💙 MAJ 2023 💗
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej!
Ja już po prenatalnych i opracowaniu Pappa. Wszystko dobrze ryzyka kosmicznie niskie,ale pojechałam mimo wszystko na Sanco. Lekarz się ze mnie śmiał ze nie widzi potrzeby,ale ja wole mieć święty spokój
Termin zmienił się na 13.05
Lekarz stwierdził dziewczynkę mam już w domu chłopaka wiec nie dowierzam ze będę miała córkę to zupełnie inny wymiarWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2022, 12:22
Agunieszka, Foreveryoung, różyczka, Angie_33, Agnieszka1987 lubią tę wiadomość
-
NataliaK wrote:Hej!
Ja już po prenatalnych i opracowaniu Pappa. Wszystko dobrze ryzyka kosmicznie niskie,ale pojechałam mimo wszystko na Sanco. Lekarz się ze mnie śmiał ze nie widzi potrzeby,ale ja wole mieć święty spokój
Termin zmienił się na 13.05
Lekarz stwierdził dziewczynkę mam już w domu chłopaka wiec nie dowierzam ze będę miała córkę to zupełnie inny wymiar
Super, że maleńka zdrowa. Będziesz miała parkę 🤗 Gratulacje
NataliaK lubi tę wiadomość
-
Gratuluje udanych wizyt
Do mojej jeszcze 6 dni, ale już zaczynam się stresować. Do tego przyplątała mi się jakaś infekcja więc dodatkowe zmartwienie
Boje się i cieszę jednocześnie. Martwię się czy wszystko będzie dobrze, ale i cieszę, że w końcu będzie można powiedzieć rodzinie i znajomym
A tak zmieniając temat, macie jakieś przeczucia co do płci? Ja przeczuwam drugiego chłopakaAngie_33, Agunieszka lubią tę wiadomość
Alexander - 23.12.2017 ❤️
Nikodem - 11.05.2023 ❤️
-
Ja mam dwie córeczki teraz chciałabym dla odmiany chłopca a co będzie to się okaże mam nadzieje na następnej wizycie bo na ostatnim badaniu nie chciał/a pokazać .)
Agnieszka1987, Agunieszka lubią tę wiadomość
26.08 pozytywny test ciążowy 🍀 — 10dpo
30.08 Beta: 122,6 —13dpo
1.09 Beta: 314,1 — 15dpo
14.09 Pierwsza wizyta 🍀 jest dzidziuś z ❤️ 🥹
31.10 Badania I trymestru. 7,5 cm zdrowego szczęścia ❤️
💙Synek 💙
-
Ja mam przeczucie na dziewczynkę, mąż też, ale wszyscy nam wróżą chłopca. Nawet ostatnio lekarz dopatrywał się chłopaka, ale ostatecznie nie udało się potwierdzić. Nam i tak jest wszystko jedno, to nasz pierwszy maluch (i pewnie jedyny), byle zdrowe było.
Agnieszka1987
Ja też już odliczam dni do czwartku 🙂NataliaK, Agnieszka1987 lubią tę wiadomość
-
Agunieszka wrote:Ja mam przeczucie na dziewczynkę, mąż też, ale wszyscy nam wróżą chłopca. Nawet ostatnio lekarz dopatrywał się chłopaka, ale ostatecznie nie udało się potwierdzić. Nam i tak jest wszystko jedno, to nasz pierwszy maluch (i pewnie jedyny), byle zdrowe było.
Agnieszka1987
Ja też już odliczam dni do czwartku 🙂
I jak tam nastrój przed wizytą Agunieszka? Ja też kiedyś myślałam, że będę mieć jedno dziecko, tym bardziej, że o syna staraliśmy się długo, później po kilku latach o drugie, ale nie wychodziło, a jak skończyłam 35 lat to pogodziłam się z myślą o jednym dziecku i podjęłam decyzję, że temat zamknięty i wtedy wyszła kinder niespodzianka
Ile macie lat? Ja 35, syna urodziłam w wieku 30 latAgunieszka lubi tę wiadomość
Nikodem - 11.05.2023 ❤️
-
Głównie to nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć znowu na usg maluszka 😊. Gdzieś wewnętrznie czuję, że wszystko jest ok, ale dobrze to potwierdzić.
Mam 37 lat. Staraliśmy się od 2.5 roku, było sporo przeszkód zdrowotnych po drodze. W czerwcu zaczęliśmy wizyty w nowej klinice niepłodności. We wrześniu -w 2 rocznicę ślubu okazało się, że jestem w ciąży 😊. Jeśli trafiłoby nam się drugie dziecko to byłabym przeszczęśliwa, ale chyba już nie dałabym rady przechodzić tego całego leczenia i starań kolejny raz. Ale kinder niespodziankę jak u ciebie przyjmę z otwartymi ramionami 😊 -
Ja mam 33 lata mam już duże dzieciaki 12 i 6 lat jak sobie pomyśle o takich maluchu znowu to chwilami jestem przerażona tez prowadziliśmy już lekkie życie podróżowaliśmy, nie było problemu ze spontanicznymi wyjazdami czy wychodzeniem z domu ale tez będziemy zabierać dzidzie gdzie się da a gdzie się nie da to opiekunka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2022, 20:11
Agunieszka lubi tę wiadomość
26.08 pozytywny test ciążowy 🍀 — 10dpo
30.08 Beta: 122,6 —13dpo
1.09 Beta: 314,1 — 15dpo
14.09 Pierwsza wizyta 🍀 jest dzidziuś z ❤️ 🥹
31.10 Badania I trymestru. 7,5 cm zdrowego szczęścia ❤️
💙Synek 💙
-
Ja przeczucia miałam na córkę, ale tak wszyscy mówili że na pewno syn, bo to, bo tamto, że uwierzyłam, a tu na prenatalne że na 90 procent dziewczyna 😄 czekamy 23.11 nq potwierdzenie 😊 grunt ze póki co wszysyko super
Agnieszka1987, Agunieszka lubią tę wiadomość
-
U mnie syn zawsze się denerwował, jak ktoś go pytał czy chce rodzeństwo jeszcze w lipcu na wakacjach mojej mamie powiedział, że chce psa, a nie brata czy siostrę. Teraz zaskakujące jest, że nie wie jeszcze, że jestem w ciąży, ale od jakiegoś czasu codziennie mówi, że będzie miał brata Adama i opowiada co będzie z nim robił. W ogóle my tego imienia nie bierzemy pod uwagę, nie wiem skąd je wziął i skąd w ogóle ta zmiana. Jeśli się okaże dziewczynka, to czuję, że będziemy mieli kłopot bo on uparcie twierdzi, że nie lubi dziewczyn
Agunieszka lubi tę wiadomość
Nikodem - 11.05.2023 ❤️
-
nick nieaktualnyHej! Przyszły mi dziś wyniki Sanco, w brzuszku zdrowa dziewczynka 🥰 i o ten spokój właśnie mi chodziło 🥰😁
A co do wieku ja mam 33 lata i mam syna 8 letniego wiec duża różnica ale widzę w niej tez duże
Plusy. Bardzo się cieszy i wiem,ze napewno będzie pomagał i będzie zaangażowanym starszym bratem. A co do wyjazdów jak ktoś wyżej wspomniał to mój pierwszy ciążowy zakup to nosidełko żeby móc jeździć wszędzie i nie rezygnować z tego
Agnieszka1987, Foreveryoung, Agunieszka lubią tę wiadomość
-
Hej! Ja dziś po pierwszych prenatalnych😊 udało się na nich być z Mężem i Córeczką 🙏 dzidzia zdrowo rośnie, wszelkie ryzyka na minimalnym poziomie i prawdopodobnie będzie synek😍 także cieszę się bardzo, że to już za nami. Co do przeczucia płci to w tej ciąży nie miałam na nic, ale dwa razy snilo mi się, że bedzie syn i gdybym dziś na usg usłyszała, że to córka to byłabym bardziej zaskoczona😂oczywiście też pozytywnie. Natomiast informacja o chłopcu wydała mi się jakby czymś oczywistym😂 także czekamy na potwierdzenie na polowkowym. Termin zmienił się na 16maja😍
Foreveryoung, Agunieszka, Agnieszka1987 lubią tę wiadomość
-
ja też melduję się po usg I trymestru. Ryzyka z testu Pappa niskie, ale i tak zdecydowaliśmy się zrobić genetyczne z krwi. Czekamy na wyniki usg na tym etapie robi już wrażenie.. było widać jak dzidzia się rusza i kopie nóżkami... - to moja pierwsza ciąża, więc zachwycam się każdą pozytywną rzeczą
NataliaK, Agunieszka, Agnieszka1987 lubią tę wiadomość
-
Foreveryoung wrote:ja też melduję się po usg I trymestru. Ryzyka z testu Pappa niskie, ale i tak zdecydowaliśmy się zrobić genetyczne z krwi. Czekamy na wyniki usg na tym etapie robi już wrażenie.. było widać jak dzidzia się rusza i kopie nóżkami... - to moja pierwsza ciąża, więc zachwycam się każdą pozytywną rzeczą
Foreveryoung, Agunieszka, NataliaK, Agnieszka1987 lubią tę wiadomość
-
Super, że u Was same dobre wiadomości, cieszę się bardzo
Ja już zaczynam panikować, przed jutrzejszą wizytą. Żeby nie myśleć cały dom wysprzątałam, ostatnio mam bardzo duży przypływ energii.
Agunieszka trzymam jutro kciuki i czekam na wiadomośćAgunieszka lubi tę wiadomość
Nikodem - 11.05.2023 ❤️
-
Ja za ciebie też trzymam kciuki. Wszystko będzie dobrze 🤗
Nie zapomnij napisać jak poszło.
Zazdroszczę ci tej energii.😊
Ja od wczoraj mam jakieś bóle i ciągnięcie w brzuchu. Mam nadzieję, że to macica. Do tej pory nie miałam takich odczuć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2022, 19:15
-
Ja już po badaniu. To już 13+1 tc 🤗. Z usg wynika, że wszystko jest w normie. Maluch akurat spał grzecznie i niewiele dało się zobaczyć, raz tylko machnął rączką. Płci lekarz nie ustalił. Jedynie na dzień dzisiejszy było widać 2 tętnice zamiast 3 w pępowinie, ale to podobno nie jest problem i przy kolejnym badaniu być może, że będą widoczne 3.
Teraz tylko czekam na wyniki z krwi i konsultację w przyszłym tygodniu. Na plus jest to, że gdyby wyszły ryzyka to będą dzwonić i informować co dalej, a jeśli będzie ok to będę mogła odebrać wynik.przy kolejnym usg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2022, 11:19
Agnieszka1987, Foreveryoung lubią tę wiadomość
-
Agunieszka gratulacje bardzo się cieszę
Ja już też po. Wg USG 12 + 2, wg lekarki wszystko wygląda ok, dzidzia bardzo ruchliwa, miała problem żeby porobić pomiary, aczkolwiek nic nie podawała tylko mówiła cały czas "w normie", płeć nie ustalona
Pierwsze o co mnie zapytała to z racji, że mam skończone 35 lat mam możliwość zrobienia badania NIFTY za darmo, na co się zdecydowałam, wyniki za 10 dni internetowo, lub jak wyjdą złe będzie dzwonić. Od razu dostałam termin na połówkowe na 20 grudniaAgunieszka lubi tę wiadomość
Nikodem - 11.05.2023 ❤️