Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMalinka2021 wrote:Megsi mój za tydzień kończy 3 miesiące a już 68 ciasnawe 😅 w ogóle to 68 to jakby przeskoczył bo od początku jakieś takie na styk jest xD
Też się tego boję, bo te body 68 na tyk teraz 😀
Kasjanna tak ta 62 chciałam ciągnąć, bo udaje, że moje dziecko takie małe i smuci mnie, że tak szybko rośnie. Co do trenerów, jeszcze się nie zagłębiałam, ale to z płakaniem to ponoc mit. Dlatego tak negatywnie ludzie reagują, bo myślą, że trzeba dziecku dać się wypłakać a ponoc nie o to w tym chodzi. Jeżeli faktycznie ma się zostawiać płaczące dziecko to ja też odpuszczę, bo ja sobie nie wyobrażam zostawić dziecka w płaczu i stresie. Mój bardzo mało płacze ogólnie, bo szybko reaguje na jego potrzeby. Dlatego strasznie sama się stresuje jak nie wiem co mu jest.
Głównie tam chyba chodzi o higienę snu, najgorsze jest to, że trzeba znaleźć złoty środek. W dzień dziecko nie może spać ani za mało, ani za dużo. Tak samo nie może być zbyt/za mało aktywne 😮💨Kasjanna lubi tę wiadomość
-
Kasjanna, Ana.Ta nie chcemy zabierać malucha na samą imprezę bo wydaje mi się że jednak będzie za głośno i za dużo ludzi. Plan jest taki że mamy pokój taki tylko dla nas w innym skrzydle hotelu, podobno nie słychać muzyki. Zabieramy babcie i ona będzie z małym. Jak coś będzie się działo to będzie do nas dzwonić i wtedy będę przychodzić do pokoju. Obawiam się tylko tego że mały widział ją dwa razy i jak ostatnio zostali sami na parę minut to tak wrzeszczał że aż usta miał sine jak przyszlam...więc nie wiem czy mimo wszystko to ja nie będę musiała zostać w pokoju. Zobaczymy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2022, 15:39
-
Megsi, wydaje mi się że to z głodu bo jak podałam mój pokarm (ostatnią mrożonkę 😭) to wypił wszystko i chciał jeszcze.
O zmianie pozycji nie pomyślałam...i w sumie za rzadko je zmieniam. Muszę spróbować bo nawet jak mleko nie poleci to może "pobudzi" nowe miejsca do produkcji. To może być bardzo dobry pomysł -
nick nieaktualny
-
Hej 😉
Kasjanna współczuję nocki. Próbowałaś odciągnąć coś mleka i podać naraz więcej przed 1 snem nocnym? Może ona tak lubi mniej a częściej, moja tak w ciągu dnia robi... Na noc pakuje jej 100 odciągniętego oprócz piersi. U nas ten pierwszy sen nocny jest najdłuzszy około 6h.
Z czasem się wydłuży 😘
U nas dzisiaj płaczliwy dzień 🤦Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2022, 15:56
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Megsi Musimy jakoś te nasze dzieciaczki przyzwyczaić do gondoli. ☺ Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie jest tak jak u Ana.T jak otworze gondolę to odrazu jest zainteresowana otoczenien no i zabawki też działają z tym że te metody są na jakaś chwilę ☺ Ogólnie muszą ja ciągle zabawiać żeby się nie nudziła 😄 Kiedyś brałam ja na śpiocha i nie było problemu ale chyba przez to nie była świadoma że jest w tej gondoli i dopiero teraz na trzeźwo ja poznaje 🙃
Zosiek Ale rozkrecilas laktacje! ☺ 100 ml przy takim łakomczuszku to dużo ☺ Super 🥰Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Lotos my na wesele idziemy w tą sobotę i następna, aż trzęsę portkami co to będzie xD
Kupiliśmy małemu słuchawki eci peci i z założenia ma być z nami na weselu. Ale jak tylko coś będzie mu doskwierac to pakujemy manatki i wracamy do domu. Niestety to takie wesela co wypada być i najwyzej sam obiad tylko zjemy, trudno 😔 ale może będzie ok 😊 będą też moi rodzice, to może uda mi się choć jeden taniec zaliczyć 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2022, 20:18
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
IMalinka2021 wrote:Megsi mój za tydzień kończy 3 miesiące a już 68 ciasnawe 😅 w ogóle to 68 to jakby przeskoczył bo od początku jakieś takie na styk jest xD
U mnie to samo 😂 najlepsze ze zapozylam dzis ciuszek ktory miala tydzień temu i albo sie skurczyl albo juz urosla😂Malinka2021 lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Z tą aktywnością to u mnie ostatnio lipa. Mała często na to marudzi- lepsze leżenie przy cycu... no ale może tak ma być. Jeszczs przyjdzie czas na zabawy🤔 jakbym jej nie pokazywala czegos przy kupach to juz wgl... bujak i o dziwo gondola ratuje mi tyłek bo coś wtedy mogę jej popokazywać, bo mata może wjezdza na max 20 min dziennie- brzuch nadal max 5 min- okropnie sie wkurza. Jest silna bo glowe zadziera do gory, ale jej sie nie chce.
Mam wrazenie ze woli oglądac dalej dom i ogród... 🤷♀️No i dużo z nią przez to chodze. Staram sie choć na 10 min codziennie odwiedzac moją mame bo widze jakies interakcje...
A i skonczy sie u mnie robienie kupy bez asekuracji na kolanach- dzis by mi z nich spadla takie ma ruchy w bok. Bylam w szoku, bo to byla sekunda. Na bujaku tez juz jej bez pasow nie zostawie
Lotos, Malinka dobrze, że macie na tych weselach towarzystwo. Ja bym sie nie martwila. Babcie mają duzo cierpliwosci i napewno będą się cieszyć z towarzystwa wnuków. Będzie dobrze❣️ Ja troche wyluzowałam z chrzcinami bo co jak co ale mała wśród ludzi jest jakaś taka inna i kolejka cioć juz czeka 🤣 byle przetrwać w kościele, ale tu wierze że będzie pod opieką z nieba spokojna jak aniołek hihiWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2022, 20:43
Malinka2021, Lotos lubią tę wiadomość
Asiulka, ja mysle ze wszystkie piwa tak działają. Ja sobie popijam warke cytrynową bo wolę. W sumie nie musze, ale laktacja to dobra wymówka
Lotos, babcia na pewno da radę. U mnie mała tak źle reagowala na siostre w domu, ale na chrzcinach jak sie duzo dzialo to już nie zwracala uwagi.
Megsi, nie chodzi mi o to zeby dac sie dziecku wyplakac, to juz jest bardzo krytykowane podejscie, ale np jak chce przytulic zamiast nakarmic, to mała wyje. Wiem że nie jest glodna i że krzywda jej sie nie dzieje, ale iles poplakac musi. Wiec ide na latwizne i odpalam cyca.
Ana.Ta, Lotos lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Bylismy dzis po południu w takim wodnym parku zabaw. Syn sie wyszalal, a mlodej tez pomoczylam nogi, i ogolnie bylo atrakcyjnie, wesolo i kolorowo, wiec jak wróciliśmy do domu to padła. Wlasnie sie chcialam wam pochwalic, zaczelam pisac to się wyjec obudzil...
Ale spi znowu (bez cyca), i mam nadzieje ze na razie tak pozostanie.
Zosiek, nie odciagam mleka, ale mala je wieczorem do oporu. Czesto jest tak ze je z jednej piersi, troche sie jeszcze pobawi albo sie myjemy /przebieramy i dobijam z drugiej. Wczesniej ten pierwszy sen byl tak z 3h, ale idzie spac ok 21,wiec i tak pobudka jest jeszcze przed północą...Ana.Ta lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Kasjanna widze ze nocki to mamy podobne...Bartus znowu wstaje co 2h..a pierwszy sen ma 3h..takze szalenstwo..24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
nick nieaktualnyMerci92 wrote:Megsi Musimy jakoś te nasze dzieciaczki przyzwyczaić do gondoli. ☺ Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie jest tak jak u Ana.T jak otworze gondolę to odrazu jest zainteresowana otoczenien no i zabawki też działają z tym że te metody są na jakaś chwilę ☺ Ogólnie muszą ja ciągle zabawiać żeby się nie nudziła 😄 Kiedyś brałam ja na śpiocha i nie było problemu ale chyba przez to nie była świadoma że jest w tej gondoli i dopiero teraz na trzeźwo ja poznaje 🙃
Zosiek Ale rozkrecilas laktacje! ☺ 100 ml przy takim łakomczuszku to dużo ☺ Super 🥰
Poszłam drugi raz na spacer tym razem z mężem po pracy o 20 i kurde mały nawet sam zasnął w gondoli w trasie! Także jest nadzieja😁
W ogóle kupiłam małemu taka szeleszczącą żyrafę i to jest hit! On się tak na nia patrzy i cieszy, że szok! Dostaliśmy też od znajomych drugi bujak wiec teraz biorę kapiel z małym w łazience 😁Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Merci ruszyło strasznie mnie to cieszy 🥰 co do gondoli to moja się z nią bardziej lubi jak kupiłam ten łuk z Tiny love. Plus odsłaniam daszek jak jesteśmy np pod drzewem 🤣 działa 🙃
Kasjanna a śpicie razem czy Nysia w łóżeczku? Ja muszę po 1 pobudce wsiąść młoda do nas do łóżka bo budziłaby się co pół godziny a tak to dośpi jeszcze z 2. To nic tylko uzbroić się w cierpliwość i czekać aż zacznie dłużej spać. 🤦Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2022, 22:38
Ana.Ta lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Dziewczyny ! Byliśmy na sesji rodzinnej 😍 czekam teraz na zdjęcia 🥰
A tak odnośnie karmienia to ide z Olga w przyszły piątek prywatnie do neurologopedy. Mam nadzieje, ze coś pomoże. Dziś znowu jadła jak wróbelek. Mamy na stanie 460 ml w ciągu tej doby plus 15 ml wody.Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Ja to znowóż mam dość akcji pt. najedzona, śpiąca, ale wyje. NajgorZej jak nie chce ani tulenia ani cyca 🤦♀️ Strasznie sie wyginala i reagowala placzem na lezenie wiec podejrzewam że brzuch... po godzinie padla ze zmeczenia jak doslownie pionowo lulalam w rozku.. oby sie juz nie obudzila
Kasjanna super mialas wypad 💛
Megsi suuper! u mnie tez mala lubi szeleszczące zabawki.
O prosze to mąż bedzie ładował tez inne piwa, bo marudzil ze akurat moje najdrozsze😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2022, 22:44
Ja ostatnio codziennie pije łomże bezalkoholową😀 mąż kiedys sobie kupił i okazało się to strzałem w 10 a kosztuje jakies 3 zl😁 mega mi smakuje😃
W ogóle ostatnio robię z małą 2 spacery po ponad 7 km ale oczywiście z przystankiem w Lidlu na mojego ulubionego truskawkowego loda w polewie z białej czekolady 😅Ana.Ta, Kasjanna, Merci92 lubią tę wiadomość