Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny Macie rację. Trochę panikuje. Muszę wyluzować ☺ Znowu Matka wariatka się włącza mi 😉
Ana.Ta W sumie moja też ma duże poliki prawie jak jej pupka 😅 Ale ona już się taka urodziła pultinkowa 😆 Mama mówiła mi że nawet nie wyglądala na noworodka ale jak się rodzi w 42 tygodniu to nie ma co się dziwić. Włosy miała przy urodzeniu na 5 cm! Długie aż za kark 😆
Moja wage zawsze ludzie komentowali że jestem za chuda a teraz jak przytyłam i widać to po mnie to jakoś dziwnie milczą 😎😄
Moja śpi już 2 h. Oby nie złapała czegoś odemnie. Nie pamiętam kiedy tak spala 🙃 Chociaż nie powiem w połowie uspalam ja na cycu ponownie. 🙂 Niby taka nie cyckowa ta moja córka ale czasami lubi pociągnąć do snu 😄
Soleil Ale ja bym chciała być teraz w Barcelonie 🥰 A we Włoszech byłaś?🇮🇹 tam to jest pięknie ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2022, 11:34
Zosiek, Malinka2021, Ana.Ta, Soleil lubią tę wiadomość
-
Merci przy pierwszym tak się człowiek stresuje ale przy drugim też, widzę po sobie 🤣 dawaj fotkę Laurki na fb bo dawno eciocie jej nie widziały 🥰
Mi się marzy wycieczka samochodem po Włoszech...🥰
Kurde dziewczyny mi to waga stoi i o co tu chodzi 😒 nie jem jakoś tragicznie dużo, słodkości wpadają ale u Was też🤪Merci92, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Zosiek Życzenie zostało spełnione 😄
Ja już zaczęłam tyć 🙃 Tak więc jak stoi waga w miejscu to też dobrze 😀 A może hormony tak szaleją że ciężko chudnąć? 🤷♀️ Z drugiej
strony ja przed ciąża mocno uważałam to co jem ze względu na płodność a teraz nie uważam no i widać efekty 😅
Właśnie jak widzę piękna pogodę zza okna to mi się marzy taka podróż na Sycylię czy do Toskanii ☺Leksa, Zosiek, Malinka2021 lubią tę wiadomość
-
Właśnie wszystko sie okaze z tą wagą jak odstawimy od cyca 🙈 ale ja obecnie mam 4 kg na minusie także będe zachwycona jak przytyje.
Ja wkoncu na drzemke wyszlam do lasu, zdąrzylam miedzy deszczem. Teraz mamy drugą ale muszą ją trzymac w rozku bo co odlozylam to plakala. A chce kawe wypić 😅
Tak wogole to dziś Nasz wielki dzień- mała zjadla 1 warzywko- 3 lyzeczki brokuła 🙈 chciala wiecej. Ale zostAwilam jeszcze coś na jutro/ pojutrze. Dobdze ze warzywko moze stać w lodowce przez 48h. Tylko będę ubierać jej do innego pojemnika żeby nie bylo w reszcie tego kontaktu ze śliną.
Merci92 toż to mogłas warkocze zaplatać hihi nic sie nie martw. Jak dziecko je, ma mokre pieluszki, jest ok. Widocznie wiecej nie potrzebuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2022, 14:23
Merci92, Soleil lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Wlochy - ja jestem zakochana ! I w jedzeniu i w zabytkach.
Bylismy z mężem na objazdowce w Watykanie, Rzymie, Florencji i Wenecji. No cudo !❣️
Też chcielibysmy swoim autem. Ale na 1 rzut wjedzie bardziej Chorwacja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2022, 14:25
Merci92, Soleil lubią tę wiadomość
Ja jestem jakas nienormalna chyba bo zawsze jak wchodzę na forum to czytam od końca 😄 moja tesciowa mieszka we Wloszech w okolicach Mediolanu, odwiedziliśmy ją autem więc każdego dnia jeździliśmy w inne miejsce. Poki co jestem zakochana w Sirmone, nad jeziorem Garda, mam nadzieję, że tam wrócimy, ale już nie autem 😂 mąż zarobił droższy mandat niż nasz obecny nocleg w Barcelonie. Zabtrzymali mu prawko i musiałam wracać pół drogi do Belgii sama. Takie przygody 😄 kończę się pakować. Wylot jutro z rana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2022, 14:52
Merci92, Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość
-
Ana.Ta wrote:Wlochy - ja jestem zakochana ! I w jedzeniu i w zabytkach.
Bylismy z mężem na objazdowce w Watykanie, Rzymie, Florencji i Wenecji. No cudo !❣️
Też chcielibysmy swoim autem. Ale na 1 rzut wjedzie bardziej Chorwacja.
Mega wycieczka 😍😍😍 a też nam się marzy Chorwacja!!Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Soleil świetna przygoda przed Wami- bawcie się dobrze 🧡
Dobrze ze lecicie obejdzie sie bez mandatów hihiWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2022, 15:36
Soleil lubi tę wiadomość
Merci, tak jak piszą dziewczyny. Mnie pediatra powiedział, że jak dziecko się rozwija prawidłowo to nie ma się co przejmować wagą. Po prostu niektóre dzieci mogą być szczupłe np. po rodzicach Poza tym my czasem też mamy takie dni że nie chce nam się jakoś jeść. Więc ja przestałam się przejmować.
Gdybyś już bardzo chciała to szukaj siatek centylowych dla dzieci karmionych piersią. Np. tutaj
https://femaltiker.pl/upload/files/2019/02/centyle-2.pdf
Twoje dziecko jest idealnie w okolicy 50 centyla, więc wogóle nie ma u Was problemuMerci92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAna.Ta wrote:
Klara zdrówka życzę! Twój mąż to bohater. Aż ciekawe czy mój by na to poszedł.
Ana.Ta mój mąż bohater zasnął przed telewizorem i zanim się zabrał do zrobienia mm, to już zdążyłam Hanię nakarmić 😂. Za to Hania to moja bohaterka tej nocy. Czuję się bardzo słabo i ona spała ze mną do 10:30, tylko ją karmiłam i spałyśmy dalej. Nigdy wcześniej się jej to nie zdarzyło, ale ja też nigdy tyle nie śpię. Rolety były zasunięte i spała ze mną pod kołdrą. Muszę jej chyba kupić śpiworek, tylko taki bez zakładania na ramiona. Myślałam o takie kołderce zasuwanej na zamek. Może macie coś do polecenia.. W nocy jak ją biorę z dostawki, to ręce ma lodowate.
Rozmarzyłam się, czytając o Waszych podróżach. Mi się marzy Madera w pierwszej kolejności. Mieliśmy już dwa nieudane podejścia,raz pandemis nam pokrzyżowała plany. Teraz mieliśmy lecieć na dziesiątą rocznicę ślubu w czerwcu, ale pojawiła się Hania:) marzy mi się jeszcze podróż po Stanach.
Merci moja Hania jakieś 6,3 waży mniej więcej, bo ważymy się na wadze łazienkowej. Starsza też taka kruszyna, ale nadrabia charakterem. Nic jej nie brakuje.Merci92, Zosiek, Soleil, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Klara, a o jakim spiworku myslisz? Zeby na czym sie trzymal jesli nie na ramionach?
Tez bede na kupnie pewnie niedlugo. Mam 2 ale nie polecam. Co mnie drażni to zamek z boku, a moja wlasnie na boku spi najczęściej i nie wiem czy jej to nie przeszkadza.Soleil lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Klara mój chłopiec też ma lodowate rączki jak w nocy wyjmuje go z dostawki. Tylko u nas w pokoju serio jest jakoś rześko chociaz termometr pokazuje 21 stopni. Na szczęście kark jest ok. Ale znowu po kapieli zaczęłam nakladac czapeczkę.
Podróż po stanach i mi się marzy. Pewnie zostanie w marzeniach no chyba że 'na stare lata' 😊
Kasjanna ja jak mojego położę na bok to on automatycznie szuka sutka i koniec spania 🙈 albo lunatykuje i przewraca się na bok 😄 ostatnio nieudolnie odlozylam go w nocy troche na lewy bok i co, oczywiście zaczął sie przekrecac na brzuch ale miejsca zabrakło mu w dostawce.. Juz mialam go wyjmowac bo myślałam że się rozbudzi a on przestał się ruszac i zasnął 😄 jeden jedyny raz jak sam się przewrócił na bok i usnął.
Ciekawe kiedy dziecko samo zaczyna zmieniać pozycje podczas snuWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2022, 20:53
Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasjanna, widziałam rewelacyjne z firmy Kinder hop, ale cena to jak dla mnie przesada. Może namówię moją mamę, żeby mi coś podobnego uszyła.
Solei, właśnie się zastanawiam, czy to, że mi dzisiaj tak długo spała, to nie jest zasługa tego, że było jej cieplej.
Też się śmieję do męża, że te Stany to na starość. Bardzo mi się w ogóle podoba, jak starsi ludzie podróżują i cieszą się życiem.
Na stronie rozszerzaniediety.pl są porównania składów słoiczków dla dzieci,fajnie czytelnie zrobione.
Soleil, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Klara_1985 wrote:Kasjanna, widziałam rewelacyjne z firmy Kinder hop, ale cena to jak dla mnie przesada. Może namówię moją mamę, żeby mi coś podobnego uszyła.
Solei, właśnie się zastanawiam, czy to, że mi dzisiaj tak długo spała, to nie jest zasługa tego, że było jej cieplej.
Też się śmieję do męża, że te Stany to na starość. Bardzo mi się w ogóle podoba, jak starsi ludzie podróżują i cieszą się życiem.
Na stronie rozszerzaniediety.pl są porównania składów słoiczków dla dzieci,fajnie czytelnie zrobione.
Wiesz, pierwszy raz jak miał takie zimne rączki to zabrałam go do siebie do łóżka i różnicy w spaniu nie było. W chłodniejsze noce pod pajaca zaczęłam nakładać mu zamiast krotkiego body to z długim rekawem i kark zawsze jest cieplutki.
Ale Hania na pewno czuła ciepło od mamy więc po co wstawać z łóżka moja znajoma ostatnio przychorowała, miała gorączkę i też zachwalała jak tego dnia dziecko grzecznie spało. Może dzieci czują niemoc rodziców? Mam nadzieję że już czujesz się trochę lepiejLeksa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czytam na ile daje rade ale brakowalo czasu zeby się odezwac. Tak z my jesteśmy teraz w gorach, ale jutro juz wracamy. Fajnie jest, nie chce powiedzieć w zlym momencie ale Mala naprawdę daje rade, moze ze dwie sytuacje mielismy takie ze sie bardziej rozplakala poza tym patrzy z ciekawością na wszystkich i wszystko balam sie jak bedzie spala ale wczoraj spala jak w domu, usnela o 21 a obudzila sie po 5 i pozniej kolo 8. Bylam na dwoch masażach, nie żałuję udało nam sie wyskoczyc na troche na dyskoteke nawet (zostawiliśmy Mala moim rodzica bo sa tu z nami) niestety dla mnie muzyka kulawa wiec wróciliśmy po 1,5h. Byliśmy dzis tez z Mala na basenie- byla bardzo powazna, ale dzielna, nie plakla. Natomiast teraz wieczorem zauwazylam ze ma czerwone plamki na brzuszku, nie wiem czy od chloru czy od tych wodnych pampersow. Posmarowalam jej bepanthenem mam nadzieję ze przejdzie. Jutro rano ide na joge potem śniadanie i teorytycznie koniec wyjazdu ale jak będzie pogoda to moze zaliczymy jakis spacer. .
Ciesze sie ze skorzystacie z tego restaurant week! ale wiecej pomyslow nie mam
Soleil, Leksa, Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
nick nieaktualnySolei, dzięki. Już jest dużo lepiej. Myślę, że tym spaniem się zregenerowałam. Myślę, że faktycznie jest coś w tym, co piszesz o tej niemocy, bo Hania prawie bez problemu dała się uśpić na drzemkę, a ostatnio tylko w wózku na spacerze zasypiała.
Soleil, Zosiek lubią tę wiadomość
-
Klara, te spiworki to juz bardziej jak pościel. Ale fajne. Tylko to juz by trzeba dziecko wyjąć z tego do karmienia.
U mnie mala obraca sie czasem z plecow na boki.
Syn w tym wieku juz spal pod kołderką. Jakos wtedy nie miałam stresa ze sie nakryje, ale z Nisia troche mam, ona wszystko narzuca sobie ma twarz.
Vende, super ze wyjazd się udał, to korzystajcie z ostatnich chwil
U mnie raczki ma cieple, ale ja juz probowalam ja kłaść w różnych okryciach żeby wydluzyc sen, i niestety nic nie działa...Soleil lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka