Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Vende to prawda. Ja dzisiaj miałam taka myśl właśnie, mimo że spałam dosłownie ciut dłużej bez przerwy ale od razu czuje się jak 'wyspana' i żadne marudzenie mi na dziś niestraszne bo od razu głowa lepiej funkcjonuje.
Dzieci w końcu zaczną spać lepiej, predzej czy później, byle predzej chociaz myślę że i tak nie mamy źle.. Znajomy mi opowiadał jak z żoną przez kilka miesięcy nie spali na zmiane bo musieli małego w nocy nosić, miał podobno taki straszny refluks. Kiedyś i pediatra mnie pocieszał taka historią, że zna rodziców którzy w ogole nie śpią w nocy, ale dopiero jak poznałam kogoś takiego to uwierzyłam.
Ana mnie zmotywowała kasjanna wczorajszym wpisem żeby spróbować, więc będziemy próbować dalej 😊Kasjanna, Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Ja juz wczoraj mialam nadzieję że widze światło. Pierwsza drzemka od 21 do 23.20 ( u nas to sukces ) ale potem już była pobudka po 1,2 h pozniej niecałe 2 h a później to już nawet po 20 minutach od karmienia karmiłam znowu 🤦♀️
Wczoraj spróbowałam się tak bliżej do niej przytulić, trzymałam za rączkę jak spala I myslalam ze to pomoże ale nieee. Jak się wybudzała po tych 20 minutach to też próbowałam dac smoczka ale nieee, chwile sama sobie kciuka do ust brałam uspokajała się na chwile ale po pół minuty znowu placz😏wzielam na ręce - płacz ehh ją naprawdę jedynie piers uspokaja i przy niej zasypia wrrrr
Ale właśnie wieczorem nie ma tego problemu. Jak przychodzi jej godzina to potrafi w lozeczku usnąć hmm nie rozumiem.
Moja Ala lubi jak jej właśnie tak po czole palcem jeżdżę heh ale w nocy to też jie dziala😆
A o ponczu to nawet nie slyszalam 😋
Marmis glowa do góry, nie pozwól sobie calkiem odebrać przyjemności z macierzyństwa! Ja też czasem mam takie chwile jak Ty ale biore się w garść, patrze na to moje roześmiane dziecko ( w dzien i nie zawsze oczywiście hah) I jest wtedy lepiej🙂 a jak naprawdę masz dość to potrzebujesz chwili dla siebie! Poproś męża, mame, teściowa, koleżankę niech zostaną Ci chwile z dzieckiem a Ty idz na spacer chociaz, włącz sobie muzykę na słuchawkach i pobądź chwile tylko sama ze sobą...Mysle ze poczulabys się lepiej wtedy☺️Soleil, Zosiek, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Dokladnie, trzeba probowac nowych rzeczy, albo tych samych jeszcze raz, u nas do niedawna spanie na brzuchu bylo be, a teraz sprobowalam znosu i spi mi lepiej. Tyle ze jak sie obudzi to nie ma gaworzenia tylko wola zeby ja wziac, sama sie nie umie obrocic.
O ponczu nie slyszalam i nie planuje. Jestem zachwycona tym kocykiem z pepco do fotelika ktory polecalyscie przed porodem. Wrocilismy do niego i super, bo nie muszę dziecka ubierac w kombinezony, tylko czapeczka i mozemy jechac. Ja mam do wozka to cos czego nazwy nie pamietam, ale pozwala wpiac fotelik do stelaza. Duza wygoda, nie wiem jak funkcjonowalam bez tego z moim starszakiem.
Marmis, ja sie podpisuje pod tym co napisala Vende. Spróbuj z psychologiem. Ja tak mialam przy starszym synu. Dziecko bylo wyczekane, chciane i w ogole, ale zderzenie z rzeczywistoscia bylo bolesne. Mimo ze mialam pomoc mamy czy nawet męża jesli tego potrzebowalam, to i tak nie moglam sobie ze soba poradzic. Hormony i brak snu robia swoje. Im szybciej zasiegniesz fachowej porady tym lepiej. Ja sie ciesze bardzo macierzynstwem teraz, pierwsze mnie przygniotlo. Trzymam za ciebie kciuki.Soleil, Zosiek, Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Asiulka a może sproboj tez włączyć delikatny szum? Bo ja jak w nocy próbowałam aplikowac samego Smoczka to nie ma mowy, ale nawet cichy szum momentalnie sprawił ze przestał rzucać w nocy nogami (przy wieczornym usypianiu musi być chwile głośniejszy) ja akurat mam już 'maszyne' do szumu, ale jest fajna aplikacja na androida 'biały szum' z taka niebieska emotka, można ustawić wybrany szum na określony czas i aplikacja dziala w tle, mozna wygasić ekran a i tak będzie szumieć.
Takie małe sukcesy a jak cieszą... 😄 Każde 30min więcej chce się świętowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2022, 11:00
Zosiek, Asiulka87 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja tak na szybko wracamy wlasnie z pobierania krwi. Pojechalismy pozniej aby nie stac w kolajkach. Malutka byla zachwycona że gdzieś jedzie 😂 nie lubi tylko momentu wkladania do fotelika, prostuje sie jak narciarz przy wybijaniu i krzyczy. A reszta rewelacja.. 0 placzu. W przychodni obserwowa wszystko z ciekawością i tuliła do tatusia 😂 Miala pobierane z żyłki- dostala 1 naklejke „dzielny pacjent” 🤛 uffff
Teraz śpi w foteliku. 😴 oby tylko badania wyszły dobrze.
Ps. Dopiero teraz zrozumiałam że ten cyc poza domem też daje rade 🤭 (panie kazały dokarmić przed pobieraniem żeby krew lepiej leciała), bo oczywiście nie dałam rady zrobić zapasów do butli z małą na rękach hehWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2022, 12:04
Soleil, Zosiek, Malinka2021 lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Asiulka wlasnie u mnie to samo, że czasem tak krótko od karmienia i uspokoi tylko cyc. No nic... moze to taki uspokajacz i lubią sie tulic w ten sposob... 🤷♀️
Byłoby gorzej jakby nic nie zadziałało 😬
Kasjanna o adaptery do stelaża chodzi- u nas tez to sie swietnie sprawdzaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2022, 12:30
Asiulka87 lubi tę wiadomość
Myślicie, ze jedzenie przed pobieraniem krwi działa? Ja tam nie widze związku z tym.
Dziewczyny bardzo Wam współczuje tego spania, a raczej nie spania nocnego, ale widze, ze każda z Was ma na to jakiś pomysł i życzę Wam żeby te pomysły pomogły i żeby zmęczenie nie dawało w kosc. Trzymam za Was mocno kciuki.Zosiek, Ana.Ta, Asiulka87 lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Leksa wrote:Myślicie, ze jedzenie przed pobieraniem krwi działa? Ja tam nie widze związku z tym.
Dziewczyny bardzo Wam współczuje tego spania, a raczej nie spania nocnego, ale widze, ze każda z Was ma na to jakiś pomysł i życzę Wam żeby te pomysły pomogły i żeby zmęczenie nie dawało w kosc. Trzymam za Was mocno kciuki.
To tak jak z dorosłymi, ja czesto słyszałam ze krew wolno leci i pytanie czy piła Pani coś przed przyjściem bo lepiej wypić ze szklanke wody wtedy ponoć jest ok. A ja jak szłam na krew na czczo to i nic nie piłamWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2022, 13:00
-
Ana.Ta no pewnie, ze tak. Chociaż ja nie widze z tym związku, bo jak Oldze mieli ostatni raz pobrać krew w szpitalu to miała być jedna fiolka na jedno badanie, to ukłuli ja 4 razy 🤦🏼♀️ A była prosto po jedzeniu. Zdążyłam ja nakarmić i odlozyc do łóżeczka i przyszli po nas, ze na krew. Siniaki bardzo długo jej się goiłyNasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
-
Ojejku współczuje takiego klucia 😬 u mnie dziś na szczęście jest tylko mała kropeczka. Ale to duzo zalezy od osoby ktora pobiera. Jak bylam w ciazy czasem miałam krwiaki i to zawsze w tym samym lab. Więcej tam nie pojechalam16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
-
Wgl mam dziś wrażenie że moja córka nagle taka kontaktowa.. ciągle szuka mnie wzrokiem, jak znajdzie to uśmiech. Pobudke dziś miala cudowną, zaczela sie przeciągac i wyciagac do mnie rączki. Jak sie zblizalam nadstawiala szyje do calowania (bardzo to lubi). No takie momenty to cudo. 🧡
Tak sobie je wspominam jak mam gorszy czas w nocy 😬Leksa, Asiulka87 lubią tę wiadomość
Ana.Ta To super wam poszło na badaniu 😃 Kurcze chyba we dwoje zawsze troszkę lepiej jechać ☺ Ja niestety muszę sama i na dodatek mój M nie może dać mi samochodu więc będę jechać tramwajem 😃 Zawsze to lepiej niż autobus 😆 Na szczęście Laura nie ma nic przeciwko komunikacji miejskiej 😆 Jakoś musimy dać radę 🙂 Wątpię żeby Laura chciała jeść przed badaniem bo ona tylko je jak jest głodna a że ja nakarmie przed wyjściem no to mam już odpowiedź.😅 Trudno zobaczymy co będzie.☺
A z tym zasypianiem u mnie też są pobudki ale częściej same wiercenie które doprowadza do pobudek. Natomiast ja już wtedy działam jak się wierci wtedy albo cyc albo przytulenie ze smoczkiem albo piłka 🙆♀️🤦♀️🤷♀️ U mnie Laura nie rzuca się na cyca więc mam trochę trudniej i kombinuje żeby tylko na piłce nie wylądować. Czasami wystarczy że przeturlam ja na drugi bok i zasypia 🙃 Nie ma reguły. 🙂 Ale do wyspanych osób nie należę.Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa wam powiem, że też będę trenować spanie mojego dziecka jak was czytam, bo on to ma problem w foteliku samochodowym, jest padnięty a nie daje rady iść spać i krzyczy. W końcu zasypia, ale nie jest to takie łatwe dla niego
Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jak tam u Was? U mnie dyskoteka w lozeczku 😂 nie wiem czy pisalam ale moje dziecko bardzo wierzga nogami i rękami, robi to od 18:30. Na bujaku, pozniej w wanience tak że wszystko schlapane, a teraz w lozeczku. 😂
Ja ją smyram po policzkach, nosku, a ona sie śmieje 😀 padne 🤣 dziś ewidentnie ma dobry dzień🤣
Wzielam do cyca bo sie nie dogadamy 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2022, 19:43
Zosiek, Leksa, Asiulka87 lubią tę wiadomość
Megsi, 3m?! Maraton 😄 mój co najwyżej kilka centymetrow 😅
Ana.Ta my właśnie się karmimy po kąpieli i spać. Zazwyczaj staram się po 20 kąpiel zaczynać, ale dzisiaj jakaś zmęczona jestem i chyba zaraz sama bym zasnęła 🙃Soleil lubi tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Merci aż mnie kusi jak tobie sie udaje jazda w komunikacji, aby wybrać się gondolką do innego miasta do Galerii na zakupy (15 min jazdy szynobusem) 😆 tylko czy ja to przeżyje i jak tu sie poruszać po sklepach z wózkiem 🤔 nigdy nie zwracalam uwagi czy jest dość miejsca....🤔
To moze reakcja na wiercenie bedzie opcją... ja zawsze czekalam w nadziei az przestanie 😂
Mój mąż w domu zajmuje sie małą jak go wywołam do tablicy. Troche sie wycfaniłam i jak wróci to ide wieszać pranie, czy ściągać, czy poprostu coś co mi zalega. I tylko mu komunikuje że ide 🤷♀️ Narazie nie protestował.
Ale jesli chodzi o wyjazdy na badania jest strasznie za córką. Z rąk jej dziś w przychodni nie spuszczał😘
Megsi dokladnie jak pisze Malinka to juz maraton 😆 moja narazie bardzo wysoko podnosi klatke piersiową i pełza ale do tyłu. Tak max 1m.
Hit. Mąż podczas karmienia przyszedl z tabletem pokazaĆ wyniki krwi- na szczescie nie mamy anemii. Mała oderwala sie od cyca, poderwala do siadu to ten jej zdjecia z nią zaczął pokazywać. I ta gotowa do zabawy 😂
Zaczynam od nowa... 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2022, 19:56
Kasjanna, Soleil, Zosiek lubią tę wiadomość
Ana.Ta, u was jak zawsze przeboje
A na zakupy sprobuj, czemu mie. U nas w sklepach jest wystaeczajaco miejsca, i spozywczych i ciuchowych, mysle ze tontaki standard jest wiec nie powinnas miec problemow, wcisniesz sie
Pisalam ze adaptery do wozka super, to dziś pojechalam na basen (syn plywa, my sie w koncu nie zdecydowalysmy) i je wzielam, po czym wrocilam do domu, zostawilam stelaz w aucie i wytachalam fotelik do mieszkania na rekach. Skapnelam sie pod drzwiami🤦♀️Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Megsi super ! U nas 3 metry to tylko do tyłu 🤣 moj tez wysoko podnosi klatke i ma mine zawsze typu co tu napsocic 😄
U mnie maly zasnal 19.30 ale mieliśmy juz dwie pobudki 🙈 druga na szczęście opanowana smoczkiem. Widze na kamerce że jakos lekko śpi, mam nadzieje ze zapadnie zaraz w głęboki sen. Ja wtedy do niego dołączę bo pobudka zapewne 6 rano 😄
Ana u mnie to samo, dzisiaj był super humorek kupa śmiechu i gaworzenia, a ręce i nogi latały jak szalone. A w wanience to akurat nam sie super podoba mimo ze wszedzie naokoło duzo wody, zawsze juz po kapieli dajemy mu chwilę na zabawe
Co do tych nog jeszcze, ostatnio zawsze jak się budzi w nocy to podnosi je i rzuca, podnosi i rzuca.. Az sie matka nim zainteresuje 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2022, 20:11
Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość