Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Leksa, i tak zle i tak niedobrze. Ja tak mam z mlekiem jak piszecie ze malo, a u mnie to bym chyba blizniaki wykarmila...
Vende, zawsze to bedziesz miala troche zapasu, a czy dasz teraz czy kiedys to na plus
Ja ze slodyczy na pewno nie zrezygnuje, ale zainspirowana pomyslem Ana.Ta chcialam jesc tylko slodycze domowe. Ale skonczyla mi się dynia, ciasteczka dyniowe, ciasto dyniowe i chyba dzis sie zlamie, bo do kawki nic nie mamWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2022, 10:04
Ana.Ta lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
W nocy mały zgłaszał się do piersi co godzinę więc cały czas go przystawialam. Nie najadał się ale nie było dramatu. Zasypiał i znowu się budzil. Niestety rano znowu nie ma pokarmu. Przystawiam go ile mogę, zobaczymy co będzie dalej. Niestety butelka dalej nie wchodzi w grę. Rano podawałam mm łyżeczka. Dla mnie k dla niego byla to nawet całkiem fajna zabawa 🙂 taki pozytyw w tej całej sytuacji. Zobaczymy jak zareaguje ten mój alergik. Już raz, mając 3 miesiące zjadł 30 ml Capri care i nic się nie działo więc dostał to samo mleko i na razie też 30 ml
-
Mąż mnie pociesza że chciałam karmić 6 miesięcy i teraz jest dobry moment żeby to zakończyć. Ja twierdzę że tak z nienacka nie jestem na to gotowa. Ale on mówi że nigdy bym nie była. A to mały chory, a to żeby mu ida, a to gdzieś wyjeżdżamy...ciągle zły moment na zmiany. U nas to karmienie jest bardzo uciążliwe przez brak akceptacji butelki.
Jak tak o tym teraz myślę to mąż chyba ma rację że sama przeciągała bym ten moment a przy moich dolegliwościach zdrowotnych muszę wkoncu się przebadać czy ciąża coś nie zmieniła a nie mogę tego zrobić karmiąc....więc może dobrze się dzieje? -
Lotos wrote:Mąż mnie pociesza że chciałam karmić 6 miesięcy i teraz jest dobry moment żeby to zakończyć. Ja twierdzę że tak z nienacka nie jestem na to gotowa. Ale on mówi że nigdy bym nie była. A to mały chory, a to żeby mu ida, a to gdzieś wyjeżdżamy...ciągle zły moment na zmiany. U nas to karmienie jest bardzo uciążliwe przez brak akceptacji butelki.
Jak tak o tym teraz myślę to mąż chyba ma rację że sama przeciągała bym ten moment a przy moich dolegliwościach zdrowotnych muszę wkoncu się przebadać czy ciąża coś nie zmieniła a nie mogę tego zrobić karmiąc....więc może dobrze się dzieje?
Troche w tym racji. Nigdy nie bedzie dobrego momentu.
A czy próbowaliście różne butelki, różne smoczki? Bo ja na przykład tez myslalam, że mój nie akceptuje butelki, kupilam 3 inne i się udało
3maj sie, z tym końcem mleka tak z dnia na dzień nie umiem sobie wyobrazić.. Ale sama mam wrażenie że mam coraz mniej i stąd tyle karmien i pobudek..Lotos lubi tę wiadomość
-
Widzicie dziewczyny i po co było się wygłupiać z tymi detoksami 🤣🤣🤣🤣
Haha no oczywiście żartuję! Ale sama wiem jak ciężko szczególnie jak na zewnatrz robi sie zimno... Nie ma to jak ciasto do ciepłej kawki czy kakao 😄😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2022, 12:47
Kasjanna, Merci92, Leksa, Zosiek, Ana.Ta, Lotos lubią tę wiadomość
-
Mozliwe ze to jakis kryzys. Wszystko zależy od Ciebie czy chcesz dalej karmic. Jesli nie to tak jak mowi Soleil, kilka butelek przetestowac, cos pewnie w koncu zlapie a jak chcesz karmic dalej to przystawiaj, mozesz probowac stymulowqc dodatkowo laktatorem, piwko bezalkoholowe, moze dziecko podrzucic mezowi zeby trochę odpoczac i na pewno mleko wróci. Ale to wszystko zależy od Twojej decyzji. Ja jak dotrwam do 6 miesiecy na kpi to otwieram szampana , serio
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2022, 12:51
Kasjanna, Leksa, Zosiek, Lotos lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Upisalam sie przy karmieniu, no mi Niśka machnela reka i wszystko skasowala. To jeszcze raz...
Lotos, u mnie syn nie pil z butelki, jak przyszla pora to pil z niekapka, taki mial rozciety dziubek. Lubil to. Moze cos takiego? Doidy nie mialam, ale to kubek treningowy, nie wyobrazam sobie podac z niego posilku.
Jesli planowalas zakonczyc kp, to tez mysle ze to dobry moment. Nie ma sensu rozkrecac laktacji zeby za chwile meczyc sie z jej zakończeniem.
Ana.Ta, zapodalas temat galerii to poszlam dzis z małą na zakupy. Oblecialysmy cala galerie a i tak obkupilam sie na koniec w pepco 🤦♀️.
Soleil, Lotos lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Mam problem z obrotami malej. Jak wczesniej potrafila lezec na plecach na macie niemalze godzinami, a na brzuchu twz z kilkanascie minut, tak teraz jak ja poloze to sie momentalnie obraca na brzuch i ryczy. Lezy dobrze, nie na raczce czy cos, ale i tak wyje i odwrocenie na plecy juz nie pomaga. A ilez mozna lezec w bujaku...29.04 - moja kochana córeczka
-
Słuchajcie ! Otworzyłam nowy krem dla małej pod pieluszkę - linomag, a on niedość, ze zamiast mieć biały kolor to miał żółty, do tego grudki po bokach w opakowaniu i zapach okropny ! A termin ważności do przyszłego roku do kwietnia .Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
-
Leksa, a na pewno mial byc bialy? Ja mam linomag i on jest zielony. Ktory masz? Ale grudek w nim nie ma.
Kasjanna ja musze sie wyrwac do pepco, potrzebujemy nowych spioszkow i termosu do wrzątku na wyjazd. Tylko nie mam kiedy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2022, 13:23
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Vende, tak bo używam go od dłuższego czasu już. „Linomag krem z tlenkiem cynku, krem pod pieluszkę”. Ostatnio kupiłam dwa i otworzyłam ten drugi, wyglada i pachnie normalnie. Z tamtym było coś nie tak, wiec go wyrzuciłam.Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
-
Kasjanna przerabiałam to z młodą dopóki nie zaczęła się obracać znowu na plecy. Fru na brzuch i już mi się nie podoba i bek 🤣 możesz jej pokazywać jak się obrócić na plecki, rączka do góry, albo wzdłuż ciała prosto i zgięta noga przeciwlegla.
Też często kończę w Pepco 🙃 niestety ubranka niemowlęce trzeba brać rozmiar większe bo się kurczą 😒
Mnie słodkie kiedyś zgubi 🙃
Kolejny spacer w gondoli zakończony sukcesem, jeszcze dajemy sobie czas.🤣
Ana.Ta, Kasjanna lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
U mnie tez pobudki co 2h 🤦♀️ Po wczorajszym poście juz po 1 sie obudzila
Znów zgrzeszylam w lidlu. Wykorzystalam jeszcze sloneczną pogode. Do galerii pojedziemy jak bedzie deszczowo
Kupilam lody, upieke jutro sZarlotke na przyjazd kolezanek..
No i oczywiscie wjechaly cukierki, przecenione ciasto- a szkoda gadac 😂 także rozumie wasze nie-detoksy. Ale za 5 dni to brawa!
Też musze kupić akcesoria do karmienia, termos i jakis otulacz na fotelik. W tym kombinezonie to chyba zly pomysl- juz teraz ciasno...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2022, 14:03
Soleil lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Dziewczyny z serca dziękuję za Wasze dobre słowa. Dziś mi duuuzo lepiej. Dobrze, ze jesteście. I dziś noc tez lepsza. Dwie pobudki na hedzenie5i prawie do 7 posypane. Więc luksus. I dziś z tatą wytrzymała 3 h. Nawet tacie udalo sie podać mleko i ululac.ale dziś chyba dobry dzień po prostu ma. Bo Ostatnio to chyba ciągle zeby. Aa i chyba znalazłam sposób na ciut łatwiejsze usypianie. Zbigniew Wodecki i Zacznij od Bacha Jak tylko robi się pora drzemki, włączam Zbyszka i nosze. I już kilka razy zadziałało. Włączam płytę cala- ale musi byc najpierw Zacznij od Bacha.potem lecą dalsze kawałki.
Merci92, Klara_1985, Ana.Ta, Soleil lubią tę wiadomość
Marmis -
Próbowaliśmy 5 różnych butelek i 7 smoczków ale nic nie pasuje. Dziwne bo smoczek lovi zaakceptował od początku. Chce zakończyć karmienie ale jak sobie o tym pomyśle to z jednej strony też chce otworzyć szampana bo może nie było aż tak jak u Vende ale też dużo mnie kosztowało to karmienie a z drugiej strony smutno mi że ten okres w moim życiu się kończy. Wiadomo że każda z nas ma na swój sposób ciężko i narzeka ale jak tak człowiek chwilę przysiadzie to to jest mimo wszystko piękny czas w naszym życiu.
Klara_1985, Ana.Ta, Soleil lubią tę wiadomość
-
Zazdroszcze Wam tych wyjść do galerii. My nieprędko się gdzieś wybierzemy po tych wszystkich chorobach.
Mnie jakoś poncho do fotelika nie przekonuje. Mam kocyk taki jak z Pepco, poza tym kombinezon ma dwa zamki i można całą klapę odsłonić tak będziemy sobie radzić w podróżyAna.Ta lubi tę wiadomość