X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:
    Megsi mój za tydzień kończy 3 miesiące a już 68 ciasnawe 😅 w ogóle to 68 to jakby przeskoczył bo od początku jakieś takie na styk jest xD

Też się tego boję, bo te body 68 na tyk teraz 😀

Kasjanna tak ta 62 chciałam ciągnąć, bo udaje, że moje dziecko takie małe i smuci mnie, że tak szybko rośnie. Co do trenerów, jeszcze się nie zagłębiałam, ale to z płakaniem to ponoc mit. Dlatego tak negatywnie ludzie reagują, bo myślą, że trzeba dziecku dać się wypłakać a ponoc nie o to w tym chodzi. Jeżeli faktycznie ma się zostawiać płaczące dziecko to ja też odpuszczę, bo ja sobie nie wyobrażam zostawić dziecka w płaczu i stresie. Mój bardzo mało płacze ogólnie, bo szybko reaguje na jego potrzeby. Dlatego strasznie sama się stresuje jak nie wiem co mu jest.
    Głównie tam chyba chodzi o higienę snu, najgorsze jest to, że trzeba znaleźć złoty środek. W dzień dziecko nie może spać ani za mało, ani za dużo. Tak samo nie może być zbyt/za mało aktywne 😮‍💨

Kasjanna lubi tę wiadomość

• Lotos Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna, Ana.Ta nie chcemy zabierać malucha na samą imprezę bo wydaje mi się że jednak będzie za głośno i za dużo ludzi. Plan jest taki że mamy pokój taki tylko dla nas w innym skrzydle hotelu, podobno nie słychać muzyki. Zabieramy babcie i ona będzie z małym. Jak coś będzie się działo to będzie do nas dzwonić i wtedy będę przychodzić do pokoju. Obawiam się tylko tego że mały widział ją dwa razy i jak ostatnio zostali sami na parę minut to tak wrzeszczał że aż usta miał sine jak przyszlam...więc nie wiem czy mimo wszystko to ja nie będę musiała zostać w pokoju. Zobaczymy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2022, 15:39

• Lotos Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi, wydaje mi się że to z głodu bo jak podałam mój pokarm (ostatnią mrożonkę 😭) to wypił wszystko i chciał jeszcze.

O zmianie pozycji nie pomyślałam...i w sumie za rzadko je zmieniam. Muszę spróbować bo nawet jak mleko nie poleci to może "pobudzi" nowe miejsca do produkcji. To może być bardzo dobry pomysł

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio jak się rzucał na piersi to spróbowałam pozycje spod pachy i ciągnął jeszcze 8 min, więc trzymam kciuki żeby pomogło! 😊

Zosiek, Lotos, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😉

Kasjanna współczuję nocki. Próbowałaś odciągnąć coś mleka i podać naraz więcej przed 1 snem nocnym? Może ona tak lubi mniej a częściej, moja tak w ciągu dnia robi... Na noc pakuje jej 100 odciągniętego oprócz piersi. U nas ten pierwszy sen nocny jest najdłuzszy około 6h.
    Z czasem się wydłuży 😘

U nas dzisiaj płaczliwy dzień 🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2022, 15:56

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi Musimy jakoś te nasze dzieciaczki przyzwyczaić do gondoli. ☺ Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie jest tak jak u Ana.T jak otworze gondolę to odrazu jest zainteresowana otoczenien no i zabawki też działają z tym że te metody są na jakaś chwilę ☺ Ogólnie muszą ja ciągle zabawiać żeby się nie nudziła 😄 Kiedyś brałam ja na śpiocha i nie było problemu ale chyba przez to nie była świadoma że jest w tej gondoli i dopiero teraz na trzeźwo ja poznaje 🙃

Zosiek Ale rozkrecilas laktacje! ☺ 100 ml przy takim łakomczuszku to dużo ☺ Super 🥰

Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos my na wesele idziemy w tą sobotę i następna, aż trzęsę portkami co to będzie xD
    Kupiliśmy małemu słuchawki eci peci i z założenia ma być z nami na weselu. Ale jak tylko coś będzie mu doskwierac to pakujemy manatki i wracamy do domu. Niestety to takie wesela co wypada być i najwyzej sam obiad tylko zjemy, trudno 😔 ale może będzie ok 😊 będą też moi rodzice, to może uda mi się choć jeden taniec zaliczyć 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2022, 20:18

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I
    Malinka2021 wrote:
    Megsi mój za tydzień kończy 3 miesiące a już 68 ciasnawe 😅 w ogóle to 68 to jakby przeskoczył bo od początku jakieś takie na styk jest xD

U mnie to samo 😂 najlepsze ze zapozylam dzis ciuszek ktory miala tydzień temu i albo sie skurczyl albo juz urosla😂

Malinka2021 lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą aktywnością to u mnie ostatnio lipa. Mała często na to marudzi- lepsze leżenie przy cycu... no ale może tak ma być. Jeszczs przyjdzie czas na zabawy🤔 jakbym jej nie pokazywala czegos przy kupach to juz wgl... bujak i o dziwo gondola ratuje mi tyłek bo coś wtedy mogę jej popokazywać, bo mata może wjezdza na max 20 min dziennie- brzuch nadal max 5 min- okropnie sie wkurza. Jest silna bo glowe zadziera do gory, ale jej sie nie chce.
    Mam wrazenie ze woli oglądac dalej dom i ogród... 🤷‍♀️No i dużo z nią przez to chodze. Staram sie choć na 10 min codziennie odwiedzac moją mame bo widze jakies interakcje...

A i skonczy sie u mnie robienie kupy bez asekuracji na kolanach- dzis by mi z nich spadla takie ma ruchy w bok. Bylam w szoku, bo to byla sekunda. Na bujaku tez juz jej bez pasow nie zostawie

Lotos, Malinka dobrze, że macie na tych weselach towarzystwo. Ja bym sie nie martwila. Babcie mają duzo cierpliwosci i napewno będą się cieszyć z towarzystwa wnuków. Będzie dobrze❣️ Ja troche wyluzowałam z chrzcinami bo co jak co ale mała wśród ludzi jest jakaś taka inna i kolejka cioć juz czeka 🤣 byle przetrwać w kościele, ale tu wierze że będzie pod opieką z nieba spokojna jak aniołek hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2022, 20:43

Malinka2021, Lotos lubią tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie z innej beczki😋 dlaczego wszyscy piszą że na laktacje jest dobre piwo karmi? A inne bezalkoholowe to są gorsze? 😁 przeciez to chodzi o słód jęczmienny a każde piwo to ma🤔

oar89n73njsm8gcn.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio w nocy albo nad ranem polubilam karmienie na leżąco i ona tez bo fika nogami i je.

Malinka2021 lubi tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, ja mysle ze wszystkie piwa tak działają. Ja sobie popijam warke cytrynową bo wolę. W sumie nie musze, ale laktacja to dobra wymówka ;)
    Lotos, babcia na pewno da radę. U mnie mała tak źle reagowala na siostre w domu, ale na chrzcinach jak sie duzo dzialo to już nie zwracala uwagi.

Megsi, nie chodzi mi o to zeby dac sie dziecku wyplakac, to juz jest bardzo krytykowane podejscie, ale np jak chce przytulic zamiast nakarmic, to mała wyje. Wiem że nie jest glodna i że krzywda jej sie nie dzieje, ale iles poplakac musi. Wiec ide na latwizne i odpalam cyca.

Ana.Ta, Lotos lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylismy dzis po południu w takim wodnym parku zabaw. Syn sie wyszalal, a mlodej tez pomoczylam nogi, i ogolnie bylo atrakcyjnie, wesolo i kolorowo, wiec jak wróciliśmy do domu to padła. Wlasnie sie chcialam wam pochwalic, zaczelam pisac to się wyjec obudzil...
    Ale spi znowu (bez cyca), i mam nadzieje ze na razie tak pozostanie.

Zosiek, nie odciagam mleka, ale mala je wieczorem do oporu. Czesto jest tak ze je z jednej piersi, troche sie jeszcze pobawi albo sie myjemy /przebieramy i dobijam z drugiej. Wczesniej ten pierwszy sen byl tak z 3h, ale idzie spac ok 21,wiec i tak pobudka jest jeszcze przed północą...

Ana.Ta lubi tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna widze ze nocki to mamy podobne...Bartus znowu wstaje co 2h..a pierwszy sen ma 3h..takze szalenstwo..

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci92 wrote:
    Megsi Musimy jakoś te nasze dzieciaczki przyzwyczaić do gondoli. ☺ Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie jest tak jak u Ana.T jak otworze gondolę to odrazu jest zainteresowana otoczenien no i zabawki też działają z tym że te metody są na jakaś chwilę ☺ Ogólnie muszą ja ciągle zabawiać żeby się nie nudziła 😄 Kiedyś brałam ja na śpiocha i nie było problemu ale chyba przez to nie była świadoma że jest w tej gondoli i dopiero teraz na trzeźwo ja poznaje 🙃

Zosiek Ale rozkrecilas laktacje! ☺ 100 ml przy takim łakomczuszku to dużo ☺ Super 🥰

Poszłam drugi raz na spacer tym razem z mężem po pracy o 20 i kurde mały nawet sam zasnął w gondoli w trasie! Także jest nadzieja😁

W ogóle kupiłam małemu taka szeleszczącą żyrafę i to jest hit! On się tak na nia patrzy i cieszy, że szok! Dostaliśmy też od znajomych drugi bujak wiec teraz biorę kapiel z małym w łazience 😁

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci ruszyło strasznie mnie to cieszy 🥰 co do gondoli to moja się z nią bardziej lubi jak kupiłam ten łuk z Tiny love. Plus odsłaniam daszek jak jesteśmy np pod drzewem 🤣 działa 🙃

Kasjanna a śpicie razem czy Nysia w łóżeczku? Ja muszę po 1 pobudce wsiąść młoda do nas do łóżka bo budziłaby się co pół godziny a tak to dośpi jeszcze z 2. To nic tylko uzbroić się w cierpliwość i czekać aż zacznie dłużej spać. 🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2022, 22:38

Ana.Ta lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ! Byliśmy na sesji rodzinnej 😍 czekam teraz na zdjęcia 🥰

A tak odnośnie karmienia to ide z Olga w przyszły piątek prywatnie do neurologopedy. Mam nadzieje, ze coś pomoże. Dziś znowu jadła jak wróbelek. Mamy na stanie 460 ml w ciągu tej doby plus 15 ml wody.

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to znowóż mam dość akcji pt. najedzona, śpiąca, ale wyje. NajgorZej jak nie chce ani tulenia ani cyca 🤦‍♀️ Strasznie sie wyginala i reagowala placzem na lezenie wiec podejrzewam że brzuch... po godzinie padla ze zmeczenia jak doslownie pionowo lulalam w rozku.. oby sie juz nie obudzila

Kasjanna super mialas wypad 💛

Megsi suuper! :) u mnie tez mala lubi szeleszczące zabawki.

O prosze to mąż bedzie ładował tez inne piwa, bo marudzil ze akurat moje najdrozsze😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2022, 22:44

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieci tez tak wyginają glowe do tylu? Kurde moj coś ostatnio śpi tylko na boku i na maxa drze glowe za kręgoslup:/ tak samo w gondoli. :/

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio codziennie pije łomże bezalkoholową😀 mąż kiedys sobie kupił i okazało się to strzałem w 10 a kosztuje jakies 3 zl😁 mega mi smakuje😃
    W ogóle ostatnio robię z małą 2 spacery po ponad 7 km ale oczywiście z przystankiem w Lidlu na mojego ulubionego truskawkowego loda w polewie z białej czekolady 😅

Ana.Ta, Kasjanna, Merci92 lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
‹‹ 558 559 560 561 562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ