X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna my też mamy tylko to narazie łóżeczko to mąż wzial drewniane krzesło z balkonu i do niego przymocował karuzele i jest tak akurst nad lozeczkiem małej 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2022, 07:06

Kasjanna, Ana.Ta lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jesteśmy u siebie w bloku to właściwie wychodzę raz na około 1 godzine. Ale jak jestem teraz u rodziców to praktycznie od rana do wieczora na zewnątrz. Jak jedziemy do teściowej to też staramy się na podwórku siedzieć 🙂
    Nie mówcie o jesieni 🙉🙈 nawet nie chce myśleć o deszczowej pogodzie i grubszym ubieraniu 😕

Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn urodził się 24 czerwca 2016 i na zimę nosił ubrania w 74. I powiem szczerze, ze szykując się na córkę z maja to na święta mam dla niej już sukienki adekwatne do tej okazji o tez w rozmiarze 74. Jak były wyprzedaże na wiosnę w 5.10.15 to kupiłam 😅

Soleil, Kasjanna lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka87 wrote:
    Kasjanna my też mamy tylko to narazie łóżeczko to mąż wzial drewniane krzesło z balkonu i do niego przymocował karuzele i jest tak akurst nad lozeczkiem małej 😅
    O spryciarze :)
    Nie mam w domu drewnianych krzesel :/, ale jak u babci zrobi furore to bede kombinowac. Tam mamy drewniane lozeczko.

Leksa, jakie ty masz planowanie do przodu wow, sukienki na swieta 🙂

Leksa lubi tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecacie jakąś książkę, w której jest opisane na co zwrócić uwagę w danym miesiącu życia maluszka?
    Chciałabym jakąś sprawdzona lekturę, bo natłok info z internetu mnie przytłacza 🥺

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, ja przy synu korzystalam z ksiazki pierwszy rok życia dziecka H. Murkoff. Bardzo ją lubiłam, ale niestety byla pozyczona i juz jej nie mam. Z tym że to bylo 7 lat temu, moze jakies inne fajne pozycje pojawily sie na rynku w tym czasie.

Malinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Lotos Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpinam się pod pytanie Malinki.

Soleil a jak ta książka z natuli? Masz czas ją czytać?

• Soleil Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos wrote:
    Podpinam się pod pytanie Malinki.

Soleil a jak ta książka z natuli? Masz czas ją czytać?

Czytam 5 stron dziennie 😀🙈 ale dziś mały spał w chuście i nadrobiłam na stojąco, akurat czytam rozdział sen i trochę mi ulżyło :) bo obwiniałam siebie i męża za to bujanie i noszenie do snu, naczytałam się w internecie tych 'doradców snów' i mnie to podłamało. . Ale książka przypomniała mi że dzieci są różne, mają inne temperamenty i potrzeby. A to że pomagamy mu się wyciszyć tak jak on tego potrzebuje wspiera rozwój jego mózgu i pomoże mu zasypiać samemu w przyszłości, tak w skrócie.
    Podoba mi się jak wszystko jest opisane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2022, 13:49

Malinka2021, Megsi, Lotos, Kasjanna, Klara_1985, Ana.Ta, Leksa, Zosiek lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co taka cisza? :D
    Odgrzebałam naszą karuzele, Nisia bardzo zainteresowana, ale nie sklania ją to do snu. Jutro bedziemy probowac dalej.

Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tez zaglądam i zaglądam a tu cisza :P Ja właśnie sie zastanwiam jaka będzie dzisiejsza noc bo ululałam Malą o 21 a nie o 22 jak zwykle.
    W ogole lapie się na tym ze nie umiem sie soba zająć, Mala śpi moglam obejrzec jakis film czy cos a ja w sumie zjadlam i przesiedzialam przy lozeczku gapiąc sie w telefon. W sumie zaraz myc sie i spac. Inaczej funkcjonuje jak jest mąż, ale jak on jest na nocy to nie wiem co mam ze soba zrobić. ;) Boje sie ze nie usłyszę Malej czy coś.

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie burzy ciąg dalszy. Mały osiągnął nowy poziom nie odkładania.
    Normalnie kocha mate i zabawy, a wczoraj i dzisiaj to tylko noszenie na rękach. Obiad musiałam wyłączyć w połowie robienia, bo mój szogun nie dał go skończyć 😁

Piątki z reguły są ciężkie, bo szwagier wraca z delegacji i poprostu mały ma aż nadmiar wrażeń, a szwagier nie do końca rozumie, że istnieje coś takiego jak problem ze snem z nadmiernego zmęczenia.
    W końcu po batalii mały zasnął na cycu na łóżku, ale w takiej pozycji, że nie mamy jak się z mężem ułożyć, a boimy się ruszać dziecko 😅

Dzisiaj również była walka o usmiech, mnie uraczyl rano tylko, męża też.
    Szwagrowi sporo posłał.
    Swojemu odbiciu w lustrze tez, to dzisiaj jego ulubione zajęcie było. Jak stałam z nim przed lustrem...
    Powtarzałam w kółko lustereczko powiedz przecie kto jest najpiękniejszy w świecie.

A mąż jutro ostatni dzień w pracy i 4 dni wolnego, ale dzisiaj sobie zrobil coś w nogę, więc namawiam go jak taki diabełek, żeby nie szedł do pracy 😈😈😈 tłumaczę to odpoczywaniem nogi, ale tak naprawdę potrzebny mi ktoś w domu, kto mnie odciąży od wyjca 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende rzadko mam ten problem, bo dziecię mi raczej śpi w ramionach, ale jak zdarzy się cud na Wisła i mały śpi w wózku odłożony to ja nie wiem co robić, zaglądam tam co chwile 😁

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 03:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende, ja małą uslysze na pewno, a i tak często czas mi leci na niczym.
    Co wiecej, ja już nie pamietam jak to jest robić coś dla wyłącznie swojej przyjemności, wszystko pod dzieci. Ale za to o niektorych fajnych rzeczach sobie przypomnialam, jak Lego :)
    Dobrze ze masz swoje escape roomy :)

• Vende Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, moje escape roomy ;) Mąż dzisiaj odzie na mecz, więc ja moge zacząć planować kolejne wychodne :D
    W ogole chyba ten moj ostatni zastoj to nie byl spowodowany za dluga przerwą w ściąganiu... Dzisiaj tez cierpie. Jak musze sciagnac a Mala marudzi to kladalm ją sobie na kolanach w takiej pozycji ze jej nogi byly na wysokości moich piersi i tak samo tamtego dnia jak i wczoraj Mala miala dzien na kopanie... Musiala trafic w jaki kanalik i stad problem. Natomiast dzisiaj boli mnie sutek bo chyba tym kopnięciem przesunela mi lejek. Mam wrazenie ze oszaleje przy ściąganiu. Juz poszlo w ruch odkazanie, lanolina, wietrzenie, zimny oklad a to dalej tak bardzo boli. No ciężko zregenerowax w sumie cos takiego w 3h miedzy jednym a drugim odciaganiem.
    Mala dalej spi od tej 21. Rzuca nią po łózeczku ale spi. To jej spanie powoduje u mnie problem z mlekiem, bo ja sciagac musze, teorytycznie mleko powinno stac na blacie do 6h a przez ten jej sen czasem stoi dłużej... Oczywiście sprawdzam przed podaniem. Moglabym ta porcje z 23 chować do lodowki od razu z zalozenia, ale zawsze sie boje ze jednak sie wczesniej obudzi...

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende, a jesli mialoby trafic do lodowki to od razu? Nie moze po 3 h stania?
    Wspolczujetych cycowych problemow. Bedziesz kiedys malej opowiadac jakoe mialas przez nią przejscia...

My mamy dzis ciężką noc, pobudki co 1.5 godziny, a w międzyczasie przesikany bodziak.
    Mozs to nowe lozeczko, bo pierwszy raz nie przywiozlam i spi w drewnianym, ale powinno byc wygodniejsze. Dziecku nie dogodzisz...
    Do tego spimy na pietrze same i nie wzielam sobie wody, a nie chce schodzic i budzic reszty. Czy wy też tak macie ze was suszy przy karmieniu? Mnie koszmarnie i muszę sie chocby lyka napic za kazdym posiedzeniem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2022, 05:36

• Vende Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna no właśnie sama nie wiem czy po tych 3h mogę wrzucic je jeszcze do lodowki. Największy problem z moja księżniczka jest taki ze ona jak sie budzi to mleko ma byc tu i teraz, wiec podgrzewanie nie wchodzi w gre bo by caly dom obudziła. Chyba najlepiej byloby jakbym przesunela sobie sesje i ostatnia robila o polnocy, raczej watpie aby Mala miala spac jeszcze dluzej niz do 5... Ale teraz to spanie po 3h ciągiem bardzo mi sie podoba. Naprawdę współczuję Wam tych częstych pobudek :( Cyckowe problemy są do przeskoczenia, ale jakze milo jest kiedy ich nie ma...
    Kasjanna, moze to kwestia tej pierwszej nocy, na dlugo tym razem zostajecie? Ja wode musze miec przy lozku, zawsze wypijam ze dwie szklanki w nocy spokojnie. Ale ja juz tak mialam przed ciążą, wiec u mnie to nic nowego.
    Ja za to robie sie glodna na tym wstawaniu o 5, bo za dlugo to trwa (kolo godziny), a juz naprawde ostatni posilek jem o 22 zeby nie podjadac w nocy... Krócej wytrzymuje bez jedzenia niz moje dziecko :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2022, 05:46

Kasjanna lubi tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nad ranem tez glodnieje, ale mojej cory nie pobije 😁
    Zostajemy do poniedzialku. Nie chce zbyt długo, bo po kilku dniach to i dla mnie i dla rodzicow robi sie męczące, a po drugie syn ma ostatni miesiac przedszkola, wiec niech jeszcze pochodzi troche. A za chwilę szkoła to juz w ogole bedziemy uziemieni...

Mloda obudzila sie po kolejne 1.5 h. W domu to szu-szanie troche daje i jestem w stanie ją przetrzymac jak sie zdarzy obudzic za wczesnie, ale tu nie. Ale o yej 6 tak mi sie nie chcialo ruszyc, poranki są gorsze niz noc, wlaczylam karuzele (nawet na pilota!) i mala lezala grzecznie ponad godzine. Co prawda caly czas do niej gadala i uttrudniala mi drzemke, ale dalam radę :) teraz sie karmimy i juz odplywa.
    Kurcze, przydalaby mi sie ta karuzela w domu, ale naprawdę nie mam tego jak zamontowac 🤔
    Chyba pozycze skads krzeslo, tylko chyba juz przez salon nie przejdę jak cos tam dostawie..

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende czyli znalazłaś winowajcę 😋ehh oby udało Ci się zarzegnac ból. Faktycnzie corka kiedys powinna dac Ci medal za te cycowe męczarnie😀
    U nas też dzis gorsza noc 😏raz nala jadła po 1,5h a potem znowu się obudziła z płaczem ale jakoś udało mi się ją uspac i dospala do 3 godzin od karmienia. Teraz też po 3 godzinach jadła i usnęła. Poszlam do toalety, wracam a ona już zadowolona macha nogami🙂
    Kasjanna u nas też w salonie to wszystko stoi a że mieszkamy w bloku to salonu jakiegos mega dużego nie mamy więc jak jeszcze mare rozłożę to już w ogóle nie ma jak przejsc 😆

Vende ja też zawsze jak tylko zaczynam karmienie to od razu musze się napić wody🙂nie wiem czemu tak🙂

oar89n73njsm8gcn.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende na spokojnie mozesz po 3h stania w temp pokojowej wrzucic mleko do lodowki :)ja mam tak jak Ty ze nadmiar moglabym od razu do lodowki ale tez sie boje ze Bartus bedzie miedzy czasie znowu chcial jesc tym bardziej ze ostatnio je wiecej i czesciej...znowu mu sie golonki porobily i bede musiala wysluchiwac ze gruby ale przez te upaly czesciej mu sie pic chce a on jak sie zassa to pije i pije...
    Dziewczyny ja wiem ze moze byc rozpietosc miedzy jedna a druga piersia ale czy moze byc az tak duza? Z jednej piersi dzisiaj sciagnelam 250ml a z drugiej raptem 90ml...zastanawiam sie czy jakis kanalik w tej jednej nie jest zapchany ale nic mnie nie boli, piers nie jest twarda... jak myslicie?

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa, u nas na nogach ma po 2 zwolki, a niech sobie ma :)

Moja siostra wykarmila 2 dzieci praktycznie na jednej piersi, bo w drugiej mleko jej mega szybko zanikalo (a i od poczatku bylo mniej). Dlaczego tak jest - nie wiem, ale widocznie moze byc...

‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ