci, ale gmera sie caly czas, a na rekach masakra. Nie wiem kto wymyslij mode chrzcielną, ale zdecydowanie zle to wymyslil, o ile lepiej byloby iść w zwyklym bodziaku...
    Malinka, nie wiem ile teraz wazy, ale 20.07 miala 6060,czyli to bedzie jakos 11 tydzien. Waga równiutko podwojona od urodzeniowej.
    Impreze mamy na 30 osob, taki sam zakres krewnych jak u was, tylko my prosimy jednostronnie (tzn tylko moja rodzina), bo rodziny męża nie ma na miejscu. Zamiast tego planuje zrobic impreze dla znajomych taką z okazji narodzin corki pod koniec sierpnia.

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Lotos Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wrote:
    Ja mam taką sukienke : https://www.mohito.com/pl/pl/sukienka-midi-z-dekoltem-v-2198m-05p

Trzeba zsunac z ramienia i mozna karmic.
    Bucikow dla malej nie mam.

Lotos, i jak tam z delegacja, ile osob będzie?

Napisałam że może być max 5 osób. Zobaczymy ile przyjedzie.

Bardzo ładna sukienka. Skoro mówisz że taki łatwy dostęp do karmienia to chyba zamówię sobie do przymiarki.

• Lotos Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Lotos my mamy chrzciny 23.10 ;) muszę czekać za bratem który ma urlop a ze nie mieszka w PL to tak jakos wyszlo...ubranka bede szukala w pazdzierniku...

Ja to malego na chrzciny wiem jak ubrac

I co mu wybrałaś? Ja ciągle nie jestem zdecydowana. Ale chcę zamówić dopiero pod koniec sierpnia żeby trafić z rozmiarem

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos wrote:
    Napisałam że może być max 5 osób. Zobaczymy ile przyjedzie.

Bardzo ładna sukienka. Skoro mówisz że taki łatwy dostęp do karmienia to chyba zamówię sobie do przymiarki.

W takim razie polecam zamowic rozmiar mniejszą, chyba że masz bardzo obfity biust. Ja normalnie nosze M, ale troche mi odstawala, S zdecydowanie lepsza. Ale wiadomo, trzeba mierzyc :)

Lotos lubi tę wiadomość

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara ok 🙂
    my urodzeniową mieliśmy 3720,to do podwojenia jeszcze 1kg brakuje, ale jak 3 tygodnie temu ważył 5780 to wychodzi, że średnio 30g dziennie przybiera 🙂 chociaż kupy nie mam 3 dzień, jak pójdzie to sporo lżejszy się zrobi 😅
    Jeszcze straszył mnie tą kupą w poczekalni u lekarza, bo zaczął stękać i groziłam mu, że ma poczekac az wrócimy do domu 😅

Kasjanna, Leksa, Merci92, Zosiek lubią tę wiadomość

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas waga urodzeniowa 2950g, a na dzień 20.07 było rowne 5 kg 😁 a teraz to nie wiem 😋

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wyczytalam ze dzieci powinny podwoic wage urodzeniowa w 5-6 miesiacu. Rosnie mi kolos :D

Leksa, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chustujace, macie tak ze dziecko trzyma glowe zawsze w jedną stronę? W domu tego nie zauwazam, ale w chuscie bardzo. Nawet jesli przeciwną strone ma o wiele ciekawsza, to woli sie patrzec np w sciane... Tez jak lezy na brzuchu to mocniej podpiera sie 1 ręka, podejrzewam ze to moze miec zwiazek. Bo na plecach juz lezy chetnie w obie strony.

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzielo mnie na pytania:
    1. Myjecie dzieciom uszy? Maja tam w srodku czysto?
    2. Czy miedzy palcami rąk i nóg zbiera im sie brudek czy to tylko u nas taki syf?
    3. Jaki kolor ma pepek w środku, taki juz normalny czy ciemny?

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wrote:
    Wzielo mnie na pytania:
    2. Czy miedzy palcami rąk i nóg zbiera im sie brudek czy to tylko u nas taki syf?
    1. Ja nie myje, podczas kapieli zawsze mi sie troche uszy namocza to wycieram po kapieli patyczkiem z zewnatrz
    2. Taaaaaak, brud jest niewiadomo skad.. 🙈
    3. U nas pepek w srodku jest raczej normalny

Lotos ja na chrzciny kupuje młodemu spodenki w krate+szelki do tego koszule z muszką i na to sweterek, u mnie w kosciele jest cieplo wiec w wozku nakryje go kocykiem i tyle a w restauracji zdejme sweterek

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wrote:
    Wzielo mnie na pytania:

1. Czyszczę patyczkiem z zewnątrz.
    2. U nas brudek jest w zgięciu raczki, bo ciagle ma zgięte raczki i zacisniete piąstki. Śmiejemy się z mężem, ze trzyma gardę 😂
    3. Uważam, ze kolor ma normalny.

Za to u nas nie ma odparzeń pupy, ale tam gdzie pielucha ma gumkę, to jest poparzone, akr tylko z lewej strony. Za małe jej nie są, bo nosi pampers 2 i za ciasno tez ich nie zapinam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2022, 18:59

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki. Odnosnie tego pępka to u nas wlasnie jest wyraznie ciemniejszy. Pediatra powiedziala ze to normalne bo tam jest wiecej melatoniny i przejdzie. Tylko ze synowi nie przeszlo i ten pepek ma taki nie za piekny, wiec wolalabym tego uniknąć u corki, tylko nie wiem jak...

Czy ktoras z was probowala juz nosic na biodrze, jesli dziecko trzyma glowke? Lotos, moze u ciebie bo synek troche starszy?

Leksa, a moze jednak sprobuj większe pieluchy. Jak sie nie sprawdza to zawsze sie przydadza na przyszlosc. My na trojkach juz trzecia albo czwarta paczke mamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2022, 19:09

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też 3 mamy Dada.

1. Uszy tylko z zewnątrz patyczkiem jak się coś zbierze
    2. Jeny, tak! A za pazurami tyle, jakby od rana grządki plewił 😅
    3. U nas jest ciut ciemniejszy pępek w środku.

Kupiłam tą piłeczkę co polecalyscie, fajna sprawa. Uczymy się chwytania, bo jak do tej pory to nie łapał zabawek, co najwyżej pieluszki, albo nasze palce.

Kasjanna lubi tę wiadomość

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez juz uzywamy dada 3 z tym ze sa takie troche za duze ale o to mi chodzi bo nie chce aby mial przyciasnawo jak jest cieplo...

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Lotos Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam jakąś straszną chudzinka bo ma skończone 14 tygodni i waży 5500. Waga urodzeniowa 2960

‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ