Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinka2021 super że wesele tak sprawnie poszlo. Ale rozumie z tym alkoholem. Moj mąż juz sie cieszy na chrzciny, że wkoncu opije bo nie robil pępkowego, a ja... no coż... obliże sie na widok lampki wina 😂
Też nie chcialabym aby to cos zaburzylo z karmieniem bo tez poczĄtki byly ciezkie teraz jak mialam 4h przerwy udalo mi sie uzbierać 150 ml- jeden zapas. A co jak co, czasem ratują tyłek własnie jak czlowiek chce gdzies wyjsc🤷♀️
Kasjanna udanego wypoczynku!
Vende super z wyjściem/ ja mam wychodne w sobote. Jedziemy z mezem do Galeri na zakupy. Mam nadzieje ze zdarze na wyprzedaze 🤭tak wgl kazdy mi mowi ze schudlam... a ja jem 50% wiecej niz kiedys taka chodze glodna... chyba to karmienie tak mi nie sprzyja w tym temacie. Aż sie boje badań
U Nas wczoraj mala dzielnie zniosla wizyte, też troche pomarudzila ale udawalo sie szybko udobruchac i choc na chwile uspać. Dziś bylam u brata prosic na chrzciny, usnela w foteliku na jakies 40 min - pozniej byla akcja pampers i butla ale bardzo szybka... takze nawet sie udalo posiedziec na tej kawie. Tak stwoerdzilismy z mężem że jak skonczą sie te problemy brzuszkowe to calkiem pogodne dziecko bedzie. Czasem placze, śmieje i znowu placze😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2022, 23:14
Malinka2021, Zosiek lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ja to z kolei dzisiaj z rana pojechalam do rodzicow aby posiedziec z malym na ogrodzie..dojechalam o 9 polozylam malego na lozku aby sie rozebrac,odwracam sie a ten spi w najlepsze...spal do 11:30 pozniej wstal,zjadl i znowu pospal w wozku na dworze a ja w tym czasie moglam na spokojnie zrobic wianuszek na cmentarz dla dziewczynek:) no i dzisiaj bylismy u tesciow...ja Bartka nie usypiam na rece wcale,on dostaje pieluche kolo policzka troche poplacze,pomarudzi i sam zasypia...a moja tesciowa oczywiscie na rece go chciala wziac i bujac (on tego nie lubi) i jak powiedzialam ze ma go zostawic i nie dotykac bo sam zasnie to sie obrazila tak ze az policzki sie jej zatrzesly z nerwow ale nic nie odpowiedziala.. pozniej pod nosem sobie mamrotala ze babcia Cie chociaz po glowce poglaszcze ale na to juz pozwolilam bo i ja go czasami gpaszcze jak dluzej sie meczy z zasnieciem...juz widze jakie gadanie bedzie mial moj maz jak sam tam pojedzie 🤣
Leksa, Soleil lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Vende z tym spaniem u mnie od dwoch dni tez 21:30. Dzis wstala pozniej o 4:00 i pozniej o 7:30. Aż byłam w szoku że nie jak zwykle o 6:00. Jak sie to bedzie powtarzac bd musiala nastawiac budzik na laktator, bo teraz w nocy zaczelam karmic cycem a z drugiej ściągałam.
Zosiek extra z tymi chrzcinami! Ale wyobrazam sobie zmeczenie. Za 2 tyg odczuje na wlasnej skorze.
Ja wgl sie zastanawiam jak to ogarnac organizacyjnie przed kosciolem zeby bylo dobrze
- czy brac gondole
- czy przeciągać spanie
- ile wczesniej nakarmić czy ubierać żeby nie bylo wypdku.
No o niewiem. Może cos doradzicie🤔
Asiulka straszne z tym swoim kuzynem. Jak wchodze na rozne zbiorki to aż truchleje tyle tragedii. Mam nadzieje że nasze dzieciaczki będą zdrowe. Oby jak najmniej takich chorób na świecieZosiek lubi tę wiadomość
Misia hahaha dobre z tą teściową 😂
Moja jak byla wydzierala mojej corce pieluszke ze sie przydusi. A jak miala falbanke z bluzki delikatnie na nosku tak jej odwinela ze sie obudzila
Teraz widzę w stopce co to za dziewczynki... jej wiele przeszlaś. Dobrze ze masz teraz tego swojego bobasa❣️
Przypomnialas Mi że moja corka w pierwszych tygodniach tez usypiala na lezaco... pozniej po lulaniu babci przyzwyczaila sie do chodzenia🤦♀️ Ale powiem Wam że w dzień u mnie wkracza skakanie na pilce- jak chodzi jej o spanie to mega szybko odlatuje i sie uspokaja. I hit! Dziś jak juz stracila humor bo chciala spać pod kościolem usnela jak ją zaczelam bujać w gondoli i ciągnela smoka🙈 moje bezsmoczkowe dziecko 😂 także...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2022, 23:31
Kasjanna lubi tę wiadomość
Asiulka87 wrote:Kasjanna wytrwałości i może faktycznie na wyjeździe warto powalczyć o zwiazek🙂macie dwójkę cudownych dzieciaczków i długa droga jeszcze przed Wami wiec chociażby dla tych dzieciaczków warto się dogadać 🙂
My mieliśmy dosyc intensywny weekend ale malutka jest przecudowna i właśnie spi już od 8🙃
Ehhhh ale właśnie się mega podłamałam...wiedzialam ze kuzynowi urodziła się córka w kwietniu, urodziła się za wczesniej i coś tam było nie tak ze zdrowkiem ale nie znałam żadnych szczegółów a mama mi mówiła że ponoc to nic poważnego.
Dzis żona kuzyna dala posra na fb ze ich kruszynka od początku nie oddycha samodzielnie, że miala juz ileś tam operacji a lekarze nie dają jej nadzieji na wyzdrowienie😔nie mam z nimi duzego kontaktu ale ten kuzyn jest taki naprawde w porzadku.ehhh strasznie mnie to przybilo...
to jest straszne dlatego zawsze dziękuje Bogu, ze mam dwójkę wspaniałych dzieci
Nawet nie chce myśleć co Twój kuzyn z żona musza przezywać trzymam kciuki za ich maleństwo.Asiulka87 lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Kasjanna udanego wypoczynku i pozytywnych zmian w relacji z mężem 😘
Misia ja to już nie wiem co robić. Jeszcze tydzień jestem u rodziców a mama cały czas go łapie na ręce i buja. Wiem ze chce się nim nacieszyć ale w dodatku jeszcze krzywo go nosi. Jak zwrócę uwagę to jak leży w gondoli mówi do niego 'nie mogę cię wziąć bo mama nie pozwala'.
No i jak nie zrobię tak jestem wkurzona 😅PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
U nas weekend był bardzo aktywny. W sobotę i w niedzielę mieliśmy sporo gości, a dzisiaj zaczynamy remont kuchni więc ciężko to widzę przy takim maluchu ale nie udało się tego zrobić wcześniej. Dwa, trzy dni i powinno być z głowy.
Kasjanna udanego wypoczynku!
Malinka2021 super że wesele się udało. Czyli jest dla mnie nadzieja na kolejny weekend. Zamówiłam sobie sukienki i buty, ale będą dopiero w czwartek więc nie mam już wyboru. Muszę wybrać coś z tego co przyjdzie. Najgorzej jak nie trafiłam z rozmiarem szpilek. Mam co prawda stare ale chciałam sobie kupić coś nowego 😉 oby pasowały
Misia, Malinka ja po prostu mówię szczerze mojej mamie że ma nie nosić malucha bo ja potem zostaje sama i nie ogarne domu z nim na rękach. Na początku też miała średnia minę. Na szczęście mały jest już na tyle kumaty że lubi jak się mu pokazuje książeczki, podaje grzechotki więc babcia się tak z nim bawi. Może pokażcie im inny sposób zabawy niż tylko noszenie na rękach
Malinka2021 lubi tę wiadomość
-
Lotos daj znać czy rozmiar bedzie ok 😊
Wiesz, ja jej mówię ale ona swoje 🤷♀️
A najgorzej, że po zwróceniu uwagi wygląda jakby miała się rozpłakać. Wiem, że przecież nie chce mu zrobić krzywdy, ale to taki typ człowieka że nie akceptuje krytyki 😆 albo jest tak jak ona sobie ułoży w głowie albo będzie niezadowolona 😄 ale może jakoś się dogadamy przez te najbliższe dni 🙂 wiem że ja też robię błąd bo zaraz się denerewuję.PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Któraś z Was pisala ze dziecko nie lubi rozmow przez tel. Siedze sobie w fotelu i karmie. Zadzwonilam do mamy po 2 min jęki. Odlozylam tel aniołek przytulony ciumka😂
Ps. Szukam cos dla chrzestnych/ dziadków jako upominek z okazji chrztu. Nie chce trafic na jakies badziewie i nie wiem..
macie cos sprawdzonego - moze filizanki ? Hmmm
Ostatecznie dla dziadkow moze wjechac zdj w ramce... 🤔16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ana.Ta ja kupilam w ramach podziekowac takie male swieczki z data chrztu
Ana.Ta lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Malinka jakbym czytała o swojej mamie, też mówię proszę i nie można zwrócić uwagi nawet delikatnie 🤦 fajnie że z weselem się udało 😁
Dziecko dało mi się dzisiaj wyspać 🥰
Ana.Ta ja zrobiłam takie obrazki do ramki dla chrzestnych z wierszykiem i podziękowaniem oraz zdjęcie. Zrobiłam sama w programie takie jakie chciałam 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2022, 12:52
Malinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Moja mama tez nosi, mowi ze ona nie umie inaczej. I mój mąż w sumie też. Ale nie widze wplywu tego na małą, oni sobie noszą, ja nie i tyle. Także może nie ma co tak przesladowac tych mam.
My w sumie nie mamy jakiegos konkretnego sposobu na zasypianie ostatnio. Próbujemy co się akurat nadarzy.
A to szumienie w lozeczku do ucha i kładzenie ręki w nocy dziala cuda! Juz sie nie karmimy co godzine, jestem w stanie ją tak przetrzymać i to bez płaczu
A w gorach Nisia daje rade, tylko glownie w chuscie i mi ramiona odpadają...Merci92, Malinka2021, Soleil lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
A my właśnie wróciliśmy ze szczepienia. Dzisiaj mala była mega dzielna i tylko chwilke zapłakała 🥰
A co do karmienia....wy piszecie ze wasze maleństwa ciagle na piersi siedzą a to moja tyje jak szalona🙈 waży teraz 7,3 kg 😳 a urodziła się z wagą 2,85 kg🤦♀️
Je mniej więcej co 2,5h w dzien a co 3h w nocy a przybiera mega🙂I ma ok 66 cm wzrostu, piszę około bo te baby to tak na szybkiego mierzą🤔Soleil lubi tę wiadomość
-
Kasjanna, właściwie w gorach chyba ciezko inaczej. A gdzie pojechaliscie? Polecasz? Bo my z mężem zastanawiamy sie nad jakims kierunkiem, a w gory mamy blisko.
U nas dzisiaj znowu Mala spala od 21 30 do 5 i z jednek strony super, a z drugiej ja tez przespalam ten czas i jak sie obudzilam to myslalam ze piersi mi eksplodują... Jak normalnie na odciaganiu zbieram ok 120ml tak sciagnelam 250ml... Ale mialam dwa kamienie, a z moją przeszłością i przygodami wczesniejszymi to bardzo sie wystraszylam. Na szczęście jest ok. Natomiast mi naprawde nie przeszkadzało jak mnie na ta sesje budzila no i sie zastanawiam czy olac to juz w nocy i najwyzej spadna mi ilości czy jednak dalej próbować wstawac...
Bylismy dzis na rehabilitacji kolejnej, Mala znowu cala godzinę przeplakala, a teraz spi z jedna przerwa na karmienie od ponad 2h... Serce mi peka jak tak placze ale tlumacze sobie ze to dla jej dobra...17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Vende Zrób tak jak intuicja Ci podpowiada ☺ Może co druga noc wstawaj albo raz w nocy? ☺ W sumie żeby utrzymać laktacji wystarczy minimum 8 karmien więc może tyle razy w dzień sciagaj? Nie bardzo się znam ale są różne rozwiązania i na pewno dasz radę ☺
-
Vende, nie wiem czy ma znaczenie czy to KP czy laktator, ale ja wieczorem karmie koło 21, a potem pobudka koło 4.30 i tak juz kilka tygodni i z laktacją nic się nie dzieje 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2022, 20:26
Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Asiulka87 wrote:A my właśnie wróciliśmy ze szczepienia. Dzisiaj mala była mega dzielna i tylko chwilke zapłakała 🥰
A co do karmienia....wy piszecie ze wasze maleństwa ciagle na piersi siedzą a to moja tyje jak szalona🙈 waży teraz 7,3 kg 😳 a urodziła się z wagą 2,85 kg🤦♀️
Je mniej więcej co 2,5h w dzien a co 3h w nocy a przybiera mega🙂I ma ok 66 cm wzrostu, piszę około bo te baby to tak na szybkiego mierzą🤔
Waga konkretna!! Ciekawe co ja jutro usłyszę 🤣 jutro mamy pierwsze szczepienie mam nadzieję że synek dobrze to zniesieAsiulka87, Ana.Ta, Leksa, Malinka2021 lubią tę wiadomość
-
Asiulka Jak to moja babcia mówi pewnie masz tluste mleko 🍼 😄 Dobrze niech dzieciaczek rosne jak jest zdrowe widocznie tyle potrzebuje ☺ Masa już jest a rzeźbę będzie robić jak zacznie raczkowac 😄
Kasjanna, Asiulka87, Ana.Ta, Leksa, Malinka2021 lubią tę wiadomość