X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci ja moja tez sama wybudzam w nocy na jedzenie, bo potrafi być 12 godz bez mleka i to jej wcale nie przeszkadza 😏 a jednak na takiego malucha to odrobine za dużo. I muszę ja wybudzić, bo jak tego nie zrobie to weźmie butelkę do buzi, ale co z tego, bo wtedy nie raczy jeść, tylko tak sobie z nią śpi 🤦🏼‍♀️

Merci92 lubi tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci twoja córka jest jakimś fenomenem😂 ja przechodZe traume jak mleka nie ma na czas 😂
    O Leksa u Cuebie tez widze niezle odstepy 👍

Kasjanna to chyba tylko kawa pomoze 🙈 no tak... z dwojką dzieci to juz wogole, a my ci tu narzekamy z jednym 😂
    A to Twoj mąż umie sie zakręcic wokol dziecka kiedy trzeba- zupelnie jak mój kiedy byla jego rodzina😂

Vende no tak czego sie nie robi dla dobrego humoru bąbelka 🙈 u mnie dzis jak wstala przed 8 na kazde odlozenie byl ryk, tak sie skarzyla na pierdy 🙈

Leksa dobrze ze mala szybko sobie z tym poradzila 💛

Soleil wlasnie mnie to wkurza najbardziej jak mi sie pożale że jestem zmeczona i tez bym chciala polezec na kanapie, że on byl pracy 😂 ok wiem. Ale to chodzi tez o psychike... jakbym 8h byla poza domem to kurde chyba wrecz odwrotnie chcialabym przejąć córke🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2022, 11:16

Merci92, Leksa, Soleil lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja normalnie nie wiem co się dzieje. Mąż o 7:30 tak trochę liczył, że położę małego spać jeszcze, ale jak się ociągałam z tym to mówi do niego" chodz mały damy mamie pospac" 😁

Ostatnio jak tak zrobił to po 5 min poszłam do nich na dol, bo jakoś nie mogłam zasnąć no i też dziwne, ale tęskniłam za moim przytulasem, a dzisiaj słyszałam jak mąż włączył tv i tyle, zasnęłam. Obudziłam się jak po schodach o 10 wchodził, bo mały jęczał 😁 co za spanie.

Mój pracuje po 12h wiec po pracy się malo zajmuje dzieckiem, ale zawsze go weźmie żebym mogła poleżeć w wannie czy zjeść w spokoju. Czasem też na spacer idziemy.

W sumie mnie też często wkurza, bo ma swoje zachowania, ale raczej dograni zawsze byliśmy i teraz wplatamy w to dziecko.

Pamiętajcie w sumie, że nie możecie sobie pozwalać na takie zachowanie, bo to tylko kumulacja wkurzenia. Najlepiej od razu wyskakiwać z pretensjami. W końcu jest się rodzina dziecko samo się nie robi, a jakbym chciała weekendowego ojca to bym nie myślała o dzieciach. Mam nadzieję, że to nie zabrzmiało źle, ale walczcie dziewczyny o swój czas.

Ja nie uznaje takich rzeczy, że jak będzie dziecko starsze to będzie lepiej, bo teraz faceci się boją maluchów. Ja też się boję ale jakoś musze to robić, jak babki muszą to faceci też, bo inaczej się nie naucza 😁

Merci92, Leksa, Kasjanna, Soleil, Malinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi wcale nie będzie lepiej jak dziecko będzie starsze. Wtedy nadchodzi bunt 2-latka, bunt 3-latka itd 😂

Megsi lubi tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie dziewczyny jestem ciekawa co u 5ylwian. Pamietam tylko, ze pisała, ze jednak będzie miała cc i tyle. Chyba ze coś przeoczyłam .

• Soleil Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa ile ja bym dała żeby mój przespał chociaż 6 godzin 😅 strasznie Ci zazdroszczę

Ana.ta mój nie Raz mówi że weźmie małego żebym się położyła ale weź się połóż jak sto innych rzeczy chce się ogarnąć. A jeszcze z taką pretensja mi uwagę zwróci łaskawy że nie odpoczywam w tym czasie co on się dzieckiem zajmuje 🙈

Ja właśnie wróciłam z pierwszej fizjoterapii w Belgii. Musiałam wziąć małego, wył mi w aucie całą drogę i myślałam że tam też da mi popalić ale pięknie przespał cala wizytę. Babeczka pomasowala mi blizne i pokazała ćwiczenia oddechowe. Byłam skłonna zrezygnować na starcie ale sproboje, liczę że mój synek zniesie to ładnie jeszcze 8 razy 😜

Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba faktycznie później Sylwian nie pisala. Tak już z Internetem. Nawet ostatnio sluchalam jakiegos pocastu o tym, ze kiedys jak ktos wyjezdzal i nie utrzymywal kontaktu to zawsze cos sie wiedziało przez znajonych czy rodzine, a w necie znika z dnia na dzien bez slowa i to jest normalne.

Moj jak bierze małą to musi widziec ze cos robie, i to cos nie cierpiacego zwloki. A jak tylko to kończę to slysze jak mowi do małej - mama zaraz cie weźmie i da jeść. Co z tego ze jadła 15 min temu... Tyle dobrze ze mam naprawde malo wymagający egzemplarz dziecka (poza tymi pobudkami w nocy).
    Soleil, super ze wam sie udalo wybrac do fizjo :) a daleką macie droge?
    Moja też lubi wyc w aucie, ale tylko jak stoimy. Niestety żeby wyjechac z miasta musimy minac trochę świateł...

Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian jest na grupie fb, można ją wywołać do tablicy niech opowiada co ciekawego! ☺️

Leksa lubi tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna na szczęście niedaleko ok 10 minut ale dużo świateł i dużo stania właśnie. Gdy jest prędkość to nie płacze skubany

• Leksa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga tez się denerwuje jak stoimy. Może spać i tylko samochód się zatrzyma to oczy wielkie jak 5 zł robi 🙈 gdy jedziemy jest ok 😊

Soleil lubi tę wiadomość

• Lotos Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały zasnął więc zabieram się za paznokcie. Waszym dzieciakom też tak szybko rosną? Raptem kilka dni temu obcinalam 🤦‍♀️ u rąk to pikuś ale u nóg ma takie łaskotki że od razu mi się wybudza. Macie na to jakiś patent czy tylko mój egzemplarz ma takie czułe stopy?

• Vende Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos, ja chyba u stop to tylko raz obcinałam, duzo wolniej jej rosna, za to u rąk musze obcinac co 3 dni...

Mala dzisiaj marudna. Znowu zaczęła mi ulewac mocno, zauwazylam teraz ze ma pleśniawke, moze to winowajca? Nie wiem... Tak czy inaczej jest taka nieswoja... Mało sie smieje, dużo zlosci. Kupa jakas taka bardziej wodnista... Nie ma jakiegoś totalnego upalu. Nie wiem :(

Drugi hit, wyszło mi coś w cytologi i dostalam leki przy ktorych nie mogę karmic. Dzwonilam do gina i czekam az oddzwonia czy mozna to na cos zamienic...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2022, 16:03

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos wrote:
    Mały zasnął więc zabieram się za paznokcie. Waszym dzieciakom też tak szybko rosną? Raptem kilka dni temu obcinalam 🤦‍♀️ u rąk to pikuś ale u nóg ma takie łaskotki że od razu mi się wybudza. Macie na to jakiś patent czy tylko mój egzemplarz ma takie czułe stopy?

Ja u nóg obcinałam od urodzenia tylko jednego paznokcia i to przy zmianie pampersa 😀 à co do rąk to tak, trzeba robić to dosyć często jeszcze rosną jak rosną, ale mój czasami ma taki brud pod paznokciami jakby samo co z piaskownicy wyszedł

• Soleil Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende wrote:
    Lotos, ja chyba u stop to tylko raz obcinałam, duzo wolniej jej rosna, za to u rąk musze obcinac co 3 dni...

Mala dzisiaj marudna. Znowu zaczęła mi ulewac mocno, zauwazylam teraz ze ma pleśniawke, moze to winowajca? Nie wiem... Tak czy inaczej jest taka nieswoja... Mało sie smieje, dużo zlosci. Kupa jakas taka bardziej wodnista... Nie ma jakiegoś totalnego upalu. Nie wiem :(

Drugi hit, wyszło mi coś w cytologi i dostalam leki przy ktorych nie mogę karmic. Dzwonilam do gina i czekam az oddzwonia czy mozna to na cos zamienic...

To nieciekawie. Możesz napisać co takiego wyszło? Mam nadzieję że znajdą Ci jakiś inny lek

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos, mi sie tez wybudza, wiec juz nie obcinam na spiocha tylko w zabawie. Wole nie ryzykować.
    Czy wasze dzieci gryzą? Bo moja dzis notorycznie.

Ana.Ta, odnosnie dwojki dzieci - jest latwiej, bo już część życia jest ułożona pod starszaka. Dla mnie pierwsze dziecko bylo traumatyczne, drugim sie rozkoszuje :)

Leksa lubi tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie nie wiem co, poki co mi zadzwonili ze jakis stan zapalny ale bez konkretow. Teraz dostalam znowu smsa z recepta ale nie dzwonia... W ulotce tym razem informacja ze nie ma badan na temat wplywy na laktacje... Badz tu człowieku mądry.

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna mój sobie piastki tak. A ja mam inne pytanie
    Czy Wasze dzieci jak je trzymacie i łapiecie za dwie rączki też się podciągają do przodu? Mój spokojnie nie posiedzi 😅
    A chciałabym żeby już chwytał zabawki a on dopiero co łapie się za dwie rączki

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam na mysli czy gryzie piers przy karmieniu :)
    Jak tak będzie gryzla to skonczymy to kp szybciej niz myslalam, bo nie wyobrazam sobie gryzienia jak bedzie miala zęby.

U mnie sie nie podciąga za ręce, ale jak jest na pochyłym (np. Na moich kolanach), to sie sama podciaga z brzucha. A czy wasze dzieci odkryly juz ze maja stopy?

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec tak :🙃
    Ja jeszcze nie obcinalam paznokci u nóg bo nie było czego😅
    A paznokcie u rąk co kilka dni bo rosną jak szalone🙂
    Moja mala piersi nie gryzie poki co na szczescie😋
    Chce się podnosić jak się jej poda ręce i mój mąż nawet ją podnosił za te ręce ale go opieprzylam za to bo jeszcze nie wolno😏
    Poza tym siedzę właśnie u fryzjera i robię sobie jakiś nowy kolor😁wkurzyłam się w zeszłym tygodniu na męża właśnie ze za mało czasu z małą siedzi bo ciągle jakiś taki zajęty jest a jak zrobię sobie wychodne to będzie musiał więcej czasu jej poświęcić 😀

Soleil, Leksa lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa a co do stóp to jak się z małą bawię i podnoszę jej nóżki do góry to czasem popatrzyla na te stópki ale raczej nie ogarniam chyba że to jej stopki😋

oar89n73njsm8gcn.png
‹‹ 555 556 557 558 559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ