X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilo nasze nocne karmienie po milion razy☹️
    Chcielismy jechac na kilka dni w gory w przyszlym tygodniu, ale nie wiem czy jest sens. Spanie w jednym pokoju bedzie straszne, wszyscy niewyspani...

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Kasjanna wspolczuje:( dziecie tak mocno sie wybudza że to mus?

U mnie pobudka przed 2:00 i teraz przed 7:00 ale przed 6:00 juz stękała to wstałam. Jednak co jak co nocna to ostatnio odpukać jedna sesja.

Mam nadzieje że u Ciebie szybciej sie unormuje ✊ może nie warto przekladac wyjazdu, trzeba wierzyć że będzie dobrze 💛 a jak wakacje to najwyzej bedziecie dluzej spać 💛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2022, 07:03

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie daloby sie przetrzymac tak jak radzil pediatra, ale mala wrzeszczy od razu i jak ją przytulam to mnie wali głową i rozbiera. Ona bardziej pije niz je. Niby teraz gorace dni, ale noce juz nie. Śpimy przy otwartym oknie wiec nie powinna przesadzac... Nie chce calego domu pobudzic, a i sama mam dosc, wiec tego cycka podtykam dla świętego spokoju. A juz bylo kilka dni tak dobrze, 2.5 h... Jak sie czlowiek latwo przyzwyczaja do dobrego.

To nie tak latwo dluzej pospac na wakacjach. Syn bedzie glodny rano i bedzie chcial gdzies isc (nie wiem skąd dzieci biorą tą energię), mąż i tak śpi w dzień, wiec po prostu bedzie spal więcej, a ja bede chodzila wkurzona ze nie tak mialo byc... I tak źle i tak niedobrze. Mam doła.

• Leksa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna kurcze współczuje Ci, ale może bardziej chodzi jej o bliskość, niż o jedzenie ? Może ona po prostu potrzebuje w nocy się przytulać ? I niekoniecznie przy piersi .

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mysle ze nie chodzi o jedzenie, tylko że jak przytulam to wrzeszczy i sie "dobija". Pewnie z nawyku i trzebaby ją przetrzymać. Tylko nie mam na to siły...

Wyszlam wlasnie odprowadzic syna do przedszkola BEZ małej. Fajnie, ale te 20 minut nie wystarczy żeby odświeżyć głowę...

• Lotos Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna łącze się w bólu bo u mnie dzisiaj też ciężka noc. Mały budził się co godzinę. Ja już tego nie ogarniam, znowu było za mało pokarmu. Wyssał ile mógł i jak zaczynał płakać to dostawał smoczek i go usypiałam takiego zapłakanego. Mm oczywiście plul. Po godzinie od początku poprzedniego karmienia znowu budził się głodny (czyli ja miałam jakieś 15 min). Niedługo idziemy na wesele i też się zastanawiam czy jest sens bo myślałam że wyjdę co parę godzin do pokoju na karmienie ale jak mam od 20 karmić go co godzinę to jaki sens wogole jechać. Mąż się upiera na wyjazd ale on przesypia każda noc więc jedna nie robi mu różnicy a ja padam. Pewnie skończy się na tym że on będzie sobie siedział że znajomymi na weselu a ja z małym w pokoju

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos, zebym mogla to bym Ci trochę mleka oddala. Bo mojej 5 łyków wystarczy.

Z tym weselem to fajnie że macie pokój do dyspozycji na karmienie. To bedzie tylko wasz? Jak tak to w sumie zawsze mozesz olac wesele i sie zdrzemnąć jak bedzie ciężko. A nie za głośno na weselu dla takiego malucha?

• justka87 Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisze na tej stronie bo wiem że macie duze doświadczenie i może mi podpowiecie?kończę 38 tydz I zaczyna mi sluz wyciekac na początku był bezbarwny pewnie ten czop śluzowy ale teraz czasem mam rozowawy i brazowy Czu mam się martwić o pisać do lekarza czy tak może być na tym etapie?po ostatniej wizycie lekarz robił mi masaż szyjki strasznie bolało i mówił że mam lekkie rozwarcie ale skurczy nie mam.

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tym etapie też może być taki lekko różowy czop ale najlepiej zgłoś to lekarzowi to będziesz miała spokojna głowę. Chyba Malince odszedł taki lekko różowy czop z tego co pamiętam ale w troszkę późniejszym czasie ciąży ☺

Malinka2021 lubi tę wiadomość

6056198c02.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna to wcale sie nie dziwie że wjeżdza cyc... a kiedy macie jechac na te wakacje? Moze jeszcze cos sie zmieni.
    Twoja córeczka prawie najstarsza w gronie - az sie boje co ta moja mala bedzie kombinowac przy cycu bo teraz ma wyobcinane paznokcie jak nigdy tak mnie zaczela szturchac po dekolcie, twarzy, wszystkim i szczypać/łapać 😂

No tak wiadomo że starszak bedzie chcial „dziAłać”.. musicie przemyslec z mężem bo jak nie pomoze tylko bedzie odpoczywal byloby ci ciezko w obcym miejscu.

Lotos to faktycznie wyzwanie z tym weselem bo na sali moze byc tez glosno.. ale jak macie pokoj to zawsze mozesz olac po deserku i obiedzie dalsze imprezowanie. Màż niech co donosi rarytasy jedzeniowe, czy kompromisowo wymienia... jakby bobas spal w wozku to troche użyjecie - moze posiedzicie na zewnatrz jak ladna pogoda

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corka pierwszy raz usnela na zewnatrz w ogrodzie! Jezdzilam z nià w cieniu po trawie bo ziewala marudzila a na rękach mi nie szło....

Ufff. Jak to potrafi zaskoczyć życie 🙈

Kasjanna, Merci92, Zosiek lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justka, robil ci masaz zeby juz wywolac porod? Szybko. Mysle ze to normalne. Ktorac z dziewczyn miala krwawienie po samym badaniu ginekologocznym i to bylo normalne podobno. Ale tak jak pisze Merci, jesli cie to martwi a mozesz sie skontaktowac z lekarzem, to czemu nie. Wazne zebys byla spokojna.

Ana.Ta, chcielismy jechać w przyszlym tygodniu. Nie wiem czy czas tu cos zmieni, bo poznien znowu wejdziemy w jakis skok czy cos. Ciezko przewidzieć.

Lotos, jakbyscie sie zdecydowali na to wesele to są dla dzieci jakies sluchawki wygłuszające. Nie korzysyalam wiec nie wiem czy się sprawdzają, ale może warto zgłębić temat.

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna No właśnie mi leciała krew po badaniu i to mocno i masz rację to było normalne ☺ Później w szpitalu jak poszłam na wywoływanie to co badanie ginekologiczne to więcej krwi było aż musiałam podpaski nosić 🤭

Ana.Ta Za każdym razem jak piszesz o swojej Oliwce to u mnie jest podobnie 😃 Ale nie ma co się dziwić skoro w tym samym dniu urodziłyśmy 😃 W księżycowa noc 🌙⏰😆 Wiesz dzisiaj takie czarne myśli miałam że nawet dziecka normalnie na spacer nie potrafie wziąć bo co odłożę do gondoli to płacz 😏 Ale nie poddaje się nawet gdyby 5 minut spacer trwał bez płaczu to już sukces. Czasami trafie w ten moment że ma humor na spacer a czasami wogole z domu nie mogę wyjechać takie marudzenie ma 🙃 No i tylko raz mi przed wczoraj usnela w wózku na balkonie a tak to jest płacz jak chce spać a w gondoli za cholerę nie usnie 🤷‍♀️

Ana.Ta lubi tę wiadomość

6056198c02.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci92 tak dlugo nie zapomnę tej księżycowej nocy 😇❣️

Ja wychodze z tego samego zalozenia Że trzeba próbować wychodzic na spacery. Mi jak jest odpowiednia pogoda pomaga opuszczanie budy. Mala wtedy choć chwile sie rozgląda, ale jak idzie kupa lub zglodnieje to nie ma wyproś😂
    No i jej ulubiony króliczek. Ale to narazie tylko na chwile...

Wczoraj wieczorem poszlismy 1km do paczkomatu to po 1h jedzenia musiala dojesc zeby wrocic bez ryku do domu 🙈😂 dobrze ze na rekach da sie ja w miare uspokoic, choc ostatnio nawet na rekach plakala 15 min🤦‍♀️

Ma mi przyjsc sukienka na chrzciny oby byla dobra🙈 dla corki chce zamowic na vinted, ale boje sie narazie o dlugosc bo kurczs ona ma dlugie te nogi - nie chce zeby byla za kusa. I tak czekam jeszcze zeby zmierzyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2022, 12:26

Merci92 lubi tę wiadomość

• justka87 Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wrote:
    Justka, robil ci masaz zeby juz wywolac porod? Szybko. Mysle ze to normalne. Ktorac z dziewczyn miala krwawienie po samym badaniu ginekologocznym i to bylo normalne podobno. Ale tak jak pisze Merci, jesli cie to martwi a mozesz sie skontaktowac z lekarzem, to czemu nie. Wazne zebys byla spokojna.

Ana.Ta, chcielismy jechać w przyszlym tygodniu. Nie wiem czy czas tu cos zmieni, bo poznien znowu wejdziemy w jakis skok czy cos. Ciezko przewidzieć.

Lotos, jakbyscie sie zdecydowali na to wesele to są dla dzieci jakies sluchawki wygłuszające. Nie korzysyalam wiec nie wiem czy się sprawdzają, ale może warto zgłębić temat.
    Tak bo już głową nisko i małe rozwarcie jest a ja ledwo chodzę Tak mnie wszystko boli więc chyba mój organizm daje znaki ze porod się zbiza .

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tego dnia co miałam taki podbarwiony na różowo śluz od rana to urodziłam 🙂 w konsystencji był taki wodnisty. A masz już jakieś skurcze? Ja przy tym śluzie to już czułam (mimo że dzień wcześniej na ktg ani jeden się nie zapisał) pierw co kilkadziesiąt minut ale im później tym częściej. U mnie to wszystko było w 39+2 tc.

Moj nie odkrył stop, na razie raczki ogarnia 🙂 jak mu wsadze w rączki ta piłkę z dziurkami to trzyma za dziurki. No i pieluche to sam chwyta. Piąstka notorycznie w buzi, prawie cała 😆
    Soleil u nas smoczek też już jest ble, na jeden dzień się zafascynował 😅

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justka pozytywne nastawienie, głębokie oddechy przeponowe na skurczach i wszystko będzie dobrze 😘 jak masz to weź piłkę, czy pochodz po schodach, weź prysznic rozluźniający. Mi to wszystko pomogło i w 5 godzin od przybycia do szpitala urodziłam (ponoć jak na 1 poród to szybko). Niedługo przytulisz swojego maluszka 🥰

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci ja dzisiaj pierwszy raz sama wyszłam na spacer od 1.5 miesiąca. Mały nie spał patrzył się w zabawki, udało mi się zrobić 1 kółko wokół osiedla z lekkim marudzeniem, ale będę próbować dalej. Najgorsze jest to, że mały był padnięty, ale sam nie daje rady zasnąć, teraz w domu padł w 5 min.

Kasjanna straszna cycoholiczka z twojej małej. Może spróbuj ja przytulić do piersi żeby czuła zapach i wtedy smoczka daj? Bo to naprawdę wykańczające wstawać co chwile w nocy.
    Może spróbuj poczytać o trenerach snu.
    Ja jeszcze nie patrzyłam na to, ale przymierzam się, żeby mały spał sam chociaż w dzień. Gdzieś czytałam, że powinno się trochę ograniczyć drzemki w dzień i na pewno nie mieć aktywności przed snem dziecka, żeby lepiej spało w nocy. Ponoc też częste ćwiczenia brzuszka pomagają. U mnie to działa, bo mały potem pada jak leniwiec.

Lotos jesteś pewna, że z głodu płacze i z braku pokarmu? Może spróbuj inna pozycje do karmienia? U mnie mały się tak szarpał i płakał, a ja mu wsadzałam tego cycka i on próbował ciągnąć i wrzask, a jak dałam smoczka to spokoj. On się szybciej najadał i go denerwował cycek. Moczy ci dobrze pieluszki w ciągu dnia?

Ja jutro jadę do ambasady wyrabiać małemu paszport i we wrześniu planujemy lecieć do Polski. Powiem wam, że zaczęłam się stresować tym czy mój wyjec nie będzie się darł w samolocie. Poza tym to karmienie nie wiem jak ogarnąć. Poza tym chyba w Polsce będę musiała awaryjne mm kupić, bo mamy z mężem mnóstwo spraw związanych z wykończeniem domu i nie zawsze dziecko będę brać, boję się, że nie będzie chciał pić, albo że odrzuci mi pierś później. Ech nie chciałam karmić piersią, a teraz mi smutno jakby dziecko miało ja odrzucić. Tez na jutro nie mam mleka ściągniętego, chyba rozmroze coś z czerwca.

Dzisiaj też body 62 bardzo ciasne były wiec pomyślałam, że założę 68 na próbę no i chyba muszę już jednak przejść na ten rozmiar. Liczyłam, że dotrwam na 62 do 20 sierpnia i akurat jak mały skonczy 3 miesiące to przejdę, ale jednak nie da rady

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi mój za tydzień kończy 3 miesiące a już 68 ciasnawe 😅 w ogóle to 68 to jakby przeskoczył bo od początku jakieś takie na styk jest xD

Kasjanna, Megsi, Zosiek lubią tę wiadomość

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi, moja nie toleruje smoczka... Niestety juz sie tak nie da nabrac. Poczytam tez o tym treningu snu. Najgorsze jest ze ten trening wiąże sie z tym że dziecko troche musi poplakac żeby sie przestawic, a nie wiem czy jestem na to gotowa.

A ty dciagasz teraz mleko? Moze ci wystarczy twojego jak przyjedziecie?

A czemu chcialas doczekac na 62 dłużej?
    My juz w 68,ale mam rzeczy z 62 w ktore sie dalej mieści. Rozmiar rozmiarowi nierowny.

‹‹ 557 558 559 560 561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ