Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Widze że wszystkie sobie umilamy dni hahaha u mnie był pasek czekolady z orzechami, kawałek szarlotki i lody
Na wieczor mam paluszki 🤷♀️
Jej Soleil Hiszpania!!! Ja też chce 😂 ale ja najszybciej lece gdzies - niewiem gdzie na roczek małej
U mnie juz pogoda spoko 24 stopnie o teraz burza... dobrze ze zdarzylam wyjsc na spacer na spiocha.
Ja oprocz maty, bo na niej mloda krocej wytrzymuje - na brzuchu woli lezec na lozku- zabawiam ją w gondoli, często na tarasie jak pogoda lub jezdze z nią ogladac liście. Wtedy najwiecej gada 😂 a w domu ma blizej do lamp, tez do nich gada bo mam bialo czarne 😆
No i jak juz nie wiem co troche z nią chodze po domu i opowiadam, ale to glownie popoludniu.
Też zauwazylam ze mala szybciej robi sie marudna, wydaje mi sie ze teraz wlasnie mają już więcej wrazen i dlatego tak... na wyciszenie od dwoch dni potrzebuje cyca... ciumka i chwilami glaszcze az usnie... mi to ostatnio pasuje bo mam duzo szperani w internecie 😂
Soleil U mnie lezenie tylko po mocnym najedzeniu, inaczej tez jest wrzaskSoleil lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
nick nieaktualnySłodyczy nie polecę, bo staram się nie jeść, ale mi najlepiej mokre brownie wchodzi zawsze.
U nas tez upały po 30 stopni i mąż pracuje niestety po 12h dopiero w niedzielę ma wolne i już pogorszenie pogody wtedy.
Poza tym my się trochę zaszywamy w domu z naszym wyjcem.
Tez bym chciała lecieć na wakacje, myślałam o listopadzie, ale u nas problem jest, bo wykańczamy dom i zjeżdżamy do Polski w grudniu, więc brakuje czasu, pierwsze wakacje robimy w kweietniu na rocznicę nasza 😀
Zastanawiam się jak to moje dziecko oswoić ze światem, chyba dopiero będzie lepiej jak spacerowka wjedzieSoleil, Ana.Ta, Merci92 lubią tę wiadomość
-
Malinka muszę spróbować z gryzakiem 😀
Merci myślę że bardziej mój ale ogólnie to wspólny pomysł 😊 jeden wypadł anulował nam covid i marzą nam się inne wakacje niż w Polsce. Nie sprobojemy to się nie przekonamy jak jest 😀 z gondola ponoć w samolocie nie ma problemu, dwóch rodziców na pokładzie, lot 2 godziny, damy radę 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2022, 16:54
Ana.Ta, Malinka2021, Merci92 lubią tę wiadomość
-
Megsi ja staram sie z mała codziennie wychodzic z otwartymi oczami bo tez czesto wyje choc na 10 min 😂 zaczelam w domu ja zabawiac w gondoli i czasem sie uda ze sie w niej pobawi👍 mam blisko mame i siostre to ide do nich ale czasem jest to wizyta ktora trwa 5-10 min. Zalezy mi zeby widywala tez „obcych”
Wczoraj trzymala sie za rece z innym bobasem (10 mcy)to bylo slodkie🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2022, 16:55
Kasjanna, Malinka2021, Megsi, Merci92 lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Soleil, rewelacja z Hiszpanią. To już bedzie prawie polroczne dziecko, wiec luz
U mnie w pazdzierniku mąż wyjezdza na miesiąc wiec o wakacjach nie mysle. My pewnie dopiero w przyszle wakacje, bo mlody juz do szkoly, to chyba mu dodatkowego wolnego nie bede robic.Malinka2021, Soleil lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Kasjanna, psycholog we wtorek, dam znac jak to wyglądało, poki co sama jestem w szoku Ale jest to konieczne do kontynuacji rehabilitacji. Nie rozumiem, ale ok.
Merci mi mąż kupił takie haribo malinki i wlasnie otworzylam do kawy ale jadlam jeszcze nalesniki więc dzisiaj slodki dzien
Pierś dalej mnie męczy, mam nadzieję ze przejdzie bez uszczerbku na ilości mleka bo to ta bardziej mleczna piersKasjanna, Merci92 lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
To u nas bardzo podobnie wygladaja te okna aktywności. Tylko ja często jak nie minely 3h od karmienia to najpierw probuje Mala zagadać tam gdzie spala, trochę sie smiejemy itp, troszke wezme na rece i ponosze albo np rano odpalam jej karuzele i czasem przeciągnę te 15-20minut. Potem pampers, po pampersie jemy (jak budzi sie bardzo glodna z placzem to odwrotnie). Trzymam ją do odbicia i jeszcze jakies 10 minut jak mam możliwości, zeby nie bylo czkawki i dopiero idziemy na mate. Jak ma humor to zostawiam ją samą a ja cos robie i tylko cos zagadam od czasu do czasu, a jak nie ma to siedze przy niej. Jak widzę ze czas 'ekscytacji' mija to tez przerzucam na brzuch, ale u nas poki co wiecej niz 5minut to rzadkość. Zwykle potem juz jest zmęczona i lulam do spania, albo klade na sobie, albo na piłce, czasem po prostu odkladam, daje smoczka i tez odpływa (niestety to rzadko sie udaje). Tak to wyglada jak wszystko jest zgodnie z planem. Jeden cykl zwykle nam wypada bo spacer. Ja zazwyczaj jestem z Mala na spacerze ok 1,5h w Wy? Bo ja ciągle slysze od mamy i tesciowej ze za malo wychodzę z dzieckiem Chcialabym wychodzić czesciej ale umiem czasem wyczuc jej por karmienia... Bo raz wytrzyma 3h a raz nie wytrzymuje 1,5h... Albo jak w nocy 7h I ciężko sobie tak cos zaplanować, czekam na regularność no i troche to sciaganie pokarmu blokuje bo czasem się nie zgramy z Małą
Ana.Ta lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
U mnie słodyczy brak, ograniczyła mnie dieta bez nabiału bo prawie we wszystkim mleko albo serwatka 🤦♀️ ale mąż mi kupuje zamiast tego suszone owoce, zwłaszcza daktyle są przepyszne i bardzo słodkie. Jeden wystarcza na cały dzień.
Soleil a w jaki rejon się wybieracie? Byliśmy z mężem w podróży poślubnej w Walencji. Było pięknie! I ten pokaz delfinów, pamiętam do dzisiaj. Dziwne było tylko to że nie ma tam zachód słońca takich jak nad Bałtykiem bo słońce nie schodzi do wody tylko znika za blokami -
Dokladnie Lotos, jeden?? To chyba na godzinę 😄
Vende, ja wychodze bardzo różnie. Pol godziny zawsze, bo tyle mi schodzi do przedszkola. Jak jest ładnie to pozniej po poludniu wychodzimy jeszcze na godzinę albo 2. Do poludnia wychodze najczesciej cos zalatwic albo kupic, ale to nie codziennie. Samej mi się nie chce wychodzic za bardzo jak nie mam po co, ale z synem chodzilam karnie 2 h dziennie, bo tak mialam w zaleceniach, to sie sluchalam co do minuty 🙂
Dzis wyszlismy na rower i po godzinie zgonil nas deszcz i widzielismy piękną tęczę
Lotos lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
nick nieaktualnyMegsi, podziwiam za perfekcyjną organizację i rutynę dnia. U mnie, jak mąż idzie do pracy na 12h, a ja zostaję sama z dwojką dzieci i dwoma psami, to jest bardziej walka o przetrwanie do wieczora🤣. Jak starsza jest w przedszkolu, to się staram tak zorganizować, żeby pójść na 2h spaceru, bo młoda najczęściej cały przesypia, a ja mam czas żeby przewietrzyć głowę. Poza tym zawsze coś czytamy i leżymy na macie.
Vende, ja byłam że starszą ns takiej wizycie u psychologa. To było na zakończenie rehabilitacji, więc miala około 10 miesięcy. Psycholożka sprawdzała, czy etap rozwoju odpowiada wiekowi. Pamiętam, że jednego elementu nam nie zaliczyła, bo powiedziała do corki "pokaż auto" a ona nie potrafiła wskazać, bo w domu nie miałam żadnej takiej zabawki.
Solei, u nas też był problem z kupą po szczepieniu. Tydzień męczarni. W aptece babeczka stwierdziła, że to nie po szczepieniu, że możliwa jest biegunka raczej, ale pamiętam, że u starszej córki było to samo.
U mnie dzisiaj była szarlotka. Wstąpiłam do cukierni na spacerze. Hanka się tam Obudziła i bardzo płakała. Ludzie w kolejce się śmieli, że też by zjadła. Tak mi właśnie idzie dbanie o formę. 2 godziny spaceru, a w trakcie szarlotka albo pyszne muffiny w kawiarni po drodze.Soleil, Malinka2021 lubią tę wiadomość
-
Dla mnie dzien jest za krotki i ciągle brakuje czasu na cos😋ja jak do tej pory staram się z małą wychodzić 2x dziennie po 1,5h 🙂
I tak rano wstajemy z lozka najczęściej kolo 9 dopiero i jemy sniadanie z mężem jak sie uda🙂potem kawka I zabawa z małą na macie. Też bawimy się rączkami i nóżkami, potem leży chwile na brzuszku I najczęściej zbliża się czas karmienia (albo robi się śpiąca bo to tak ok godziny od pobudki rannej ) to wtedy ma turbodzemke🙂później karmienie i to jest między 10.30 a 11.30 i potem spacer. Na spacerze najczęściej spi ze 45 min a drugie 45 minut się rozgląda I gaworzy☺️ Jak wracam to mala najczesciej albo już je albo chwile jeszcze leży. Potem karmienie i odkładam ją do łóżeczka bo ja musze ogarnąć obiad 😏później jemy z mężem. Potem je mała hah I najczęściej jeszcze ma jakąś 15 min drzemke. Na drugi spacer idziemy kolo godziny 17 i tak też trochę gaworzy troche spi a później zaczyna się robić marudna od godziny 19.Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość
-
Soleil wtedy próbuje zadziałać z karuzela, jak się znudzi to coś jej przywieszam na łóżeczku a jak się jej znudzi to zaczyna marudzić a jak jestem w trakcie robienia czegoś niecierpiącego zwłoki na ten obiad to mąż pracujący w drugim pokoju jak tylko moze to przychodzi małą uspokoić 😛 a jak nie koze to zakłada słuchawki zeby jej nie słyszeć a ja próbuje jakimś cudem zrobić to co muszę a jak nie to zostawiam wszystko i ją biore a obiad czeka jak mała się uspokoi😛także nie zawsze jest tak kolorowo😄
Soleil lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a Wy już macie jakieś ciuszki na jesień? W sensie tak sobie myślę hmm jak będzie takie 15 stopni na zewnątrz i wiatr to od połowy w dół nakryje małą kocykiem a Góra? Jakies kurteczki kupujecie? Mam kilka takich niby grubszych misiowych bluzek ale muszę chyba coś dokupuc🤔 albo np jakies buciki cieplejsze kupujecie? Coś takiego co na fb zademonstrowała któraś z Was co prababcia na drutach zrobila❤ ja mam tylko takie w sumie ciekawe skarpetki dla malej😏
Malinka2021 lubi tę wiadomość
-
W ogóle nie wiem co mi odwaliło dzisiaj haha bylismy z mężem i małą u mnie w pracy na chwile. Był tam tylko szef bonogolnie mamy firmę zamknięta teraz przez 2 tygodnie bo mają urlop wszyscy🙂musieliśmy jechac po dokumenty bo nie miał mi kto przywiesc. Poszlam się przywitać z szefem i normalnie wycałowalam go w policzki i tak jakby przytulilam na oczach męża 😆napomknę tylko zeby nie bylo ze mój szef ma 50 lat i jest bardzo bardzo gruby i w ogóle nieprzystojny hah ale mój mąż jak odjechaliśmy to mnie opierdzielil strasznie😂a ja nie wiek czemu tak się rzuciłam na niego haha w sukie lubię go, bo jest bardzo w porządku dla mnie i w ogóle lubię swoją pracę wiec chyba dlatego po takiej długiej mojej nieobecności tam ogarnęło mnie rozczulenie😆
Ana.Ta, Leksa, Malinka2021 lubią tę wiadomość
-
Asiulka87 wrote:Dziewczyny a Wy już macie jakieś ciuszki na jesień? W sensie tak sobie myślę hmm jak będzie takie 15 stopni na zewnątrz i wiatr to od połowy w dół nakryje małą kocykiem a Góra? Jakies kurteczki kupujecie? Mam kilka takich niby grubszych misiowych bluzek ale muszę chyba coś dokupuc🤔 albo np jakies buciki cieplejsze kupujecie? Coś takiego co na fb zademonstrowała któraś z Was co prababcia na drutach zrobila❤ ja mam tylko takie w sumie ciekawe skarpetki dla malej😏
Kupiłam ostatnio na mega outlet w 5 10 15 taką fajną kurteczkę przejściową za 12 zł. Bardzo mi się podoba. Kupiłam też kombinezon na zimę za 19 zł, tylko mam nadzieję że trafiłam z rozmiarem 😉Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Vende u mnie to samo ze spacerami by było gdyby nie tarasowanie jak ją zamiast na mate wkladam do gondoli czasem się pobawić, a czasem tak śpi. Jak ide sama to do godziny no dluzej sie boje😂 czasem jeszcze raz po 17:00 ide z mężem tez na okolo godzine to już robią sie dwie. Tylko u mnie w miedzyczasie wpadają turbo spacery pod krzakami (patrzy na liscie) po ogrodzie. Też czasem ciężko mi wyjsc bo mam nauczke ze ide tylko po kupie 😂 a jak wypadnie tak że mam cos do zrobienia w domu to w miare możliwosci daje na taras
Asiulka ja mam kupioną kurtke na jesien z kapturem, ale pieron wie czy sie przyda. Na zime siostra ma mi dac jakis kombinezon... Troche przeraza mnie to zimowe ubieranie- u mnie koc nie przejdzie bo wszystko skopuje. Dobrze ze mam taką nakladke do gondoli😂
U mnie tez jak musowo musze robic obiad wjezdza przeciąganie, ale w gondoli pod lampą. Jedną nogą bujam i „dawaj”😂
Jak czytam nasze „dni” to stwierdzam że są zarąbiste😂😂😂 u mnie dziś mała miała jeden z lepszych więc mam dobry humor i juz się relaksuje 😂czas do 12:00 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2022, 21:54
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍