X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, ja mam dziedziczony taki kombinezon przejsciowy. Na razie chyba sie wstrzymam z kupowaniem, zobacze jak to bedzie, bo pod wózek to troche prościej, ale pod chuste to nie wiem. Ma ktos jakies doswiadczenie jak ubierac dziecko pod chuste na zimniej? Teraz w gorach jak bardziej wialo to zapinalam nas obie w moja bluzę, ale juz niedlugo przestaniemy sie w moje rzeczy razem miescic...

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka87 hahaha zarąbista akcja z tym szefem 😂 aż mnie naszło na wspominki. Tęsknie za moim biureczkiem i szogunami z pracy. A ja myslalam ze bedzie mi ciezko wrocic a ja serio nie moge sie juz doczekac 🙈

Kasjanna ja nie chustowa, ale super sposob z tym zapinaniem corki razem ze sobą 💛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2022, 22:00

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Vende Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna ja tezz nie chustowa niestety, alr widziałam w necie takie specjalne bluzy czy kurtki ktore maja wstawke jak masz dziecko w chuscie albo ciazowy brzuszek. Moze cos takiego? Pewnie na vinted idzie znaleźć używane za grosze.

Ja poki co nie mam zadnych jesiennych rzeczy za bardzo. Nie wiem na jaki rozmiar bym miala kupic.

Pytanie do dziewczyn co rodzily wczesniej, dalej tak szybko rosna te dzieciaki? Mamy troszke ponad miesiąc do chrztu znalazlam fajna sukienke dla Malej ale nie wiem jaki rozmiar brac. Aktualnie zaczynamy zakladac 68. Jak to u Was jest?

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende ja mam chrzest lekko za tydzień i zamowiłam 68 ale córka jest długa i już będzie raczej na styk... no ale 74 to znowóż za duży przeskok bo mam parę ciuszków kupionych okazjonalnie...
    Dziś zalozylam getry na 3-6 miesiecy - to w pasie córka ma luz, ale nogawki są już na styk 😂 Także juz widze swoj problem w jesieni z krotkimi spodniami. Bede pewnie „nakladac” wieksze skarpety 🤦‍♀️
    Wydaje mi sie że we wrześniu jeszcze bedzie 68 jeśli Twoja córka nie jest jakaś „duza” teraz
    Też wstrzymuje się i nic na wierzch nie kupuje...

Vende a kiedy masz drugie szczepienie? (Ja 08.09) Bo miedzy Alicją a Oliwią jest jeden dzień różnicy porównalybysmy wzrost i wage 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2022, 22:38

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padlo wczoraj pytanie o usypianie/ jeśli ci dziecko płacze i wykreca sie przy lulaniu. Weź je odłóż😂
    SERIO nie dowierzam .. moja córka drugi dzień tak usnęła kręcąc się po łóżku z pieluchą w ręce i na glowie tak nią zarzucała...

Marudziła pod nosem, ale była fest najedzona to jej nie ruszałam. 🙈 wyszłam na 5 min do kuchni, wracam, a ta śpi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2022, 22:43

Lotos, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Lotos Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wrote:
    Asiulka, ja mam dziedziczony taki kombinezon przejsciowy. Na razie chyba sie wstrzymam z kupowaniem, zobacze jak to bedzie, bo pod wózek to troche prościej, ale pod chuste to nie wiem. Ma ktos jakies doswiadczenie jak ubierac dziecko pod chuste na zimniej? Teraz w gorach jak bardziej wialo to zapinalam nas obie w moja bluzę, ale juz niedlugo przestaniemy sie w moje rzeczy razem miescic...
    Ja mam kurtkę ciążowa z taką wstawką na zamek po obydwu stronach. Myślę że to by się super sprawdziło ale sama nie testowałam.

• Lotos Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta wrote:
    Padlo wczoraj pytanie o usypianie/ jeśli ci dziecko płacze i wykreca sie przy lulaniu. Weź je odłóż😂
    SERIO nie dowierzam .. moja córka drugi dzień tak usnęła kręcąc się po łóżku z pieluchą w ręce i na glowie tak nią zarzucała...

Marudziła pod nosem, ale była fest najedzona to jej nie ruszałam. 🙈 wyszłam na 5 min do kuchni, wracam, a ta śpi.
    Potwierdzam u nas też tak to działa 🙂

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.ta, właśnie jutro musze umówić szczepienie, powinnam miec tez tak jakis jak Ty. Ok, porównamy ;)

U nas spodnie 68 sa za duze ale body juz super , w niektorych najwyzej rekawki przydlugie....

U mnie tez czasem Mala tak zasypia, ale niestety nie jest to regula :P

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Lotos Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta wrote:
    Asiulka87 hahaha zarąbista akcja z tym szefem 😂 aż mnie naszło na wspominki. Tęsknie za moim biureczkiem i szogunami z pracy. A ja myslalam ze bedzie mi ciezko wrocic a ja serio nie moge sie juz doczekac 🙈
    Ja wręcz przeciwnie. Nie chcę nawet myśleć o powrocie do pracy ale to też chyba dużo zależy od ludzi z którymi się pracuje.

A tak z innej beczki...jak długo planujecie używać monitor oddechu?

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende, chyba nie ma sie co sugerowac wzrostem innych dzieci, bo kazde ma swoje tempo. Ja teraz dalej zakladam 62/68. Mam takie 62 ktore odlozylam, ale w czesc nawet bodziakow sie miesci.
    Moj starszak zawsze najpierw wyrastal z pajacow/śpiochów, ale na szczescie latem nie ma tego problemu :)

Poszukam czegoś faktycznie, chociaz mowiac szczerze wolalabym nas ubierac osobno. Mi jest wiecznie gorąco, a jeszcze jak niose małą to juz w ogóle, a jak mam wspolne to nie moge jej ubrac a siebie rozpiąć... Mam nadzieję że do jesieni troche oswoimy wózek na nowo, moze już spacerówkę wtedy.

• Lotos Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta wrote:
    Troche przeraza mnie to zimowe ubieranie- u mnie koc nie przejdzie bo wszystko skopuje. Dobrze ze mam taką nakladke do gondoli😂
    Myślisz że będziesz jeszcze wtedy korzystać z gondoli? Ja zakładam że okołu 6-7 miesiąca mały usiądzie a wtedy nie sądzę żeby chciał leżeć w gondoli. Więc na zimę powinna wjechać spacerówka. I dobrze że nie przypomniałaś bo ja chyba mam taką nakładkę na specerowke właśnie.

Vende jak piesi? Opanowana sytuacja?

Kasjanna lubi tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta wrote:
    Vende ja mam chrzest lekko za tydzień i zamowiłam 68 ale córka jest długa i już będzie raczej na styk... no ale 74 to znowóż za duży przeskok bo mam parę ciuszków kupionych okazjonalnie...
    Dziś zalozylam getry na 3-6 miesiecy - to w pasie córka ma luz, ale nogawki są już na styk 😂 Także juz widze swoj problem w jesieni z krotkimi spodniami. Bede pewnie „nakladac” wieksze skarpety 🤦‍♀️
    Wydaje mi sie że we wrześniu jeszcze bedzie 68 jeśli Twoja córka nie jest jakaś „duza” teraz
    Też wstrzymuje się i nic na wierzch nie kupuje...

Vende a kiedy masz drugie szczepienie? (Ja 08.09) Bo miedzy Alicją a Oliwią jest jeden dzień różnicy porównalybysmy wzrost i wage 😂

Dopisuje się do Was z moja Olga :D tez mamy mieć kolejne szczepienie na początku września 😊

Ana.Ta lubi tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta mój 6-latek jest wysoki, ale za to bardzo drobniutki. Ubrania nosi na 122 cm, wazy 18 kg. I do każdych długich spodni dresowych tesciowa gumki wszywa, bo inaczej z tylka bu mu spodnie spadły. Mamy zawsze problem z kupnem ubrań- żeby było ładne, odpowiednie do jego wzrostu, ale żeby nie wisiało jak na wieszaku. A żeby kupić mu jeansy to już w ogóle kosmos 😂 nie kupuje mu szerokich ubrań, bo po pierwsze nie bardzo mi się podobają, a po drugie to by wyglądał jak sierota w tym.
    Za to na nasza sesje miał ubrane krótkie spodenki kupione z pepco dwa lata temu i są one w rozmiarze 98 cm i teraz są mu akurat 🙈

Klara, luk z tiny love średnio jej się spodobał. Wzięłam ten z seri leśne zwierzątka, bo świat małej księżnej został wykupiony (karuzele mam świat małej księżniczki) a w tym łuku na tego jelenia patrzy spod byka 🙈 będziemy dalej próbować 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2022, 00:03

Kasjanna, Klara_1985, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos wrote:
    Ja wręcz przeciwnie. Nie chcę nawet myśleć o powrocie do pracy ale to też chyba dużo zależy od ludzi z którymi się pracuje.

A tak z innej beczki...jak długo planujecie używać monitor oddechu?

Lotos jak najdłużej się da :) a Ty?

• Leksa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma systematyczności. Wyjątkiem są ranki i wieczory.
    W nocy w ogóle się nie budzi na karmienie, jedynie wtedy kiedy ja ja wybudzę, ale w nocy jest walka o jedzenie, bo weźmie butelkę do buzi, ale nie przełyka w ogóle. Po rannym jedzonku wjeżdża karuzela i przy niej jeszcze zazwyczaj zasnie ja w tym czasie ogarniam syna, siebie i śniadanie. Zazwyczaj do południa bujaczek i brzuszek, po południu spacer, mata i brzuszek. W między czasie jakiś sen się trafi :D od 19 zaczyna robić się marudna. Wieczorem ok. 21 kapiel, mleko i łóżeczko, w którym sama zasypia, a jak nie może zasnąć to tulasek, karuzela i śpi :) . Mamy zazwyczaj w ciagu dnia, ok. 5-7 karmien.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna, pytam tak orientacyjnie po prostu. Chyba sie zdecyduje na zakup 68, bo wątpię aby tak szybko urosla i wskoczyla juz w 74... Zwłaszcza ze jak zauwazylas to nie pajac zeby musial byc indealnej długości :)

Lotos, dzięki ze pytasz. Lepiej ale nie do konca dobrze. Nie widze zeby byla zaczerwieniona ale przed sciaganiem jeszcze boli. Po ściągnięciu wydaje sie juz miękka. Wjechał ibuprofen i okłady cieple przed laktatorem no i oklady z kapusty. Ilości na szczęście poki co dlaej w okolicy 1,1l dziennie wiec mam nadzieje, ze nie odbije mi sie to na ilości mleka.

Monitora oddechu podobnie jak Leksa bede uzywac jak najdluzej sie da. Mysle ze do pol roku to tak na pewno, a moze i do roku, czuje sie z nim duzo bezpieczniej.

Leksa, ok, w takim razie będziemy porownywac :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2022, 02:11

Lotos lubi tę wiadomość

• Lotos Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam o ten monitor oddechu bo dzisiaj zadzwoniła do mnie siostra cioteczna z pytaniem czy jej pożyczę fotelik i monitor oddechu. Rodzi dopiero pod koniec grudnia ale przy dzisiejszych cenach chce sobie wcześniej zaplanowac budżet. Co do fotelika to powiedziałam że to zależy od wagi. Teraz mamy taki do 13 kg. Patrząc na to że mały ma dopiero 6 kg to wydaje mi się że w grudniu na pewno nie będzie potrzebna zmiana. Z drugiej strony widzę że są takie foteliki od 13 kg ale mają taką wkładkę niby od 9. Ma któraś z Was doświadczenie w tej kwestii? Nas i tak zakup nie minie a jej faktycznie mógłby jeszcze posłużyć. Może właśnie taki z wkładką byłby dobry?
    Inną kwestia to monitor oddechu, czuje się przy nim bardzo bezpiecznie wiec nie jestem pewna czy już w grudniu chce się go pozbyć. Chociaż wtedy mały będzie miał już skończone 8 miesięcy...sama nie wiem...chyba za wcześnie na taką decyzję. Wcześniej wogole się nad tym nie zastanawiałam.
    Na szczęście z tą siostrą mam super kontakt więc szczerze jej powiedziałam, że w kwestii fotelika zrobię rozeznanie, bo i tak za jakiś czas będziemy musieli kupić większy. Natomiast na dzień dzisiejszy monitor chce mieć jak najdłużej, ale jestem ciekawa co Wy o tym sądzicie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2022, 03:38

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos, ja nie używam w ogole monitora wiec moze nie powinnam sie wypowiadac, ale tak kojarze ze SIDS zdarza sie do pol roku, chociaz ryzyko zaczyma malec w 4 miesiacu, wiec jesli Piotrus nie ma jakichs zaburzen to chyba nie musicie przesadzac.
    Z tym fotelikiem - na Twoim miejscu wybralabym konkretny model i zorientowala sie od kiedy moze byc uzywany. Niektore maja wkladke, ale czy akurat taki bedzie ci odpowiadal? Te foteliki jednak dlugo sie uzywa, niektore juz do konca. Jesli kupisz przodem do kierunku jazdy to ten pierwszy jest najbezpieczniejszy bo jest tylem, ale tez pytanie ile jezdzicie.

Leksa, podpisuje sie pod tymi problemami ze starszakiem. Ja mojemu prawie 7-latkowi kupuje 140, bo jest naprawde wysoki, ale albo musi byc na sznurkach albo wjezdza guma. I mowiac szczerze z kim nie rozmawiam to kazdy ma ten problem. Czasem zastanawiam sie dla kogo oni szyją te spodnie i czemu nie robią np w dwoch szerokosciach. Z leginsami dziewczynek mam nadzieje ze bedzie łatwiej...

Leksa lubi tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 04:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o tych karuzelach, a my mamy to male lozeczko i nie mam jak przypiąć, ale jedziemy jutro na wies, to wyprobuje, bo mam jeszcze karuzele po synu i bardzo ją lubilam :)

• Soleil Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende moje spacery też trwają ok 1. 5.max.. Może ze dwa razy zdarzyło się że wyszłam dwa razy

Lotos lecimy do Barcelony. Byliśmy już w kilku miejscach, uwielbiam powietrze w Hiszpanii. A jeszcze w planach malaga. Raz odwołali nam lot ale nie ucieknie

Wczoraj chwaliłam jak mogę dziecko pięknie spało A dziś pobudki co 1.5 h 🙈

Malinka2021, Lotos lubią tę wiadomość

‹‹ 570 571 572 573 574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ