Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Vende, 5 km to ja bym musiala robic na 4 tury, i to jeszcze z kilkugodzinną przerwą pomiedzy 😆
Rozmawialam wlasnie z moim wujkiem pediatra odnosnie osteopaty. Wyśmiał mnie. Kazal zrobic badanie moczu i krwi w pierwszej kolejnosci.
Sluchajcie, czy u was pediatra mówił jak dalej z wizytami? Bo kolejne szczepienie mam za pol roku, jakies kontrole w międzyczasie?Ana.Ta lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Acha kolejny skok... to by tłumaczylo wiele dziwnych „akcji”. Chciaz dzień dzis calkiem, calkiem. Wpadla do mnie przyjaciolka na pierogi i kawe. Zaliczylysmy tez spacer. Fajna odskocznia. Mimo że mała troche maruda.
Kasjanna fajnie że masz wujka pediatre/ zawsze cos doradzi, może warto sie do niego przerzucić
Nie wiedziAlam ze bede taką panikarą... chyba za bardzo zagrzalam córke termoforem + kocem. Okropnie sie wykrecala i nie dawala odlozyc, jak nigdy po 19:00 tak spała- nie spala. Wlasnie to mnie zaniepokoilo bo poszlam po termofor, zmienilam pozycje a ona tak lezala z zamknietymi oczami i co chwile sprAwdzala czy jestem... ale byla taka nieswoja
Tak sobie zmierzylam temperature, a tu 38 stopni. A jak za jakis cZas bylo juz mniej, a ona taka gorąca, podejrzewałam termometr, że jest zepsuty i dałam pedicitmol. A teraz tak mysle ze to ja ją za bardzo zagrzalam i nie odczekalam 🤦♀️
A mąż jak na zlosc ma jakies drgawki i jest niedostępny- jak to chlop wrrr A ja tak siedze z gilem przy nosie i corka w rekach bo ma jakąś czujke dzis i nie moge jej odlozyc 🤦♀️...
OWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2022, 00:36
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ja mam końcem października szczepienie nr 3 to zapytam jak dalej. Ale wydaje mi sie ze kolejne wizyty to tylko w razie potrzeby będą
Też uwazam że kazde dziecko ma swoj rytm i już. Wiadomo ze moze trzeba nieraz coś pocwiczyc ale nie ma co panikowac... u mnie jest wysoki podpor ale za to prawie 0 zainteresowania stópkami, czy 0 obrotów spowrotem na plecki.
Bardziej mnie martwi to ze nadal ucieka jej oczko:( bedziemy musieli ogarnąc okuliste...
Ps. 5km biegu zasługuje na brawa 👏👏👏
Ja narazie nie podejmuje sie ćwiczen dodatkowych, bo mowiono by na mnie kościotrup...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2022, 00:43
Soleil lubi tę wiadomość
Dzieki dziewczyny, czasem troche sie zapominam i jestem dla siebie za surowa Macie racje ze to jest jednak dystans, w sumie pamietam moje pierwsze biegi- od lawki do lawki
Kasjanna to brzmi rzeczowo, sprawdzić najpierw badania. A z tego co wiwm to teraz wizyty tylko jakby co, bo chyba patronażowki sa na szczepieniach. Ale pewna nie jestem
Ana.ta u nas tez dalej zez, ale ja slyszalam do fizjo ze do roku to norma i wcześniej sie nie interweniuje. Tego sie chyba bede trzymac.Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Tak, ogarne te badania.
Dodam ze temu wujkowi pediatrze mówiłam nie raz ze mam problem z tym spaniem, wiedział że ide do osteopaty, a nagle sie taki mądry zrobił.
Nie przerzucę sie do niego, bo mimo ze uwazam ze moze i jest dobrym lekarzem, to podejście do pacjenta (i jego rodzica) ma tragiczne, przynajmniej do takiego ktorego zna. Ze sie nie znam, ze nic nie wiem. Jak cos chce dopytac, to wysmiewa albo się zlosci. Nawet jak z tym osteopata. Powiedzial mi to samo co brat, tylko ze brat jakos potrafil to zrobic bez zlosliwosci i wysmiewania.
Ten wujek powiedzial mi ze wizyty powinny byc co miesiac nawet jak nic sie nie dzieje. Przy ostatnim szczepieniu zapomnialam zapytac, lekarka powiedziala tylko cos takiego ze nastepne szczepienie jak mala skonczy rok, ale to jeszcze będzie mówić, co sugeruje ze sie mamy wcześniej spotkac. Ale co miesiąc wydaje mi sie przesada...
Z tym zezem slyszalam tak jak mowi Vende. Ale jesli oczko ucieka w jakis nietypowy sposob i cie to martwi to czemu nie sprawdzic.
Ana.Ta, to miałaś akcje z tym termoforem, jak to trzeba uwazac... Bo nie powtorzyla ci sie ta temperatura do tej pory?Ana.Ta, Soleil lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Nie spalam do 2:00 z tego wszystkiego, na szczęście temp jest ok jak mierze. Ale juz mam omamy, że coś jest nie tak pierwszy raz po 2h od jedzenia wmuszam cyca.... mała taka wiotka i robi kupy na raty, przykurcza nóżki. Niewiem czy to wczorajsze picie z butelki jej tak zaszkodzilo, czy co... nie jadlam nic innego i nic w nadmiarze. StrAsznie mi jej szkoda.
Właśnie pediatra na szczepieniu powiedziala ze jak do kolejnego to oko bedzie uciekac to okulista. To już niewiem 🤷♀️ Dzieki za Wasze opinie. Ja sie tak tym zainteresoWalam od nowa, bo koleżanka wczoraj od razu zauwazyla i i nagadala
Z tym wujkem to rozumie... Czasem im dalej tym lepiej🙈
Wizyty co miesiąc to też wydaje mi się, że za często ale może tak co kwartał to nie głupi pomysl. Lekarz zawsZe cos tam może wylapac na co my nie zwrocimy w domu uwagi... jednak do roku tyle rzeczy sie rozwija...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2022, 05:00
Soleil lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyDziewczyny nie chce straszyć, sama zaczynam teraz się nakręcać, ale na majowej grupie na fb czytam właśnie o problemach ze snem i częste pobudki u dzieci i no kp nie ma tu nic do tego.
Dziewczyny piszą, że to często jest spowodowane mutacją genu MTHFR, zaburzenia integracji sensorycznej i o tym też już słyszałam, że dzieci potrzebują mocno odczuwać bodzce i sprawdzają się np obciążane kołdry. Sama mam dla siebie taki koc i mi osobiście nie pomógł, ale ludzie chwalą sobie.
U nas znowu kiepska noc bo atak kaszlu z płaczem. O 4.40 do 5.20 siedzieliśmy z zapalonym światłem.
Ktoś tam mówił też, że spało dziecko kiepsko bo za gorąco, ale jednak wiele osób miało inne problemy. Ta mutacja jest chyba bardzo częsta i moje dziecko chyba ma, bo ma dziurkę nad tyłkiem, a to ponoc wynik tego. Musze zaraz więcej poczytać na ten temat 😬
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2022, 09:49
Ana.Ta, Soleil lubią tę wiadomość
-
Megsi mutację MTHFR ma większosc spoleczenstwa tylko nie kazdy o tym wie:) wiec ja mysle podobnie jak Kasjanna ale no kazdy moze miecnswoje zdanie
Ja wlasnie z malym na spacerze juz 2h bo piekna pogoda dzisiaj u mnie powinnam sprzatac bo w mieszkaniu sajgon ale jakos tak mi dobrze sie w tym parku przy kawie w spokoju siedzi :pAna.Ta, Soleil, Asiulka87 lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Misiaa i bardzo dobrze robisz ze sie „wyrwalas”. U mnie też tak pięknie oby udalo mi sie pozniej skorzystac
Ja mam tą mutacje to pewnie córka też 😂 i pod kołdrą spi odpukać lepiej, jeśli można zaliczyc do tego 2 dni. 😁
Dzisiejszą noc przemilczę. Nieodkladalne dziecko. W sumie do teraz. No udalo sie na 30 min. I moze teraz bo usnela na cycu 🙏Na spacer musialabym isc w szlafroku, mąż który mial w weekend pomagac poszedl spac bo zle sie czuje. Hahaha😂 a ja matka śpiąca godzine, czy dwie z gilem pod nosem jeszcze obiad mieszam na raty 🤣
Dobrze ze wczoraj posprzatalam 😬
Za to wyjem slodycze!... tyle mojego
Niewiem co tej mojej córci... gorączki nie ma, a ciàgle stęka i taka śnięta jest... jak to jest skok i bedzie tak dluzej to ja wysiadamWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2022, 11:24
Soleil lubi tę wiadomość
Hej kochane
Merci to nieźle Cię gryzie myszka mała 🤦 racja dobrze że nie ma zębów.
Vende piękny wynik jak na pierwszy raz 💪 ja mam wózek biegowy i chodzę szybkim tempem ostatnio po 2-3 km i zdycham😬
Kasjanna czyli osteopata nie pomógł ehh
To ja już też się narazie poddaje
U nas pobudki co 2 godziny ale jak ją wzięłam do łóżka do nas, bo w swoim łóżeczku co 15 minut od 20-24 więc to nie miało sensu. Powtarzam sobie że potrzebuję mnie i że to minie...
Zrobiłam ciasto dyniowe i potrawkę z indykiem. Rodzice mają przyjechać na weekend 🥰
Milego dnia 😘
Idziemy na spacer korzystać z pięknej pogody 🥰Soleil, Asiulka87, Leksa lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Zosiek te ciasto dyniowe jakieś proste fo zrobienia? Jak któraś ma jakis przepis na szybkie ciasto to poproszę bo cukier mi spadł. Od 7 rano nie jadłam nic słodkiego 😜 z ta mutacją sie zgadzam, sama robiłam na to badania i lekarz mnie wyśmiał że po co, że większość ludzi to ma, a ja szukałam przyczyny niepłodności
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2022, 12:32
Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
https://www.pieknowdomu.pl/magazyn/przepis-korzenne-ciasto-dyniowe/ super jest, ale zamiast orzechów i rodzynek daje paczkę żurawiny. Polewy też nie trzeba🙃 a cukru połowę daje mniej bo mam słodkie dynie. Można też dać na te proporcje 4 łyżki ksylitolu.
Soleil lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Ana.ta uwielbiam sposób w jaki piszesz😁niby wygląda ze masz dość ale zawsze na wesoło to przekazujesz 😄
Mój mąż też właśnie poszedl się położyć bo wczoraj był na spotkaniu ze studiów na które wcale nie chciał iść ale ja go wygoniłam i wypił o jedno piwko za dużo a on oststnini czasy bardzo mało pije wiec dzis jest "zmeczony"😋
I zamiast matka która nie spi od 5 miesięcy się położyć to jednak odpoczywa zmeczony życiem ojciec😆
Ja dziś bylam rano na paznokciach
Super dziewczyna mi robila. Też ma Alicję tylko 2 letnia☺️fajnie było hah😛Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
A ja mialam szkołę dzisiaj. Ojciec z dzieckiem.. Wysłał mi filmik jak maly zasnal w bujaku. No u mnie jakoś tak nie zasypia. Chyba muszę częściej ich zostawiać, dobrze sobie radzą
Na paznokcie też bym się wybrała, od tego chodzenia po Hiszpanii zeszły mi wszystkie hybrydy na stopach 😂
Ana.ta jesteś matka wzór dla wszystkich Matek 😄Ana.Ta, Asiulka87 lubią tę wiadomość
-
U nas jakis cud powakacyjny 😍 a moze to przez drzemki w wózku mały załapał że nie trzeba rodzica do lulania? Odkad wróciliśmy usypialam go na rękach tylko na noc raz, a wszystkie drzemki jak widze że jest zmęczony kłade go do łóżeczka, on chwilę sie "bawi" a jak już widze że ma dosyć układam go, pielucha przy policzku, smok i jak włączam szum to jakby wiedział już że czas spania 😍 więc jednak sie da bez histerycznego płaczu. Miałam zamiar próbować przyzwyczajać go tak raz dziennie, ale skoro tak łatwo mu to przychodzi proboje za każdym razem i jest super😍 skoro z drzemkami sie udaje to może i nocka kiedyś nas zaskoczy..
Kasjanna, Leksa, Ana.Ta, Zosiek, Asiulka87, Malinka2021 lubią tę wiadomość
-
Ja tez mam ta mutacje i do tego PAI 1, dlatego heparyna w ciąży. Pierwsza ciąża bez heparyny - dziecko nie spało i nieodkladalne, trzecia ciąża z heparyna dziecko śpi i odkladalne, ale myśle, ze to nie ma nic wspólnego.
Soleil lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Ja mialam tak dość że zajechałam „furą” do mojej mamy i zostawiłam dziecko żeby powoziła. Zdąrzyłam zjesc, wywiesic pranie i poszłam ją odebrać, bo przeciez mąż nietomny🤦♀️ A jakby stała w wózku to obudzilaby sie 5 razy....
Trzeba szukać pozytywów w tych naszych dolach-niedolach😬 śmiejemy sie z męzem że ktoś nam dziecko podmienił tak cały dzień marudzi. Noszenie jest tylko ok i to nie zawsze 🤣
Ja przepis na ciasto podesle pozniej bo mam spisany w zeszycik od kolezanki😀
Ja wzór? No co Wy 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2022, 17:16
Soleil, Zosiek lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍