Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasjanna wczoraj mialam taką sytuacje jak obudzila sie z poludniowej drzemki i tamtej nocy tak bylo raz jak o 20:00 obudzila sie jeszcze na karmienie. To taki nagly przerazliwy placz i zawsze lezy wtedy na plecach z wyprostowanymi nogami i rekami w bok. Wyglada jak Takie moro, ale dlugie. I wlasnie też jak bralam na ręce dopiero po chwili sie uspokajala i wracala swiadomosc. Dziwne to bylo bo oczy miala niby otwarte troche..
Niewiem czy to taka sana sytuacja ale tez takie dziwne wybudzenia u mnie sie przytrafiajà
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2022, 03:20
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Nie ma to jak robic kupe o 3:00 w nocy 🤦♀️
Czy Wasze dzieci też jeszcze potrzebuja lulania do usypiania? I to pierwsze nocne jest zazwyczaj z jakimis tam placzkami? Bo jak ogladam zdj typu „wieczorne tulenie i spa” i zdj dziecka 2 miesiacznego ktore lezy niby spokojnie zastanawiam sie czemu u mnie sie tak nie da 😂a lezenie zazwyczaj „parzy” 😂
Ciekawe kiedy przyjdą czasy na łóżeczko... ten smoczek chyba by to ulatwił, a tak to sama zasypia tylko w wózku. 🤷♀️16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Kasjanna u nas były takie sytuacje ze starszą przy ząbkowaniu.
Ana.Ta u nas też nieraz trzeba dolulac. Chociaż ostatnio coraz częściej odkładam po karmieniu taka z lekko otwartymi oczami i włączam szumisia. Często się udaje żeby zasnęła sama, ale to jak jest ciemno, w dzień nie 😁
Dobra noc lepsza, pod tym kątem ze pierwszą część spała 21-1 i później pobudki co 1,5h. Będziemy obserwować, podobno po takim rozmasowaniu trzeba poczekać kilka dni żeby były efekty. Z nocnym spaniem się nie łudzę bo jest ten cały regres ale ciekawa jestem czy na dzienne coś nam pomogło.
Pakujemy się i jedziemy do rodziców. Cieszę się jak dziecko.😊😁
Dzień dobryWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2022, 07:20
Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Zosiek super ze byłyście u fizjo i oby było już lepiej☺️trafiłaś chyba na fajna fozjoterapeutke🙂my byliśmy z małą jak zaczynała 3 miesiace ale to bardziej pod kątem asymetrii a że mała wtedy przepłakała cala godzinę to niewiele babeczka mogła sprawdzić 😏
Kasjanna u mnie w nocy cyc zawsze pomaga na płaczki ale w dzien czasem budzi się po drzemce taka jakby przestraszona i smutna i ciężko ją uspokoić właśnie. Muszę josic wtedy i przytulać hmm ale nie wiem czy to taka sama sytuacja😏Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Hej
Zosiek super, ze byłaś u fizjo. My mieliśmy mieć dziś z zalecenia ze szpitala, ale przełożyli nam na pon na godz 16. I chyba nawet dobrze. Przez ostatnie 1,5 tyg nie wiem żyje. Mała już „nie meczy”, ale za to syn bardziej. Codziennie do późnych godz nocnych coś ogarniam w domu. Teraz robie ciagle pranie i prasowanie. Zamówiłam dla dzieci mnóstwo ubrań i tylko przyjeżdzają kurierzy. Jeszcze tylko dwie paczki są do dostarczenia. A żeby nie zakopać się w praniu to robie na bierząco jak paczki przychodzą plus te co są w już w koszu 🙈
A wczoraj byłam na „bobas party”😅 z moimi dwiema koleżankami. Rodziłyśmy co 2 miesiące bardzo miło spędziliśmy czas i fajnie się gadało, bo te same tematy dotyczyły całej naszej trójki. Dzieci tez były bardzo grzeczne ❤️
Miłego dnia 😊Zosiek, Ana.Ta, Klara_1985, Soleil lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
To bylo tak ze to nie byl placz, tylko wrzask, taki nie do pomylenia z normalnym. Na cyca nie chciala patrzec. Moze ząbki, kto wie. W necie wyczytalam ze dzieci mogą tak miec ze wzgledu na niewyksztalcony uklad nerwowy, szczegolnie jesli w rodzinie sa osoby majace problemy ze snem. A tata malej lubi sobie przez sen pokrzyczec. Tyle ze pisze zeby nie wybudzac w tej sytuacji, ale nie dalo sie inaczej.
Ale i tak chyba obstawiam ze to nie to..
W kazdym razie noc fatalna, ale tez jade dzis do rodzicow 😁 do tego umowilam sie na spacer z kolezanka ktorej nie widzialam dobrych pare lat, oby nie lalo caly czas...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2022, 07:59
Soleil lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Kasjanna to ja pamiętam właśnie taki wrzask co nie szło uspokoić, przed 1 zębem nie wiedziałam o co chodzi. Później już kojarzyłam fakty. Zobaczysz jak będzie u Ciebie. W sumie to moja starsza strasznie gada przez sen. 🤦
Asiulka właśnie bardzo mnie pani pozytywnie zaskoczyła bo dziecko było trochę głodne a przez godzinę zapłakała tylko podczas dotykania szyi. Miała super podejście i dużą wiedzę. Mam nadzieję że coś pomoże.🙏 Ja dość sceptycznie podchodziłam do takiej wizyty i poszłam w sumie posprawdzac czy z małą wszystko ok bo robi dużo rzeczy do przodu, byłam ciekawa czy wykonuje je dobrze.
Leksa fajnie że spotkanie się udało 😊 potrzebne są takie wyjściaLeksa lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Dzień dobry:)
Zosiek życzę udanego wyjazdu, na pewno trochę odetchniesz- zawsze to jakiś reset w towarzystwie.
Ja ide dzisiaj na pierogi do mamy, a w niedziele u nas grill dla znajomych -też ciesze sie jak glupia. Przyjaciolki chcą mi dziecko poreać wiec tymbardziej . Mam tylko nadzieje ze bedzie „dotykalna”😂
U mnie dziś byla druga lepsza noc, przerwa od 3-4, pozniej pobudka po 6:00 i takis spanie/jedzenie/stękanie do 8:00 👍
Wkońcu dzień bez deszczu ide do rossmana i lidla po zapasy slodyczy. Do mojej magicznej szufladki przy lozku 😂 musze dzis wyrzucic papierki bo sie wyda hehehe
Leksa ale super spotkanie. Z moich bliskich przyjaciolek zadna nie ma jeszcze bobasa. Czekam na to jak one hihi
Kasjanna udanych spotkań! 🙂🙂🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2022, 09:19
Kasjanna, Soleil, Leksa, Zosiek lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Oo to to! Ja wyjadam z szafki męża, bo ja sama nigdy takiej nie mialam. Ostatnio niestety zauważył ze cos mu tam ubywa, ups
U nas noc duzo duzo lepsza. Od 21 do 5 amala spala bez przerwy od 5 juz byl Marudek, ale teraz po kupie znowu spi, wuec spoko. Mam dzisiaj mnóstwo roboty, nie wiem jak sie ogarne z Mala, oby byla grzeczna Musze ogarnac ciuchy pod chrzcuny, posprzatac, zrobić paznokcie a na wieczór moze juz upiec jakieś ciasto, ktore przetrwa. Reszte gotowania zostawiam na jutro, ale az sie boje. Na szczęście mam moja mame, która super wszystko ogarniw, wiec jutro na pewno mi pomoze
Kasjanna, u nas czasem soe to zdarzylo. Ale moj mąż tez gada przez sen, a czesto i lunatykuje. Takze poki co zrzucilam to na to, ale u nas do tej pory ze 3 razy. Psycholog pytała czy tak bywa, ale ja nie dopytałam od czego to zalezy.Ana.Ta, Asiulka87 lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
nick nieaktualnyAna.Ta, rower kupiłam przez internet, co ciekawe w media expert. Był duży wybór miejskich, a ja taki chciałam, żeby siedzieć prosto były raty 0%.
My wczoraj byłyśmy na szczepieniu na meningokoki. Dostałyśmy też skierowanie do fizjoterapeuty, mała nie przeszła próby trakcyjnej i na brzuchu zarzuca ją na jedną stronę. Spodziewałam się tego, że starszą też chodziłam.
Kasjanna, takie przypadki z dziwnym wybudzaniem miałam, ale u starszej córki, jak miała 2 lata. To było przerażające, taki sen na jawie, jakby lunatykowała, nie było z nią kontaktu. Czasami pół godziny schodziło, zanim udało się ją uspokoić. Podobno na tym etapie się zdarza, może być przez przebodzcowanie. U młodszych nie wiem..
Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Klara, co to jest proba trakcyjna?
Wlasnie czytalam ze takie napady placzu od pol roku, ale mamy 4.5,to prawie jak 6
Ide po żel na zęby, bo moze to jednak to. Profilaktycznie. Tak, wiem, pisalyscie zeby kupic wcześniej, ale ja to jaAna.Ta lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyWitam dziewczyny u mnie dziecko coraz bardziej się psuje. Zdobywa nowe umiejętności coś nas baaaardzo cieszy, ale odrzuciło smoczka i zasypia tylko na piersi 😮💨
W nocy o 5 pobudka i chciał cycka ale go wypluwal, nie dawałam rady go ululac, bo się pręży i wije jak wąż. Co chwile się przebudza. W nocy co godzinę cycuch na uspokojenie.
Pobyt w Polsce zapowiada się super...
Wieczorem lecę a walizka w połowie spakowana, don w rozsypce. Mąż dużo nie pomoże bo musi się zdrzemnąć po pracy...
Ana.ta mój mały po kąpieli lubi spa ostatnio też miałam podły nastrój i przez 40 min wylewałam do niego swoje żale jak u psychologa, a on potulnie leżał i mnie słuchał 😂
Ale nie lubi być tulony i bujany, a jednocześnie tego potrzebuje strasznie się wygina przy tym 🤷♀️Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Megsi, na innym terenie moze sie zachowywac inaczej, takze glowa do gory. Udanego i spokojnego lotu!
Podrzucicie jeszczs raz nazwę tej masci na zęby chłodzącej? Nie wiem czemu sobie nigdy nie zapisuje. W aptece bez leku mieli tylko jedna masc ziolowa ale od 6 miesiaca...Megsi lubi tę wiadomość
Kasjanna, ktos tu polecał Dologel. Ja zapisalam, ale tez jeszcze nie kupilam
Spokojnego lotu Megsi!
Nie umiem znalezc ale ktos pisal ze dokarmia Nan optipro plus? Pediatra polecil mi zmienic na lzejsze mleko. Mam ledwo otwarta wczoraj puszkę i kilka takich malych awaryjnych buteleczek i w sumie szkoda wyrzucic do kosza.
Łapie sie na tym, ze nuce Malej świąteczne piosenki. W tym roku wyprzedzam reklame coca-coliWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2022, 11:18
Ana.Ta, Megsi lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Megsi spokojnego lotu. Życzę, ale w Polsce mały był „grzeczniejszy” może u Ciebie tak jak u Zosiek, ze bardzo intensywnie się rozwija i dlatego tak jest?
Vende, a o tym mleku nie pisała czasem Marmis?
U nas Olga odkryła stopy 😂 ogląda je w bujaku 😁
Przyszedł kombinezon i sukienka na święta. Wzięłam w rozmiarze 80 i jadę dziś zwrócić. Zamowie jednak 74 🙈Zosiek, Ana.Ta, Megsi, Soleil lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
U mnie dzisiaj pięknie podnosi nozki do gory i lapie symetrycznie za oba kolana. No cudo, ostatnie dwie rehabilitację walczylismy o to i bylo ciężko, wreszcie sie udało ze robi to intuicyjnie
Mam tyle roboty, Mala usnela a ja usiadlam bo mi sie nie chce... No po prostu opadlam z sil, mam nadzieję ze to nie jest jakas infekcja tylko chwilowy spadek energii...Ana.Ta lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja