Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Leksa to u Was coś jest na rzeczy, dziąsełka są jakieś inne?
Ana.Ta też mam nadzieję że to się skończy niedługo... U nas też pobudki z wrzaskiem póki co cyc ma moc, lulaniem nie da rady od 3 dni 🤦
Wiecie moja też robi takiego jakby banana w dół jak się ją trzyma poziomo na rękach... Tak trochę mam obawy czy to normalne
Kasjanna płukanie z wodą utlenioną. Na pół szklanki wody łyżka wody utlenionej. Albo z solą. Współczuję zdrówka 😘 dawaj znać po neurologu
Poszłam spać z młodą o 20, ale nie za dużo mi to pomogło bo pierwsza pobudka 20.30 i kolejne co godzinę z hakiem. Kaszel mnie męczy to jeszcze młoda dodatkowo wybudzam jakby było mało 🙃
Właśnie też przymierzam się do bboxa bo jest polecany. U nas się jeszcze sprawdzał przy starszej taki niekapek z uszkami co ma jakby smoczka spłaszczonego. To tak na początku przy rd bo potrafiła go sobie sama łapać i pić z niego.
Asiulka jestem ciekawa co Wam fizjoterapeuta powie, 3 h bardzo ładnie 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 07:59
Kasjanna lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Dziewczyny pierwsza taka noc od niepamiętnych czasów. Karmienia między 2,15 a 2,5 h 😳troche się kręciła w środku nocy to nie spalam, raz musialam ululqc ale się udało bez cyca I o 5 pampersa zmieniałam to się rozbudziła teoche ale i tak dzis mamy duży postep hmm i pytanie czy to przypadek czy może zacznie się coś poprawiac🙂
Ja juz kipilam i ten kubek doidy i bbox. Narazie leżą i czekają na swój czas🙂
Kurcze muszę dzis malej w końcu paznokcie obciąć bo tak mi w nocy twarz zdrapała ze masakra. Ja jej obcinam na śpiocha a ostatnie wszystkie drzemki przez kilka dni miala na spacerze. Hmm najwyzej wezme dzis nozyczki na spacer😆Kasjanna, Zosiek, Leksa lubią tę wiadomość
-
Kasjanna to ja po gorszych nocach to mam takiego dola w dzien ze ledwo funkcjonuje. Dobrze ze Ty jakos dajesz rade.
Zosiek zdrowia! Mnie też zaczyna tak jakby gardełko pobolewać ehh ale mam nadzieję że nic się z tego nie wyklujeZosiek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasjanna na gardło jest super do płukania mieszanka zaparzonej szałwi z łyżeczką soli.
U nas noc słabsza od tej rewelacyjnej wczoraj,chociaż i tak nie było źle, tyle że ja na fali wczorajszego sukcesu poszłam spać o 1,a w drugiej części nocy już pobudek sporo. Dzisiaj robię test i daję 3 butelki mm, zobaczymy jaki będzie nocny efekt.
Ana.Ta, u mnie na odwrót, dramaty są w dzień, w nocy budzi się raczej kulturalnie i zasypia zaraz po jedzeniu.
Megsi, super z tym Halloween, chętnie bym zobaczyła, szkoda że u nas to nie jest tak popularne.Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Asiulka to mam nadzieję że to nie jednorazowa noc tylko będzie coraz lepiej. 😘
Klara to ciekawe jak będzie po mm czy zauważysz zależność.🙃
Ja w sumie jak Kasjanna w ciągu dnia jakoś już funkcjonuję jak napije się kawy, a jak wyjde na pole to już wogole mi lepiej. Jedyne co wczoraj miałam kryzys, w ciągu dnia wyryczalam się jak bóbr mężowi w sensie jak mi ciężko bo młoda jest mega wymagająca że tylko od niego mam pomoc a on też czasu dużo nie ma, a starszą z nauką też trzeba przypilnować bo zaczyna olewać i inne rzeczy kombinować, do tego nocki mnie dobijają. Ogólnie długo gadaliśmy ale co mi ważnego powiedział, że pragnęłam od lat tego dziecka i teraz nie czas na użalanie się 🤪 ważne że jest zdrowa i musimy jakoś to pchać. Wiadomo jest cholernie ciężko ale nie mam na to wpływu... Idę po kawę i pcham to dalejKasjanna, Asiulka87, Soleil, Ana.Ta, Vende, Megsi, Leksa, Monja lubią tę wiadomość
Fajnie że są i lepsze nocki, Leksa, Asiulka- super 🙃 u mnie średnio, ale bywało gorzej. O tej 22 mi sie wybudzila niesamowitym darciem- tak że za nic jej sie nie dalo utulić, nawet cyc byl zly- może to po tym szczepieniu tak 🤷♀️ Ale bylo, minelo... o północy usnela 😬
pozniej co 2h-1h do 8:00. Duzo daje karmienia na lezaco- nie musze lulac. Ale o lozeczku moge zapomniec. Trudno/ każda minuta snu na wage zlota.
Wspolczuje tych choróbsk. Ostatnio pierwszy raz przez to przeszlam będąc mamą... i juz nie ma czasu na lezenie i odpoczynek. To dopiero hardcore...
Na gardlo duzo cieplej herbaty z miodem i mi tez czosnek taki wyciskany pomagal na kanapce np z serkiem bialym.
Asiulka ja juz obcinam na zywca- na kolanach. O dziwo u rąk idzie gladko- nawet jà to ciekawi. Moze sprobuj. A jak nie to racja- zrob to w parku pod drzewkiem- co ci szkodzi hihiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 09:30
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
A u mnie ciąg dalszy smutnych zdarzeń. W zeszłym tygodniu zmarła babcia mojego męża a wczoraj mój dziadek. W pracy powinnam być zwolniona z dniem likwidacji ale coś mi się wydaje że szybciej chcieli się mnie pozbyc. Maz konsultował to ze swoim prawnikiem więc bacznie obserwuje KRS 😎
Zosiek to wszystko przez te nocki. Inaczej człowiek funkcjonuje i wszystko przyjmuje gdy jest sie wyspany. No nie ma się siły na nic a niestety my Mamy urlopu nie mamy. Mam nadzieję że jeszcze trochę i noce będą ok 👌 I tak jesteś na to wszystko silna i dzielna 🥰 Ściskam 🙃
Też dzisiaj idę na szczepienie z tym moim wyjcem. Powinnam Paniom jakieś zatyczki do uszu kupić 😅
U nas też czasami się tak wygina ale już coraz rzadziej no ale ja chodzę do tych "fizjo i neuro naciągaczy"😄 Może te masaże na ciałko dobrze wpływają na te spięcia i wyginania 🤔 No nie wiem ale jest poprawa bo z cycka chętniej je i nawet troszkę dłużej no i już mnie nie gryzie 😆
RD coraz lepiej nam wychodzi. Ostatnio z takiej egzotyki dałam avocado i nawet jej smakowało ☺ Z brzuchem nie ma problemów ale ona już po 2 miesiącu nie narzekala na niego więc pewnie ten typ tak ma. 👍Zosiek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZosiek, najważniejsze że masz wsparcie w mężu. Z tego co piszesz, to chyba super gość. Czasami wystarczy spuścic ciśnienie, wyryczeć się i wygadać przed kimś kto wysłucha i zrozumie. My ostatnio z mężem mieliśmy kryzys, bo właśnie tej empatii mi brakowało, ale przegadaliśmy temat i teraz takie zwykłe dni zrobiły się dużo łatwiejsze i oboje się zaczelismy się cieszyć rodzicielstwem. Samemu jest cieżko pchać ten wózek
Merci, współczuję ❤️
Napisałam to i dostałam telefon, że moja babcia zmarła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 09:39
Ana.Ta, Zosiek, Soleil lubią tę wiadomość
-
Zosiek super slowa od meza- tego sie trzymajmy 🧡
Ja karmie - oby to byla 1 drzemka i tez ide po kawe:) cieszmy sie ze jesień z pogodą Nas rozpieszcza
JAk mieszkalam za granicą tez podobal mi sie klimat przed halloween. Ale tutaj jakos nie. Może dlatego że bardziej myśle w tym cZasie o bliskich, grobach które chce odwiedzic
Też co chwile odnawiam temat z mężem i widze lekką poprawę. Wczoraj jak wrocilismy po szczepieniu powiedzial że jest dumny z córki i lubi o nią dbać. Wiadomo że jak to facet bardziej pod „publike”, ale serio z rąk jej nie spuszczal 😅
Ale w domu tez jest lekka poprawa na szczescie. Zauwaza ze ma ją wziąć zebym cos mogla ogarnąć
Zosiek u mnie też robi tego banana! Idealne określenieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 09:44
Zosiek lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Nie wiem o co chodzi z tym bananem to chyba u mnie nie robi.
Za to u mnie troche inaczej je. Tzn wczesniej jadla ksiazkowo, dolna warga wywinieta, w kąciku ust widac jezyczek, a teraz czasem wywali ten jezyk na wierzch i tak ciagnie, ze pol jezyka widac. Czesciej tez puszcza baki wiec moze to zla metoda jedzenia, robia tak u was dzieciaczki moze?
Merci, bardzo wspolczuje, faktycznie u was nagromadzenie zlych wiesci...
Mialam konsultacje online z pediatra i leczymy sie dalej. Czosnku raczej synowi nie wmusze, ale lecimy z herbatka i plukaniem gardla. Powiem wam ze ciesze sie ze synu już taki duzy, bo chocby do apteki czy sklepu mozna wyjsc, a tak to musialabym go ze soba ciagnac albo bylabym uziemiona.Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Merci kochana bardzo mi przykro 😔😘 dużo rzeczy na raz się dzieje, ale na pewno ta kruszynka daje Wam dużo siły 😘
Racja jak człowiek niewyspany to jest ciężko ogarniać inne rzeczy...
Klara tak mój mąż ma dużo empatii jak na faceta. Zawsze mogę z nim pogadać dosłownie o wszystkim. On mówi nieraz że jest nie od poklepywania tylko ciągnięcia w górę jak w tej piosence Myslovitz. (Miłość to nie pluszowy miś...) Wogole kiedyś fajnie mi to wytłumaczył że faceci są od działania i rozwiązywania problemów a kobiety lubią gadać o problemach. Coś w tym jest. 🙃
Super że u Was się poprawiło, rozmowa czasem daje bardzo dużo 😘 a szczególnie że faceci są po prostu niedomyślni. Czasem zastanawiam się czy dałabym radę wychować dobrze syna jakbym go miała, żeby był dobrym mężem i ojcem.
Cieszyć się rodzicielstwem jak to pięknie brzmi... 🥰
Kochana doczytałam tak mi przykro z powodu babci 😔😘
Ana.Ta dobrze że i u Ciebie lepiej 😘 czyli nie będę się martwić tym bananem az tak 🙃
Ana.Ta, Monja, Leksa, Klara_1985 lubią tę wiadomość
Klara, Merci mocno wspolczuje w zeszlym roku pożegnałam moja ukochaną babcie i tak naprawdę do dziś się z tym nie pogodzilam
Zosiek, to chyba byl happysadZosiek, Kasjanna, Ana.Ta, Klara_1985 lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Merci bardzo mi przykro. Ostatnio co chwilę słyszę takie smutne wydarzenia..
Zosiek nasi mężowie by się dogadali, mają podobne 'gadki' czasami mnie to wkurza bo potrzebuje 'pogłaskania' a on zawsze pocieszanie na twardo ale zawsze ma rację
U nas nocka średnia, ale nie będę narzekać, bywały gorsze.Zosiek lubi tę wiadomość
-
Zosiek, ja te same rozkminy mialam co do dziewczynki, jak ja wychowac zeby byla silna kobieta i nie powielała moich bledow. Ale prawda jest taka ze wychowanie wychowaniem, ale duzo lezy w charakterze dziecka, czy jest wrazliwe, czy ma ścisły umysł, itd. Niezaleznie dziewczynka czy chlopiec.
Zosiek, ostatnio ta piosenka leciala w radiu jak jechalismy autem i mielismy z synem niezla dyskusje na jej temat. Bardzo lubie
Dobra, kawka za mna i biore sie do roboty. Odsprzatalam sypialnie i wprowadzam sie na nowo po tylu miesiacach (pod nieobecnosc męża), może lepiej mi sie bedzie spalo na solidnym materacu niz sofie (a może Nisi tez )Zosiek, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Vende racja Happysad!🤣 brak snu wyłazi hihi
Soleil dokładnie tak z tym pogłaskaniem hahahha ostatnio co prawda mówi że może pogłaskać ale później mam i tak "wstać". 🤣
Kasjanna to może mąż jak wróci to będzie spał na kanapie jak Wam tam będzie dobrze 😁 masz rację dużo zależy od charakteru...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 10:31
Leksa lubi tę wiadomość
Ja marzylam o tym aby uspic Mala i odpic na spokojnie kawe. I na szczescie sie udalo. Jak Marudek wstanie to zabiorę ją na spacer.
Dzisiaj znowu nie chciala jesc kaszki.
Moj mąż to jest takie duze dziecko. Niestety nie mam w nin za duzego wsparcia w takich sprawach. Jak zaczynam narzekac to slysze 'sama chciałaś dziecko'. Takze tak.
Kasjanna, ja sie dziwie ze w ogole oddalas mężowi sypialnie. U nas bylo odwrotnie na poczatku, my w sypialni z Ala a maz na kanapie. Ale szybko do nas wrócil.Ana.Ta lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
nick nieaktualnyMerci Klara współczuję 😔
Kasjana życzę w takim razie lepszych nocek 🙂na gardło też polecam płukania szałwią.
U nas drugi ząbek 😍 a tak to bez zmian, mały chce na rękach bo chce wszystko obserwować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 11:15
Klara_1985 lubi tę wiadomość
-
Oddalam sypialnie jeszcze w ciąży, ale taki tez byl plan od początku, bo mąż w sypialni ma "biuro", a czesto pracuje wieczorem, wiec bysmy sobie wzajemnie przeszkadzali.
Ines, gratuluje ząbka! Ja juz u nas nie wiem czy tam jest. Mala nie daje sobie zajrzec do buzi (od razu wystawia jezyk), widzialam go tylko raz, a do tej pory powinien chyba troche bardziej urosnac, a tu cisza w temacie.
My tez ruszamy na spacer, piekna pogodaInes.s, Ana.Ta lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka