X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa to u Was coś jest na rzeczy, dziąsełka są jakieś inne?

Ana.Ta też mam nadzieję że to się skończy niedługo... U nas też pobudki z wrzaskiem póki co cyc ma moc, lulaniem nie da rady od 3 dni 🤦
    Wiecie moja też robi takiego jakby banana w dół jak się ją trzyma poziomo na rękach... Tak trochę mam obawy czy to normalne

Kasjanna płukanie z wodą utlenioną. Na pół szklanki wody łyżka wody utlenionej. Albo z solą. Współczuję zdrówka 😘 dawaj znać po neurologu

Poszłam spać z młodą o 20, ale nie za dużo mi to pomogło bo pierwsza pobudka 20.30 i kolejne co godzinę z hakiem. Kaszel mnie męczy to jeszcze młoda dodatkowo wybudzam jakby było mało 🙃

Właśnie też przymierzam się do bboxa bo jest polecany. U nas się jeszcze sprawdzał przy starszej taki niekapek z uszkami co ma jakby smoczka spłaszczonego. To tak na początku przy rd bo potrafiła go sobie sama łapać i pić z niego.

Asiulka jestem ciekawa co Wam fizjoterapeuta powie, 3 h bardzo ładnie 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 07:59

Kasjanna lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pierwsza taka noc od niepamiętnych czasów. Karmienia między 2,15 a 2,5 h 😳troche się kręciła w środku nocy to nie spalam, raz musialam ululqc ale się udało bez cyca I o 5 pampersa zmieniałam to się rozbudziła teoche ale i tak dzis mamy duży postep hmm i pytanie czy to przypadek czy może zacznie się coś poprawiac🙂
    Ja juz kipilam i ten kubek doidy i bbox. Narazie leżą i czekają na swój czas🙂
    Kurcze muszę dzis malej w końcu paznokcie obciąć bo tak mi w nocy twarz zdrapała ze masakra. Ja jej obcinam na śpiocha a ostatnie wszystkie drzemki przez kilka dni miala na spacerze. Hmm najwyzej wezme dzis nozyczki na spacer😆

Kasjanna, Zosiek, Leksa lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna to ja po gorszych nocach to mam takiego dola w dzien ze ledwo funkcjonuje. Dobrze ze Ty jakos dajesz rade.
    Zosiek zdrowia! Mnie też zaczyna tak jakby gardełko pobolewać ehh ale mam nadzieję że nic się z tego nie wykluje

Zosiek lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2022, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna na gardło jest super do płukania mieszanka zaparzonej szałwi z łyżeczką soli.

U nas noc słabsza od tej rewelacyjnej wczoraj,chociaż i tak nie było źle, tyle że ja na fali wczorajszego sukcesu poszłam spać o 1,a w drugiej części nocy już pobudek sporo. Dzisiaj robię test i daję 3 butelki mm, zobaczymy jaki będzie nocny efekt.

Ana.Ta, u mnie na odwrót, dramaty są w dzień, w nocy budzi się raczej kulturalnie i zasypia zaraz po jedzeniu.

Megsi, super z tym Halloween, chętnie bym zobaczyła, szkoda że u nas to nie jest tak popularne.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka to mam nadzieję że to nie jednorazowa noc tylko będzie coraz lepiej. 😘

Klara to ciekawe jak będzie po mm czy zauważysz zależność.🙃

Ja w sumie jak Kasjanna w ciągu dnia jakoś już funkcjonuję jak napije się kawy, a jak wyjde na pole to już wogole mi lepiej. Jedyne co wczoraj miałam kryzys, w ciągu dnia wyryczalam się jak bóbr mężowi w sensie jak mi ciężko bo młoda jest mega wymagająca że tylko od niego mam pomoc a on też czasu dużo nie ma, a starszą z nauką też trzeba przypilnować bo zaczyna olewać i inne rzeczy kombinować, do tego nocki mnie dobijają. Ogólnie długo gadaliśmy ale co mi ważnego powiedział, że pragnęłam od lat tego dziecka i teraz nie czas na użalanie się 🤪 ważne że jest zdrowa i musimy jakoś to pchać. Wiadomo jest cholernie ciężko ale nie mam na to wpływu... Idę po kawę i pcham to dalej

Kasjanna, Asiulka87, Soleil, Ana.Ta, Vende, Megsi, Leksa, Monja lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie że są i lepsze nocki, Leksa, Asiulka- super 🙃 u mnie średnio, ale bywało gorzej. O tej 22 mi sie wybudzila niesamowitym darciem- tak że za nic jej sie nie dalo utulić, nawet cyc byl zly- może to po tym szczepieniu tak 🤷‍♀️ Ale bylo, minelo... o północy usnela 😬
    pozniej co 2h-1h do 8:00. Duzo daje karmienia na lezaco- nie musze lulac. Ale o lozeczku moge zapomniec. Trudno/ każda minuta snu na wage zlota.

Wspolczuje tych choróbsk. Ostatnio pierwszy raz przez to przeszlam będąc mamą... i juz nie ma czasu na lezenie i odpoczynek. To dopiero hardcore...

Na gardlo duzo cieplej herbaty z miodem i mi tez czosnek taki wyciskany pomagal na kanapce np z serkiem bialym.

Asiulka ja juz obcinam na zywca- na kolanach. O dziwo u rąk idzie gladko- nawet jà to ciekawi. Moze sprobuj. A jak nie to racja- zrob to w parku pod drzewkiem- co ci szkodzi hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 09:30

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie ciąg dalszy smutnych zdarzeń. W zeszłym tygodniu zmarła babcia mojego męża a wczoraj mój dziadek. W pracy powinnam być zwolniona z dniem likwidacji ale coś mi się wydaje że szybciej chcieli się mnie pozbyc. Maz konsultował to ze swoim prawnikiem więc bacznie obserwuje KRS 😎

Zosiek to wszystko przez te nocki. Inaczej człowiek funkcjonuje i wszystko przyjmuje gdy jest sie wyspany. No nie ma się siły na nic a niestety my Mamy urlopu nie mamy. Mam nadzieję że jeszcze trochę i noce będą ok 👌 I tak jesteś na to wszystko silna i dzielna 🥰 Ściskam 🙃

Też dzisiaj idę na szczepienie z tym moim wyjcem. Powinnam Paniom jakieś zatyczki do uszu kupić 😅

U nas też czasami się tak wygina ale już coraz rzadziej no ale ja chodzę do tych "fizjo i neuro naciągaczy"😄 Może te masaże na ciałko dobrze wpływają na te spięcia i wyginania 🤔 No nie wiem ale jest poprawa bo z cycka chętniej je i nawet troszkę dłużej no i już mnie nie gryzie 😆

RD coraz lepiej nam wychodzi. Ostatnio z takiej egzotyki dałam avocado i nawet jej smakowało ☺ Z brzuchem nie ma problemów ale ona już po 2 miesiącu nie narzekala na niego więc pewnie ten typ tak ma. 👍

Zosiek lubi tę wiadomość

6056198c02.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2022, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek, najważniejsze że masz wsparcie w mężu. Z tego co piszesz, to chyba super gość. Czasami wystarczy spuścic ciśnienie, wyryczeć się i wygadać przed kimś kto wysłucha i zrozumie. My ostatnio z mężem mieliśmy kryzys, bo właśnie tej empatii mi brakowało, ale przegadaliśmy temat i teraz takie zwykłe dni zrobiły się dużo łatwiejsze i oboje się zaczelismy się cieszyć rodzicielstwem. Samemu jest cieżko pchać ten wózek

Merci, współczuję ❤️
    Napisałam to i dostałam telefon, że moja babcia zmarła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 09:39

Ana.Ta, Zosiek, Soleil lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek super slowa od meza- tego sie trzymajmy 🧡

Ja karmie - oby to byla 1 drzemka i tez ide po kawe:) cieszmy sie ze jesień z pogodą Nas rozpieszcza :)

JAk mieszkalam za granicą tez podobal mi sie klimat przed halloween. Ale tutaj jakos nie. Może dlatego że bardziej myśle w tym cZasie o bliskich, grobach które chce odwiedzic

Też co chwile odnawiam temat z mężem i widze lekką poprawę. Wczoraj jak wrocilismy po szczepieniu powiedzial że jest dumny z córki i lubi o nią dbać. Wiadomo że jak to facet bardziej pod „publike”, ale serio z rąk jej nie spuszczal 😅
    Ale w domu tez jest lekka poprawa na szczescie. Zauwaza ze ma ją wziąć zebym cos mogla ogarnąć

Zosiek u mnie też robi tego banana! Idealne określenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 09:44

Zosiek lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem o co chodzi z tym bananem to chyba u mnie nie robi.
    Za to u mnie troche inaczej je. Tzn wczesniej jadla ksiazkowo, dolna warga wywinieta, w kąciku ust widac jezyczek, a teraz czasem wywali ten jezyk na wierzch i tak ciagnie, ze pol jezyka widac. Czesciej tez puszcza baki wiec moze to zla metoda jedzenia, robia tak u was dzieciaczki moze?
    Merci, bardzo wspolczuje, faktycznie u was nagromadzenie zlych wiesci...

Mialam konsultacje online z pediatra i leczymy sie dalej. Czosnku raczej synowi nie wmusze, ale lecimy z herbatka i plukaniem gardla. Powiem wam ze ciesze sie ze synu już taki duzy, bo chocby do apteki czy sklepu mozna wyjsc, a tak to musialabym go ze soba ciagnac albo bylabym uziemiona.

Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci kochana bardzo mi przykro 😔😘 dużo rzeczy na raz się dzieje, ale na pewno ta kruszynka daje Wam dużo siły 😘
    Racja jak człowiek niewyspany to jest ciężko ogarniać inne rzeczy...

Klara tak mój mąż ma dużo empatii jak na faceta. Zawsze mogę z nim pogadać dosłownie o wszystkim. On mówi nieraz że jest nie od poklepywania tylko ciągnięcia w górę jak w tej piosence Myslovitz. (Miłość to nie pluszowy miś...) Wogole kiedyś fajnie mi to wytłumaczył że faceci są od działania i rozwiązywania problemów a kobiety lubią gadać o problemach. Coś w tym jest. 🙃
    Super że u Was się poprawiło, rozmowa czasem daje bardzo dużo 😘 a szczególnie że faceci są po prostu niedomyślni. Czasem zastanawiam się czy dałabym radę wychować dobrze syna jakbym go miała, żeby był dobrym mężem i ojcem.
    Cieszyć się rodzicielstwem jak to pięknie brzmi... 🥰
    Kochana doczytałam tak mi przykro z powodu babci 😔😘

Ana.Ta dobrze że i u Ciebie lepiej 😘 czyli nie będę się martwić tym bananem az tak 🙃

Ana.Ta, Monja, Leksa, Klara_1985 lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Vende Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara, Merci mocno wspolczuje :( w zeszlym roku pożegnałam moja ukochaną babcie i tak naprawdę do dziś się z tym nie pogodzilam :(

Zosiek, to chyba byl happysad ;)

Zosiek, Kasjanna, Ana.Ta, Klara_1985 lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci bardzo mi przykro. Ostatnio co chwilę słyszę takie smutne wydarzenia..

Zosiek nasi mężowie by się dogadali, mają podobne 'gadki' czasami mnie to wkurza bo potrzebuje 'pogłaskania' a on zawsze pocieszanie na twardo ale zawsze ma rację

U nas nocka średnia, ale nie będę narzekać, bywały gorsze.

Zosiek lubi tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.ta zdjęcie profilowe wstępnie miało być z nad morza 😄 ale jak wrzucałam to non stop wgrywało się bokiem. Więc bedzie Gubałówka :)

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek, ja te same rozkminy mialam co do dziewczynki, jak ja wychowac zeby byla silna kobieta i nie powielała moich bledow. Ale prawda jest taka ze wychowanie wychowaniem, ale duzo lezy w charakterze dziecka, czy jest wrazliwe, czy ma ścisły umysł, itd. Niezaleznie dziewczynka czy chlopiec.

Zosiek, ostatnio ta piosenka leciala w radiu jak jechalismy autem i mielismy z synem niezla dyskusje na jej temat. Bardzo lubie :)

Dobra, kawka za mna i biore sie do roboty. Odsprzatalam sypialnie i wprowadzam sie na nowo po tylu miesiacach (pod nieobecnosc męża), może lepiej mi sie bedzie spalo na solidnym materacu niz sofie (a może Nisi tez :))

Zosiek, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende racja Happysad!🤣 brak snu wyłazi hihi

Soleil dokładnie tak z tym pogłaskaniem hahahha ostatnio co prawda mówi że może pogłaskać ale później mam i tak "wstać". 🤣

Kasjanna to może mąż jak wróci to będzie spał na kanapie jak Wam tam będzie dobrze 😁 masz rację dużo zależy od charakteru...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 10:31

Leksa lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem dlaczego mi się pomyliło z Myslovitz... Rojek - Bez końca. Też fajna piosenka

Ana.Ta lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Vende Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja marzylam o tym aby uspic Mala i odpic na spokojnie kawe. I na szczescie sie udalo. Jak Marudek wstanie to zabiorę ją na spacer.
    Dzisiaj znowu nie chciala jesc kaszki.

Moj mąż to jest takie duze dziecko. Niestety nie mam w nin za duzego wsparcia w takich sprawach. Jak zaczynam narzekac to slysze 'sama chciałaś dziecko'. Takze tak.

Kasjanna, ja sie dziwie ze w ogole oddalas mężowi sypialnie. U nas bylo odwrotnie na poczatku, my w sypialni z Ala a maz na kanapie. Ale szybko do nas wrócil.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2022, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci Klara współczuję 😔
    Kasjana życzę w takim razie lepszych nocek 🙂na gardło też polecam płukania szałwią.
    U nas drugi ząbek 😍 a tak to bez zmian, mały chce na rękach bo chce wszystko obserwować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 11:15

Klara_1985 lubi tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddalam sypialnie jeszcze w ciąży, ale taki tez byl plan od początku, bo mąż w sypialni ma "biuro", a czesto pracuje wieczorem, wiec bysmy sobie wzajemnie przeszkadzali.
    Ines, gratuluje ząbka! Ja juz u nas nie wiem czy tam jest. Mala nie daje sobie zajrzec do buzi (od razu wystawia jezyk), widzialam go tylko raz, a do tej pory powinien chyba troche bardziej urosnac, a tu cisza w temacie.

My tez ruszamy na spacer, piekna pogoda :)

Ines.s, Ana.Ta lubią tę wiadomość

‹‹ 719 720 721 722 723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ