Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasjanna pod okiem nie powinny rozwalić bo zębów nie mają jeszcze 🙃 tylko zapięciem trzeba przykleić do maty szeroką taśma. Dawaj znać jak się przyjęło, ja spróbuję jak wrócę od rodziców.
Właśnie też wydaje mi się że coraz gorzej się czuję 🙃 do tego język mi się placze i pamięć szwankuje 🤦Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Kasjanna wrote:Dziewczyny, jeszcze jedna prosba, wrzućcie polecajke kamery ktora macie. Temat się przewinal, ale wieki temu, nie pamietam kto pisal. Nie chodzi mi o nianie ale kamerę, tak zeby tez mozna sie przez nia bylo komunikowac w dwie strony.
Dzięki
A ja polecę kamerkę xiaomi 360. Też jest aplikacja na telefon i super obraz. Jak miałam wychodne to włączałam sprawdzać czy mały w łóżku 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2022, 12:31
Zosiek lubi tę wiadomość
-
Ana.Ta wrote:Co do męża to wcale ci sie nie dziwie, że bylas zla jak mimo tylu godz pracy znikał. Moja siostra miala tak ze nagle szwagier zaczal jezdzic na kilkutygodniowe delegacje -odwidzialo mu sie dopiero wtedy gdy dziecko plakalo na jego widok jak wrocil przez kilka dni🤣 ale teraz za to pracuje cale dnie 6 dni w tyg... dziecko niedlugo idzie do zlobka i tyle go mial...
Mój mąz czesto sie miga w opiece ale przynajmniej nie znika aż tak. Ale gdy pytam idziesz do malej czy robisz kolacje, albo idziesz do malej czy sciagasz pranie -raczej wybiera to drugie😂 chyba ze leży na macie, ale chce towarzystwa to to pierwsze😂
Klara z tym rowerem super akcja! Wlasnie to moze nie jest zly pomysl zeby wziac na raty. Gdzie kupowalas?
U mnie podobnie, zazwyczaj gdy chodzę usypiam małego to idę do niego i mowie ze z pralki trzeba rozwiesić ze zmywarki wyjac to mówi 'daj ja go wezme' 🤣
Vende, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Xiaomi trochę drozsza, wiec chyba zostane przy tej tenda, tylko jakby ktoras z was cos wiedziala o tej cp3 to dajcie znac.
Zosiek, sprobowalam. Wydaje mi sie ze jakbym dala pusty woreczek mialoby to ten sam efekt. Wazne zeby szelescialo i dalo sie wlozyc do buzi.Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Kasjanna szczerze nie wiem jaka jest roznica, ja wtedy zamowilan tę ktora byla tu polecana i tyle. Nie skupialam sie jakos specjalnie co i jak.
U nas to samo- jak trzeba cos w domu zrobic to wezmie dziecko, a tak to najlepiej odpoczywac
Mialam teleporade, może to byc od mleka a moze to byc zbieg okoliczności i przyczyna moze byc ta bakteria z mleka. Oddalam kał Malej na posiew, zobaczymy co tam wyjdzie ale mamy zlecony antybiotyk jesli do wieczora nic sie nie poprawi. Troche jest marudna, ale nie ma wymiotów. Nie wiem co jej jest... Za to mieliśmy juz 3 kupy...Ana.Ta lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Vende, ale jak nie wymiotuje to chyba znaczy ze lepiej?
Nie wiem czy masz taka mozliwosc, ale jeslibys miala podac antybiotyk takiemu maluszkowi to moze najpierw lepiej zrobic crp zeby sie upewnic czy jest sens?
A ze mnie taka matka... Jem obiad, a mala robi kupe na bujaku, ale mysle skoncze jesc to przewine. Pozniej mala zrobila sie senna to ululalam, odkladam do lozeczka, a tu cos smierdzi, no oczywiście zapomnialam przewinąć. I tak coruchna śpi z kupą... 🤦♀️29.04 - moja kochana córeczka -
Kasjanna jeśli chodzi o zabawy razem to u mnie niezmiennie wyglupianie i tańce przed lustrem robią furrore. Ale tu trzeba raczej trzymać na rekach a wiem ze nie lubisz hihi ale możesz sprobowac na siedząco 😂
Dwa- klade ją w kokonie (glowke wyzej) i pokazuje zabawki interaktywne lub karty kontrastowe (dostalam od tesciowej taki domek i pociąg w ktorym sa koraliki czy jakies guziczki, drzwiczki) daje dotykac, troche ja jej tam o tym opowiadam. Albo to samo na kolanach jak nie chce leżeć.
Trzy - mamy sposob na obiady i kolacje żeby z nami „pobyla”. Dajemy kokon na stół w jadalni i dziecko na brzuch. Nigdy tyle nie dzwiga glowy jak wtedy. Fascynuje sie ewidentnie tym co robimy. W miedzyczasie oglada ksiazke kontratową lub ssie pileczki sensoryczne.
Cztery- juz popoludniu czesto lezymy przy niej na lozku i lubi jak jej pokazujemy swiecącą pozytywke, tak góra-dół. Głowy mamy na tym takim rogalu do spania w ciąży. I tu wlasnie szukamy projektora na sufit..
No a reszta zabaw to juz sama, oprocz wiadomo tych „pielęgnacyjnych”- z tych to u mnie hitem jest czesanie i kremowanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2022, 14:56
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
U mnie najlepszą grzechotka jest worek z pestkami wisni (termofor) - zawsze skubAna sciąga go z brzucha
Haha Kasjanna u mnie tez sie zdarza z kupą. Bardziej w nocy ale...😂😂😂 mysle że córka woli teraz spać, serio😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2022, 14:52
Vende tu Kasjanna ma rację, warto sprawdzić chyba to crp bo szkoda osłabiać mała antybiotykiem jeśli to nie wina bakterii. Mam nadzieję że to wina tego że jej mleko po prostu nie siadło.
Ktoś pytał chyba o krzesełko do karmienia, tak mam zapłon... to przez te nocki 🙃 Ana.Ta chyba? Kupiliśmy kilka tygodni lionelo cora i polecam, młoda leży w nim w pozycji leżącej jak jemy obiady razem obserwuje nas 😊 w leżaczku wkurzała się bo była na dole, a pozycja podobna tylko po prostu wyżejWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2022, 15:08
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Jesteśmy po wizycie u fizjoterapeuty. Dobrze, że poszliśmy. Zobaczymy czy to pomoże ale dowiedziałam się kilka ciekawych rzeczy. Przez szybki intensywny poród mała miała spięte mięśnie szyi, jak ją pani ucisnela był wielki płacz, rozmasowala ją i powiedziała wprost, że to mógł być powód problemu turbodrzemek w ciągu dnia, bo ją szyja wybudzala. Druga sprawa mamy rozejście mięśni prostych brzucha, stąd ulewanie. Dostaliśmy plastry.
Ogólnie jest wszystko ok, mała jest bardzo do przodu, jak 5 miesięczne dziecko i to jest podobno też powód nieprzespanych nocy, tak jak wiadomo - regres snu. Bardzo dużo rzeczy już umie i chce umieć a jeszcze ciałko ciągle pracuję... Za miesiąc może już siadać. Ehhh ile ja jeszcze będę nie spać 🤣
Polecam taką konsultację 😊Merci92, Soleil lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Ciekawe z tą szyją. U nas tez byl szybki porod, moze cos jest na rzeczy. Daj znac czy pomoglo na spanie, jak tak to tez sie moze przejdę...
To są foteliki leżące? Wow, szkoda ze mam swój bo taki bardzo by sie przydal. Tez czasem klade mala na stole, ale to troche ograniczające, fotelik bylby super. Moj jest półleżący, chociaz pewnie juz niedlugo tez sie nada.Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Zosiek i super ze poszlas
Nie mam zamiaru dawac Malej antybiotyku z zalozenia. Mija wlasnie 12h od wymiotów, jest względny spokój, bo sie juz to nie powtórzyło , tyle ze kup dzisiaj jest więcej. Ale to dla mnie zaden powod. Jak sie nic nie zmieni to poczekamy na wynik posiewu i dopiero lekarz zdecyduje.
Boje sie tylko czy starczy mi mrożonek bo jeszcze dwie doby antybiotyku a w szufladzie coraz mniej...Zosiek lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Megsi u mnie dopiero pierwsza taka noc od ok 2 tygodni, więc jeszcze nadziei sobie nie robie😂
Z tymi bajkami w tv (dzwiekiem) to ciekawe/ musze kiedys wyprobowac narazie raz zerkala jak siatkarze grali a akurat przechodzilam 😂
Też zastanawiam sie nad zakupem jakiegos termosu. Przyda sie np ‚ na spacery, jakieś wyjscia w zimie gdzie cyc nie bardzo jeden plus ze niedlugo bedzie mozna podac cos innego niz mleko.16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Tak tak ja pytalam o krzeselko dzieki za polecAjke Zosiek !
Wow z tą wizytą u fizjo. Oby teraz nocki wrócily do normy. Ja chyba tez jednak sie wybiore zeby wszystko posprawdzac
Vende oby straczylo tego mleczka. Bedzie dobrze. Jestes bardzo dzielnaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2022, 18:32
Zosiek lubi tę wiadomość
Czy zdarza wam sie ze dziecko budzi sie z histerycznym wrzaskiem ktorego sie nie da uspokoić? I jest tak jakby nie do konca obudzone, bez kontaktu. Mamy tak drugi raz. Cyca nie. Dopiero jak sie rozbudzila to zachowuje sie normalnie, usmiecha, zasnela przy jedzeniu. Ale wrzask okropny, tylko nie brzmi jakby ją cos bolało, bardziej jakby sie bała?
Ktos coś?29.04 - moja kochana córeczka