X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek tak pomogło, mimo ze to było 35 min spania, ale jaka różnica ! Za to z jedzeniem dziś dramat ? Na chwile obecna od 4 rano mamy 355 ml mleka, kaszka z rana i wcisnęłam w nią trochę owoców z słoiczka. Nie wiem co jej dziś jest

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś w dzień bylo spanie po 10min. Ale tak jej bulgocze w brzuchu że to napewno przez to. Plus niewyspanie i mamy marude

Najgorzej jak nawet wózek parzy. Ja dzis chciAlam sie tak ratowac po 15:00 to nie dalo rady 😂 poszlam z nią do sypialni, zjadla na leżąco, zrobila …., i juz bylo ok i usnela na spacerze dopiero po 17:00 na cale 30 min … oczy to juz miala takie czerwone jakby nie spala pare dni, ach te bobasowe dramaty…

Teraz też mi odstawia przy cycu że aż zaraz zastrajkuje. Aż boli🤦‍♀️

Też nie wiem o co chodzi, ale polowa dnia jest ok. A są takie momenty że święty by nie wytrzymal.

Leksa może faktycznie to jakies skoki :/ chyba ze na zabkowanie dzieci tez tak marudzą :/ bo u mnie cos na rzeczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 18:29

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2022, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez straszne płacze, albo zeby, albo boli po szczepieniu, sporo chce spać dzisiaj.
    Ogolnie ciężko u nas z humorem.

Natomiast dziewczyny zabieram się ostro za ćwiczenia, dzisiaj trochę się wygłupiałam przy małym, robiąc jakieś przysiady ze śpiewaniem i wykopy ogólnie, nieskoordynowane ćwiczenia z efektami dźwiękowymi, a moje dziecko malo co nie oszalalo ze śmiechu i radości 😃

Ewidentnie chce mieć fit mamuśkę 😅 także trzymajcie kciuki, dobrze że nazarlam się tych pączków dzisiaj, bo od jutra koniec!

Monja, Leksa, Soleil, Klara_1985, Asiulka87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2022, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czy to extra rzetelne źródło, ale zgodnie z grafiką znaleziona w necie 22-26 tydzień to skok rozwojowy, więc wszystko możliwe, a że u naszych dzieci mogą sie jeszcze nakładać dodatkowo zęby, regres snu i szczepienia, to już w ogóle oszaleć można 🙉😜

• Leksa Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monja wrote:
    Nie wiem, czy to extra rzetelne źródło, ale zgodnie z grafiką znaleziona w necie 22-26 tydzień to skok rozwojowy, więc wszystko możliwe, a że u naszych dzieci mogą sie jeszcze nakładać dodatkowo zęby, regres snu i szczepienia, to już w ogóle oszaleć można 🙉😜

Ja znalazłam podobnie, 23-26. 🙈

Monja lubi tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i chciałam Wam napisać, ze moja tez wygina się w ten luk/banan.
    Raczki dalej ma zacisniete, ale próbuje siadać 🤦🏼‍♀️, lecz robi to zle, bo próbuje z pozycji leżącej z pleców. Podniesie głowę i siluje się, żeby usiąść 🤦🏼‍♀️ Dziś tak zaczela robić

I byłam dziś z synem na bilansie, mąż z nią został, a później podrzucił teściowej, bo musiał jechać już do pracy to tesciowa mówiła, ze w wózku przekręciła się z pleców na brzuch. Osobiście tego nie widziałam, ale to by tłumaczyło jej zachowanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 20:08

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja po wizycie u neurologa. Generalnie rozwojowo wszystko super. Dostalismy skierowanie na EEG w czasie snu. Nie wiem jak to zrobimy, wygooglalam ze luxmed robi to w domu, ale bede sie dowiadywac jutro. A jesli to wyjdzie ok to dostalam receptę na melatonine. Podobno to calkowicie naturalne i nieszkodliwe, w kropelkach. I to mi brzmi nieźle...
    Jedna rzecz mi ciekawą powiedziala odnosnie drzemek, bo u nas w zasadzie prawie od poczatku jest 4 razy po 30-40 minut. Sumarycznie malo wiec myslalam ze to ok, ale ona mowi ze niezależnie od długości snu powinna miec 2 drzemki, kolo 11 i po obiedzie 15 czy 16, i trzeba ja stopniowo przeciagac, bo to ma wplyw na sen nocny.

W drodze powrotnej mi zasnela, mimo ze mielismy 5 minut do domu, myslalam ze juz to bedzie sen nocny, ale niestety... Bedzie dzis dluga impreza, szczegolnie ze syn tez mial drzemke poobiednią, i tylko ja jadę na oparach...

Megsi, Soleil, Asiulka87, Zosiek lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2022, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tych drzemkach kasjanna też słyszałam, że mają wpływ na sen nocny, u nas drzemki się poprawiły, ale nie poprawiło to spania w nocy.

Melatonina brzmi w sumie spoko, eeg skomplikowanie u takiego malucha.

Dobrze, ze rozwojowo okej.
    Co do przeciągania to mnie nie działało to.

Ja jestem dzisiaj sama w nocy. Mały od 17 płakał i na rękach tylko chciał być, a i to średnio działało. Mąż widziałam, że strasznie wspolczul mi, że taki kiepski humor u dziecka I sama musze sobie radzić. Zasnął mlody o 18 na drzemke, ale to już chyba nocny sen, bo nie wstaje

• Leksa Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna czekałam za Twoim wpisem !
    Oby udało się szybko zrobić to eeg. Oby lepiej u Was to badanie zostało przeprowadzone niz u nas 😬 aż mnie ciarki przechodzą na samo wspomnienie.

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa, a co u was bylo nie tak? Bo nie pamietam. Jak ma byc traumatycznie to nie ide. Dam ta melatonine i tyle, a na eeg pojde dopiero jak melatonina nie zadziala.

Ja sobie tego przeciagania nie wyobrazam mowiac szczerze. Myslalam ze drzemki maja o tyle znaczenie ze sumarycznie nie moze byc za duzo snu na dobe. Szczegolnie ze ta nasza ostatnia drzemka wcale tez nie jest pozno, bo kolo 16. Na razie chyba nie bede z tym kombinowac. Nie wszystko na raz. Po prostu chyba nie jestem w stanie jednoczesnie nie spac w nocy i produkowac sie z wkurzonym, spiacym dzieckiem w dzien na wlasne zyczenie...

Z dobrych wieści to Nisia wreszcie zauwazyla ze ma stopy. Nawet chciala wlozyc do buzi, ale beboch jej przeszkadza 😆 bo my dalej nie śpimy i sie nie zapowiada...

Leksa, Zosiek lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam o tej melatoninie. To suplement diety, co już samo w sobie mnie nie przekonuje, a do tego ogolnie jest krytykowane. A brzmialo tak dobrze...

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna super ze wszystko ok🙂a co do drzemek to też nie ma reguły czego my jesteśmy przykladem🙂od bardzo dawna mamy najczęściej właśnie 2 drzemki między 10 a 11 i potem kolo 16. Obie drzemki mniej więcej po 30 lub 40 minut i co? I nie mogę powiedzieć że noce mamy super😁

Leksa lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna badanie samo w sobie nie jest bolesne tylko czasochłonne. Ja akurat zdążyłam mała nakarmić i odłożyć do spania. Spała może z 10 czy 15 min i wzięli ja na badanie. Ona była zdezorientowana, bo po pierwsze ja obudzili, a po drugie na dzień dobry kazali zabrac smoczek (a przecież to nierozłączne jest, tak samo jak pieluszka), bo powiedzieli mi, ze podczas badania najlepiej jakby spała, nie płakała i nie ruszala buźka (a smoczek się ssa). Koniec końców zobaczyły, ze bez smoczka ani rusz, popłakiwała i miała stan czuwania ze smoczkiem. I mimo to badanie się zapisało i poszło do odczytu. Tylko ja po prostu to zle wspominam, bo mi jej było żal.
    Generalnie będąc na Twoim miejscu dałabym zrobić to eeg.

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, ja mysle ze na dobry sen sklada sie wiele czynnikow, u ciebie moze byc cos innego niz u mnie. Akurat na te drzemki zwrocila uwage, ale na zasadzie zeby nad tym pracowac, a nie ze to rozwiaze wszystkie problemy. Wlasnie wyczytalam ze melatonina jestbw mleku matki i nie powinno sie wieczorem / w nocy korzystac z telefonu. Niby mam wyłączone niebieskie światło, ale moze to wplywa. Ale kurde jestem taka spiaca, ze jak sobie wyprodukuje wiecej melatoniny to usne na stojąco.

Dzieki Leksa, u nas nie ma smoczka nie bedzie dylematu. A do tego przez sen sie nie rusza. Jak mi sie uda zorganizowac to w domu to w ogole bedzie bajka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 22:31

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna mi mąż kiedys mowil ze u jego znajomego problem ze snem był właśnie przez telefon niby. Ja też już próbowałam spać z telefonem daleko ale to nie pomogło.
    Masz rację ze u każdej z nas powód kiepskiego snu moze byc inny i pewnie jest inny😏
    Ale nie wydaje mi się zeby ilość tych drzemek miala takie znaczenie tym bardziej że są krotkie🤔

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do rozwoju dzieciaczków to jabjuz głupieje po prostu. Im więcej czlowiek czyra ogląda tym się głupszy robi😂 czasem dana umiejetnosc jest ok ale w innej sytuacji ta sama umiejętnośc już jest zła i tak zaczynam główkować czy koje dziecko robi dana rzecz w 100% dobrze czy mam jej na daną czynnoścc pozwolic czy jednak przerwać 🤔

oar89n73njsm8gcn.png
  • Lotos Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa wg mnie takie podnoszenie głowy z pleców to na je jest do siadania tylko do ćwiczenia mięśni brzucha i bardzo dobrze że tak zaczęła robić tylko podobno nie wolno jej w ten sposób pomagać siadać np. przez podanie palcy. Ale może jeszcze któraś z dziewczyn to potwierdzi.

U nas od dwóch tygodni mały przyjmuje pozycję do raczkowania i buja się przod-tyl. Od dwóch dni zaczął robić koci grzbiet. Czy to normalna pozycja? Jakoś nie kojarzę takich wygibasów u dzieci w rodzinie. W necie znalazłam informację że może w taki sposób nawet raczkować 😲 ale to raczej koło 9 miesiąca. A u nas 6 miesięcy i tydzień. Myślicie że to powód do niepokoju?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 22:41

• Lotos Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci, Klara współczuję i wirtualnie przytulam! Trzymajcie się!

• Lotos Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna z suplementami diety trzeba uważać bo one nie są tak sprawdzane jak leki i mogą np być zanieczyszczone, a w skrajnych przypadkach mogą nawet zawierać coś innego.
    U nas też dwie drzemki koło 10-11 i druga koło 14-15 a noce są różne. Wczoraj właśnie nic nie spałam, ale to dlatego że mały miał biegunkę. Dzisiaj rano przebił się pierwszy ząb! 🙉

Spokojnej nocy dla nas wszystkich!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 22:46

Kasjanna, Ana.Ta, Leksa, Zosiek, Ines.s lubią tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa u nas mała tez juz od dłuższego czasu tak podnosi główkę lezac na plecach🙂ja się śmieje ze to z ciekawości bo wtedy najczęściej kuka co robię np w kuchni czyli 2 metry od niej😄ponoc to jest akurst dobre dla dziecka i faktycznie jest to ćwiczenie mięśni brzucha🙂
    My idziemy 3 listopada do normalnego fizjoterapeuty już i heh I wtedy dowiem się wszystko dokładnie co i jak i co koją Ala robi zle a co dobrze bp tak jak pisałam wcześniej to już sama nie wiem🤦‍♀️
    Dobra właśnie mam nieplanowane karmienie bo jeszcze nawet 2 h nie minęło ale chciqlqm małą przenieść z łóżeczka do mnie do łóżka i oczywiście sie przebudzila i placz i lulanie nic nie dalo😏no nic moze pośpi daj Boze 3h ( marzenia😆)

Leksa lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
‹‹ 721 722 723 724 725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ