Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLeksa, masz rację, ale mam wrażenie że ostatnio moja to z automatu humor traci jak zaczynamy ćwiczenia nawet jak dopiero co się śmiała i bawila 😛
A w głowie mam czasem takie przemyślenia, czy by po prostu nie zostawić tego wszystkiego tak jak jest i dać czas ciału dziecka na dostosowanie się i zdobywanie nowych umiejętności, nawet jeśli nie są w 100% poprawne. Tylko wtedy mi się włącza myślenie pt.: To po cholerę latasz do tej fizjo już tak długo, czytasz, analizujesz 😁 i znowu wracam na właściwe (chyba właściwe) tory...
Po prostu czasem jestem psychicznie zmęczona brakiem fenomenalnych efektów ćwiczeń i zła na to, że to późno zdiagnozowane wędzidełko tak nas sabotowalo długi czas z tym napięciem w barkach.
Dobrze, że mamy złota polska przepiękna jesień, można się skupić dla odmiany na przyjemnościach 😜
-
Monja Myślę że perfekcjonizm przy dziecku jest prawie że nie możliwy a na pewno bardzo trudny trzeba dać na luz i cieszyć się każdym małym osiągnięciem ☺👍 Wtedy łatwiej jest pchać ten wózek jak to dziewczyny mówią 😃 Rób ćwiczenia na tyle na ile córeczką Ci pozwala. Jak już je robisz to i tak dużo już osiągnęliście bo dużo rodziców nawet nie wie że ich dzieci jakieś napięcia mają ☺ My mamy ćwiczenia od fizjo takie wspomagające rozwój i robimy je tylko z rana max 2 razy dziennie czasami tylko raz. Czasami więcej marudzi czasami mniej przy tych ćwiczeniach różnie to bywa 😃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2022, 13:41
-
Monja, tez mysle ze trzeba wyposrodkowac, ale nie zaniedbac. My z synem trafilismy do fizjo bardzo późno, bo mial cos kolo roku. A problem powstal troche z mojej winy, bo syn nie chcial lezec na brzuchu. Bardzo nie chcial. I tez wlasnie czekalam na dobry humor, a jeszcze jest czas, a moze sam zaskoczy. A u fizjo przeplakal (ba, przeryczal) wszystkie wizyty i sie nauczyl. Mysle ze lepiej mu te placze bylo zaaplikowac w domu wczesniej niz stresowac pozniej. Ale, jak wiadomo, kazde dziecko jest inne, wiec rob jak czujesz.29.04 - moja kochana córeczka
-
nick nieaktualnyMonja javtez jestem za znalezieniem złotego środka. Myślę, że pewnym rzeczom trzeba dać czas, a nad innymi pracować.
U nas z ćwiczeniami i noszeniem jest okej, ale jak patrzę na pozycję w której mam drzemki to nie jestem przekonana czy mu nie pogłębia napięcia.
W sumie nie pamiętam czy pisałam, ale u nas nov była znośna, mały zasnął o 18 i spał do 7.30. Oczywiście były częste pobudki na cyca, ale takie znośne dla mnie.
Z tym, że śpię obejmując małego ręką tak, że on nie rusza rękami, jak już mocno się rusza to mu puszczam żeby go nie krępować, ale poprawia to spanie, bo nie wybudza się tarciem rękami o oczy -
nick nieaktualnyDo perfekcjonizmu to mi jest wyjątkowo daleko przy dziecku 😅 tylko tak to już jest, że efekty pracy motywują do dalszego dzialania po prostu, a ich brak lub niedostateczna ilość odbiera powera. Człowiek zapomina, że plusem jest też brak pogorszenia i nie docenia tego. Racja, trzeba pchać ten wózek i działać tyle ile się da☺️ a czas pewnie też swoje jeszcze trochę sam wyprostuje
Leksa, Merci92, Asiulka87, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Asiulka niestety pupke dieta podrażnia, trzeba smarować teraz bardziej. U nas przed RD smarowalam raz na kilka dni a teraz widzę że trzeba codziennie 🙃
Mydełko odplamiajace z Rossmana całkiem fajnie działa.💪
Co do marchewki Kasjanna dzięki za patent 😁 niestety marchewka chyba najgorsza z warzyw do sprania.
A ja myślę że każda z nas się stara najbardziej jak umie być dobra mamą, a że jesteśmy tylko ludźmi do tego wykończonymi to popełnia się różne błędy i nie ma się co przejmować wszystkim. 😘😘😘
Dziewczyny ucieka Wam też dalej oczko? Nie wiem czy idzie się z tym do okulisty za wczasu czy czekać...
Leksa, Soleil, Monja, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Nie wiedzialam tego że przy rd pępka bardziej wrazliwa🤔
Zosiek mojej troche ucieka ale szaman powiedzial ze tonprzez tą asymetrie😏
Monja ja też sobie teraz wspominam ze jak miglam tak długo zwlekać z pójściem do specjalisty. Bylosmy w 3 miesiacu z Alą u fizjo ale takiego troche byle jakiego z tym właśnie ze bardziej przekręca głowę w jedną stronę to kazała obserwować i przyjęć za miesiąc. Potem jakos wydawało mi się ze jest to mniej
Starałam się dawać jej zabawki z tej mniej lubianej strony i ja stawałam zawsze po tej dobrej stronie i czasami były dni lepsze a czasem gorsze a oststnio nagle się to jakby mega pogorszyło albo mi się po prostu oczy otworzyły ehh I faktycznie cala się układa już asymetrycznie😏próbuje z nią pracowac sama poki co ale nie wychodzi😏nie mogę się już doczekać na wizytę u tego fizjoterapeuty bo jest bardzo polecany u nas🙂Monja, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Asiulka chyba podchodziłabym rzeczywiście sceptycznie do tego szamana 🙃
Dziewczyny a jak u Was z gaworzeniem jest już coś? Podobno ma się pojawić do 6 miesiąca. U nas póki co warczenie, jakieś sylaby typu ała łał ale nie ma baba dada itp. starszej koło 5 miesiąca zdarzało się już mówić da da ma ma.Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Jeju, nie było mnie tu caly dzien.
Noc mieliśmy cudna oprócz akcji z kupa o 5 rano. Generalnie jak zasnela o 20 tak dopiero o tej 5 wybudzila ja kupa. Ale potem dalej ok.
Dzisiaj juz nie jest tak pięknie bo juz mielismy trzy wybudzenia, a akurat dzisiaj jestem sama w domu bez męża bo jeat w pracy. Tak siedze i licze czy juz mogę odpalic laktator czy lepiej zaczekac jeszcze chwilę
Generalnie jesli chodzi o odparzenia to polecam bephanten bo sudocrem u nas pogłębiał problem. No i wietrzenie, wietrzenie. Ja odkazalam jeszcze Octaniseptem tam gdzie byly takie 'ranki' no i osuszalam skore przed smarowaniem.
Ćwiczenia z Mala robie jak ona ma humor. Czasem to jest 5 minut a czasem 15minut. A czasem w ogole.
Chyba cos jeszcze mialam napisac ale nie wiem co 🤣Monja, Asiulka87, Ana.Ta lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
A ja dziewczyny świętuję, aż sobie otworzylam karmi sprzedalam auto. Tak mi wisiało z tylu glowy caly czas, a dzis sie udalo
Syn tez zdrowy i idzie jutro do szkoly. Wytyral mnie ten tydzien, jutro sie bede relaksowac, a w sobote moze sie nawet szarpne z moimi marudami na jakąś wycieczkeLeksa, Monja, Soleil, Asiulka87, Lotos, Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyInes spokojnie mój np noe pluje, nie pierdzi ustami i mało wokalny jest. Jego umiejętności to wpychanie gryzaka do buzi i to do góry nogami... tego grzyba to podstawkę gryzie zamiast góry, ostatnio opanował wsadzenie na raz całej do buzi 😅
A jedyne dzwieki jakie z siebie wydaje to jak jakiś pterodaktyl takie skrzeczenieKlara_1985, Ines.s lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyInes, moja też się nie przemieszcza, pływa nogami na razie, trochę podnosi pupę i denerwuje się, że nie idzie do przodu. To czasami zmienia się z dnia na dzień. Jestem spokojna, bo starsza też tak miała, a potem na roczek chodziła.
Z mówienia to jest dużo "nie" 😂 czasem mama, ostatnio jak szła się kąpać powiedziała "o boziu" 🙂. Najbardziej uwielbiam, jak się uśmiecha przebiegle do starszej siostry z miną:podrosnę i będziemy razem grandzić.
Zosiek nie przejmuj się, Twoja tak szaleje na parkiecie, że nie ma czasu na rozmowy.Asiulka87, Ana.Ta, Leksa, Soleil, Zosiek, Ines.s lubią tę wiadomość
-
U mnie jest 'a', 'e', 'le', 'maaaaamaaaa' ale to jak placze. Pozatym cala gama pisków
Na brzuszku mala kreci sie w kolo ale poki co tylko w jedna stronę
Wgl jutro spotykam sie na kawe z dziewczyną ktora rodziła w nocy przed moim cc i miałyśmy razem sale. Znalazlam ja na grupie majowych mam jak opisywała historie porodu i mialam takie, ej, juz to chyba gdzies słyszałam a ze imie Malej niepowtarzalne to napisalam do niejKasjanna, Ana.Ta, Monja, Leksa, Zosiek lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Moja Ala tez wola tak fajnie mamma i jeszcze nieeee hah śmiesznie to brzmi ale zawsze będę jej powtarzać ze nie ważne że nieswiadomie ale to były jej pierwsze slowa😄
Zaczerwienienie nam się pogłębia kurcze😏wietrzyłam dziś dużo, smarowałam już tylko bepanthenem i nie wiem czy mam iść do lekarza z nią jutro hmm? Potem jest weekend a ma już to kółka dji a dzis rano zrobilo się jeszcze gorsze po tym jak na moc dalam jej mąkę ziemniaczana 😐
Wyczytałam jeszcze ze dobry jest krem tormentile baby, hmm moze jutro rano kupie ale obawiam się weekendu jakby miało się pogorszyc jeszcze😐
Mnie gardło dalej piecze a najlepsze ze nie zrobiłam z tym dzis nic 😏mialam płakać solą ale oczywiście czasu brakło a tersz już jestem w łóżku i idę spac bo Piero wie jaka mnie dziś noc czeka😏
Aa kupilam dziś malej żel do smarowania na dziąsła. Mialam jej posmarować na lepsze spanie hah ale zapomnialam🙈wydaje ki się ze ma trochę dziąsła spuchniete ale może mi się tylko wydawac🤔a slinienie i gryzienie wszystkiego ma już od kilku miesięcy można powiedzieć 😏
Kasjanna super ze auto sprzedane, humor przynajmniej sobie poprawilas🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2022, 22:01
Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość
-
U mnie też na mega duże żale słyszymy maaammaaa, poza tym dalej buuu i brrr jak chce sie jej spać, jak sie cieszy ostatnio robi ssssysssyyyysy, a dzisiaj w euforii była nowość A. Tak w sumie mało tego gawędzenia u mnie.
O boziu! Ale super🧡
Asiulka oby szybko malej zeszly te kropeczki. Robisz wszystko co możesz. Też polecam bepanthen baby. Ja też te dziąsła smaruje/ nie smaruje 🙈 u mnie ewidentnie coś na rzeczy. Tak sie slini az kapie z brody. A na gryzaki to sie rzuca, ale to na chwile, woli pozniej jesc palce.
Moja „akrobatka” wyszła dziś poZa mate. Później przesuwała ją ręką. Na końcu była zła że nie wejdzie spowrotem. Musiałam pomóc hehe. Wgl akurat na to jak jej coś „odleci” z zasięgu rąk to sie wkurza. Miny robi zabójcze. Aż strach sie bać🤣
Jej ja spałam z małą od 19.30 do 22:30 szok. A jaka wyspana jestem 😂 poszlam po herbate z miodem bo tez w gardle drapie:/ chyba przesadzilam z lodami
Kasjanna ale extra z tym autem! Wycieczka sie należy. Podziwiam - tymbardziej w pojedynke. Ja do tej pory (wstyd sie przyznac) nie jechalam jeszcze sama z małą autem. Nawet do Rossmana 🤦♀️ Może w zimie to wjedzie jak juz w taką trase nie bede sie pchac wozkiem.
Oj tak.. pachnie weekendem 🤣 kiedy to zlecialo…. U mnie jutro fajny dzien - dostane u notariusza dzialke od mamy i pozniej u niej obiad. 👍 a mąż z dzieckiem 🥳Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2022, 23:10
Soleil, Zosiek lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Asiulka ten krem, o którym piszesz wczoraj pisałam z koleżankami i jedna mówiła właśnie, ze wrześniowe mamy z fb go polecają a ta druga napisała, ze jej córce pomogl na mega odparzenia tylko clotrimazolum.
A na mojego syna działał tylko alantan krem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2022, 23:40
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️