X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Vende Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam tej maści przy odparzeniu tym mocnym i ją tez polecam.

Jak u Was po nocy?

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry? Jak tam u was? U nas pobudki co godzine od polozenia spac do wstania. Tyle w sumie ze sie ladnie dala odkladac.
    Dzis pierwszy raz musialam ją rano obudzic z takiego twardego snu i spodziewalam sie dramatu, a ta bez jednego slowa wstala, z uśmiechem :)
    Z tym ze juz pierwsza drzemka wjechala. Ale to nic, mam czas sobie pokawkowac przy ciasteczku :)
    U nas gaworzy dużo. Mama akurat nie, ale tworzy rozne zbitki, pluje, cmoka, generalnie zapowiada sie gadatliwe dziecko (ruszac sie nie chce to troche pogada chociaz 😜)

Ana.Ta, Zosiek, Leksa, Soleil lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U mnie po tej 22 pobudki co godzine, ale od 2:00 do 5:00 spala ciagiem (3h! ) wow, poźniej do 7:20 spanie-stękanie po niecale 50min. Vende u Ciebie rozumie noce juz ok? Choc Ty sie pochwal Hihi

Ja wlasnie karmie i bedzie drzemka nr 1 w domu albo na spacerze. Jesteśmy już po dyni- dalej mi lyzeczke z rąk wyrywa. Musze przed nià uciekac 🤣

Milego piątkowego dnia. 🧡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2022, 09:33

Klara_1985 lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas głównie hej he he łał ah wrrr.. nie ma typowego gaworzenia póki co ale pewnie racja skupia się póki co na szaleniu na macie. 🙃

Klara to bój się jak będą obie biegać 😁 fajna masz różnice wieku 😊

Pakujemy się bo jedziemy do rodziców, ale się cieszę 😊

Tak wogóle dalej kraina zombieland... Kawunia kawunia kawunia 🙃

Soleil, Ana.Ta, Klara_1985 lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej 😊

U nas wczoraj w ciągu dnia dwie drzemki, mogę uznac już to za normalne :) ok. godz 13-14, a następna chwile przed 17 :)
    Noc była normalna ! Spała ! Zasnęła coś ok. 21, przebudziła się chwile przed 22, wzięłam ja na rece, odbiło jej się chyba po raz 5 po mleczku, które wypiła na noc i spała to 6:40 :) o 6:40 nastąpiła zmiana pampersa, wypiła mleczko i wstala o 10 😊
    Ona się budzi akurat jak ogarniam syna do zerówki, pasuje mi to. Młodego ogarnę, ja ogarnę i możemy dalej we dwie sobie spać 😁

Vende, Zosiek, Soleil, Kasjanna, Ana.Ta, Klara_1985, Asiulka87 lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Vende Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.ta, tak u nas noc ok, wieczorem sie wybudzala ale do 22, potem spala prawie do 5 i pozniej do 7:30 a potem chyba cos jeszcze przysnelysmy w lozku (albo tylko ja xD) bo na pewno jak zaczelam ja ogarniac to bylo juz po 8.
    U nas dzisiaj wjechala kaszla z ok 30ml wody (zrobiłam więcej ale na oko tyle zjadla) i 3 łyżeczki gruszki. A teraz ogarnelam mleko i czekam az dama wstanie bo chce isc na spacer spotkac sie z ta znajoma i potem wpasc do pracy i moze na szybkie zakupy. Maz dzisiaj obiecal wyjac mi spacerowke, nie moge sie doczekac.
    Ja mam dwie łyżeczki plastikowe to jedna daje jej do zabawy a druga jej daje jedzenie. U nas dziala :)

Pomyslcie ze kiedyś sie mowilo ze nie mozna pic kawy przy kp ;)

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2022, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas najgorsza noc od porodu, myślałam że gorzej być nie może, ale mój cudowny synek udowadnia, że on jest szefem i pokaze mi co to znaczy zła noc 😈😈😈

My się ostro pakujemy, dzisiaj kurier przyjezdza zabrać nasze rzeczy, a w niedziele lecimy znowu do Polski.
    Dzisiaj idziemy o 18 do zoo, bo mają super pokaz świateł. Mam nadzieję, że syn mój pierworodny będzie miał humor, bo po tej nocy narazie jest ciągle na rękach I miał już 2 drzemki.

Ach piątek, piąteczek, piatunio!
    Zaraz zjem hot doga na śniadanie I zrobię sobie spa w wannie, a później walczę dalej! ❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2022, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vendy miłej kawki, tez mialam fajne dziewczyny na sali 🙂
    Asiulka nam czasem tez pomagał clotrimazolum, ale jak tak mocno juz to moze musi byc maść na receptę (ja bym chyba poszla do lekarza)
    Na bol gardła można tantum verde przy karmieniu piersią.
    Ana.ta mój też się czasem tak głośno śmieje przez sen 😆
    Zosiek miłego wyjazdu 😊

Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2022, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Messi współczuję nocy. I trzymam kciuki żeby w zoo był grzeczny😊

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi, wspolczuje... Jak to jest ze jedne dzieci potrafią przespac calutką noc, a dla drugich godzina to wyczyn 🤔

U nas dzis wjechalo jabłuszko, które do ssania bylo fantastyczne, ale do jedzenia juz nie. Kaszka w formie plynnej tez sie nie przyjela (podalam w niekapku, przynajmniej umie z niego pic. Tylko nie chce)
    Rośnie mi mega niejadek. Po synu ktory jadl wszystko i w kazdej ilosci do szok.

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jakas taka dziś nastrojona piątkowo. Poszlam na spacer - zahaczylam o Rossmana i Stokrotke. Kupilam malej KASZKE😂 dziś testuje. Podam może przed kąpaniem. A pozniej cyc i zobaczymy:)

Ale drzemka nr 1 trwala 10 min. Po zakupach tylko 30 min w wozku. Mam nadzieje ze pozniej bedzie znosna bo o 15:00 przejmuje ją mąż 😂

U mnje ta druga lyzeczka nie dziala, ona chce tą z jedzeniem i pakuje jak trafi do buzi 🤣

Dziewczyny nie dość że możemy pic kawe- to jeszcze pogoda marzenie. 🧡 pomyscie jakby juz lezal snieg czy ciagiem padal deszcz… a tak to mamy turbodoładowanie słońcem.

Megsi oby spa domowe Cie zrelaksowalo i wieczorne Zoo - super sprawa! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2022, 12:47

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy synu kawy nie pilam. Przez cala ciąże też nie, wiec to byly prawie 2 lata bez kawy... A teraz 1 dziennie musi wjechac, chociaz zaczynam miec mysli ze moze to ma wplyw na sen malej. Wiecie, badania badaniami, raz wychodzi tak raz inaczej, moze za kilka lat orzekną że jesteśmy zlymi matkami. Ale na razie nie ma opcji żebym przetrwała dzien bez wspomagania...

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2022, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi, hot dog na śniadanie doda Ci mocy💪
    Leksa, Vende pięknie śpią Wasze dziewczyny. Moja nocka też o dziwo udana. Pobudki o 23 i 3:40 a później o 6.

Niesety z KP opadam sił. Czekam właśnie na ginekogicznej izbie przyjęć W ciągu miesiąca mam trzeci raz zatkany kanalik i drugie zapalenie piersi. Do tego zrobił mi się guzek w sutku. Lekarz proponuje farmakologiczne wygaszenie latacji. Chyba się zdecyduję, bo dzisiaj z tej bezsilności podczas usypianiu nakrzyczalam na własne dziecko, jak mi przyładowała rączką w tę pierś. To tak nie powinno być. Jeszcze jutro pogrzeb. A na osłodę zadzwonił mechanik, że w moim samochodzie, który kupiłam w lutym, jest silnik do wymiany.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara Widzę że i u Ciebie nie jest za wesoło 😔 Niech się już skończy ten październik. I jeszcze te KP. Ahhh zdecyduj tak żeby wam obu było dobrze a co wybierzesz to będzie dobra decyzja 👍☺ Ja niestety nie pojechałam na pogrzeb. Stwierdziłam że jak mamy obie wyć na pogrzebie to lepiej jak pomodle się za dziadka w zaciszu domowym.

Ana. ta A piłkę jeszcze używasz? Ja głównie na piłce usypiam ale chciałabym też inny sposób wdrożyć. Dziewczyny które na piłce usypiacie to w jaki jeszcze sposób wam dzieci zasypiają jak np jesteście poza domem w gosciach i piłki brak ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2022, 14:14

6056198c02.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży piłam tylko na początku takĄ słabą , później mnie od niej całkowicie odrzuciło. A teraz kawa= życie😂 + oczywiście cos slodkiego.

Klara niech ta zła passa u Ciebie sie skonczy. My babki to jednak musimy byc silne… dobrze że chociaż nocka lepsza 🧡

Merci w zaciszu domowym pomodlisz sie lepiej niz pewnie polowa ludzi na miejscu. Dobrze zrobilas 🧡

A piłka sporadycznie wjezdza. Pewnie wroce do niej jak nie bedzie opcji spacerowania. Ale mam cichą nadzieje że z czasem jakas bajka i przytulenie wystarczy… Jak jestem w gościach to albo spacer albo takie lulanie-chodzenie. Do tej pory sie udawalo. Ostatnio rano często przysnie na cycu, pozniej chwile cos z nią porobie i ide na spcer… popoludniu często też… na noc usypia ostatnio lezaco na cycu… to jest dla mnie wygodne, ale zdaje sobie sprawe, że kiedys bedzie problem…

Jestem zachwycona zachowaniem mojej córki w stosunki do roczniaka. Bylam chwile u siostry. Ona go tuliła i calowala w czolo. I śmiała sie w głos. No cudownie sie na to patrzy 🙈 🐻🐻 on kochany mial juz dosc a ona jeszcze chciala. 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2022, 14:38

Merci92, Zosiek, Leksa, Klara_1985 lubią tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara trzymaj sie, pamietaj ze to Twoja decyzja i halo, karmilas ponad 5 miesiecy, to jest szmat czasu! Jak będziesz spokojniejsza i lepiej sie poczujesz to przejdź na mm, Mala zna jego smak i akceptuje. Bedzie dobrze.
    Ja poza domem albo wozek, albo smoczek + kolysanie na rękach.

Merci92, Leksa, Klara_1985, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara kochana trzymaj się 😘 rzeczywiście z kp pod górkę ciągle ale długo wytrzymałaś! Ciężki ten miesiąc dla wielu z nas, listopad musi być lepszy 💪

Merci 😘😘😘

U nas dzień marudy, czytałam Was na głos żeby mi dała łaskawa pani.🙃 Pakujemy się i jedziemy zaraz. U nas też trochę z tym pod górkę bo akumulator siadł i mąż pojechał po nowy 🤦

Vende i Leksa zazdroszczę takich nocek 😘

Do usypiania u nas ostatnio sprawdza się spacerówka w domu, kupiłam taką dość sprytna, lionelo Julie one póki co polecam jakby ktoś szukał malutkiej. Ja bujać i nosić nie mogę za dużo bo mam rękę oszczędzać, wiem dobre ... z prawie półrocznym dzieckiem 🙃 na piersi często też przysypia, to później będziemy oduczać już się boje 🤪

A i trzymajcie kciuki bo zjadłam że stresu dziecku czekoladę, muszę odkupić i dać do jej szafki zanim się skapnie 🙃 bo matka miała się odchudzać i trzymała się całe 4 dni 😒

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2022, 15:51

Merci92, Soleil, Leksa, Kasjanna, Klara_1985, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara tak jak dziewczyny piszą i tak długo wytrwałości z tymi przeróżnymi problemami tak jak i Vende także nic tylko podziwiać! A teraz moze faktycznie przyszedł czas zeby to zakończyć.
    Dziewczyny przykre to że dziadkowie Wam zmarli ale ja tak sobie tłumaczyłam przy śmierci mojej babci ze ona już bardzo cierpiała a tak teraz będzie pewnie tam gdzie chciała być czyli w niebie☺️

U nas noc była tez kiepska. W ogóle dawniej mała spala spokojnie a teraz nagle zaczęła się wykręcać i kłaść na brzuch i tak spala ze dwie drzemki w nocy. Tylko ze taka skrzywiona troche i vhyba niezbyt to dobrze dla niej ehh.
    Ja też mam problem z usypianiem małej w dzien ale oststnie dni codziennie miala 2 drzemki na spacerze a jak skończy się fajna pogoda to coz bedziemy jakos walczyć w domu z tym spaniem🙂ide właśnie na spacer bo mala już marudzi🙂

Klara_1985, Ana.Ta lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i dupka dzis nie była gorsza niż wczoraj na szczescie. Na wcześniejszym spacerze kupilam jej to tantinum czy jakoś rak😆nasmarowalam i zobaczymy jak będę pieluchy zmieniać. Mam nadzieję że się poprawi🙂

Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wrote:
    Megsi, wspolczuje... Jak to jest ze jedne dzieci potrafią przespac calutką noc, a dla drugich godzina to wyczyn 🤔

U nas dzis wjechalo jabłuszko, które do ssania bylo fantastyczne, ale do jedzenia juz nie. Kaszka w formie plynnej tez sie nie przyjela (podalam w niekapku, przynajmniej umie z niego pic. Tylko nie chce)
    Rośnie mi mega niejadek. Po synu ktory jadl wszystko i w kazdej ilosci do szok.

To u nas na odwrót się zapowiada :D młody był i jest niejadek, a mała wcina chętnie :) oby jej tak pozostało !

Kasjanna lubi tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
‹‹ 724 725 726 727 728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ