X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 8 października 2022, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Soleil czyli musisz czesciej zostawiać tego Twojego męża. Masz pretekst- zdarte paznokcie😂 ja juz zapomnialam co to hybryda, odkąd moje sie nie łamią lubie miec dlugie i nawet nie pomalowane. Oprócz nóg. U nóg muszą być- jakos tak lubie

Wooow z tym usypianiem! Dałaś nadzieje ! 🧡

Wgl poszlam dzis z wózkiem na grzyby do tego mojego lasu za drogą. Tam jakby nie usnela nie ma sie kogo wstydzić. Same dzięcioły dookola 😂 i znAlazlam podgrzybka i prawdziwka. Ale jestem podjarana😂 niech ta pogoda trwa... bo jak zaczna sie deszcze to chyba wszystkie bedziemy na piłkach skakać albo jezdzic wozkami po domu 😬

Ps właśnie sobie przypomnialam że schowalam kiedys przed mężem lody pod warzywami w zamrażalce😅👏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2022, 17:24

Soleil, Kasjanna, Leksa, MamaRo lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 8 października 2022, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.ta taaak, jak sie Czyta Twoje 'problemy' to zmienia sie własne nastawienie 😄 oh lody, ja dzis znalazlam 50 euro za łóżkiem ale lody ucieszyłyby mnie bardziej. Na pocieszke mam karmi kawowe 😆

Kasjanna, Ana.Ta, Zosiek, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2022, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś bylam na spacerze z małą mimo tego kataru jeszcze, szkoda nie skorzystać z tak pięknej pogody. Nie mogłam przejsc obojętnie obok lidla i tak kupila sobie od razu 2 lody na droge😄
    Soleil u Ciebie dziecię się uczy zasypiała w dzien bez noszenia a moje się od wczoraj chyba tego oduczylo🤦‍♀️teraz tak strasznie płakała ze masakra i nawet noszenie nie dawało rady a wiedzialam ze jest śpiąca i musialam dac cyca I dopiero się uspokoiła i usnela😏

Ana.ta jak dobrze kojarzę to Ty chyba jesteś wiekowo młodą mamą a nie taka starą wygą jak ja to może dlatego taka w Tobie energia i siła nawet na gorsze dni😅

Soleil, Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2022, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie wiem czy to wynik choroby ale dziecko zasypia w sekundę bez noszenia i lulania. Co 1.5h-2h pada od razy jak się przytuli do mnie 😅

Drzemki dzisiaj były 2x1.5h także całkiem ładnie, a spał rano do 10.
    Nocne spanie dalej słabe ale będziemy kombinować po chorobie.

Co do tej mutacji, powiem wam, że zdawałam sobie sprawę, że połowa społeczeństwa ma, ale faktycznie ona ma skutki uboczne, może nie tak oczywiste, ale ma.
    Jak ktoś nie wie, że ma to nie będzie tego wiązać, ale jak wiadomo to już inna bajka.
    Trzeba większej analizy tego.

Ja się nie mogę doczekać halloween. Zawsze jesteśmy gotowi, ale nigdy dzieci nie chodzą do nas, bo nie dekoruje domu. Mimo wszystko mam mnóstwo słodyczy " na wszelki wypadek"
    Nikt nie wie, że to tak naprawdę zapasy dla mnie, a dzieciaki to wymówka 😅

Soleil, Leksa lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 8 października 2022, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rocznik 91, to trochę wiosen już mam, ale to fakt mimo wielu trudów życiowych staram sie pchać wózek z pozytywnym nastawieniem i cieszyć się kawą w ręce, ale w drugiej rzecz jasna musi być coś słodkiego😀

Karmii🧡 też bym chciała😄

Asiulka widze że nie tylko ja wykorzystuje spacery na obżarstwo🙈

Megsi u mnie tez cos nie tak. Mała pada w sekunde albo w wozku albo na rękach. Ale w domu placze przez sen, stęka, musze przy niej byc.... nie wiem co jest... moze ma jakies oslabienie bez gorączki bo robi zielone kupy i na raty i wgl męczą ją gazy. Ech. Zaczniemy po konsultacji z pediatrą jakies leczenie... albo wprowadzimy od nowa probiotyk. Tak byc nie moze
    Nie moge znieść jak ona tak placze i placze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2022, 19:17

Soleil lubi tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2022, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie sonie zdałam sprawę że z wiekiem Ali coraz gorzej sobie z nią radze😆mialo byc na odwrót 😝
    W nocy zle spi, w dzien coraz trudniej uspac mi ją w lozeczku bez płaczu q jeszcze niedawno jak tylko zaczynała marudzić to dawalam jej smoczek (ten ktorego w nocy nie akceptuje ale w dzien go akceptowala), powoziłam minute w lozeczku I już spala a teraz? 🤔hmm co jest hrane wrrrr tak być nie może bo matka w depresję wpadnie 🤪

oar89n73njsm8gcn.png
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 8 października 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta U mnie była taka marudna Laura i poplakiwala przez te przeziębienie wtedy musialam ja więcej nosic 🤷‍♀️ Kicha i charcze przez nos może Oliwka? Zielone kupy mogą być od brokuła jeżeli jadła 🙃 lub długo była w pieluszce i się utlenila ☺

6056198c02.png
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 8 października 2022, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka życzę Ci żeby to było chwilowe i wróciło do normy, na pewno tak będzie. Widocznie teraz Ala potrzebuje Cie bardziej.
    moze to przez zęby? - (albo ich brak :D) weź i badz madry..

Ana.ta to samo ! Espumisan jeszcze macie ? U nas dziś w dzień trochę marudzil, wiecej drzemek, myślę ze odreagowuje wakacje. Z drugiej strony też Bąki, nie wiem czy brzuszek nie pobolewa

u nas te kilka dni tak ogółem to super, co by mocno nie narzekać, cieszę się chwila ale wiem że to może runąć w każdym momencie

Kasjanna jak Twoj dzien ?
    Leksa z refluksem lepiej?
    Klara? Lotos? Reszta ? Meldujcie sie wszystkie

Chyba z 10 razy edytowalam wiadomość 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2022, 21:24

Zosiek, Klara_1985 lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 8 października 2022, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dni są ogolnie super, i zasypianie, i spacery, nie moge narzekac. Chyba te tragiczne noce mam dla rownowagi, zebym za bardzo w piorka nie obrosła ;)

Wymylam dzis nasze krzeselko do karmienia. Na pelzanie czy raczkowanie chetnie poczekam, ale nie mogę sie doczekac siedzenia, latwiej to dziecko jakos ogarnąć wtedy.

Zostawiłam dzis małą samą na macie, wracam a ona zaklinowala sie pod krzesłem. Do tej pory tylko sie turlala, nie pelzala, wiec jak jej sie tam udalo wcisnac pozostaje zagadką. Ale chyba pora ogarnąć troche dalszą pezestrzen niz okolice maty, bo dzieciaki potrafia zaskoczyc... :)

Soleil, Leksa, Zosiek lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2022, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😊
    Czytam was od samego początku. Już kilka razy chciałam napisać, ale nigdy nie miałam na tyle odwagi. Wiem , że fajne z was kobietki i bardzo było by mi miło gdybym mogła dołączyć do grupy. Jeżeli niechcecie nowych już osób to spoko. Pozdrowionka 🙂

Soleil, Ana.Ta, Leksa, Merci92, Klara_1985 lubią tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 8 października 2022, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines, my tu raczej jesteśmy otwarte na nowe towarzystwo :) witamy :) Napisz troche o sobie zebysmy i my mogly Cie lepiej poznać :)
    Swoją drogą jakie to zabawne, ze czyta nas wiecej osob niz sie udziela, taka smieszna myśl ;)

Kasjanna i dobrze, ze chociaz te dni takie są. Ja tez czekam na siadanie, u nas rosnie Mala obserwatorka wiec z krzeselka czy spacerówki byloby jej na pewno latwiej :)

Soleil, super ze ogarnelas to usypianie. Wgl tak odnosnie korzyści z wyjazdu to ja mam wrazenie ze takie wyjazdy pozwalaja skupić sie na innych rzeczach niz tylko macierzyństwo a dziecku o dziwo to służy.

U nas dzisiaj awantury na usypianie w dzien i w sumie na nocne usypianie tez byla aferka. Ale Mala spi od 20 więc ciekawe kiedy wstanie zwykle chodzi spac troche pozniej. Dzisiaj lulalam 45 minut na drzemke ktora trwala 20 minut...

Po tych biegach mam problem z kolanem :( Mialam je kiedys operowane i od czasu do czasu sie odzywa. Chyba musze jedzcze poczekać z ta aktywnością...

Kasjanna, Soleil, Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 8 października 2022, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam problem z kolanem i już chciałam wrócić do biegania (Chociaż u mnie 5km to wyczyn) ale nie wrócę bo kontuzja się odnowiła usypiajac dziecko na piłce 😂
    Może coś innego vende zamiast biegania?

Co do wyjazdu to prawda. Głowa się zresetowała również, a dzieci na pewno to czują.ogólnie chyba Łatwiej jest w macierzyństwie jak człowiek się zrelaksuje.. Albo po prostu wyśpi.. :) wtedy wszystko przychodzi prościej

A lulanie 45 min dla 20min drzemki.. Skąd ja to znam :)

Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka ja wierze że wszystkie zmiany na gorsze są tylko chwilowe🙈 u mnie dziś takie skrajności... caly dzień taki ciężki (jAk nie spała😂)po to aby o 23:45 zacząć się do mnie śmiać i nagle nie marudzić. Normalnie dziecko mi oddali.... Ale ogolnie od 22:00 do teraz nie spala... wybaczam bo nagle się „przestawiła”. Oby jutro bylo ok...

Merci wlasnie wczoraj nic jej nie bylo, dzisiaj tez od rana kataru 0. A teraz przez te marudy i placzki charczy... jutro startuje z inhalacją i trzeba bedzie odciĄgnąć. Być może byla juz oslabiona... Dobrze że Laura juz doszla do siebie 🧡

Kasjanna ja ci zazdroszcze tego usypiania przytulasem w fotelu bujanym. No rewelacja.

45 min lulania... sZacun ja bym po 15 wymiękła😬 i pewnie skonczyla na spacerze🤔
    Dziecie nie docenilo wysilku. No nie...

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines witaj. My raczej otwarte na nowe kontakty. Zawsze bedzie nAm raźniej, może coś podpowiesz:) daj znać jak Ty się odnajdujesz z bobaskiem:)

Vende ta sama myśl.🙈

Soleil, Leksa lubią tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje nie wstające w nocy dziecko postanowilo dzisiaj wstawac :P W sumie nie wiem ile razy sie juz wybudzila, kilka na oewno, teraz mielismy dluzsza przerwe, musialam budzic meza (w sumie corka sie o to postarala ;)) bo nie mialam juz ściągniętego mleka na wierzchu i trzeba bylo podgrzac. Jak mi zjadla tak odbila, czkawka... I tak chyba 15 minut az znowu wyciagnelam mleko i jej dalam sie napic... W miedzyczasie zmienilam pieluche bo slyszalam tez ze srogo gazuje... I pierwszy raz od miesiaca dalam espumisan, bo dwa razy wybudzilo ją pierdzenie... Wczoraj dalam jej kawalek bułki i sobie ja memłała ale czy to moze byc od tego? Nie mam pojecia. Bardziej stawiam te zęby jednak, bo jeszcze sie nie przebiły a Mala ostatnio jeszcze wiecej sie slini, rzuca sie na zabawki ktore mozna 'ugryzc' i robi to z ogromna pasją, do tego drze sie przy butelce, co wcześniej nie zdarzalo sie wcale a czytalam na forum ze u wielu dzieci ma to związek na tym etapie wlasnie z wychodzeniem zębów. No coz. Tak czy inaczej mam nadzieje ze teraz po jedzeniu troche pospi, bo ja jeszcze laktator...

Soleil ja przed ciążą biegalam po 10-15km. Czasem kilka razy w tygodniu. Troche za tym tęsknię, ale widac to jeszcze nie czas... Pomysle moze o jodze bo otworzyło sie nowe studio 100m od mojego domu :)

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende, tez bym obstawiala zęby, szczególnie jeśli widać że coś tam sie dzieje w buzi. U nas 2 białe gule na miejscu dolnych jedynek, wyglada jakby sie mialy trzonowce przebić 🤦‍♀️
    Ale czy się przebiły to nie wiem, bo dalsj nie umiem stukać. I też sie slini na potęgę. Sliniaki non stop w użyciu.

Podziwiam was za to bieganie, na jakimkolwiek dystansie.
    Ja mam postanowienis ze jak mąż juz sobie pojedzie to ruszam z jogą (jakąś wersją dla emerytek, zeby sie nie zrazic😆)
    Ograniczenie slodyczy idzie mi tak dobrze, ze wczoraj, slowo daje nie wiem kiedy, zniknęła cała czekolada. Żeby jeszcze gorzka, ale nie, mleczna...
    Sama siebie przerażam, jestem jak odkurzacz.

Soleil, Zosiek, Klara_1985 lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdo.....dzis mamy wiszenie na cycu mniej więcej co 50 minut, przecież tak się nie da funkcjonowac😳

oar89n73njsm8gcn.png
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil dzięki, ze pytasz :)
    Póki co jest lepiej, ale nie nastawiam się, ze tak zostanie, bo poprzednim razem było tak, ze było już pięknie i kolezanka w zła godz powiedziała mi, ze trzyma kciuki żeby już więcej nie ulewala i wtedy szło jak z wiadra przez następne kilka dni 🤦🏼‍♀️

U nas wczoraj tez była marudna. Wyginała się jakby brzuszek ja bolał, wiec wjechał raz sab simplex, a na noc nie mogła zasnąć. Dopiero gdy posmarowalam jej żelem dziąsła to zasnęła.

Soleil, Zosiek lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2022, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka łącze się w bólu u mnie co godzinę rowno, nakdluzej było 1h 40min bez cyca. Ponadto o 1 rano postanowił wstać i nie spać, po 20 min się wkurzyłam i zostawiłam go z mężem I poszłam zrobić sobie herbatę i się napić. Wróciłam i ten dalej nie spi... o 2 zasnął. W sumie ja to wsypana jestem nawet, ale mój katar przeszedl w uporczywy kaszel wiec tez chyba sama tego nie zalecze 🥲

• Soleil Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba co 2 godziny (chyba, bo nie kontaktuję) ale też z nie spaniem w nocy, mieliśmy przestój godzinny, po tym zostawiłam małego w łóżku i czuje się jak połamana :|

‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ