X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie tez byly takie dni. Odpukac mam nadzieje, ze nie wrócą bo o lepszych nockach to ja już nie marze. Po tym nieodkladalnym maratonie mała zaczęła sie turlać i widzi swoje nogi.

A ze spaniem uwierze że może być lepiej jak doświadcze 😅

Zosiek to oby dzis byl jakis lekarz konkret.

Ps. Po tej dyni mam takie kupska ze wszystko ląduje na plecach 🤣🤦‍♀️

Monja oby bujak sprawdzal sie jak najdluzej w tym temacie 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2022, 13:47

Monja, Zosiek lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2022, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta dajesz nadzieję, czekam na koniec tego marudzenia. Stanowczo za dużo tych skoków jak na pierwszy rok życia malucha. Ale za to nowe umiejętności cieszą jak mało co😃 już trochę tych skoków za nami Dziewczyny, a ja nadal jak przychodzi kolejny (nigdy nie wiem na pewno czy to o to chodzi akurat w sumie) to mam stracha pt. "A co jeśli to stała zmiana i już ciągle będzie taka straaszna maruda"?😅

Hehe a u nas z kupkami od czasów osteopaty problemów nie ma, ale jak bujak się dodatkowo sprawdza to czad i masz rację, oby jak najdłużej😁

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś wjechal sloiczek z dynia i marchewka i synek powoli łapie o co chodzi, słyszałam że połyka sporo, czekamy więc na kupe 😂😂

Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i po szczepieniu póki co mamy się ok, maly zaczął robić jakieś mostki, podnosi pupke😃 wrzucilam filmik na fb. Lekarz dzisiaj mówił zeby wprowadzać właśnie papki z warzyw raz dziennie, dłuższą chwilę po karmieniu, najlepiej między 10 a 12. Tyle z instrukcji. Dostałam również ulotki nt rd. Ale w Belgii zachęcają od 4 miesiąca, żeby już zapoznawać dziecko z warzywami, mówili żeby z owocami poczekać. I tyle.. A i nie karmic tyle w nocy. 😂

Ana.Ta, Zosiek, Leksa lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wlasnie wrocilysmy z pobrania krwi. Nie czekam w koncu az pobiore mocz, bo to sie chyba nigdy nie uda, wiec dostalam skierowanie na rozne badania z krwi i od razu poszłam.
    Niestety krew nie leciała, sie kazali odkarmić, poczekać i później pobrały z palca. Mala chciala sobie płuca wypluć od płaczu ... W tym wszystkim udalo mi sie dostrzec ze mamy pierwszego zęba 😆

Soleil, Zosiek, Ana.Ta, Asiulka87, Leksa lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2022, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo, Kasjanna super 😁 czyli chociaż tyle pozytywów z tego płaczu biednej malutkiej😉

• Soleil Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna ale super 😃 tzn super z zębem. A córa dzielna, może gruszeczka jej wynagrodzi te łezki 😊

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna gratulacje! 🥰

Młoda paznokieć miała nakłuty, oczyszczony z ropy, paznokieć zostawiony póki co jako naturalny opatrunek, narazie mamy czekać aż zejdzie sam. Jakoś się dało w 15 minut to ogarnąć, ale prywatna placówka...

Ja mam jakieś upierdliwe zapalenie pochewki w nadgarstku na który najlepsze są zastrzyki ze sterydów albo operacja, ale musiałabym pożegnać się z kp. Narazie walczymy ćwiczeniami z rozciąganiem, rehabilitacją i ortezą. Zobaczymy, póki co kciukiem nie umiem ruszać. Trochę sobie dzisiaj popłakałam.🤪

Z dobrych rzeczy byliśmy wkoncu wszyscy razem na rynku na obiedzie, mała anioł w gondoli 🙃 pogoda cudna 🥰

Soleil, Merci92, Leksa lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ostatnio jak odkladam do łóżeczka syna to on automatycznie od razu układa się na bok. Ma swoją ulubiona stronę ale też zdarzało mu się ułożyć i na tą mniej lubiana. Wasze niemowlaki też tak mają? Nie wiem czy nie powinnam go przewracac (tylko ze zadziera głowę i boję się że moge go rozbudzić ruszając) nawet zastanawiam się czy nie przez to gorzej śpi w nocy, że jest na boku?

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek tulę mocno 🥺

Zosiek, Leksa lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego NFZ to powiem Wam, że to jest aż przykre. I to jest jedna jedyna rzecz, która sprawia, że zastanawiam się czy chce do tej Polski wracać na stałe. Bo szczerze, to ja się boję tam zachorować.

Leksa lubi tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek Na pewno rehabilitacja wystarczy! Sterydy to już ostateczność☺👍 Dasz radę! 🥰

6056198c02.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek, oby juz teraz szlo ku dobremu.

Soleil, moja od początku śpi na boku (nie robi jej roznicy ktorym). Wydaje mi sie ze dzieci juz teraz nie ma co ruszac, umieja sie obracac i same sobie znajda pozycje jaka chcą.

Soleil, Zosiek lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kiedyś fizjo powiedział ze niech sobie śpi jak chce ale żeby pilnować aby z każdej strony robiła obrót a nie tylko z jednej ☺

Soleil, Zosiek, Leksa lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, to nie będę go ruszała 😉

Dobrej nocy dziewczyny.. Ja aż sie boje myśleć co mnie czeka w nocy wiec zaraz sama się położę

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2022, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek, wszystko na raz widzę że spada na Ciebie, ale pomyśl że może być już tylko lepiej💪
    U mnie mała śpi od zawsze na plecach, tylko głowę trzyma na jednym albo drugim boku🙈 już jako noworodek nie znosiła, żeby ją układać na bokach, ale wtedy jakoś jeszcze musiała, bo nie umiała się obrócić na plecy jak była podparta. Później już nie było szans, parę sekund boczek i nerwy. Ale u nas może to napięcie w barkach było winne od początku. Ile ja się nastresowalam, żeby się nie zakrztusiła na spaniu jak było apogeum refluksu i cofek to wiem tylko ja...jak dobrze że czas leci i maluchy rosną, nie wróciłabym się do okresu noworodkowego małej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2022, 21:03

Merci92, Asiulka87, Zosiek lubią tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek współczuję bardzo :(

Kasjanna super ze macie pierwszego ząbka! :)

My pojechalismy. Ale cala droga to byla męka Mala sie denerwowała strasznie, robiliśmy trzy postoje. Tutaj nie chciala za to usnac... Jak w nocy beda takie cyrki to nie wiem czy zostaniemy do piatku jak planowaliśmy, bo ja jestem wymęczona po ostatnich nocach, jak bede jeszcze walczyc z jej stresem przed nowym miejscem to sie wykoncze. Z pozytywow mamy super nocleg i choćbym miala stad nie wychodzic to jest ogromny taras z cudnym widokiem na Giewont :) otwierasz oczy i widzisz gory. Cudo.
    Mam nadzieję ze to wszystko sie jednak jakos pouklada i wyjazd zaliczymy do udanych. A naiwnie liczę ze to ze poszla pozniej spac przełoży sie na to, ze rano dluzej pospi. :P

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2022, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende, ale mi się uruchomiły marzenia o kawie wypitej o poranku z takim widokiem😻 Kocham góry, to jest istny cud dla oka. W ogóle to moje wyobrażenie jest takie, że ludzie mieszkający w takich miejscach muszą być mega szczęśliwi tak ogólnie, ale pewnie wystarczy pogadać z nimi i okaże się, że tak kolorowo też nie jest, tylko turyści widzą same dobre strony. W każdym razie, korzystajcie i oby mała dała Wam wypocząć i pooddychać górskim powietrzem😀

• Lotos Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wrote:
    A my wlasnie wrocilysmy z pobrania krwi. Nie czekam w koncu az pobiore mocz, bo to sie chyba nigdy nie uda, wiec dostalam skierowanie na rozne badania z krwi i od razu poszłam.
    Niestety krew nie leciała, sie kazali odkarmić, poczekać i później pobrały z palca. Mala chciala sobie płuca wypluć od płaczu ... W tym wszystkim udalo mi sie dostrzec ze mamy pierwszego zęba 😆
    Kasjanna a jak długo czekasz z tym woreczkiem? My pobieraliśmy dwa razy i też sądziłam że mały mało sika. Ale okazało się że po jedzeniu pierwsze sika tak troche i tego bylo za mało ale jak poczekałam 3-4 min to dopiero wtedy poleciało. Dwa razy było u nas tak samo więc może u Ciebie tez tak siusia na raty i za wcześnie kończysz?

• Lotos Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil wrote:
    A i po szczepieniu póki co mamy się ok, maly zaczął robić jakieś mostki, podnosi pupke😃 wrzucilam filmik na fb. Lekarz dzisiaj mówił zeby wprowadzać właśnie papki z warzyw raz dziennie, dłuższą chwilę po karmieniu, najlepiej między 10 a 12. Tyle z instrukcji. Dostałam również ulotki nt rd. Ale w Belgii zachęcają od 4 miesiąca, żeby już zapoznawać dziecko z warzywami, mówili żeby z owocami poczekać. I tyle.. A i nie karmic tyle w nocy. 😂
    Hmmm...co lekarz to inaczej. Mnie kazał dać cyca przed jedzieniem żeby nie dawać nic nowego na usty żołądek. To podobno chroni przed alergią. Pisałam Wam o tym wcześniej

‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ