Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas dzis kupa byla po dwóch dniach przerwy. Poszla w dwóch turach w trakcie karmienia a potem takie mega uśmiechy mała puszczała ze zamiast isc szybko ogarniać dupke to ja jej zdjęcia robilam...po chwili wzielam ją zeby isc przebrać a tam reka z kupy...wyszła bokiem ehh🤦♀️ znowu mąż pomagał w myciu pod prysznicem😋
Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
U nas mała ewidentnie więcej spi do południa a bardziej jest aktywna po poludniu🙂
Najczęściej u nas wyglada to tak ze karmie mala, trzymam ją chwile do odbicia hmm albo się uda albo i nie, potem odkładam do łóżeczka i chwile tam sobie leży i się rozgląda lub patrzy sobie na karuzele, potem jak zaczyna marudzić to biorę ją na narożnik i tam pokazuje jej to karty to jakieś zabawki. Po jakimś czasie znowu zaczyna marudzić a wtedy odkładam ją do łóżeczka i próbuje uspac. Oczywiście nie zawsze dokladnie tak to wygląda 🙃Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
U nas była godzina aktywności i potem godzina snu. Od jakiegoś tygodnia widzę że znacznie wydłużyła się aktywność, nawet do 2.5 godziny. Ilość drzemek też się zmniejszyla, mamy dwie krótkie ok 45 min i jedną długa ok 2.5 godziny. Widzę że z dnia na dzień zaczyna się to powtarzać. Nie wiem jak Wy ale ja zwracam uwagę na to żeby po jedzeniu była aktywność a potem spanie (u nas na szczęście akceptuje smoczek). Koleżanka mega się nameczyla przy rozszerzaniu diety i odstawianiu piersi bo dziecko nawet jak się najadło z butelki to nie mogło zasnąć bez cyca. Dlatego ja nie chcę żeby caca kojarzył z zasypianiem ale czy mi się to uda to nie wiem.
Asiulka87, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Ale naskrobalyscie, polowy nie pamietam :p
Vende mi lekarze w szpitalu i pozniej pediatra powiedzieli zeby nie spac jesli dziecko spi na brzuchu tylko czuwac wiec u mnie maly czasami w dzien potrafi spac na brzuchu 3-4h wiec ja wtedy cos tam robie, wlaczam monitor oddechu i zagladam do niego co chwile
Dziewczyny co do kataru... odciagacie moze katarkiem do odkurzacza? Mysmy mieli problem z zapchanym noskiem i bialym katarkiem ponad 1.5miesiaca,lekarz mowil ze to sapka i trzeba przetrwac az jednego razu bylismy u znajomych a ze Ci nie maja zwyklego odkurzacza to maz wciagnal katarek przez usta i zaczelam tak robic z wygody aby odkurzacza nie wyciagac i jaki efekt? Katar sie skonczyl po 1.5 tyg takiego osciagania...wychodzi na to ze jednak ten katarek za mocno wciagal choc robilam na minimum i uposledzal sluzowke...
U nas dzisiaj Bartus niby spi ale jednak nie spi..drzemki ma takie po 7 minut..bawic dzisiaj tez sie nie chce, wszystko przez ten upał..teraz jestem z nim na balkonie bo delilatny wiaterek zawiewa i w miare przyjemnie, ja pije kawe a maly dokazuje w wozku, jak dobrze ze potrafi zajac sie sam soba :p
Jutro idziemy rano na pobranie krwi i musze oddac jego mocz do badania...nie mam pojecia jak mam złapać te siuski 🙈 mam kupione 2 woreczki i juz zaluje ze nie kupilam conajmniej 5.. :pSoleil lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
nick nieaktualnyMisiaa, myślę, że to prawda z tym Katarkiem. Jak byłyśmy w szpitalu, siłą rzeczy nie moglam używać katarka, bo nie brałam że sobą odkurzacza. Katar skończył się po trzech dniach. A wcześniej ciągnęły się metrowe gile, miałam wrażenie, że się nie kończą. W ubiegłym tygodniu powtórka z rozrywki. Dzisiaj lekarka powiedziała nam, żeby odciągać max 2 razy dziennie, bo się śluzówka uszkadza, puchnie i kataru jest jeszcze więcej.
Testuje ten nutrikon na ulewania. Póki co śpi, nie kaszle, oby pomogło. Jest z tym roboty. Zwłaszcza w nocy, do tej pory wywaliłam cyca i przysypiałam. Teraz trzeba będzie przygotować nutrikon i koniecznie odbić. Trudno muszę przeciwdziałać, bo nie chcę mieszkać w szpitalu do momentu, aż zacznie chodzić i przestanie ulewać. -
nick nieaktualny
-
Klara_1985 wrote:Misiaa, załóż ten woreczek jak najszybciej po karmieniu i powinno się udać.24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Tak zdecydowanie zaraz po karmieniu zalozyc woreczek, dzieci tez chetniej sikaja jak im chlodno podobno więc jw swoja rozebralam jak mialam jej pobrac i wyczekalam moment.
Moj mąż właśnie uczy Mala używać grzechotki. Robi to regularnie od kilku dni i Mala dzisiaj juz ciagle ja trzyma i lekko potrząsa Mega uroczy widokKasjanna, Soleil, Asiulka87, Zosiek, Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Lotos, z tym nieusypianiem przy cycu to ja sie zgadzam i tez mialam taki problem z synem. Nisia zachowuje rytm spac - jesc - bawic się, ale co z tego jak coraz trudniej mi ja uśpić (chyba ze w chuscie, ale ile można...) w zwiazku z czym coraz czesciej wiezdza cyc na uspienie. Wiem że to zły pomysł, ale z drugiej strony jak mam sluchac wrzaskow teraz a kiedys pozniej, to wolę pozniej, a nuż sie okaże że samo sie jej zmieni...
Soleil, Asiulka87, Zosiek, Leksa, Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Vende moj mąż też próbuje malutka uczyć i coś tam zaczyna trzymać ale raczej chyba jeszcze nie swiadomie☺️
Dziewczyny które już dostały pierwszy okres to czułyście pezed ze on się zbliża? Bol brzucha itp jak dawniej przed normalnym okresem? Obawiam się trochę ze on tak przyjdzie nieoczekiwanie i nie wiem też czy na początku to będzie tylko plamienie czy od razu na bogato🤔 -
Asiulka ja okresu nie dostalam ale na bank mialam pierwsza owulacje 4 dni temu...mialam taki bol jajnika ze myslalam ze wyjde z siebie i stane obok a na nastepne 2 dni bylo tyle plodnego sluzu jak nigdy wczesniej... po poprzednich porodach okres mialam od razu normalny tylko mi sie skrocil24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Ja nie czułam wcześniej że okres się zbliża. Jak poczułam taki lekki ból brzucha to w toalecie okazało się że mam już poplamiona bieliznę. Wogole ten okres był krótszy, zdecydowanie mniej bolesny i krwawienie było małe, trwało 3 dni. Przed ciążą miałam bardzo długie i bolesne miesiączki więc teraz to było zupełnie co innego. Ale bardzo stresował mnie brak pokarmu w tym czasie. Podobno zmienia się też smak mleka i dzieci nie chcą go pić nawet jak jest
-
Asiulka87 wrote:Vende moj mąż też próbuje malutka uczyć i coś tam zaczyna trzymać ale raczej chyba jeszcze nie swiadomie☺️
Dziewczyny które już dostały pierwszy okres to czułyście pezed ze on się zbliża? Bol brzucha itp jak dawniej przed normalnym okresem? Obawiam się trochę ze on tak przyjdzie nieoczekiwanie i nie wiem też czy na początku to będzie tylko plamienie czy od razu na bogato🤔
Przyszedł nieoczekiwanie ! Trwał 12 dni 🤦🏼♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2022, 23:11
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Do nauki chwytania polecam taką piłeczkę https://allegro.pl/oferta/bright-starts-oball-pilka-pileczka-grzechotka-11450578609
Moja ją łapie i macha, ale chyba nie zdaje sobie sprawy że to ona ją trzyma 🤣
Ciężki dzień znowu. Drzemki 3 po 15 minut ehhh głowa mi pęknie od tych płaczków.
Smoka złapała drugi raz i usnęła na nim na chwilkę i tym razem bez espumisanu. Jednak chwilę jej wciskałam.🤦 Jest nadzieja 🙃
Gdzieś było pytanie o usypianie. U nas działa też szum i głaskanie po czółku ale musi być bardzo zmęczona i pojedzona. Tańce na rękach do Sanah i wózek na kamyczkach też ja ścinają. Ale to mówię o śnie na wieczór, bo w dzień to wszystko na chwilkę.
Proszę pocieszcie mnie, czy któryś dzieciaczek oprócz mojego też praktycznie nie śpi w dzień?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2022, 23:15
Kasjanna, Ana.Ta, Merci92 lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Zosiek, mamy ta pileczke, ale wywoluje duzo emocji, bo fakt faktem ladnie ja chwyta, tylko u nas chwyta już calkiem swiadomie, a co zlapie to chce do buzi, a pilka sie do busi nie miesci. Zeby jeszczs poza ksztaltem miala jakies wypustki czy cos co mozna zlapac do buzi, a tak to sie konczy nerwami...
Zosiek lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Ja tez sie staram żeby po jedzeniu była raczej aktywnosc (oczywiscie jak nie odleci- czasem sie jeszcze zdarzy), ale często kończy sie i tak na cycu bo chce dojeść 😂
Mnie to męczy fakt, że dziecko mi nigdy wózku nie uśnie (próbowałam nierówności). Byliśmy wczoraj na spacerze żeby zabić czas do kąpieli wieczorem, ewidentnie byla śpiąca, tarła oczy, ale trzeba bylo ją ululać jak dojechalismy do celu, oczywiscie juz sie tak kokosila że byłby ryk... także jechalismy pozniej szybko spowrotem bo drzemki popoludniu tez ma krótkie.
Ale mnie corka teraz obudziła... potężny ryk. A czemu? Kupa szła. Dobrze że cos tam Zrobiła i o dziwo usnela na przewijaku. Nie do końca, ale dała juz ręce do góry, przełożylam do lozeczka i chyba usnela 🙈 uff...
Asiulka87 ja jeszczs nie mam ale mam tak jakby pms. Wrocily mi napady na jedzenie, czego dAwno nie mialam - choć teraz to nie wiem czy aby to nie przez karmienie- ciàgle chce mi się podjadać🤷♀️😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2022, 01:51
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍