Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Klara_1985 wrote:Megsi, hot dog na śniadanie doda Ci mocy💪
Leksa, Vende pięknie śpią Wasze dziewczyny. Moja nocka też o dziwo udana. Pobudki o 23 i 3:40 a później o 6.
Niesety z KP opadam sił. Czekam właśnie na ginekogicznej izbie przyjęć W ciągu miesiąca mam trzeci raz zatkany kanalik i drugie zapalenie piersi. Do tego zrobił mi się guzek w sutku. Lekarz proponuje farmakologiczne wygaszenie latacji. Chyba się zdecyduję, bo dzisiaj z tej bezsilności podczas usypianiu nakrzyczalam na własne dziecko, jak mi przyładowała rączką w tę pierś. To tak nie powinno być. Jeszcze jutro pogrzeb. A na osłodę zadzwonił mechanik, że w moim samochodzie, który kupiłam w lutym, jest silnik do wymiany.
Bardzo Ci współczuje zapalenia piersi i tego z samochodem. Ja kupiłam w sierpniu samochód i wiem, ze nie jest nowy i wiadomo, ze co nieco do wymiany, ale mimo to i tak wydaje mi sie, ze dużo chociaż mąż twierdzi inaczej, a niestety wiem, ze koszt wymiany silnika ogromy.
A co do kp to jeżeli masz się meczy z ciągłymi zapaleniami i być nerwowa to może jednak warto zdecydować się na zakończenie. I tak długo karmiłaś, ale „przygody” masz z tym jak Vende. Trzymaj się 😙Klara_1985 lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Zazdroszczę Wam pogody. U mnie wczoraj było przepięknie ! Slonko, zero wiatru, no cudo. Za to dziś deszcz pada i wieje bardzo, dlatego siedzimy w domu
Jeszcze zmarzłam pod paczkomatem, bo mąż wczoraj miał odebrać paczki i w jednej skrytce były dwie, a on wyciągnął jedna. Dzis chciał ja ponownie otworzyć i się nie dało. Dzwonilam na infolinie in post i tam baba mi mówi, ze paczki są wyciągnięte 🤦🏼♀️ Cholera, zaczęłam jej tlumaczyc ponownie, ze jedna została w środku to dopiero zrozumiała o co mi chodzi. Zablokowała ta skrytkę, bo mąż chwile wcześniej dzwonił, ze na drodze mijał się z kurierem, który jechał akurat do tamtego paczkomatu. I potem gdy byłam już pod paczkomatem deszcz zaczął padać i trzeba było historie od początku odpowiadać i tam pani mi mówi, ze faktycznie ta skrytka jest dla mnie zablokowana 🙄 i dopiero wtedy przełączyła mnie na dział techniczny. A pan z działu technicznego mówił, ze otworzy to zdalnie, ale gdyby alarm się wlaczyl to nie mam panikować 😂 na szczęście nic takiego nie miało miejsca 😅Merci92 lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
nick nieaktualnyJa czasami do usypiania tak lekko z Hanią podskakuję na łóżku jakby to była piłka. Sporadycznie zasypia sama w wózku w domu, czasami lulam. Najlepiej śpi na spacerze, oby ta pogoda trwała jak najdłużej.
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Tak mnie to wszystko przytłoczyło, że już byłam zdecydowana na zakończenie kp, ale poszłam do apteki i nie było tego lepszego lęku na zakończenie latacji. Wykupiłam Bromergon i na razie jeszcze karmię. Jak się pogorszy przez weekend, to wezmę. Bije się jeszcze z myślami. Może jeszcze dam swoim cyckom ostatnią szansę. Mąż mnie wspiera w każdej decyzji, ale widzę że trzęsie gaciami, że przy karmieniu mm będzie równouprawnienie do wstawania😂
Leksa, Merci92, Soleil, Ana.Ta, Monja, Zosiek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zosiek dobra agentka jesteś z tą czekoladą 🤣 ja sobie właśnie ostatnio zdalam
sprawe jak Oliwka bacznie patrzyła jak jem lody i wyciągała rączke, że niedlugo będę się chować nie tylko przed mężem 😂
Leksa dobrze że cala ta akcja zakończyła się sukcesem 😂
To podskakiwanie na łóżku też praktykuje w nocy jak juz cyc nie działa. 🙈no fakt mm to i tatuś może… to nie tAkie glupie by bylo… Klara moj by zareagowal tak samo, a do tego jeszcze by przeliczyl ile kasy bedzie szlo. A tu darmoszka.
I to prawda czy mm czy kp wszystko jest OK.
U mnie od 19.30 pobudka nr 3. I to jedna tAka że cyc BE. Dobrej nocy 🤣
Humor mi dopisuje bo weekend= mąż w domu. I jajecznica na śniadanie. Pchamy dalej… 😎może nie bedzie tak źle bo w niedziele „sprzedajemy” dziecko babci i jedziemy do kina. Wkońcu bede w kinie! Jakbym mogla to bym jeszcze szampana otworzyla.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2022, 00:06
Asiulka87, Zosiek, Klara_1985 lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
nick nieaktualnyBoże moje dziecko jest nieobliczalne, co noc udowadnia mi, że może dać mi bardziej w kość.
Przestałam się już frustrować i dzisiaj o 3.12 rano wstaliśmy z uśmiechem i zaczęliśmy dzień.
Zaczęliśmy dzień od kupy w łóżku na prześcieradło 😁 odechciało mi się spać w tym łóżku, więc teraz o 5 30 jak mały zasnął to się z nim bujam w krzesle, a mąż niech sobie sam tam śpi.
A ja jestem z tych co kawy nie piją, więc żeby jakoś funkcjonować to wyjadam właśnie nutelle łyżka, a że jest za słodka to z drugiego słoik zagryzam masłem orzechowym 😋
A w Lidlu jeszcze taki ciasteczkowy świąteczny słoik smarowidla kupiłam, miałam smażyć naleśniki, ale już prawie nic w słoiku nie zostało 😅Asiulka87, Zosiek, Klara_1985 lubią tę wiadomość
-
Megsi ja dzisisj o 3:00 w nocy tez sie z małĄ bawilam kranem w lazience. Obudzila sie po 30min i nic innego na jej placz nie dzialalo🤣 a i u mnie dzis dalej 1-2h, a i 30 min także tak.
Nutella mniaaaam. dziś pieke babeczki z powidlem i bezą. No mam nadzieje ze zdarze do konca dnia😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2022, 09:26
Zosiek lubi tę wiadomość
Asiulka87 U mnie na pewno chodzi o gazy. Bo po bàkach jej przechodzi, a przed nimi aż krzyczy…
wczoraj po 22 bylo okropne darcie tak jak o tej 3.00. Znalazlam sposob- robie jej wtedy samolot przed lustrem lub ide do tej lazienki. Oczywiscie gdy nie dziala cyc i wgl chce ją uspokoic. Podzialalo tak ze pozniej ladnie zjadla i usnela… i o dziwo wcale to „rozbudzenie” nie wydluzylo tej przerwy nocnej. Bywalo gorzej na samym cycu, ale nie powiem zwlec sie z lóżka jest bardzo ciezko 🤦♀️
A taki placz po pobudce, jak chodzi o jeszenie to jest dopoki mnie nie namierzy. Jest prawie czarno to pewnie sie boi, pozniej „drze”’do cyca. 😂
Moje dziecko rzucilo sie na kaszke i na wode z butli 😅 niedlugo to ja na jedzenie nie wyrobie takie z Naszej trojki łakomczuchyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2022, 10:23
Asiulka87 lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyMoja też chętnie wodę pije. Dzisiaj jadła drugi raz brokuł i lepiej przyjęła niż dynię.
Robiłam wczoraj na wieczór test z kleikiem ryżowym,dodalam łyżkę do butli 90 ml i spała od 19 do 24. Normalnie ma pobudkę o 23.
Megsi, miałaś widzę ciekawą noc.
Ana.Ta w Lidlu jest bardzo dobry bezalkoholowy szampan, także możesz jutro otwierać.
Mój cycek dzisiaj lepiej, guzek się zmniejsza, także trzymam receptę w pogotowiu i na razie zawieszam rezygnację z KP w czasie.Zosiek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa dzisiaj wkurzyłam się na męża o kp, może nie jestem jakoś super zakochana w tym, ale jak mam pokarm to karmie, a mąż uważa, że mm jest lepsze, bo by mi mógł pomóc w nocy.
Wyrzuciłam mu, że przecież może pomagać, może bujać i lulac, to mi powiedział, że nie umie... mniejsza z tym.
Powiedziałam mu żeby wziął sobie to mm i niech da w nocy, a ten od razu wyskoczył z hasłem to co przechodzimy całkowicie nie?
Przykro mi się zrobiło, że z taką łatwością sięgnął po to wiedząc, że pokarm jest i nie narzekam na karmienie dziecka.
Co najbardziej mnie wkurza, że dzisiaj o 3 rano nie wstał, ani nie zszedł do nas na dol, żebym mogła pospać tylko do 8 rano sobie smacznie spał, jak ja od 3 bawiłam się z dzieckiem.
Nie rozumie tego, że to nie mm jest rozwiązaniem. Wkurza mnie jego gadanie, że on to by wstawał karmić dziecko, jakoś teraz nie wstaje do niego.
Poza tym w sumie mimo całonocnej imprezy dziarsko się trzymam 😁 idę smażyć naleśniki -
Oooo ale sie wszyscy weekendujĄ😎
Klara super wiadomości 🧡 dzięki za info z tym sZampanem, jak nie jutro to przyda sie na Sylwestra, który chcemy spędzić tylko we trójke, to bedzie 1wszy w tym domu więc tymbardziej wyjątkowy
Ja dziś przyspieszylam kàpiel i jak jedlismy kolacje dawalam małej kaszke - zjadla 50 ml. Chyba nie duzo ale moze to coś da.
Megsi pamiętaj- to tylko gorszy dzień. Ale nie taki zły jak wjechały naleśniki 🧡
Właśnie faceci dużo gadają. Pytanie, czy by to wdrożył… obyś dzisiaj nie musiala wstawac o 3:00. A z tym mm to faktycznie dziwne że tak myśli. Mój to sie szczyci ze karmie. 😂 ale pewnie dlatego ze spi na dole. Jakby mial tyle pobudek to pewnie by juz dawno wyczytal ze po mm sie dluzej spi😂
Mnie sie szykuje slaba noc bo mam tylko 60 ml zApasow mleka, a musze zrobic 300😅 jak nie dam rady to moze kaszkĄ przy potrzebie mama oszuka. Chętnie je to najwyzej bedzie ją dlugo karmic 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2022, 19:15
Ana.Ta, ambitny plan
Klara, super że się poprawia!
My dzis zaliczylismy wycieczkę, przez co mała spala 2 razy, ale o dziwo dociagnela do 19 w sumie bez problemów. Do tego duzo czasu na zewnatrz (u nas bylo pieknie!), wiec jak dzis nie bedzie spac to nie wiem...
Jutro jedziemy do rodziców, chociaz mówiąc szczerze trochę mi się nie chce...
Dziś nam pyknelo 6 miesięcy
Vende, a jak tam u was?Vende, Asiulka87, Soleil, Klara_1985, Leksa, Ana.Ta, Lotos, Zosiek, Monja lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
W porządku Kasjanna, dzięki że pytasz. Zmieniałam telefon wczoraj bo mi się zepsuł i jeszcze się do końca z nowym nie ogarnęłam. My dzisiaj byliśmy na imprezie rodzinnej, mała całe 2h wytrzymała przy stole na moich rękach. Nie marudziła. Byłam w szoku.
Noc mieliśmy tragiczna, pobudki co godzinę. Kup dzisiaj znowu więcej. Nie wiem czy jednak nie pojde z nią w poniedziałek do lekarza...17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Klara, Twoja decyzja z kp. Jeśli się czujesz na siłach to kontynuuj:) Laktację można wygasić też bez tabletek, tylko powoli.
Megsi, u mnie mąż odwrotnie... Ciągle mnie ciśnie że chce przestać karmić. Także tak źle i tak niedobrze.Klara_1985 lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Vende, a dajesz jakies stale pokarmy? Bo moze to jest teraz powodem. Ale jak masz mozliwosc to idź, lepiej sprawdzić.
Ja dzis dalam małej ryz z malinami , tak bez blendowania. 3 lyzeczki polknela w mgnieniu oka, a pozniej odmowila jedzenia. Ale z tymi 3 swietnie sobie poradzila. (pisze lyzeczki, ale jedna lyzeczka to moze ze 4 ziarenka ryzu...)Ana.Ta, Lotos lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Pytanie:
Jaką kaszkę dajecie dzieciakom? W sensie jaglana itp? I podajecie z Butelki a nie łyżeczka tak? Boze nie ogarniam tych kaszek narazie 😐ja przez kilka dni nie sawalam nic małej bo się przestraszyłam że ra wysypka może od jedzenia, w ogóle myslalam ze moze na gluten jest mała uczulona bo dalam jej tą kaszke-deser i tam właśnie byl gluten i potem się ta wysypka w niedługiej przyszłości pojawiła ale chyba jednak to było zwykle odparzenie🤔na szczescie jest już dużo lepiej🙂i jutro mam zamiar jej dać zupkę warzywna z indykiem 😃
W ogóle teściowa wziela mi dziś małą na spacer a ja w tym czasie ogarnęłam dom i siebie bo potem jechaliśmy na urodziny do znajomych i mala pierwszy raz od urodzenia hah wytrzymała 4h 15min bez jedzenia😳i co najlepsze odebrałam ją od teściowej beż placzu tylko z usmiechem😀
Kurcze zmienia się jej ewidentnie z tym jedzeniem, szkoda tylko że noce się nie zmieniają 😏Klara_1985, Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość