X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka ale u mnie w nocy jest identyczna sytuacja jak u ciebie. Cycuś uspokaja i tyle, a czasem ciumknie na lyka przez sen.

czasami uda sie ze oszukam smokiem, a nawet i mężowi udało się wziac malego i mowil ze tylko go wzial pocichal mu do ucha 5 sekund i zgasl jak na cycu. Tylko to jak mowie, czasami. Jak to nie wypala to nie walcze i szybko przystawiam do cyca żeby mocno nie rozbudzić

I z tym czytaniem mam to samo. Jak zaczelam sur wglebiac i stosować to gorzej na tym wychodzilam ale kilka wskazowek mi sie przydało.

A ta kaszka nestle 5 zboz tez ma cukier naturalny? Bo myślałam zeby ja kupić na sprobowanie. A i w internecie widzialam też mozna znalezc porównanie tych wszystkich kaszek. Tyle tego jest ze zglupiec mozna.

• Soleil Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I Twoja Ala na pewno nie jest gruba!! Zmien pediatre🙈🙈🤣 my dzisiaj tez mamy wizyte bo mamy brzydkie pryszczyki na glowce, muszę to skontrolowac.

• Leksa Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja po kąpieli domaga się mleka. Wtedy biorę ja do odbicia, przytulasek i do łóżeczka. Jeżeli widze, ze jeszcze „chwila” do spania to włączam jej karuzele z kolysankami i wtedy odleci, a jak jest bardzo zmęczona to i karuzela nie jest potrzebna, bo zaśnie sama.

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko zasypiajace samo to już dla mnie wyzszy stopien wtajemniczenia.
    Tez mysle ze nie chodzi o ograniczanie cyca, tylko wybudzen. Ale jak... Szkoda ze nasze dzieci nie znają tych teorii o których my sie nasluchamy, moze by się zastosowaly 😉

Soleil, a jaką mialas ta spacerowke, typu parasolka czy taka duza? Mysle ze jak w przyszlym roku polecimy to dalej bez wozka sie nie obejdzie, a nie mialam jeszcze okazji latac z wozkiem, nie wiem jak sie to robi....

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa wrote:
    Moja po kąpieli domaga się mleka. Wtedy biorę ja do odbicia, przytulasek i do łóżeczka. Jeżeli widze, ze jeszcze „chwila” do spania to włączam jej karuzele z kolysankami i wtedy odleci, a jak jest bardzo zmęczona to i karuzela nie jest potrzebna, bo zaśnie sama.

Mam nadzieję że i do nas przyjdą takie dni 😊

Leksa lubi tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, ja mam te same smoczki w wersji do i powyzej 6m,to tego duzego nie chce wziac do ust nawet w zabawie. Ale to u mnie, u ciebie może byc inaczej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w dzień nie przyciemniam ani nie ograniczam hałasów, bo właśnie czytałam, że dziecko ma wiedzieć, że to nie jest czas nocnego spania i przyzwyczajać się do domowych aktywności.
    Dobrze mi to działa, bo u brata spał bez większych problemów, a w domu pies 13 latek i 2 przedszkolaków krzyczących. Można normalnie odkurzać przy moim dziecku a on śpi jak susel.

W ogóle czuje się dzisiaj jak trup, sama jestem 12h z młodym już 3 dzień z rzędu, a jutro też mąż pracuje 😮‍💨

Soleil lubi tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale niektóre dzieci potrzebuja wyciszenia jak dorośli, nie trzeba im robić robić nocy jak w noc. Ja na drzemke w dzień też sobie przysłaniałam okno (przysłaniałam bo nie wiem czy jeszcze kiedys bede miala taka drzemke 🤣😂) megsi dzielna jesteś l. Dołączam od poniedziałku do trupów :) chociaż moj pracuje po 10 ale szykuje sie mu delegacja

Kasjanna mialam zwykla spacerówke. W jedna i druga stronę pytali czy 1 czy 2 częściowa, zostawialiśmy ja złożona przy samych schodach do samolotu, przy wyjściu była postawiona obok taśmy z bagażami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2022, 12:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, czytam i czytam o tych waszych sennych nocnych perypetiach z maluchami. Moja mała spala mega ładnie w nocy z 1 pobudka do rana(lub bez się zdarzało), ale odkąd wjechały masaże buzi na śpiocha zaczęła spać czujnie i się wybudzala niemal przy kazdym. Później często ciężko ją było uśpić, bo zaczynała zabawę na całego i ja oczy na zapałki,a w głowie że kolejny masaż za chwilę🙉🙉. Ale od wczoraj mamy pozwolenie już na tylko 3 masaże ( z 8-12)dziennie bez nocek, więc mega ulga nastała. Już w nocy dziś było bez masażu i tylko raz się obudziła na jedzenie, za to 1,5 h nie chciała zasnąć, ale później już do rana 😜. Ciekawa jestem tak naprawdę z drugiej strony na ile te masaże jej przeszkadzały, a na ile wkradł się może regres snu z 4 miesiaca, o którym wszędzie czytam. No nic...będę obserwować

Soleil lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2022, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze propos snu maluchów, jestem przerażona tym, że co rusz czytam na grupach o karmieniu piersią na FB posty o dzieciach ok. 8-20 miesięcy, które non stop się budzą na cyca,nawet co 15 minut przez całe noce. Te mamy są umordowane na maxa. Rozumiem, że my mamy jeszcze maluszki i różnie to może być z nimi, ale jakoś człowiek oczekuje podświadomie że z czasem będzie lepiej a nie gorzej...dlatego z jednej strony chciałabym karmić do roku, a z drugiej mam obawy coraz większe, jak to może wyglądać.

Soleil lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2022, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monja ja to samo czytam, ale na pewno nie będę karmić dłużej niż rok i tak w planie było 6 miesięcy tylko, ale jakoś myślę, że dojadę do roku. Cały czas jestem pełna nadzieii że będzie lepiej i mniej karmien.

Soleil masz rację z tym wyciszeniem. Ja jak miałam kryzysy z drzemkami to też robiłam ciemno i cicho w pokoju, ale teraz zasypia szybko wiec juz nie potrzebuje wyciszania.

Co do drugiego dziecka ja bardzo chce mimo tych nocy. W ogóle strasznie tęsknię za noworodkiem i chce przeżyć ciążę jeszcze raz, porodu już niekoniecznie 🤪 chce też rodzeństwo dla syna, ale nie wiem czy się uda. Na pewno będę się starać a czy wyjdzie to już inna sprawa. Mnie już te noce nie męczą, bardziej pobudka o 6 rano, ale mały się przestawił i wstajemy o 8 co jest idealne

Soleil, Monja lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się syn sam odstawil z nocnego karmienia jak mial jakies 14 miesiecy, co nie znaczy ze sie przestal budzic (ale w rozsądnych ilosciach, nie co 15 minut). Nie przewidzi sie tego co dziecko bedzie potrzebowac.
    Soleil, to w sumie super z tym wozkiem, myslalam ze jakos go trzeba nadawac. Tylko szkoda ze zniszczyli...

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zupelnie nie wiem od czego to zalezy, bo czasem mam noce tragiczne i jakos funkcjonuje, a czasem (jak dzis), noc powiedzialabym przecietna, a czuje sie jakbym nie spala wcale...

• Leksa Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co maja monitor oddechu (jestem pewna Misiaa i Vende 😅) . Kupiłam baby sense 7. Czy Wy macie obie płytki pod materacem czy jedna ? Bo tu jest napisane, ze dla dzieci nieraczkujacych ma być jedna.

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bylismy u pediatry, mamy 8 100 wagi, z rd mamy sie nie spieszyć ale oczywiście możemy mu wprowadzać jakieś produkty ale zeby pamiętać ze 1 na dobę (to ponoć w razie alergii) a te wprowadzanie to póki co i tak tylko u nas ciumkanie albo gryzienie jak gryzaka. I mamy obrzęknięte dziąsła na dole. Czekamy na zęby więc 😀 a głupia ja o spanie w ogole nie zapytałam 😂 Pani doktor mówi że już niedługo będzie robic papa i brawo.. Nie mogę sie doczekać 😀

Kasjanna, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek i dziewczyny 🙃 Sorki ale nie mialam kiedy napisać a jak miałam to chciałam odpocząć 😄 U nas wszystko dobrze 👍 Przeziębienie odpuszcza. Jest tylko delikatny katar. Tylko raz dziennie odciagamy odkurzaczem 😃 Wczoraj byliśmy u neurologopedy Laurka ma nieco słabsze mięśnie jakieś przy twarzy czy szyi i możliwe że dlatego ma problemy z jedzeniem z piersi i butelki. Zaczęła juz kąsać. A w tym wieku jeszcze nie powinna wiec mamy jakieś masaże na buzie. Mamy ćwiczenia więc ćwiczymy. RD musi poczekac żeby łyżki nie gryzła 😆 Dzisiaj byłyśmy na USG i rtg bioderek znowu wszystko jest super ale za 6 tyg do kontroli 😌 Jutro do fizjo ahh dużo tych wizyt ostatnio ☺

Też mieliśmy wizytę domowa pediatry i bardzo dokładnie zbadała Laurkę. Wszystko jest jak trzeba. Szmerów na sercu nie ma, płuca czyste. Zęby raczej nie wychodzą 😃 Czyli maruda po mamie 😅

A i dodam że była dzielna i nie płakała 😃 Bo wiadomo ona potrafi zawyc jak trzeba 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2022, 15:08

Soleil, Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niśka zachowuje się dzis jakby miala skok...
    Jak wystukujecie te zeby? Jak tylko wkladam malej łyżeczkę do buzi to zaciska usta. A wydaje mi sie ze coś tam się pojawilo...

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa wrote:
    Dziewczyny co maja monitor oddechu (jestem pewna Misiaa i Vende 😅) . Kupiłam baby sense 7. Czy Wy macie obie płytki pod materacem czy jedna ? Bo tu jest napisane, ze dla dzieci nieraczkujacych ma być jedna.
    Poki co mam 1 choc maly ma teraz jazdy na przekrecanie sie na brzuch i jest chyba wszedze w tym lozeczku:) 1 plytka łapie wszystkie jego wygibasy bo ani razu monitor nie zapiszczał :)
    Ana.Ta u mnie Bartek spi w swoim lozeczku od kilku dni. Zasypia sam, ale musi miec koniecznie pieluszke przy policzku i czuc moja dlon albo na drugim policzku albo na klatce piersiowej.
    Od wczoraj calkowicie wykluczylam malemu moje mleko choc mam tyle ze bym go wykarmila ale mam okres a on w tym czasie nie chce pic wcale mojego mleka a ja juz mam tego dosc takze przeszlismy na samo mm, poki co budzi sie tak samo jak na kpi..
    W dzien mu rolet nie spuszczam spi przy normalnych (mam dzien noc wiec i tak nie jest cale ok o odsloniete) a w wozku np.dzisiaj do poludnia spal 2h i teraz nowu juz od 30minut spi znowu na dworze..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2022, 15:28

Leksa lubi tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna, u nas mamie mojej się udało wystukać. Ja też nie mogłam sobie poradzić 😅
    Wojtek tez sie zachowuje jakby skok przechodził od jakiegoś tygodnia. Od wczoraj zaczęliśmy 22 tydzień.

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna u nas dzis to samo. Mała drze się jak opętana i tylko noszenie akceptuje. Teraz właśnie mi na rękach usnęła 😏

oar89n73njsm8gcn.png
‹‹ 681 682 683 684 685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ