Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySoleil wrote:Klara nie szalej tak bez nas 🤣🤣🤣 a tak poważnie zazdroszczę!! Zamówiłam jakieś śpiworki na vinted i też będę testować spanie
Hehe, wiem, że w kupię raźniej, ale myślę, że każda z nas chciałaby się jak najszybciej z tej nocnej grupy wsparcia wypisać. Oby, oby...
Zosiek ten śpiworek jest bez ramion, taka bardziej kołderką na zamek, albo jak Twój rożek.
Asiulka87, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Zosiek nie wiedzialam ze są takie duże rozki🙈
Ja teraz zamawiałam w końcu większe łóżeczko bo dostawka już za mała i zamówiłam też kołderke ale myślę że ten rożek bylby dużo lepszy bo jak mała była mała hah to lubiła w rożku spac🤔hmm moze i ja taki zamowie🤔 -
Hihi sny są nieraz nieźle pokręcone. Mi ostatnio sie też śnilo ze chcieli mi dom obrabowac. Nikt nie chcial mi pomoc, a meza nie bylo w domu. oliwka lezala na golasa i chcieli mi ją wyniesc. No masakra. Zapomniec chce to jak najszybciej ….
Z tym ciepelkiem to moZe serio cos w tym jest. Bo dzis spala obok i pilnowalam zeby byla zakryta i sen byl lepszy:)
Ale u mnie tak bardzo Zarzuca nogami ze spiworki ją dodatkowo wkurzaly. Z koldra ma jakkes tam wieksze pole manewru👍
Ja zamiast obejrzec porządny serial ogladalam rolnika szuka zony 😂
Oby krąg nocnych bobasów się zmniejszał jak najszybciej 🧡
Moja juz też tak „sZaleje” na macie, ze ma sinika na nosie… 🤦♀️Jutro sZczepienie- jeszcze pomysla ze dziecko bije 🙈
Dziś walczylam z obcinaniem paznokci u nog. Przez sen nie prefwruje- nie chce ryzykowac pobudki. A przez gilgotki i jej wierzganie (jej nozki ciagle w ruchu) graniczy to z cudem. Ale poZbylam sie tych szponow. Najmniejszy ju byl na wiedźme 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2022, 12:42
Soleil, Leksa lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
nick nieaktualnyZosiek wrote:Klara daj fotkę proszę 🙏
O taki mam:
https://lunadream.pl/light-lekkie/890-spiworek-kinder-hop-dream-catcher-light-hearts-strawberry-120x60-cm-5904624731201.html?gclid=CjwKCAjw79iaBhAJEiwAPYwoCIliy7lMmhYGYt_ujU5Thurmiwi-zZCwFqwspyAy1EsWMh1x0LOIbBoCok0QAvD_BwE
Też czekam na wenę do sprzątania. Mamy jedną miednicę na pranie wyciągane z suszarki, żeby nas to mobilizowało to składania na bieżąco. Teraz ta miednica stoi przy ścianie i prania jest już na prawie metr do góry. Nazywam to ostatnio kątem śmierci. Zastanawiam się, czy się dzisiaj na niego skusić.Zosiek lubi tę wiadomość
-
Klara to dawaj znać jak na dłuższą metę się sprawuje. Wygląda super! 🥰 Jak przejdę na łóżeczko 120 to zastanowię się nad nim bo u mnie starsza była śpiworkowa długo a młoda uczulenie ma właśnie jak ją coś krępuje w ramionach. A przynajmniej spokojna głowa że dziecko się nie odkopie.
U mnie też sajgon... 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2022, 13:55
Klara_1985 lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
nick nieaktualnyHej u nas dziś też mały maruda. Mało śpi w dzień i nie chce leżeć.
Mnie za to męczy jakiś kaszel i boje sie ze mały też może się zarazić.
Mam jeszcze pytanko czy jednego dnia dajecie np marchewkę a później jeszcze kaszkę? Czy jedną rzecz dziennie? -
Klara, ale ekstra ten śpiworek ! Hania się z niego nie wykopie ?
Moja śpi pod kołderka, a nogi tak jej fikają, nawet przez sen, ze muszę ja przykrywać.
Ines z początku tak nie robiłam, ale teraz tak, np. pół słoiczka obiadku, a później jakiś owoc, ale wszystko w rozsądnych ilościach i tak jak wyżej pisałam traktujemy jako dodatek, niz posiłek, a kaszkę nie daje na noc, tylko ewentualnie jako „drugie śniadanie”, ale wtedy nie daje obiadu lub owocu, bo nie chce zeby miała póki co wiecej, niż dwa „posiłki” dziennie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2022, 15:56
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Dziewczyny popatrzcie w sklepach na ceny tych pampers premium care, ja dzisiaj kupiłam paczke 52szt rozmiar 4 za 47zl, szczerze na necie taniej na ten moment nie znalazłam. Ja akurat bylam w E. Leclerc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2022, 16:31
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Ines póki co u nas kaszka była 3 razy w tym raz tylko sama kaszka jednego dnia, a później już dawalam kilka łyżeczek warzywek ze sloiczka jako drugie śniadanie. Z tym że u mnie kaszka właśnie była na noc i zrobiłam z takiej ilości, ile miałam mleka odciągniętego, jeszcze dużo ląduje poza buzia, ale wychodzi nam coraz lepiej
-
Wracamy właśnie od osteopaty. Mam mieszane uczucia co do niego ale jednak ma trochę racji. Chcieliśmy sprawdzić jeszcze czy może problemy nie są przez refluks. Mała się odgina oststnio coraz częściej a jak jest śpiąca czy zła to tym bardziej. On stwierdził że to wszystko jest od tej asymetrii. Musimy z nią pracowac tak żeby jak najczęściej byla w pozycji embrionalnej. Ze za bardzo pracuje prostownikami a ona nie może. I przez to kolejne umiejętności które zdobywa są zle robione. Np obroty zle roji bo robi to wyginajac głowę a nie powinna tak. Dlatego kazal nawet wstrzymać troche te obroty i leżenie na brzuchu tylko głównie mamy pracowac nad zgięciami. Ehh podłamałam się znowu😐
-
Ja również polece fizjo. Raczej nie wierze w to ze ma sie nie przekrecac na brzuch. Moze chodziło o to żeby nie robiła tego o ile sie da jak jest sama bo trzeba ją poprawiac? Asiulka, poszukaj sobie fajnego fizjo z opiniami i sie przejdz raz, pokaza Ci ćwiczenia. U nas tez odginala glowe a juz tego nie robi.
Moze probuj ja sama obracac? Tak żeby pokazac jej dobre wzorce?
U mnie smerf maruda a rehabilitacja super. Moje dziecko robi sie jak szczeniak na zabawki. Naprawdę. Dopoki moze sobie dziamgac tamtejsze zabawki jest ekstra. Jak tylko trzeba jej zabrac bo ćwiczenie wymaga uzycia rąk to jest darcie. Masakra mala szantażystka
Kasjanna, teorytycznie to jest fizjo ale osteopatia to jednak paramedycyna. Tak ajk zdarzaja sie szamani neurolodzy. Ostatnio taki namowil moja ciotke na 'rezonans' za 500zl całego ciala ktory robil jakims dziwnym urządzeniem i niby nawet okreslal poziomy witamin w organizmie. Dla mnie śmiech na sali, przeciez takie rzeczy to mozna tylko z badan krwi wywnioskowac. A niby lekarz medycyny... Dla mnie to fenomem. I masakra ze ludzi tak na kase robia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2022, 18:39
Soleil, Leksa lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
nick nieaktualny
-
Kasjanna, a kiedy idziesz z Nisia do neurologa ?
Vende z tym poziomem witamin to kosmos !
Dziecko mi podmienili. Cały wieczor jeden wielki krzyk i płacz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2022, 19:59
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
nick nieaktualnyLeksa, raczej się nie wykopie, bo jest zasunięta po paszki. Moja Hania też przebiera nogami jak mały żołnierzyk. Śmiejemy się z mężem, że po nocy ma na liczniku przynajmniej 2tys kroków. Dzisiaj testujemy dalej, zobaczymy czy to nie była jednorazowa akcja dobrego spania.