X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    U nas nocka lepsza bo pobudki tylko na karmienie 23, 3 i od 4.30 już spała wtulona we mnie z przerwami na cycusia do 7.30.

Wczoraj dałam młodej naszego batata jadła aż się uszy trzęsły bo słodziutki.😂
    U nas usypianie na piersi, sama się drze w łóżeczku. Nosić nie dam rady bo jedna ręka boli mnie nadgarstek druga bark. Sypie się 🤣
    Muszę wkoncu zmobilizować się z ćwiczeniami.
    Na spacery chodzimy i tam czasem przysnie.
    Ja z zębami przestałam się łudzić po wizycie u pediatry 🙃

Soleil, Leksa, Merci92, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek ja od powrotu z wakacji mam problem z nadgarstkiem od ciągania wózka chyba 😏 smaruje maściami ale póki co słabo. Fo tego kolano. Też się sypie 😝

Zosiek lubi tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny i hej Ines opowiadaj jak tam u Ciebie wygląda macierzyństwo 😄 Ja zauważyłam że Laura tylko wtedy się nie budzi jak ja pierwsza się obudze i ja nakarmie niż ona 😎 Wtedy przynajmniej nie wybrzydza i w spokoju je cycysia ale za to od 4 wiercenie i tylko L🤪lulanie lub przytulenie pomaga 🙃

Soleil lubi tę wiadomość

6056198c02.png
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolano u mnie też jest liche i na piłce ból się odnowił a później przeszedł a od wczoraj znowu cis pobolewa 😌

6056198c02.png
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam u fizjo. Parę rzeczy pochwaliła jak główkę czy brzuszek ale za to ta trakcja mogłaby być lepsza. Kłania się odkładanie z podtrzymaniem główki. Teraz już się nie podtrzymuje główki podobno. Ja wiedziałam o tym ale jakoś nie umiałam jej tak odkładać. ☺ No i biedna Pani Danusia. Chyba nie wierzyła nam że Laura jak się wkurzy lub mocno zmęczy itp może wyć i nie da się jej uspokoić. 🤭 Mówiłam jej że wezmę Laurę jak już zaczęła marudzić do innego pokoju żeby ja wyciszyć to nie ona dalej z rękoma na nią więc wiadomo po 20 min było już wycie. No i cuda robiła żeby przestała płakać 🤭🤦‍♀️ Nie udało się więc ubrałam ja już wyszliśmy z pokoju jesteśmy na korytarzu a ta sie uspokoiła i zaczęła uśmiechać 😂 O losie uparte to w matkę jak nic 😄 Mąż na to że dobrze ze nie zwymiotowała na nią 🤭 Śmieje się ale było mi jej okropnie żal 😌 Na kolejną wizytę Pani Danusia stwierdziła że lepiej do nad przyjedzie 😆

Dała ćwiczenia i masarz taki stymulujący 🙃

Zosiek, Soleil, Klara_1985, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos, dotarl do was ten kubeczek doidy? Probowalas?

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry...
    Bardzo dziękuję za przyjęcie do grupy 😊
    Powiem szczerze, że na synka nie mogę narzekać. Jest bardzo grzeczny, wiadomo zdarza się marudzenie, ale nie jest źle.
    Piersią już nie karmie, bo głodomorkowi nie wystarczało i teraz jesteśmy tylko na mm.

Merci92, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines.s wrote:
    Dzień dobry...
    Bardzo dziękuję za przyjęcie do grupy 😊
    Powiem szczerze, że na synka nie mogę narzekać. Jest bardzo grzeczny, wiadomo zdarza się marudzenie, ale nie jest źle.
    Piersią już nie karmie, bo głodomorkowi nie wystarczało i teraz jesteśmy tylko na mm.

Hej :) tez rodzilas z maju ? My tez z córcia jesteśmy na mm. Jakie podajesz synowi ?

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2022, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak 30 maj 🙂
    Bebiko nutri flor comfort

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2022, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Mnie wycięło na chwilę, bo w piątek byłam z córką u ortodonty, została skierowana z przedszkola, bo był dentobus u nich. I co się okazuje, moja córeczka, która ma piękne zdrowe proste białe zęby, ma podobno krzywy zgryz, czego nie widziałam zupełnie. Zalecili nam aparat, konsultacje u laryngologa i neurologopedy. I tak mnie to przytłoczyło, że od piątku czytam o zgryzach, a na ulicy widzę co chwilę krzywe szczęki. A z ciekawostek dla nas wszystkich, czym mnie ta lekarka jeszcze bardziej przybiła, to do 2 go roku życia nie powinno się używać smoczka, butelki i dziecko nie powinno nic ssać i powinno być wyłącznie kp, to wtedy zgryz powinien być prawidłowy. No serio??
    Wiem, że patrząc racjonalnie, to żadna tragedia, ale ona na dopiero 4 lata. Ciężko mi sobie wyobrazić, że ten aparat będzie nosić.

Poza tym wczoraj u nas była tak przepiękna pogoda, że zabrałam moje dziewczyny do lasu, później do parku i na lody. Mój mąż był 12h w pracy. Hanka wczoraj spała delikatnie mówiąc marnie, więc po południu zrobiłyśmy jeszcze objazd samochodem po okolicznych górkach. Obie zasneły, a ja moglam wreszcie pomyśleć na własny temat i wstąpiłam po kawę do Mcdrive.

Dzisiaj mój chłop jest przeziębiony, ma 37,2 TEMPERATURY. Myslę, że czujecie klimat😂 i idzie na noc do pracy. Więc jedziemy z tym życiem, matka i moje dziewczyny.

Ines, witaj:)

Dobrej niedzieli dziewczyny.

Soleil, Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara, Co lekarz to teoria. U nas mowili ze zly zgryz jest jesli dziecko za dlugo je papki, ze sie powinno jak najszybciej dawać jablko, marchewke do gryzienia (oczywiście jak dziecko jest juz w stanie).
    Ja myslalam ze na mleczaki nie daje sie aparatu. Nie lepiej poczekac na stale i wtedy korygowac? Widze po synu że te nowe zeby inaczej wygladaja i inaczej sie ustawiają, szkoda by sie bylo teraz nameczyc a za kilka lat jeszcze raz...

Klara_1985 lubi tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara, to moje tylko odczucie, ale mam wrazenie, że może chcą nałapać pacjentów. Wiadomo, że rodzice chcą najlepiej dla dzieciaczków i wiele osób do nich przyjdzie.
    Zaraz ząbki będą wypadac i będzie widać czy nowe rosną prosto czy nie. Tak jak piszesz, że widzisz wszędzie teraz krzywe zgryzy 😄 to ich posiadacze pewnie nie zdają sobie z tego sprawy i w życiu im nie przeszkadza.

Leksa, Klara_1985 lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2022, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara_1985 Witaj 🙂
    Też mam 4-latka i nie wyobrażam sobie,żeby nosił aparat. Ja bym pewnie narazie odpuściła, ale może faktycznie lepiej przyzwyczaić jak jest jeszcze mała. Dasz radę 🙂 Może nie będzie tak źle jak myślisz, a córa będzie chętnie nosiła ten aparat.

• Soleil Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara co za aparat? Ja jak byłam mała na noc nakładałam taką płytkę przedsionkową (nie wiedzialam że to tak sie nazywa, musialam wygoglowac) . Na początku wypadała mi z buzi pamiętam do dziś jak leżała za łóżkiem, a potem już mocno trzymalam. Tak mocno ze chyba do dzisiaj mam problem z tym że mocno zaciskam zęby i je przez to piłuje.(szczerze nie wiem czy to powód tak tylko teraz sobie o tym pomyślałam) Nie wiem ile czasu to miałam ale źle nie wspominam. Ale moze takie cos na mleczaki wystarczy?
    Współczuję chorego chłopa w domu 🙈

Kasjanna mamy tez kubeczek doidy, narazie pusty przyłożyłam do buzi zobaczyć czy nie będzie gryzl, ale Myślę czy nie dać mu tak spróbować np jogurtu naturalnego.ponoc lepiej dać coś gestszego na początek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2022, 13:18

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz zwariuje. Smoczka nie używać. Butelki nie używać. Jak człowiek daje sama pierś i później co 1h chce cycka ssać to też źle bo powinno się smoczka dać. Lol 🤦‍♀️Myślę że wszystko z głową trzeba robić. A jak ktoś nie może piersią karmić to co wtedy ? A idźcie z tymi lekarzami każdy co innego mówi. W tym tygodniu nalatałam się po specjalistach i widzę jak chcą usilnie przytrzymać przy sobie klienta 😆 Nawet na NFZ tak jest. Już wszystko mamy dobrze z bioderkami i USG i nawet rtg było robione ale i tak jeszcze trzeba przyjść. Oni chyba za każda wizytę mają kasę od Państwa 😃

Soleil, Asiulka87, Leksa, Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2022, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, poszlam na spacer i zgubiłam telefon. Starsza ma fazę na przytulanie, chyba zazdrość się tak objawia. W każdym razie zatrzymujemy się co chwilę i przytulamy i telefon mi wypadł z torebki. Już mam na szczęście.

Kasjanna, moja jadła Blw i jak widać nie do końca pomogło.
    Chodzi o to, że teraz szczęka jest jeszcze plastyczna i rośnie i podobno efekty są szybsze. Później już tylko aparat stały i dłuższe noszenie. Teraz można szczękę rozszerzyć, bo ma wąską i mleczaki blisko siebie. Nie będzie miejsca na wszystkie stałe zęby.

Malinka, też odniosłam takie wrażenie z tym naciąganiem. W każdym razie zadzwoniłam do koleżanki dentystki, poleciła mi znajomą ortodontę, do której nas zapowie i tam uzyskam rzetelne informacje, mam nadzieję.

Ines, czyli masz dwóch chłopaczków? Jak starszy, zaakceptował brata?

Solei, też zaciskam zęby, dopiero dentystka zwróciła mi na to uwagę, bo sama nie zdawałam sobie z tego sprawy. Robię tak, jak się stresuję. Aparat to bioblock 1

Merci i nas tak samo z tym usg. Każde dziecko wychodziło z zaleceniem szerokiego pieluchowanie i fo kontroli za miesiąc i za miesiąc to samo. Gdzie nie pójdziesz, tam Ci coś wynajdą, a potem prywatne konsultacje i 200 zł goni kolejne 200 zł.

Z tego wszystkiego mam ochotę na ciastko😂

Merci92, Malinka2021, Soleil, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2022, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara_1985 Mam 5 dzieci. 4-latek bardzo lubi bawić braciszka, ale nie lubi gdy zwraca mu się uwagę gdy np. za mocno go dotknie to wtedy się bardzo obraża. Ogólnie teraz jest bardziej zazdrosny niż odrazu po urodzeniu.

Też dziś mam ochotę na ciast, ale nie chce mi się robić. Były naleśniki, ale chyba za mało słodkie, bo dalej bym coś zjadła 🤭

Klara_1985, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara jeżeli faktycznie jest problem to im szybciej tym lepiej tak mi się wydaje. Ja na punkcie zębów mam obsesję, samej mi się sypia.
    Nie chce żeby moje dziecko miało takie problemy jak ja, ale faktycznie skonsultuj, bo może warto jednak poczekać trochę.

Mój bratanek miał operacje na krzywy zgryz w zeszłym roku, ma teraz 13 lat i dalej kontrolę u ortodonty.

Tez uważam, że lekarze naciągają na kasę teraz co jest straszne, bo nie wiadomo komu ufać 😅

Ines witamy serdecznie 🥰 w kupie raźniej

Leksa lubi tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines.s jak Ty wszystkich ogarniasz? Jak ja jednego ledwo obsługuje. Podziwiam!

Ja muszę zmienić trasę na spacer. Mijam piekarnie, z której biore croissanta i budke z lodami w parku, dzisiaj wjechal smak Mokka.
    Już chyba wszystkie bezstresowo wychodzimy z domu z wózkami? 😄 U nas spacerówka to był strzał w 10. Nie sądziłam że będzie aż tak cudnie

W Belgii raczej bez takich naciągaczy. Mielismy usg bioderek tylko dlatego, że był ułożony posladkowo w ciąży. Wyszło okej ortopeda potwierdził i do widzenia. Jedynie na każdej wizycie u pediatry widzę że też kontroluje bioderka i tyle. Ale miałam akcje kilka lat temu w Polsce e Luxmed jak sama badałam tarczyce i mialam wyniki sprzed tygodnia, lekarz endokrynolog kazał mi zrobić na świeżo jeszcze raz i przyjść na kolejną wizyte za 200 zł :| oczywiście nie poszlam 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2022, 17:24

Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 9 października 2022, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines to ile dzieciaczki maja lat ? :)

A z tym naciąganiem to trochę się zgadzam. Ostatnio o tym pisałam odnośnie bioderek, tyle ze na NFZ chodzimy i tak jak Merci pisała to oni chyba za to kasę maja i sztuczny tłum 😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2022, 17:47

Soleil lubi tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ