X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuję. Jeszcze tak przed 1.11 wszystko. Trzymajcie się

Ja bylam na spacerze, 1/3 drogi powrotnej bylo darcie mimo ze jĄ nakarmilam po drodze, ale cos jej nie pasowalo, nie mogla drugi raz usnąć. Takze zrobilam Lidla, do Rossmana nie bylo opcji wejsc a mialam pare rzeczy na liscie:/ no trudno. Jutro tez jest dzien. o wiele bardziej wole spacery po lesie ale chcialam zrobic „swoje” zApasy bez udzialu męża 🤪

U mnie też to mąż przeniosl sie do gabinetu na dol, potrafi marudzic ze nie mial jak po cos wejsc. No dobre sobie - jakbym mi zabraniala wchodzic 😂

Mój z tych co ciągle glowkuje- chyba wiecej niz ja- ale na tematy swojen firmy. Takze ja mu o pieluchach a on mi o tym. I tak sobie marudzimy- „kto da więcej”😂😂😂

Słońce świeć… lece z praniem… niech kupka do prasowania rośnie:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 12:45

Kasjanna, Leksa, Klara_1985 lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Vende Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez juz na spacerze i powiem Wam ze uwielbiam taka jesien. Dzis jest pięknie, kolorowo, mala spi a w słuchawkach sanah i czuje taka przyjemna nostalgię. Typowa ze mnie jesieniara ;]

Ana.Ta, Megsi, Monja lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ładuje baterie w ten sposob. Te liście, sweterki, ciepla herbata. Cudo. Jesień chyba nigdy dla mnie nie byla taka piękna… będziemy to jeszcze wspominać 🧡

• Vende Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak. Jak mysle o tym ze to nasza pierwsza wspólna jesień to az mi się łezka kreci :)

Chyba po tych Waszych informacjach nogi same poniosły mnie dziś na cmentarz...

Ana.Ta lubi tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie zapamiętamy tą jesień, dokładnie tak pierwsza z naszymi skarbami i szczerze też nie pamiętam ładnej pogody tak długo.
    Ja po spacerze siedzę na tarasie, młoda już śpi 1,5h... Odsypia🙃

Ana.Ta lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 🥰 Kochany był mój dziadek ale miał już 91 lat a takiego wieku kazdy by chciał dożyć ☺ No i w spokoju odszedł w domu tak jak pragnął.

No i już jestem po szczepieniu. Laurunia na szczęście tylko przy wkłucia zapłakała ale szybko się rozweseliła więc nie musiałam biec do domu jak ostatnio 😄 Wazy niecałe 7 kg i mierzy uwaga aż 61 cm 😃 Ale mam mala dzidzie w domu 😉🤭

Ana.Ta, Klara_1985, Zosiek, Leksa, Soleil lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze Was nadrobić, ale napisze Wam, ze przez to, ze mała pila mleko chwile po 4 rano (100 ml) to potem w ogóle nie chciała pic, tylko pluła mlekiem. Następne wypiła o 13:50 dopiero 140 ml. 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Masakra z nia. Żeby cokolwiek jadła to dostała o 10:40 kaszkę z 50 ml wody, tym nie pluła 🤦🏼‍♀️

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2022, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny❤️

Merci, moja babcia też miała 91 lat. Też po prostu zasnęła. Była jedną z najważniejszych osób w moim życiu i ostatnio wiedziałam, że prawdopodobnie jadę się pożegnać z nią. Miała demencję, ale tego dnia, jak wychodziłam, to tak na mnie rozumiejąco i spokojnie popatrzyła, jakby mi mówiła, że wie, że widzimy się ostatni raz. Hania ma po niej drugie imię. Ostatnio mówiłam do męża, że cieszę się, że tak zdecydowaliśmy, bo to tak jakby jej historia się nie kończyła, tylko trwa dalej.

Dzisiaj przepiękna jesień, wróciliśmy że spaceru.

Ana.Ta, Asiulka87 lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś byla tylko jedna normalna drzemka rano- 45 min. Na spacerze/ po spacerze całe 10min na cycu, bo na usypianie/ odkładanie po karmieniu płacz. Z tego wszystkiego poszlam z niĄ do mamy na godzinke.

Stwierdziala że ślini sie na zęby, to i ja widze bo gryzie wszystko co popadnie i ślini sie jak szalona 🤷‍♀️

Mamy szczescie że w listopdzie mozemy tak przyjemnie spędzac czas na zewnatrz. Oby jak najdluzej. 🧡 Jeszcze bedzie zmiAna czasu to dzieci będą Nam szybciej usypiac na noc (oby) 🤣

Leksa faktycznie masz przeboje z tym karmieniem 🙈 u mnie to dziala w 2 str. Jadlaby ciągle. Jak przy niej jemy- aż tupie nóżkami i wyciaga rączki 🤣

Merci super wizyta 🧡 faktycznie maluszka masz 🧡 ale fałdki pewnie są hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 14:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2022, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, ale dużo naprodukowalyscie treści Dziewczyny, miałam co czytać, a i tak nie dokończyłam jeszcze😜
    Melduje się na pokładzie 🙂 u nas w niedzielę były chrzciny, na szczęście wszystko poszło jak trzeba, w kościele mała się nudzila😛 ale jakoś ja się udało opanować, a w restauracji dziecko anioł, w dodatku wybawiona przez rodzinkę, cieszę się że już po wszystkim.

U nas już w tym tyg zaliczony osteopata szaman (podobno jeszcze tylko jedna wizyta przed nami, kropka nad "i" i mala będzie wyprowadzona, hmmm zobaczymy), a także fizjo - 70% wizyty przeplakane. U nas fizjo mamy za free jakby, więc nie mogę powiedzieć że chodzi o naciąganie.Mala ma dalej problemy z napięciem w barkach, przez to i nie do końca dobrze się obraca i wysoki podpór też jeszcze nie taki jak powinien (człowiek się cieszy bo widzi postępy, a okazuje się że to nieprawidłowe, ale no nic, nie ma co płakać, oby się jeszcze naprawiło).
    Moja mała od kilku tyg tak jakby zwiesza głowę jak ją nosimy skośnie przodem...czy o to chodzi? Wygląda to jakby się szarpała żeby widzieć podłogę.
    Czytam Was i się zastanawiam, czy tylko ja uparcie czekam do ukończenia 6 miesiąca żeby rd 🙈 mąż tylko raz dla żartu dal małej oblizac żelka...

Merci, Klara bardzo współczuję, trzymajcie się obie😘 pamiętajcie że zawsze po burzy wychodzi słońce i też tak jest w życiu

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2022, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa jeszcze co do pływania na brzuchu, o które kiedyś tu pytałam. Wg fizjo to jest ok i normalny etap u dzieci, które nie mają problemów z napięciami, ale u dzieci które się odginają niestety trzeba to powstrzymywać raczej, żeby problem się nie nasilał, weź tu bądź mądry człowieku 😳😳

• Leksa Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek według mnie to na zabki się nie zanosi :D
    Cudownie, ze masz takie oparcie w mężu 😘
    Mój dziś dał mi się wyspać i tylko slyszlam jak mowil do Olgi, gdy ja ubierał „ten dekolt to chyba na Ciebie za duży moja panno” 😆🙈😂

Klara, Merci bardzo mi przykro 😔 trzymajcie się dziewczyny 😙

Kasjanna daj znać po wizycie u neurologa. Trzymam kciuki żeby było po Twojej myśli.

Ines gratuluje drugiego zabka 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 15:31

Ines.s, Kasjanna, Soleil, Monja, Zosiek, Klara_1985, Asiulka87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2022, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monja mój też jak zwiesz głowę
    Leksa współczuję niejadka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 16:05

Monja lubi tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś jest nie tak z ta moja Olga. Jeść nie chce, spać nie może, leży zle, na rekach zle. Wszystko zle, ciagly płacz

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa, ale taki placz typu nic mi sie nie chce zabawiaj mnie, czy wrzask typu boli ratuj? Bo jak to pierwsze to może skok jakis?

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna właściwie nie wiem czemu ona płacze. Wszystko jest na NIE. Zapakowałam ja do wózka i idziemy na spacer teraz. W wózku jest jest ok. Moze zaśnie chociaż na chwile

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki!
    My do neurologa za 2 godziny. Stresuje sie. Sama nie wiem co bym chciala uslyszec...

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam tylko na ulice i od razu zasnęła. Przemęczona była.
    Kasjanna nie stresuj się! Idziesz tam szukać pomocy, będzie dobrze !

Kasjanna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2022, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa, ja co kilka dni miewam to samo z małą i też nie wiem o co chodzi, też wszystko na NIE -lezenie na plecach, na brzuchu, noszenie, wszystko źle i jest wtedy straszna maruda. A później się trafia 2-3 dni spoko i znowu powrót. Ja nie widzę nic po dziąsłach żeby coś się wykluwalo, ale mała miewa straszne wypieki na policzkach co jakiś czas, a nie ma gorączki wtedy, trze oczy i nos prawie cały czas, ostatnio łapie się za uszy tak jakoś nerwowo. Ponoć mogą to być objawy wczesnego ząbkowania, wolę myśleć tak niż że znowu jakaś alergia się przyplątała. No i z tym wiąże te jej zachowania na nie.

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna kciuki!😘

Leksa takie marudzenie to może być też skok rozwojowy. Spanie pomogło ? 😘

U nas w dzień hardkorowe są tylko usypiania na drzemki tak to nawet dni są ok

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
‹‹ 720 721 722 723 724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ