Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasjanna wrote:Wlasnie rozmawialam z bratem, ktory jest lekarzem, i mowi ze mi ta osteopata totalnych glupot naopowiadala. I badz tu czlowieku mądry...
Ale Wam powiem ze jak bylam teraz u fizjo to tez wiecej nie pojde bo mam wrazenie ze troche mnie naciaga..pierwsza wizyta super, poopowiadala, pokazywala, tlumaczyla..a teraz wziela malego na rece niby cos mu uciskala, masowala itp a pozniej cwiczyla z nim wysoki podpor..mowie do niej ze mlody jest wczesniakiem i ze na wysoki podpor chyba za wczesnie i wystarczy ze pieknie trzyma wysoko glowe, rozglada sie i przymierza do siadania...to nie, cwiczyc wysoki podpor bo juz pora czy Wasze dzieci robia juz wysoki podpor?24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Merci super że wam lepiej 🥰 u to macie teraz robotę z tymi masażami byle pomogły 😉 to piersi Ci tak zagryza też?
My dzisiaj pół dnia na polu spędziłyśmy, trochę wózek, trochę chusta. Pogoda w pełni wykorzystana 💪🙃
U nas ściągnie skarpetek opanowane od 2 dni 🤣🤦
Soleil też czekam z niecierpliwością na to papa 🥰
Nie straszcie z tymi pobudkami w starszym wieku u cycowych 😔 ja chciałam rok minimum 😬Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Leksa, ja mam dwie plytki od czasu kiedy mi sie raz załączył. Wystraszylam sie ze nie łapie. Ale pewnie jedna wystarcza.
Misiaa zazdroszcze Ci tak naprawdę tej decyzji, bo ja mam dosyc troche a mimo wszystko dalej sie męczę. Ale juz postanowiłam to schodzenie z sesji powoli, więc mysle ze za max miesiąc tez juz bedziemy całkiem na mm. Na jakim mm jesteście?
Wysokiego podporu to u nas jeszcze nie ma.
Kasjanna, a on z punktu widzenia lekarskiego powiedzial cos madrzejszego?17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
nick nieaktualnyMisia u mnie jest wysoki podpór i obroty w obie strony, ale nie ma totalnie zainteresowania nogami, nie łapie się za uda kolana tymbardziej stopy. Obroty w jeden bok też źle robi. Tez nas nastraszyła, że przez spięta obręcz będzie miał problemyz wysokim poporem, a on dzień po fizjo zaczął się podnosić.
Szczerze je myślę, że te wszystkie informacje o skokach itd, trochę nam mieszają w głowie. Uważam, że dzieci mają czas i nie ma sensu ćwiczyć nad wyraz.
ALE jeżeli jest słabe napięcie brzucha, to może powodować wady postawy, wypchany brzuszek I miednice. Sama tak mam i to jest duży dyskomfort.
Warto niektóre rzeczy ćwiczyć z dziećmi, a na inne dać im czas żeby we własnym tempie robiły.Soleil, Leksa lubią tę wiadomość
-
Misia u nas tez mała nie ma jeszcze wysokiego podporu I w sumie malo jeszcze się przemieszcza wiec chcialam isc do fizjo sprawdzić czy jest ok ale to cjorubsko pokrzyżowało plany.
Chyba faktycznie troche za wcześnie każe Wam fizjo ogarniać ten podpór. Chociaż hmm szczerze to nawet nie wiem do końca co powinny umieć dzieciaki na tym etapie😏chociaz przeciez tez mowia ze kazde dziecko rozwija się swoim tempem i trzeba tylko pilnować przedziałów wiekowych w których powinno umieć dana rzecz🙂
Dziewczyny teoche Wam zazdroszczę tego mm. Ja ostatnio przez to że mała tak wisi na mnie w nocy mam kryzys karmienia poza tym te ciagle wymówki mojego męża ze on nie może mi pomóc bo nie ma cyca albo ze dłużej nie może sam z małą zostać bo nie ma cyca😏
W takich chwilach tez z chęcią bym zrezygnowała z kp wrrr ale wiem też ze poki co nie jestem gotowa tego zakończyć bo fdzies w tej głowie mi siedzi ze przeciez to dla dobra dziecka ehh a poza tym tez troche to wygoda bo w każdej chwili jest "pod ręką" jak dziecko glodne😁 -
Vende, nie powiedzial bo jest internista, nie ma nic wspolnego z dziecmi. Po prostu mowi ze żeby wydać diagnoze jaka wydał osteopata trzeba by otworzyc czaszke, ze nie ma to oparcia w nauce.
Z drugiej strony przeciez osteopaci to nie sa osoby ktore swiadomie kłamią, wiec chyba cos tam jednak wyczula w tej glowce...
U nas tez nie ma wysokiego podporu, a mamy 23 tygodnie29.04 - moja kochana córeczka -
Dziewczyny w weekend mala przesyłka na vinted jest za 1 zl☺️
Mialam coś pokupować małej ale nawet nie wiem czego może potrzebowac🙈a ja nie mam siły juz dzis wyszukiwać chyba😋jedynie czapkę i rękawiczki mam upatrzone to pewnie kupie🙂Merci92 lubi tę wiadomość
-
Z tego co czytałam wysoki podpór jest mile widziany w 6 miesiącu życia dziecka. U nas juz jest, i powoli jest coraz większe zainteresowanie stopkami. Dzisiaj na tyle wysokie, że sam zdjął sobie skarpete.
Misia zgadzam się z tym 'naciąganiem' na pewno mają troche racji ale myślę podobnie. Pediatra mi to tak tłumaczył, że oni tylko widzą chwile nasze dzieci i w tej chwili właśnie zazwyczaj są napięte..
Ja również nabrałam podejrzeń jak mi wmawiali ze moj 4 tygodniowy syn ma asymetrie i to juz koniecznie trzeba ćwiczyć. A później doczytałam ze asymetria do 3 msc życia jest normalna.
Kasjanna dużo lekarzy ma lekceważące podejście do fizjoterapeutów a co dopiero osteopatow. Szamani. Ale osobiście uważam, żeby jedni z drugimi współpracowali to każdy pacjent byłby zadowolonyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2022, 20:55
Leksa, Kasjanna lubią tę wiadomość
-
Asiulka jak ja powiedziałam mojemu ze bede nosić malego co drugie jego wstawanie nocne zamiast karmienia i ze w sumie to on by mogl tez ze mna na zmianę i ze moze w koncu bym walnela z 4 godziny snu.. To się tylko głupio uśmiechnął 😄😄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2022, 20:54
-
Zosiek Ona tak gryzie jak cycka nie chce a ja jej kolejny raz proponuje. Dobrze ze nie ma zębów 🤣
O losie to tak wysoko wam się dzieciaczki już podnoszą?😃 U nas coś kombinuje ale to raczej jeszcze nie to co tam na zdjęciach 🙃https://www.google.com/amp/s/hejhoodzieciach.pl/wysoki-podpor/%3fampSoleil lubi tę wiadomość
-
Jak tak czytam osiągnięcia Waszych dzieci to myśle, ze z moja coś jest nie tak. Ale po chwili „pukam się po głowie” w myślach 😅, ze każde dziecko jest inne i ma czas. Moja w ogóle nie pełza. Jak czytam, ze Wasze dzieci to robią to jestem w szoku. Nie przekręca się sama, czasem jej się zdarzy z brzucha na plecy, ale robi to na bank świadomie, ale niepewnie, bo to widać i ten obrót jest tylko w lewa stronę i podkreślam, ze tylko czasem. Mowy nie ma żeby przekręciła się z pleców na brzuch
Soleil lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Merci u nas jest niski podpor poki co na zgietych raczkach a tego wysokiego nawet nie bede z nim poki co cwiczyla bo uwazam ze to za wczesnie
Vende jestesmy na bebiko1. Takie polecila mi kolezanka, potwierdzila szwagierka no i maly zaakceptowal na poczatku sie wachalam bo slyszalam ze ono nie wypada najlepiej skladnikowo ale teraz doczytalam i jednak jest calkiem okSoleil, Vende lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Tak wlasnie mysle, ze kurcze, to dopiero 5 miesiac, u mnie co prawda sa obroty, ale dopiero co je opanowala. A poza tym nic, ani pełzania, ani podnoszenia, a stopy nie istnieją. Ona jest z stych spokojnych, leniwych dzieci, i nic na to nie poradzę.
Dodam ze obrotow ja nauczylam bo mi sie przypomnialo jak to sie robi. Sama nawet nie zaczela kombinowac...Soleil lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Mamy! Na spokojnie z tymi umiejętnościami, najwazniejsze żebyśmy widzialy jakies zmiany, a dziecko nie musi juz na zaraz wszystkiego opanować Jedno szybciej zlapie obroty, inne stopy a jeszcze inne będzie pelzac. I to wszystko bedzie normalne.
U nas jest swiadomy obrot przez lewy bok na brzuch, nieśmiało startuje z prawym (jak ma sie czego zlapac to super to robi), stopy tylko lapie jak jej podam ale na ten etap normą jest lapanie za kolana, na stopy jest jeszcze czas Pelzac nie pelza, ale ewidentnie by chciala bo taka szopke robi na tym brzuchu ze o jeju, a dźwięki wydaje jak Nergal na koncercie xD
Wyszlam pobiegać. I jestem zadowolona a jednoczesnie na siebie zla. Wychodząc pomyslalam 'fajnie jakby udalo mi sie przebiec 5km'. Przebieglam. Po powrocie do domu bylam zla na siebie ze za wolno teraz mysle ze to chore, mialam 14 miesięcy przerwy i jestem dumna ze zrobilam 5km na raz. Przeciez to bylo oczywiste ze od razu wszystko nie wroci17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja