Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej kochane 😁
U nas weekend intensywny, goście itd. wczoraj odpoczywaliśmy 🤣
Teraz powoli przygotowanie do chrztu.
Od kilku dni ogólnie jest lepiej, bo młoda bardziej interesuje się zabawkami i tym co się dzieje wokoło. Kupiłam łuk do wózka z Tiny love, polecam. Młoda dłużej w wózku na tarasie leży spokojnie.😁
Nocki są ok, ale ja coś spać nie mogę od kilku dni. Już mi czasami słabo się robi, mam nadzieję że to przejdzie bo młodej nie mam siły czasem trzymać 🤦
Podczytuje Was cały czas 😘
Vende mam nadzieję że z mamą wszystko ok 😘
Ja też dzisiaj rano wylałam mleko znam ten ból 🤦 i łącze się w bólu zmęczenie materiału chyba 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2022, 11:39
Soleil, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Będzie miała operacje kolana, prawdopodobnie jutro. Powinna szybko wyjsc do domu ale bardzo się stresowala, jest była pielęgniarka, pracowała na bloku i lepiej wie jakie moga byc powiklania chociazby przy znueczuleniu wiec przeżywa strasznie. Ale mam nadzieję ze bedzie ok, tak czy inaczej teraz ja muszę jej pomoc jak wyjdzie a nie ona mi. Musi byc dobrze.
Musze jakoś wytrwac do konca tygodnia, potem mąż ma wiecej wolnego moze cos sobie zaplanuję. A bez muzyki to ja tu bym oszalala pisałyście kiedys o sanah, rez lubię, ale aktualnie siedzi mi w głowie Vito Bambino a Wam? Polećcie cos bo ciagle puszczam to samo17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Vende u nas na szybko to leci radio. A poza radiem na yt kołysanki utulanki Grzegorza Turnau. Polecam ja się w nich zakochałam 😀
Zdrówka dla mamy
U nas na chrzcinach fotografem była młodsza siostra. Nie myslalam żeby brać profesjonalnego a temu, że raz koleżanka brała, akurat na mszy chrzcili dużo dzieci, było sporw zamieszanie i fotograf słabo się spisał tłumacząc się że nie miał jak się ustawić. Na naszym chrzcie też było sporo dzieci i też ciężko było się przebić siostrze żeby złapać cokolwiek, proboszcz pędził, ale coś tam jej się udałoVende lubi tę wiadomość
-
Grzegorz Turnau mega, tez uwielbiam, ale mowiac szczerze jakos ostatnio o nim zapomnialam, musze odgrzebac i przypomniec Nisi.
Jak Sanah i Vito to jeszcze Kwiat Jabloni. Ja swojego czasu miałam bzika na punkcie Antoniny Krzysztoń, troche bardziej literackie ale tez w klimacie.
Zosiek, rozumiem ze nie mozesz spac nie przez młodą tylko tak sama z siebie? Stres? Bo moze tez warto sie przebadac?Zosiek, Soleil lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Po dodawałam do biblioteki dzięki dziewczyny. Turnaua uwielbiam, ale nie wiedzialam nawet ze ma taki album, ekstra.
Mala spala cale 15 minut, ale juz przynajmniej trochę na lepszy humor, ja pije druga kawe a ona bawi sie pod karuzela.Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Vende to trzymam kciuki za mamę. Ja tak jak Kasjanna bardzo lubię kwiat jabłoni, czasem też słucham Podsiadło, Rojka i Organka. A małej puszczam ostatnio piosenki z bajki Coco, tak wogóle świetna bajka 😉
Kasjanna za dużo myśli chyba w głowie i sama usnąć nie mogę, albo przebudze się i nie śpię. Wybieram się na badania hormonalne tylko oczywiście nie mogę się zebrać. Młoda bardzo ładnie spi w nocy nie mogę narzekać.🤦Kasjanna, Vende lubią tę wiadomość
Zosiek ja to na bajve coco sie popłakałam bo zaraz mi sie przypomniala moja przewspaniała babcia..❤
Łuk Tiny love tez mamy i tez polecam, czasami przyczepiam malemu tez do lozeczka i sie bawi a ja mam chwile spokoju..
Maly dzisiaj zjada po ok 60-80ml a przewaznie 110-130ml chyba przez to ze znowu cieplo...w ogope jakos tak dziwnie sie ptezy przy jedzeniu, wierci, kreci,cuduje ale nie placze wiec juz nie wkem czy wymysla czy brzuch go boli
Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
A ja dzisiaj byłam na szczepieniach i powiedziałam jaki jest problem u mnie z karmieniem Laury do Pani doktor a babka na to "A Pani to ma zawsze apetyt"!? Podobno będzie drobna jak ja i mąż 😆 No i po problemie 😜 A ja musiałam ja dzisiaj karmić skacząc na piłce gimnastycznej przed szczepieniami bo się wczoraj mocno najadla i ostatnie karmienie miałam o 12 w nocy a później już do 8 nie chciała jeść i pluła cyckiem 🤦♀️ Tak więc muszę się do tego przyzwyczaić 😜 Przytyła w miesiąc prawie 800g i powiedziały że mały pulpecik rośnie, drobny ale pulpecik z pultynkami 😃🥰 5330 kg więc chyba nienajgorzej tak w sam raz 🙂 A już się bałam że powiedzą że jest niedożywiona itp 🙃🤷♀️ Chyba muszę wyluzować 🙂 Tym bardziej że jest radosna ani nie popłakuje to muszę uwierzyć że jest wszystko ok. Może ma jakiś refluks ale muszę to jakoś cierpliwie przeczekać no i kupy już od 3 dni nie robi więc hmm...ciekawe jaki teraz rekord pobije w nie robieniu 💩 Chciałam podpytac się o badania profilaktyczne ale chyba na własną rękę zrobię i kogoś innego znajdę do interpretacji w razie czego ☺
Zosiek Mój mąż kupił też z tej firmy pałag z zamieszkami do wózka i chwała Bogu 🙏 już trzy razy powstrzymałam ja od łez na spacerze 😄🙃 Też teraz ma tak że lubi sama się pobawić i nie muszę już jej tak nosić jak jeszcze w okresie noworodkowym i trochę później 🙃 Zawsze człowiek mniej zmęczony jest na końcu dnia. 🙂
Kasjanna, Zosiek, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Merci to dobrze że się uspokoilas z małą, widzisz może rzeczywiście mniej potrzebuje i jest drobniejsza. Z drugiej strony ładnie przybiera to tym bardziej nie masz się czym martwić.😘 Moja co chwilę chce cyca więc widzisz jak to w dwie strony może być. Na szczęście już jest reagowanie na zabawki więc będzie nam lżej, a nie jedyny uspokajacz cycek. Niestety smoczek u nas dalej pluty.🤦
Merci92 lubi tę wiadomość
Zosiek wrote:Merci to dobrze że się uspokoilas z małą, widzisz może rzeczywiście mniej potrzebuje i jest drobniejsza. Z drugiej strony ładnie przybiera to tym bardziej nie masz się czym martwić.😘 Moja co chwilę chce cyca więc widzisz jak to w dwie strony może być. Na szczęście już jest reagowanie na zabawki więc będzie nam lżej, a nie jedyny uspokajacz cycek. Niestety smoczek u nas dalej pluty.🤦
U nas ze smoczkiem czar prysł 😭 odkąd wróciliśmy do BE smoczek jest be, jedynie jak daje na niego espumisan to ciumka à tak jak daje to robi mine jakby się dławił, będę dalej probowac bo fajnie w Polsce ratował sytuację
Ja mam karuzele z tiny love i właśnie przy niej mały mi wczoraj się zamulil i zasnął 💖 a te melodyjki chodzą mi po głowie 😂 -
U nas dalszy ciąg masakry... Od 5 rano spala 2x po 15 minut i raz 25minut. Ewidentnie jest zmęczona bo placze co chwile i to tak fest. Potem przez 5 minut uśmiech i smieszki i znowu placz... No naprawde mam dosyc. Maz tez mnie wkurzyl, bo dalam mu sie wyspac po nocy mimo ze sama malo spalam a on zajal sie Mala przez 15 minut jak odciagalam mleko a potem zadzownil sobie na kamerce do swojej mamy i ja tu wkurzona nosze mala, przekladam, układam tu na pilke tu cos a ten kata za mna i pokazuje dziecko w telefonie. Ta mi placze a tesciowa cmoka i gada do niej. No myslalam ze szlag mnie trafi. Wreszcie ucieklam do drugiego pokoju i zamknelam przed nim drzwi to sie rozlaczyl i zdziwiony przyszedl o co mi chodzi. Np o to ze nie chce mi sie gadac, jestem zmeczona, cycki chcw mi wybuchnac bo miajaja 3h od sciaganiw, przez rozlana porcje mleka jestem do tylu i co sciagne to ona za 5 minut zjada... W miedzyczasie wiedzialam ze operuja mame, no po prostu mam dosyc...
Na szczęście operacja w porzadku, mama sie obudzila. Maz zrozumial chyba blad bo wzial mala i próbuje ją uśpic... Ale nie wiem jak ja przetrwam najblizsza dobe jesli to faktycznie skok i caly czas będę miala ja na rękach - niestety na chuste caly czas reaguje placzem wiec nie mam alternatywy...
Dobra, wygadalam sie.Soleil lubi tę wiadomość
Vende 3maj sie, Moj tez jakoś na naszą 'chustę'dzisiaj plakal, plecy mi wysiadaja chociaż nasza druga drzemka trwała dłużej 45 minut ale padam na ryj. Mój dzis po pracy wróci na godzinę i jedzie na trening a ja dalej sama. I zajadam to czekolada. Chyba mój synek tak często w nocy wstaje i je w dzień bo przez moją diete zamiast mleka leci mu kakao? 😀🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2022, 16:24
Merci92, Kasjanna, Malinka2021, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Vende trzymaj się Kochana! Może w nocy Ci mala wynagrodzi i pośpi :* Super, że z mamą ok!
U mnie mała po szczepieniach śpi jak zabita z przerwami tylko na mleko. Aż mi dziwnie.
Ja mam 3,5kg na plusie po ciąży. Chciałabym zrzucić nawet trochę więcej, bo już przed cisza miałam więcej niż chciałam. Niestety stale mam ochotę jeść coś słodkiego, lbo najlepiej orzeszki bym wcinała. Jak u Ciebie Soleil leci kakao to u mnie chyba mleko orzechowe ;p
Kasjanna, Soleil, Leksa, Malinka2021 lubią tę wiadomość
-
Nadrobilam🙂
Co do fizjo to my chcieliśmy isc ze względu na to że mała preferuje ta jedna stronę i częściej się obraca w prawo ale babeczka powiedziala żeby na siłę jej nie przekręcać głowy w drugą stronę tylko pracowac zeby patrzyła na środek i że powoli to powinno się stabilizowac🙂
Vende ciesze się że u mamy operacja się udała!
Tobie współczuję ciężkiego dnia. Dobrze ze męża ochrzaniłas bo dzięki temu moze zrozumiał że Tobie lekko nie jest😏co dajecie to faktycznie chyba z innej planety są bo często ciezko im zrozumieć rak dla nas oczywiste rzeczy🙂Vende miejmy nadzieję że malutka miala tylko gorszy dzień a że noc i jutrzejszy dzień będzie już lepszy🙂
Myśmy dzis po południu wybrali się z mężem i mała na spacer i co? I znowu musieliśmy szybko wracac bo zrobila kupsko😏
Nie wiem co ona sobie ostatnio tak te spacery upodobała hah do tej pory najczęściej kupa była przy karmieniu🙂 -
Kasjanna moze i tak. Tak czy inaczej misla 1,5h drzemki, teraz za to mamy akcje wymiotowanie + kolki. Dwa razy dosc mocno rzygla, ale nie ma goraczki wiec nie wiem, moze to przez kolke... W kazdym razie chwilę sie drze a chwile przysypia. I jak zwykle takie akcje jak ojca nie ma
Z tymi kilogramami to ja nie wiem czemu za to u mnie tak wolno spadają , bo ja naprawdę zjadam max jednego batona dziennie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2022, 20:05
Ja nie jem słodyczy bo na mojej diecie bez nabiału nie mogę a jakoś słodycze vege wyjątkowo mi nie smakują a waga o tak stoi w miejscu od jakiegoś czasu. Więc nie miejcie wyrzutów o ciasteczko 🙂 ale Wam ich zazdroszczę! Obym tylko nie zaczęła nadrabiac jak skończę karmić.
Pochwalę się, dzisiaj zjadłam trochę żółtego sera i moje dziecko wogole tego nie poczuło. Powoli muszę testowac różne produkty. Mam nadzieję że moje poświęcenie z karmieniem, które u mnie idzie mocno pod górkę, się opłaciło i mały pozbędzie się alergii znacznie szybciej 💪Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość