X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 23 października 2022, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi dobre teksty😂 czekamy na dobre wiadomosci- oby byly szybciej niz myslisz 👍

U nas dziś poźno zasnela- o 21:00, byla po godzinie 1 pobudka, ide spac zeby coś odpocząc przed kolejną. Pierwszy raz sie ciesze na zmiane czasu . Tylko przez to że moze jej godziny snu zostana jak teraz, czyli zyskam wieczorami godzine dla siebie😂

Ja od 2 dni po kąpieli i karmieniu jak dziecko nie daje oznak snu, gardzi lozeczkiem i lulaniem- chwile sie z nią wyglupiam na lozku (strasznie sie dzis do mnie dlugo śmiala🙈), a pozniej znosze ją do salonu do męża. Po ok 30 min marudzi, znow karmie i zazwyczaj juz dolulam.. tak sie wycfanilam- robie sobie wtedy cos w kuchni, bo na zamykanie sie w sypialni to ja mam juz alergie

Lotos 3 maj sie!

Dobranoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2022, 23:14

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi mam nadzieję, że już niedługo otworzysz tego szampana

U nas pierwszy sen piękny, 3 godziny, kolejne po 2 więc super (ha ha super... troche jak z benzyną np, co grubo poszła do góry, potem troszkę staniała i ludzie się cieszą, że tanio 😄)
    Nie wiem czy to tak samo z siebie, czy może kaszka na noc tym razem 🤣 czy dentinox na dziaselka. Ważne ze pospalismy chociaż syn zanim się obudzil, w lozeczku wyglądał jakby w nocy próbował uciec ale w trakcie zasnal 😜

Kasjanna, Zosiek, Klara_1985, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi dobre😀
    Lotos współczuję! Masakra ciagle coś ehh
    Soleil a to dajesz już normalnie porcje kaszki na wieczór zamiast cyca?

oar89n73njsm8gcn.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil brawo dla synka hihi niesamowicie trafne porównanie :D u mnie dziś też noc złoto
    Kusisz tą kaszką🤣 teZ jestem ciekawa kiedy jĄ podajesz:) ?
    Synek musiał mieć fajną pozę 🤣

Raport nocny: 2h, 2h, 1h i 3h (te trzy to chyba tylko dlatego ze zostawilAm ją na rękach)- to tulenie nad ranem robi sie uzalezniajàce hehe ale żeby nie bylo tak pięknie- tylko łóżko.

NajśmieszniejsZe jest to, że miałam sny z córeczką. DuZo sie dzialo ale najbardziej zapamietalam ze usnela sama w gondoli bez bujania i jezdzenia. Moze to znak 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2022, 08:20

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas powrot na stare tory. Co prawda pierwszy sen trwal godzine i dobrze rokowal, ale kolejne juz nie. Cóż...

A wiecie ze córka nie snila mi się ani razu? Ani w ciazy ani teraz. Jak mi sie juz ktos sni to syn. To cos znaczy 😜?

Podbijam pytanie o kaszkę Soleil. Nie zebym wierzyla ze zadziala na sen, ale ogolnie jako czesc rd. Mysle ze ta konsystencja lepiej przejdzie. Jak zaczelas wprowadzac i ile dajesz?

Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2022, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas szaleństwo :pierwsza pobudka o 1 a następna o 6. Nie wiem, co zadziałało, czy weekend pełen atrakcji chrzcinowych czy nowy śpiworek. Dostała od mojej mamy taki na zamek, na który sama się sępiłam. Może jej cieplutko było, bo z koca się zawsze rozkopywała, zobaczymy dzisiaj.
    W każdym razie chwilo trwaj!

Kasjanna, Asiulka87, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

U nas noc nie była najgorsza bo 2 pobudki co 2h reszta co 1🤪, ale jakaś i tak niewyspana jestem 🤣 od 7 młoda pracuje, próbuje ciągle siadać. Wczoraj zarobiła nosem w panele od tego dźwigania pupy, ciekawe co dzisiaj wymyśli🙃

Jestem pewna że u nas zęby daleko, dziąsła są wręcz jaśniutkie. Łudzę się że u nas po prostu dużo w głowie ciągle się dzieje.

Leksa jak noc? Pewnie ząbki bo ładnie Olga spała. Tak jak Vende rozumiem frustracje bo mi się dziecko popsuło po 3 miesiącu a pięknie spało... 😁🙃

Soleil miałaś na prawdę ładna noc💪, ale porównanie dobre 🤣

Megsi 🤣🤣🤣💪 czekam w takim razie na fotki z szampanem 🤣

Wiecie miałam sen, że przyjechała do mnie na wieś Kasjanna i Vende z dziewczynami. Nasze dziewczyny ganiały na czworakach mojego kota 🤣 wiem wiem piękny sen 🙃☺️

Idę po kawkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2022, 08:40

Vende, Malinka2021, Leksa, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Vende Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek, ja w sumie nie mam daleko, moze na wiosne? ;)
    Leksa, dołączam się do pytania.
    U nas pobudki do 23 co chwilez potem 6h ciaglego snu, a o 5 rano kupa, i afera 🤣 niby dospala do 7 ale chyba do 6 to lulalam.

Zosiek, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek haha 😅 już sobie wyobraziłam moja suczkę jak do nich dołącza 😅 kiedyś ganiała koguta, jakby go złapała to pewnie nie wiadzialaby co z nim zrobić 😅

Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek posmarowanej jej dziąseł żelem podziałało. Potem już spała pięknie. A ja zasiedziałam się z mężem przed tv. Oglądaliśmy wielka wodę na netflix. Dziś chyba wsadzę sobie zapałki w oczy 😅

Soleil z ta benzyna dobre 😂😂

Ja Oldze tez daje kaszkę, ale nie na spanie tylko jak rd. Jednak nie robie tego codziennie. I u mnie max zjada z 50 ml wody. Za to w sobotę potrzebowałam zostawic ja z moja mama i poprosiłam żeby dała jej pół słoiczka „obiadku”. Nie pamietam co tam dokldnie było, ale coś z groszkiem. Wracam po dziecko, a mama mówi, ze ona tak pięknie jadła, tak pięknie buźkę otwierała, ze zjadła cały, tzn zostawiła może z dwie łyżeczki, byłam w wielkim szoku.

Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa to pięknie już wcina Twoja Olga☺️
    Kurcze przymierzam się powoli zeby Pampersy zamowic i w aptece gemini gdzie kupowałam zawsze podrożało opakowanie o 20 zł (kupuje to po 152 chyba sztuki )
    A i tak jest tam najtaniej bo na allegro to jeszcze kilkadziesiąt zł drożej wychodzi. Masakrunia wrr

oar89n73njsm8gcn.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek, czyzby prorocze sny? 😄
    Mam dzis kupe roboty i taka niemoc ze masakra. Siedze z kawką i dumam jak tu się ogarnąć...

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dramat jak idą ceny w górę a takie pampersy to myślę są dosyć odczuwalne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2022, 09:58

• Soleil Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa my tez włączyliśmy wielką wodę! Narazie 2 odcinek ale interesujący, lubię takie filmy

Leksa lubi tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka87 wrote:
    Megsi dobre😀
    Lotos współczuję! Masakra ciagle coś ehh
    Soleil a to dajesz już normalnie porcje kaszki na wieczór zamiast cyca?

Dodatkowo dałam ale nie dużo, zrobiłam z 80ml mleka. On mi na noc jakoś słabo je (albo mi sie wydaje)
    także dodaje to dodatkowo, nie zmniejszam przez to ilości cycy :) i robie na gęsto żeby ćwiczyć jedzenie z lyzeczki bo widziałam że można i zrobić do butelki

• Leksa Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil wrote:
    Leksa my tez włączyliśmy wielką wodę! Narazie 2 odcinek ale interesujący, lubię takie filmy

Ja tez lubię takie filmy 😊 i tak nas zaciekawił, ze wczoraj obejrzeliśmy 5, a właściwie kawałek 6 tez, bo ten 5 odc tak się skończył, ze musieliśmy wiedzieć co dalej 😅 no nic :D dziś położę się szybciej spać

Soleil lubi tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja zapraszam, może rzeczywiście na wiosnę jakieś większe spotkanko 😁 jakby któraś była jeszcze chętna dojechać to super 😁 może mnie mąż z domu nie wyrzuci jak będzie dużo osób 🙃🤣🤣🤣🤣

Leksa też nas wciągnął ten serial, ale ja uciekałam spać wcześniej spodziewając się co mnie czeka w nocy i potem w ciągu dnia coś oglądałam. Dobrze że żel pomógł 🙂
    Kurde ale Olga ma apetycik! Moja zje kaszki max z 30 ml mleka. Dawałam póki co jaglana w ciągu dnia.

Asiulka strasznie niestety wszystko idzie w górę. Szkoda że pensje tak nie rosną 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2022, 09:57

Ana.Ta lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara nie szalej tak bez nas 🤣🤣🤣 a tak poważnie zazdroszczę!! Zamówiłam jakieś śpiworki na vinted i też będę testować spanie

Asiulka87, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas śpiworki młodą chyba wkurzają, nogami macha i szelki wbijają jej się w ramiona. Ostatnie 2 noce śpi w rożku XXL 100x100cm wyczailam taki na allegro 🤣 rzepy chyba tylko doszyje mocniejsze jak będzie nam się sprawdzał

Leksa, Soleil lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek ja się cieszę, ze ona je. Nie wciskam w nią na sile, nie rozszerzam drastycznie ona po prostu sama chce jeść. Zawsze pila mało mleka, dlatego ja jestem zadowolona, ze wcina. Tylko cały czas jedzonko traktujemy jako dodatek, nie zastępujemy jeszcze mleka. Wiadomo, ze jak zje to nie wypije przykładowo 150 ml mleczka tak jak powinna tylko mniej, ale mimo to cieszę się, ze je. Starszak straszny niejadek to może z nią będzie lepiej

Zosiek, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ