X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wrote:
    Poddaje sie. W nocy 6 pobudek (to i tak lepiej bo wczoraj 7). Ale nic, dzis ćwiczymy zasypianie. Na pierwsze ziewniecie wyladowala w lozeczku z szumisiem (chociaz wydaje mi sie ze ani szum ani muzyka w ogole nie dziala) . I tak sobie leży, ziewa, gada, pozniej gada coraz glosniej i bardziej nagląco, pozniej płacze, no to biorę. Noszę - ryczy, fotel bujany - wrzask, tulenie na łóżku - wycie. Wiec wywalilam cyca mimo ze nie widzialam jeszcze oznak glodu, i tak sie skonczylo samodzielne usypianie i wydluzanie przerw karmienia...
    A mała przysnela przy cycu, jak ja odkladalam to sie obudziła i poszla sie bawic. To tyle jesli chodzi o drzemke.

Nie wiem czy cie to pocieszy ale u mnie też w większości cycem się kończy. I zazwyczaj starczy dotyk na usteczkach jedno ciumkniecie i opadają powieki. To nic złego że dzieci tak zasypiają

U nas nocka ok, pobudki mamy 3 na cyca właśnie, po tym na szczęście odpływa, zasnelismy niestety ale po 22, pobudka o 1, 4 i 7 rano

• Soleil Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wrote:
    Oby sie udalo Vende!
    Ja przeszlam dzis siebie :( od rana ogarniam przed tymi górami, a wkurzyl mnie syn, bo zrobil afere o sprzatanie w pokoju. Jak praktycznie co sobotę. A co powiem, to mąż mówi odwrotnie. W końcu syn stwierdzil ze on nie chce zabawek, to sie wkurzylam, zebralam lego i schowalam. Syn w ryk, a mąż że on mu i tak zaraz odda. Z tej bezsilnosci po prostu wyszłam. Wrocilam po pol godzinie, na moj widok mąż odlozyl mała bo mu akurat na rekach zasnęła i poszedł spać, syn zamknął sie w swoim pokoju i tez śpi. I tyle w temacie. Nikt mnie nie słyszy.

Jeju, 3maj się. Głowa do góry to tylko jeden słabszy dzień ❤️ zostanie Ci wynagrodzone, zobaczysz

Malinka2021 lubi tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Soleil. Juz sie wszystkiego odechciewa..

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, sama przecież mam teraz niefajniej. Nie usłyszałam żadnego przepraszam ani że źle zrozumiałam czy coś. Zachowuje się dosyć normalnie ale atmosfera jest lipna. Damy radę.

Kasjanna, Merci92, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna rozumiem i współczuję. Miałam poprzedni weekend taki kiepski.

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chyba kiepskie życie :/ i jeszcze mój syn, to moje kochane dziecko, w którego wychowanie tyle wlozylam, a z dnia na dzien robi sie jak jego ojciec, ktorego mam serdecznie dosc. Nie wiem czy to geny czy nasladuje... Dlatego wlasnie nie chcialam miec corki, zeby nie skonczyla jak ja...

Wyszlam na spacer z małą ale chyba ja za lekko ubralam i muszę wracac. Zimno u was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2022, 18:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna strasznie mi przykro, ja męża cisnę strasznie,że ma mi okazywać szacunek i mamy być partnerami i szanować swoje decyzje jeżeli chodzi o dziecko.

Moja znajoma miała straszne problemy z mężem, bardzo źle ja traktował. Doszło do tego, że dzieci same im w twarz powiedziały żeby się rozwiedli, bo mają dość.
    W każdym razie co na niego podziałało to tekst czy chciałby żeby ktoś traktował jego córkę tak jak on traktuje ją.

Podziałało, bo mężem i rodzicem był kiepskim, ale ojcem dosyć dobrym i kochającym.

Rozmawiałam z mama przed chwilą i mówiła, że ona się zajmie Maksem i dziećmi mojego brata, a my z mężem mamy iść na imprezę.
    Boję się, bo ja planowałam zostać z dziećmi, mały pierwszy raz zobaczy dziadków i wujków i nie wiem czy chce go zostawiać na tyle 😔

Kasjanna lubi tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna u mnie ostatnio jak Bartek się darł podziałał szum wody...poszłam z nim do łazienki odkręciłam na maksa uspokoił się..później włożyłam go do łóżeczka oczysiście wrzeszczał ale szybko szum wpdy włączyłam na telefonie i po chwili się uspokoił i zasnął...może to by cokolwiek dało? Bo szumisie też na niego nie działają..

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z szumem wody nie probowalam, sprawdze... Czy wasze dzieci tez sikają po otwarciu pieluchy? Chyba bym nie miala problemow ze zlapaniem siku jakby byla potrzeba, bo praktycznie za kazdym razem to robi. Tylko nie tak ciurkiem tylko kilka kropel, przerwa i znowu, tak moze byc?

• Leksa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wrote:
    Z szumem wody nie probowalam, sprawdze... Czy wasze dzieci tez sikają po otwarciu pieluchy? Chyba bym nie miala problemow ze zlapaniem siku jakby byla potrzeba, bo praktycznie za kazdym razem to robi. Tylko nie tak ciurkiem tylko kilka kropel, przerwa i znowu, tak moze byc?

U nas tego nie ma

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wrote:
    U nas jest fontanna...

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2022, 04:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende 3mam kciuki za negocjacje✊ 3h powinien wytrzymać hihi plusem jest to że z dnia na dzień te nasze dzieci stAją się ciut bardziej przewidywalne. Przynajmniej ja zauważam trochę więcej sygnałów... 🤔

Wczoraj wieczorem malutka zaczela mnie głasiać druga ręką po piersi, może nie świadomie ale robila to tak powolutku paluszkami i było mega miłe 🙈

U mnie zauwazylam, że wiele ma stałych pór na jedzenie, spanie w ciągu dnia. I nawet jak mi usnie wczesniej to zawsze sie za chwile obudzi żeby no dojeść🤣
    Też karmienie czasem wypada co godzine i niewiem tak naprawde czy byla potrzeba czy nie, ale jak je ze smakiem i dopiero wtedy uśnie czy jest zadowolona to pewnie tak :/
    Ale nie moge ucelowac w wieczory - co jest powodem placzu po kàpieli i pozniejszego marudzenia/wyginania. Albo to dalej brzuch albo juz zmeczenie materialu... i ja nie trafiam w gust... bo chce ją przed spaniem dokarmić jak wpierdziela mężowi palca w wanience (je ok 19:00), kąpiemy przed 20:00 i zawsze wydaje mi sie ze powinna dojesc🤷‍♀️ Wyglada na glodną a przy cycu po paru minutach wrzask o taką walke mamy :/

Wlasnie moja corka po karmieniu jak juz mialam zmienic pampersa (na lozku) obrocila sie na brzuch i śpi.. bylam pewna ze nici ze snu bo zadarla glowe do gory i wspierala sie na rekach... jestem w szoku... . to chyba ją tak zostawie bo idą pierdy. Pewnie znalazla wygodną pozycje 😳

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2022, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna i bardzo dobrze ze masz Nisie! Bedzie z Tobą trzymać sztame💛 a syn ma jakiś bunt... pogadaj z nim na spokojnie- moze to takie chwilowe... moze prosi o więcej uwagi🤔 ja sie na dzieciach nie znam ale czasem moze dlatego jest niemily...
    Szkoda że mąż nie trzyma twojego frontuw kwestii wychowania... :( mam nadzieje że kryzys bedzie szybko zazegnany. Moze te wakacje wam w tym pomogą, trzymam kciuki✊ Wszystko minie jak Przerobisz to w glowie. Bądz dzielna

Moja corka zawsze obsikiwala przewijak jak „czekala” na kapiel. Teraz ściągam pampersa zaraz przed zanużeniem- bo zdrzala sie i kupa🤣

U Nas też zimno sie zrobilo. Ok 18:00 z 33 do 20 na zewnątrz plus silny wiatr. Nie chcialam malej zarzucac warstw to lezala w rozku bo robilam jej turbo spacer po ogrodzie, przynajmniej byla mozliwosc wyjscia.. w dzien sie nie da taki gorąc... te upaly (mają jeszcze być) mnie wykończą

Ooo Sprobuje ten szum wody! Też szumisie srednio dzialaja. Na pewno nie na uspokojenie.

Kasjanna lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2022, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja teraz drugi tydzień będę u rodziców. W piatek 30 stopni, a moja mama mu skarpetki założyła..
    Wczoraj byliśmy na weselu, wyszliśmy po oczepinach. Mały jak zasnął przed 21 tak spał, dopiero w domu się obudził. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok. Niby miał słuchawki wygluszajace ale nigdy nie wiadomo 😐
    Za tydzień drugie wesele, ale już mi się nie chce 😅 mija rok od mojej ostatniej zakrapianej imprezy 😟 a następnej z % nawet nie ma na horyzoncie 😅 trochę mi żal bo jednak nie pić na weselu jakoś tak smutno mi było że nie można poszaleć 😋 chociaż i pojadłam i potańczyłam, bo prababcia z maluszkiem chciała siedzieć 🙂 mąż oczywiście chętnie zostałby do białego rana, bo synek i tak spał, ale mi się już po prostu nie chciało 🥴

Merci92, Leksa, Soleil lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Vende Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2022, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie Mala dzisiaj spala od 21:30 do 5 rano bez przerwy :D Jestem dalej w szoku :) wczoraj trochę marudzila na grillu ale do przeżycia. A co najważniejsze, mam klepnięte wychodne w srode :D Nie moge sie doczekac.
    Malinka jak ja Cie bardzo rozumiem z tymi % :D No taka mam ochotę na lampke wina ze masakra. I o ile moglabym to zrobic bo mam jakis zapas mleka a po jednej lampce podobno wystarczy wylac mleko z jednej sesji, to nie chce ryzykować utraty ilości, bo alkohol podobno moze na to wplywac. Jeszcze zaczekam.
    Na grillu byla u nas m.in dawno nie widziana znajoma, przyjechała z córką 2,5roku i powiem Wam ze jestem zalamana. Mala dalej w pampersie, nic prawie nie mowi, do tego dalej karmiona piersia. Jej mama dziwiła sie ze moja Ala juz sie usmiecha i w ogóle, bo u nich tego nie bylo do pol roku na pewno. Nie umialam jej lekko zasugerować ze chyba cos jest nie tak. Ja rozumiem, ze rozwoj to nie sa wyscigi i kazde dziecko potrzebuje czasu o ale tutaj juz bym sie zaczęła martwic na powaznie... I zeby nie bylo nie neguje długiego karmienia co kto lubi, po prostu nie wiem jak oba zamierza ja za miesiąc puścić do przedszkola (a zamierza...).

Kasjanna nie łam sie proszę, taka fajna z Ciebie babka, jestes świetną mama i na pewno cudownym wzorem dla swojej córki. A co do męża... Nie chcę sie wtrącać ale skoro nie jesteś szczesliwa to moze pora na zmiany? Skoro rozmowa nie pomaga? Wierze, ze zdecydujesz dobrze bo zaslugujesz na wszystko co najlepsze <3

Leksa, Merci92, Malinka2021 lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2022, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😉

My po chrzcie, wszystko super się udało. Młoda dała radę 💪 ja tylko ledwo żyje bo znowu nie mogłam spać a młoda pięknie 22-6 ehh

Nadrobiłam Was 😁 ile można się dowiedzieć treningi snu itd. muszę coś popróbować bo noszenie wieczorem tego klocka to samobójstwo dla moich pleców 😁

Kasjanna kochana nie poddawaj się, jestes silna i mimo gorszych dni i chwil w życiu na pewno sie podniesiesz. 😘 Ja chyba bym zostawiła takiego faceta. Z tego co tu piszesz to musi Ci być na prawdę ciężko , a jak nie pomaga to już wogole poradzilabys sobie bez niego. Przykre to jest że syn bierze z niego przykład, szczególnie jak mówisz Ty mu dałaś dużo siebie.
    A mężowi powiedziałabym że albo gra do Twojej bramki albo wogole, im starsze dziecko tym większa zgodność w zdaniu musi być.
    Trzymaj się 😘

Soleil mąż nieźle dogadał, bo niektórzy to tak plotą bez myślenia.😘 Achh te chłopy, nie przejmuj się może następnym razem pomyśli zanim coś powie 😂

Padam na twarz 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2022, 21:18

Merci92, Leksa, Ana.Ta, Malinka2021, Soleil lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny ze moge sie wyżalić. Ten mój mąż to już nie jest ten czlowiek w ktorym sie zakochalam, ale zostawic go nie umiem.
    W kazdym razie pozbieralam się. Jestesmy w gorach, mloda dala rade w aucie mimo ze troche korkow bylo. Jutro zaliczamy pierwszą dolinkę :) ciesze sie że sie wyrwaliśmy, cos nowego przynajmniej.

Merci92, Leksa, Ana.Ta, Megsi, Malinka2021, Soleil lubią tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2022, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna mam nadzieje ze mimo wszystko choc troche sie zrelaksujesz, odetchniesz..

Kasjanna, Ana.Ta lubią tę wiadomość

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Leksa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2022, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna mimo wszystko życzę Wam udanego urlopu. Odpocznij psychicznie od codzienności i ciesz się chwila 😘

Vende super, ze będziesz miała wychodne. 😊 a co do winka to tak jak napisałaś, jeżeli ma zaszkodzić to się wstrzymaj. Tak długo walczylas o pokarm dla Alicji, szczerze podziwiam. Zasługujesz na medal 😊

Ana.Ta, Vende lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2022, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wytrwałości i może faktycznie na wyjeździe warto powalczyć o zwiazek🙂macie dwójkę cudownych dzieciaczków i długa droga jeszcze przed Wami wiec chociażby dla tych dzieciaczków warto się dogadać 🙂
    My mieliśmy dosyc intensywny weekend ale malutka jest przecudowna i właśnie spi już od 8🙃

Ehhhh ale właśnie się mega podłamałam...wiedzialam ze kuzynowi urodziła się córka w kwietniu, urodziła się za wczesniej i coś tam było nie tak ze zdrowkiem ale nie znałam żadnych szczegółów a mama mi mówiła że ponoc to nic poważnego.
    Dzis żona kuzyna dala posra na fb ze ich kruszynka od początku nie oddycha samodzielnie, że miala juz ileś tam operacji a lekarze nie dają jej nadzieji na wyzdrowienie😔nie mam z nimi duzego kontaktu ale ten kuzyn jest taki naprawde w porzadku.ehhh strasznie mnie to przybilo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2022, 23:10

Ana.Ta lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ