Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie są obok siebie takie trzy stawy z kaczkami. Nie duze, to jest w srodku malego miasta, ale wokol jest las i ja ide tam „podreptac” to jest super odskocznia… ten las za drogą też jest super. Teraz milion kollrlwych lisci, sosny i dęby. Jak tam wjeżdzam to czuje duży spokoj
Wgl u mnie wczoraj sukces- 1 raz mala nie obudzila sie w lidlu. Poszlam popoludniu po lody bo upieklam tĄ tarte z gruszkami i jakos mi tak pasowalo do niej
Ja jeszcze nie dawalam swojego jedzenia tylko ze sloikow. Brokul, dynia i dziś marchew. Marchew szalu nie zrobila. O dziwo trzęsla sie najbardziej na brokule 😂
Ale zachęcacie zeby gotowac swoje warzywka. Jak mi sie skończą te sloiczki warzywne co kupialam pewnie bede tak robic
A dajecie juz kaszki? SAma nie wiem czy nie wprowadzac na jakis podwieczorek 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2022, 12:21
Soleil lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Vende wrote:Kasjanna wspolczuje...
Ja dzisiaj lulalam Mala 2h po kupie nocnej. W ogole jestem przerazona bo jak mielismy 2-3 kupy dziennie tak teraz mamy doslownie co karmienie. Juz sie zastanawism czy nie skonsultować z pediatra? Miala ktoras taka zmiane? -
U mnie jak wyląduje na boku tez nie przekręcam. Często jest na plecach i kilka razy sie przewraca tam i spowrotem. Też Wydaje mi sie ze teraz dzieciaki układają się tak jak im wygodnie i ostatecznie na boku śpi często
Mamy mega postęp w zabawie na macie. Nie wiem jak wy praktykujecie, ale u mnie na niej lezy ok 10 zabawek. Dwie grajace, jakies grzechotki, gryzaki, pilki sensoryczne. I to jest hit. Co chwile mała bawi sie czyms innym i wędruje jak w zegarze. Kochane to jest. I ten jej zachwyt jak zobaczy „nowy łup” - czolga sie zeby tylko dostać 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2022, 12:26
Soleil, Leksa lubią tę wiadomość
Soleil wrote:Ale cyc przed jedzeniem to właśnie chyba na niepusty żóładek? Tu mi właśnie mówią że najpierw cyc, żeby nie robić rd na pusty żołądek 😊 żeby później nie było tak ze piersi po jedzeniu nie będzie chciał.
Z tym czekaniem po karmieniu chodziło mi o to że nie bezpośrednio po mleczku a np 15-20 min poSoleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Ja tez daje warzywka po mleku, 20-30 min po, raczej wtedy jak zje po wstaniu zeby byl w miare dobry humor
Kasjanna pytalas o jęczenie przez sen. U mnie czesto mam tak w nocy i dlatego czesto trzymam w usztywnianym rozku na mnie poobkladana poduszkami - zaby cokolwiek pospac… bo jak tak jeczy to sie budzi jak odloze. A tu kazda minuta cenna.
Ewentualnie tak po 30 min udaje sie odlozyc- musi wejsc w tą 2 faze snu…. Jak nie wejdzie to tak czy siak sie obudzi, ale kolysanie choć troche to wydluza:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2022, 12:53
nick nieaktualnyU mnie jest poprawa w zasypianiu, wróciło zasypianie na rękach. Mi to pasuje.
W ogóle jak wam kiedyś będę narzekać na męża to macie mnie opierdzielic.
Dzisiaj już poszedł do pracy i w sumie daje sobie radę, ale wczoraj jedyne co robiłam przy dziecku to karmienie i drzemki i jak mlody drzemał ze mną w łóżku to mąż wtedy gotował sprzątał i pakował nas na powrót do Polski.
Jak dziecko wstawało to się bawił z nim, a ja właściwie nie robiłam nic produktywnego.
Dzisiaj jak go nie ma to ciężko jest iść na spokojnie siku, bo mój dziki zwierz jak zostanie sam na macie to czołga się do kabliSoleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa w Polsce mam dom pod lasem i 2 jeziorka obok. Co prawda dużo lasu wycięli na obwodnicę, ale dalej lepszego miejsca do zamieszkania nie mogłam sobie wymarzyć. Duże miasto i dzicz jednocześnie.
Teściowa mieszka pod karpaczem wiec do gór daleko nie mamy na widoki piękne.
Lubię widok gór, ale zdecydowanie jestem miłośnikiem plaży i morza.
Jutro mój syn kończy 5 miesięcy i mam w domu batata zobaczymy jak mu posmakujeKasjanna, Soleil, Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas dzisiaj 5 miesięcy❤️ znowu mam refleksje, że jak mieliśmy w domu noworodka to wydawało nam się, że jak dziecko już będzie miało te 5 miesięcy to ho ho, toż to duży niemowlak już i będzie lajt😀 i owszem jest dużo lepiej ogólnie, ale nadal to jest maluch wymagający full uwagi, na szczęście czas szybko płynie. Jakoś nie mogę się doczekać w tym roku swiąt😜
Soleil, Ana.Ta, Zosiek, Asiulka87 lubią tę wiadomość
-
Kasjanna wrote:Dziewczyny, jak wyglada wizyta u neurologa? Umowilam sie na przyszly tydzien, ale na wizyte wieczorem i nie wiem czy moje dziecko bedzie wtedy skore do wspolpracy...
Przede wszystkim WYWIAD odnośnie ciąży, chorób w ciąży, porodu, chorób w rodzinie, może tez zapytać o pierwsze dziecko, np. kiedy usiadło, kiedy zaczęło mówić, kiedy chodzić itd (chociaż koleżankę neurolog pytał ile jej córka miała jak zarosło jej ciemiaczko 😲)
A u nas samo badanie polegało na: probie trakcyjnej, sprawdzała czy wodzi oczami za przedmiotem i w sumie robiła wszystko to co robi fizjoterapeuta. No i skomentowała tez usg główki, które Olga miała robione.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2022, 14:10
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Kasjanna wrote:Dzięki Ana.Ta. U mnie jeczy tylko wieczorem, w nocy raczej nie. Jak ci sie dziecko jeszcze do rozka miesci? 😯
Kasjanna nie mieści 😂 tylko do pasa sie miesci na tym usztywnianym 😅 zapiąć, raczej nie zapinam, dla mnie wazne ze te plecy są stabilne jak juz mam tak spac z desperacji 🤣
Megsi juz Ci kiedys pisalam ze masz super męża. Bardzo fajnie że tak przejmuje dziecko 🧡 u mnie to tylko chwile, ale dobrze ze choc tak ją „rozpieszcza” wyglupianiem się. No i jak trzeba pomoze dolulać.
Bataty slodkie powinny smakowac . U mnie dzis juz marchewkowa kupa. SZybko przerobila 😂śmieszne są te koloryWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2022, 14:33
Zosiek, Megsi lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Kasjanna ja byłam z przedszkolakiem to były badania jeszcze na równowagę, wodzenie wzrokiem, moim zdaniem pierdoły które każdy rodzic może zauważyć. Ciężko zbadać dobrze małe dziecko. EEG chyba jedynie może coś wykazać. Dawaj znać 😘
Moja starsza miała tiki ale same przeszły.Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Takie rzeczy jak wodzenie oczami czy probe trakcyjna robił pediatra i bylo ok, no ale nic, nie zaszkodzi sprawdzic jak juz ruszylam machinę.
Megsi, u nas ten osteopata to chyba niewypał... Zobaczymy jak neurolog...
Dzis wjechala marchewka po raz pierwszy, i zostala kulturalnie wypluta. Tyle w temacie rd.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2022, 16:20
29.04 - moja kochana córeczka -
Doczytam pozniej na spokojnie, ale melduje ze problem z kupa dalej aktualny, ale jakby mniej. Od polnocy mieliśmy 5 wypróżnień. Takze raczej 10 nie przekroczymy mam nadzieje. Troche slabo dzisiaj je, bo tak 2/3 standardowej porcji ale troche jej wmuszam. Wrocilismy teraz do noclegu to szaleje i sie smieje. Temperatury brak. Nie wiem co to jest ale chyba nie wirus. Ząbek zaden nie stuka.17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMegsi, mam nadzieję że u Was wędzidełko okaże się ok. Ale u nas niestety tak jest dokładnie, że napięcie w barkach od urodzenia i fizjo, osteopata, różne cyrki, a wędzidełko dopiero zdiagnozowane po 3 miesiacu i wtedy podciete. Tzn. niby wychodzimy na prostą powoli z napieciem, ale kiedy koniec problemow to nie wiem już sama, ponoć jest troche lepiej.Wedzidelko skrócone zawsze podobno robi bałagan z napięciami w ciele, ech.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2022, 19:41