X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna mam od paru dni tak... Płacz jak mnie nie widzi. Mówię do niej jak gdzieś się oddałam bo inaczej jest płacz. Jak dzisiaj rozmawiałam z przyjaciółką przez telefon to ciągle się oglądała czy jestem w pobliżu i uśmiechy puszczała z brzuszka. Moja już przewraca się na plecy z brzucha ale czasami robi to zbyt szybko i jest bam w głowę 🤦 i bek 🤣

To tak hmmm u mnie niestety podobnie to wygląda jeśli chodzi o rodzinę i komentarze. Płacze bo głodna, bo może mam słaby pokarm, budzi się w nocy bo głodna, na rączkach chce bo ja tak nauczyłam, nie śpi bo nauczyłam ja lulać i na rękach spać, ulewa bo ja przekarmiam (tu trochę sprzeczności nie 🤣), mało śpi w dzień bo ja nie spalam w dzień w ciąży, płacze bo jem wszystko, ciągle coś robię nie tak. Nauczyłam się już z czasem olewać, parę razy powiedziałam że jestem dorosła i to ja jestem mamą to były miny no cóż 😂 teść też komentuje że jej na pewno zimno jak ja ubieram na pole i nas widzi ale mówię, że hartowanie zdrowe 😂 a tak serio normalnie ja ubieram, na pewno jej ciepło tylko ludzie starej daty mają różne wizje i tyle...
    Megsi olać olać i jeszcze raz olać 😘 my kobiety niestety przejmujemy się i bierzemy do siebie ale jak do niektórych rzeczy próbujemy nabrać dystansu będzie nam lepiej😁

Moja usnęła w wózku, spała od 7 rano tylko 15 minut to musiałam już ja uśpić siła bo nie dawałam rady z maruda 😁 ale to przecież moja wina 🤣🙃 HIE HIE

Asiulka87, Klara_1985 lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna tak! Jak tylko się zorientuje, ze nie ma kogoś w pokoju przy niej to jest płacz, ale u nas jest już to od bardzo dawna.

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja mam to samo, tylko sie schowam i już jakieś dziwne dźwięki, wymykam się ukradkiem

Zosiek moj z brzucha na plecy przewrócił się dwa razy, niechcacy i sam byl w szoku 😄 narazie patrzac na niego on chyba nie plabuje żadnych przewrotów z brzucha na plecy

Zosiek, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi tak jak piszą dziewczyny , nie ma co się przejmować. Chyba wszystkie nasze mamy/teściowej uważają ze robimy coś nie tak. To tak jakby one kiedy nas wychowywały były idealne i nie miały wtedy z nami żadnych problemów. Ciekawe🤔
    Moja Ala przekręca się z pleców na brzuszek ale tez raczej z jednej strony i hmm nie wiem czy to robi prawidłowo czy nie ale to dopiero początki wiec moze z czasem będzie coraz lepiej🙂
    Za to nie mogę sobie wyobrazić jakby miała się przekręcić z brzucha na plecy😁chyba to jeszcze długa droga hah ale zobaczymy🙂

Soleil lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis strasznie marudny dzień ma aż dziwne bo na ogóle w ciągu dnia jest pogodna🤔

Ja właśnie zamawiam łyżeczki i jakieś talerzyki do karmienia.
    Chcialam zacząć dopiero po 6 miesiacu ale chyba to jednak przyspiesze🤔

oar89n73njsm8gcn.png
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie daje rączkę do góry wyprostowaną i fru przez nią na plecki, ale to jest akrobata... koło maty dałam moją poduszkę ciążowa do spania bo robiła mi obroty na panele a to jest trochę różnica już miękkości i kończy się bekiem 🤣 u nas po brokule zielone kupsko na raty mimo że była go odrobina, robimy przerwę i ziemniaka spróbujemy

Asiulka87, Soleil, Leksa, Klara_1985 lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym wyczytałam że najlepiej jest zacząć rozszerzanie diety między 17 a 26 tygodniem życia. Ala ma już 20 tygodnibi kilka dni wiec zbliża się do środka najlepszego czasu na rozpoczęcie rozszerzania diety😛
    Trochę się tego boje ale a noz coś się zmieni na lepsze wtedy🙂

A jeszcze odnośnie szaleńczych zakupów hmm dzisiaj doszłam do wniosku że mnie to cieszy właśnie z tego względu ze brakuje mi trochę takiej dawnej codzienności a tymi ciągłymi zakupami na allegro czy vinted czy gdziekolwiek trochę sobie tak rekompensuje to wszystko😅

Aaa I jeszcze jedno moje ostatnie spostrzeżenie. Ubieram małej na codzień takie zwykłe ubranka. Wygodne body I spodenki a bardziej eleganckie mam na jakieś wyjścia ( tak jak robię ja) tylko co z tego jak przychodzi jakies wyjście a te ładne ubranka okazuje się że są za małe i nawet raz ich nie ubrala😂🤣😅
    Postanowiłam wiec że muszę jej te ładne jednak ubierać na po domu hah bo po prostu szkoda mi jak widzę że nie mogę ich już ubrac😝

Soleil, Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis to polecane krzeselko to lionelo core:) jeszcze nie mam- paluje na to lub jakies promocyjne. Narazie bedziemy karmić na kolanach lub bujaku:)

Ja na szczescie nie spotykam sie raczej z komentarzami. Choć jak córka przestraszyła sie mamy nasluchalam sie że za malo z nią do ludzi wychodze heh

Kasjanna oj tak moja corka czesto mnie wywołuje i krzyczy „A” 😂 ale nie od razu mama leci 😂 na placz tak, ale na A juz nie😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2022, 18:07

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka dlatego właśnie ja te „ładne” zakładam jej tez w zwykły dzień 😅 bo później by mi było zal, ze ich nie ubrała. Zawsze do zdjęcia na kazdy miesiąc 2,3 itd jest ubrana w sukienkę. Tak, ze kiedyś usiądę do albumu ze zdj i będę mogła podziwiać jak pięknie wyglądała 😅

Merci92, Asiulka87, Soleil, Zosiek lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też te ładne zakladam😂 sama też nie chodze już jak lump- a co 😂

Wlasnie opitolilam męża że za mało zajmuje sie małą 🤷‍♀️ Musi teraz z tym żyć. Ja nie mówie żeby mi jà caly wieczor zabawiał, ale na 30 min móglby wziąć. A nie tylko uśmieszki i nara

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2022, 18:52

Klara_1985, Soleil, Zosiek lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj ponarzekałam tu na swojego męża a on chyba wyczuł ze zbiera się we mnie złość coraz bardziej bo po tym wspolnym wypadzie do lasu zrobil obiad a potem zajął się małą jak zaczela marudzić w lozeczku a ja do niej nie podchodziłam tylko odpalilam kompa i pracowałam. Chyba zrozumial ze to "ten" czas w którym on musi się zająć małą 🙂potem się poszlam na spokojnie wykąpac i dopiero przejęłam Ale🙂
    No ale dzis juz tylko zajął się nią chwile jak płakała a ja próbowałam obiad zrobic a potem już pracowal niby do 18.30 a teraz pojechal na zakupy wiec wróci pewnie za godzinę a wtedy to ja już będę się kładła z małą. Planuję się dziś położyć o 20 bo przez ostatnie dni jedynie o tej porze mała spala "az" całe 2 godziny😏
    Nie myslalam ze będę się modlić za to żeby koje dziecko przespało ciągiem w nocy chociaz 2 godziny🤦‍♀️

Soleil, Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.ta ja po domu jednak chodzę teoche jak lump hah w sumie to chodzę w takim ubraniu w którym dobrze mi karmic😋
    Ale faktycznie wczoraj jak byliśmy na tej wycieczce to mąż napstrykał dużo zdjęć a ja tylko odrobinę się wymalowałam i tak sobie myślę ehh potem będę ogladac zdjecia takiej zaniedbanej mamy...brak makijażu, zakola na głowie 🙈 a z drugiej strony jak się zbieraliśmy to ja oczywiście najpierw zebrałam małą a potem ja już w biegu bo na mnie czekali i gdzie tam był czas na ładne ogarnięcie siebie😆

Ana.Ta lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dołączam do domowych lumpów, czasami jak chce coś nałożyć innego, lepszego, to mam myśl, że nieee to nie, bo ciężko do góry będzie bluzke podnieść. 😂🙈

Klara_1985, Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2022, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Naprawde ciesze się, że was mam. Rodzine kocham i zawsze miałam za punkt honoru nie wtrącanie się w wychowanie ich dzieci, szkoda że nie robią tego samego, nie ma tragedii ogolnie, dzisiaj jak wyrzuciłam to z siebie do was to lżej mi się zrobiło i puszczam komentarze kolo ucha.

Poza tym podnosi mnie na duchu to że u was też różnie jest. Przynajmniej wiem, że z moim dzieckiem wszystko okej i małe dzieci poprostu wymagają uwagi i bliskości

Kasjanna, Soleil, Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie maluję tylko na okazje, a chodzę po domu ubrana tak po prostu normalnie. Małą też tak ubieram. Moim zdaniem sukienki nie sa zbyt wygodne, więc wkladam jak muszę albo na mini sesje domową. Dostalam na tej imprezie troche sukienek i czuje ze części nie założę, nawet nie wiem czy odrywac metki i prac czy sobie darowac.

My po szczepieniu. Troche placzu bylo ale wazne ze z glowy. Waga. 7.7 kg i ogolnie wszystko ok. Pytalam o te nocne karmienia. Mowi to co poprzednia, czyli nie dawac cyca czesciej niz 3h. Jak mowilam ze to nic nie daje, bo budzi sie jeszcze częściej to zasugerowala zeby usypial tata. Juz to widzę. Mam poczytac strony o zakonczeniu karmienia i wybrac to co pasuje do karmienia nocnego. Dam znac jak cos znajde ciekawego. Ogolnie fajna babka, mowila ze na kp to powszechny problem i aż dziw że jeszcze nikt nic nie wynalazl co by dzialalo.
    Powiedziała tez, i obawiam sie że może miec racje, ze to ostatni gwizdek na nauke samodzielnego zasypiania i odstawienia od cyca w nocy, bo jak dziecko zacznie siadac, to bedzie tylko trudniej bo nie bedzie sie chcialo nawet polozyc. Nie wiem jak ten temat ugryzc mowiac szczerze...

Merci92, Soleil, Zosiek, Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna o kurcze 😮 ale z tym siadaniem i spaniem to ciężki temat zaczyna się robić. A nie zasugerowała Ci dlaczego może być tak, a nie inaczej, ze Nisia tak się budzi i ciężko ma ze snem? A w ogóle jak ona czuje się po szczepieniu ?

• Soleil Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna trzymam kciuki za dobra nocke po szczepieniu. Fajnie ze sie tym dzielisz, bede musiala tez coś pomyslec w tym temacie, żeby nie przystawiac dziecka do piersi przy każdej nocnej pobudce

Chociaz jestem zdania ze do 6 msc życia to karmi sie na żądanie. A dzieci są różne i mnie akurat otacza więcej takich, ktore w nocy często się budza i z czasem z tego wyrastają, niż takie śpiące całą noc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2022, 21:02

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze kasjanna nie strasz...
    Ja miałam właśnie rozmowę z mężem I powiedzialam mu ze juz dlugo nie pociągnę jak tak dalej będzie wygladalo😏
    Ale on na to że to co proponuję jak nam pediatra powiedziala ze ona też tak miała i to do 9 miesiaca i też nie wiedziała jak sie nazywa a już normalnie pracowała wtedy😏
    Pierś jest dla dziecka najlepsza i tyle 😏

Wszystko pieknie ladnie tylko ja tez zaczynam się właśnie obawiać o to że jak malansie nauczy to faktycznie w nocy bedzie chciala tylko cyca i inaczej nie ds się uspokoic😏
    Dzisiaj zapowiada mi się już to samo. Minęło niecale 1,5 h od poprzedniego karmienia i już było kolejne i jak tu niby dotrwać do 3 h? 😆
    Ehhh no nic trudno. Idę spac😁
    Trzymajcie się dziewczyny i zdrowka dla wszystkich dzieciaczkow☺️

Leksa lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie zachowuje się normalnie, dzieki.
    Powiedziala ze dzieci na kp tak mają, ze nie spotkala jeszcze w swojej praktyce mamy na kp ktora by nie narzekala na spanie dziecka. Chodzi o to ze przy karmieniu dziecko często zasypia i tak sie przyzwyczaja. Jak u mnie w dzien na cycu nie usypiala, tak wieczorem zawsze, więc w nocy oczekuje tego samego. Tak mniej więcej wywnioskowalam z tego co mówiła.

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna, poleciła odstawienie od cyca w nocy? A co z karmieniem na żądanie? Trochę się już w tym wszystkim pogubiłam. Moja starsza przesypiała szybko całe noce, więc nie miałam takich dylematów,ale ciężko mi to sobie wyobrazić.

‹‹ 658 659 660 661 662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ