💙 MAJ 2023 💗
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowalijka wrote:Cześć dziewczyny chciałam dołączyć do grupy:)
Termin porodu na 19 maja 2023 po badaniach 1 trym. Pappa wszystko ok, ciąża +35 w domku synek dwuletni wcześniak niestety urodzony w 32 tc przez moja niewydolność szyjki …. nadal pracujeNowalijka, NataliaK lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny czy ktoras z Was miała może problemy ze skóra, chodzi mi o brzuch tak mnie swędzi,juz mam krostki czerwone prawie na całym No i powoli juz nogi zaczynaja i rece….Zastanawiam sie czy po prostu moje AZS sie nasiliło chociaz w poprzedniej ciąży nie miałam takich problemow ze skora czy może cos sieninnego dzieje… do gin pisac czy od razu do dermatologa leciec?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2022, 20:32
NataliaK lubi tę wiadomość
-
Dracaena, Nowalijka, Ewela85
Witajcie😊 Bardzo fajnie, że grupa nam się powiększa🤗
Nowalijak, a smarujesz się jakimiś balsamami? Może to wysuszona skóra? Ja mam troszkę delikatnych grudek na dekolcie i rękach, ale zimą zawsze mam przesuszoną skórę, a ponieważ rzadko mi się chce maziać kremami i balsamami to taki jest tego skutek.
Kupiłam już balsam na rozstępy, ale na razie tylko się mijamy w łazience🙄 Jakoś nie mam weny, żeby zacząć stosować
Dziękuję wam za info o badaniach połówkowych😘 Wyliczyłam, że muszę się umówić na I połowę stycznia. Do tego czasu mam jeszcze wizytę u gina więc potwierdzę.Nowalijka lubi tę wiadomość
-
Nowalijka wrote:Dziewczyny czy ktoras z Was miała może problemy ze skóra, chodzi mi o brzuch tak mnie swędzi,juz mam krostki czerwone prawie na całym No i powoli juz nogi zaczynaja i rece….Zastanawiam sie czy po prostu moje AZS sie nasiliło chociaz w poprzedniej ciąży nie miałam takich problemow ze skora czy może cos sieninnego dzieje… do gin pisac czy od razu do dermatologa leciec?
Nowalijka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW czwartek mam dermatologa to zobaczymy co mi powie a ja używam jak i w 1ciazy olejku ze slodkich migdałów czyli naturalny balsam po 1 ciąży rozstępów nie miałam chociaz czytałam,ze to genetyka odpowiada za rozstępy a nie balsamy heheheh.
Ewela 85 wrote:Dziewczyny a zaczynacie coś już kupować dla maleństwa? Bo ja nie potrafię się powstrzymać i już sporo ciuszkow na 62 i 68 mam. Niby lekarz nie powiedział mi płci ale na USG widziałam i fotkę piękna mam,na której widać dziewczynkę 🙂
U mnie na połówkowych wyszło że bedzie chłopczyk ❤️ale jeszcze nic nie kupuje do ubrania a tylko w sumie ubranka najmniejsze musze kupić bo wszystko mam po starszym dziecku:) wszystko sprzedałam bo my nie planowaliśmy wiecej dzieci 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2022, 21:12
-
Nowalijka wrote:W czwartek mam dermatologa to zobaczymy co mi powie a ja używam jak i w 1ciazy olejku ze slodkich migdałów czyli naturalny balsam po 1 ciąży rozstępów nie miałam chociaz czytałam,ze to genetyka odpowiada za rozstępy a nie balsamy heheheh.
U mnie na połówkowych wyszło że bedzie chłopczyk ❤️ale jeszcze nic nie kupuje do ubrania a tylko w sumie ubranka najmniejsze musze kupić bo wszystko mam po starszym dziecku:) wszystko sprzedałam bo my nie planowaliśmy wiecej dzieci 😅Nowalijka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgunieszka wrote:Nowalijka
I co ci dermatolog powiedział?Mvada lubi tę wiadomość
-
Nowalijka wrote:Zaostrzone atopowe zapalenie skory. Bałam sie cholestazy ale wykluczyła ja na szczescie. Mam uzywac emolientów i kosmetyków znanych ze sklepów drogeryjnych na AZS. Oczywiscie powiedziała ze moge smarować te miejsca gdzie mam popękana skore maścią sterydowa ktora mam od zawsze przy AZS ale jakos w ciąży nie chce tego uzywac…
Mi pomógł płyn do kąpieli firmy SVR i balsam. Miałam na łokciach łuszczącą się skórę. Po tych kosmetykach jak ręką odjął.
https://www.superpharm.pl/svr-topialyse-gel-lavant-28164-1000-ml-155163.html?gclid=CjwKCAiA7IGcBhA8EiwAFfUDsX_wdYnK5gWVRdVc_asOPaepiQYawvsFsyYxqDlG1c8pmZRJIm9eTBoCMwQQAvD_BwE
https://www.superpharm.pl/svr-topialyse-creme-9352-400-ml-128569.html?gclid=CjwKCAiA7IGcBhA8EiwAFfUDsfZJVy-7WvL6GCsEDjq7lwjreW5ij2Qa-dpLZbn4HdfZ7WHXbLr1qhoCnOkQAvD_BwE
mkwia -
nick nieaktualnyJa mam ŁZS i tez mi dermatolog polecił smarować sterydem ale ja zostałam przy konwencjonalnych metodach,bywa ciężko szczególnie w stresujących momentach mam „ataki” i wtedy meczy mnie to strasznie.
Ostatnio pisałam Wam,ze będę pracowała do końca. Dziś szef w ramach oszczednosci kazał mi iść na L4 od grudnia…. Poczułam się tak złe, po 8 latach pracy jak śmieć bo w ciąży. Od samej tej informacji rozbolała mnie tak głowa i brzuch, ze odechciało mi się wszystkiego… 🥵 -
nick nieaktualnyTez cos mowila o preparacie przeciwświądowym w sprayu ale ja w domu miałam jeszcze dwa nie otwarte balsamy z emotopik wiec smaruje i powiem szczerze ze skora na brzuchu przestała mi dokuczać za to rece nie posiadają bariery lipidowej jak to nazwał lekarz i sa w opłakanym stanie… ale sterydu nie użyje …wiec powolutku przy nawilżaniu pewnie zrobia sie lepsze.
W ogole jestem w 15 tc (według usg połówkowego) i powiem Wam że juz czuje pełzania w brzuchu. W pierwszej ciąży wydaje mi sie że czułam w 17 tc, nie wiem czy to możliwe tak szybko 😅
NataliaK- nie stresuj sie teraz może i lepiej odpoczniesz sobie, może szef tak u Was dba o zdrowie ciężarnych 😅.
Agunieszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
To faktycznie dla ciebie lepiej w tej sytuacji.
Dzisiaj mi się wydawało, że coś poczułam. Czekam na powtórkę, żeby się upewnić, ale to pewnie jeszcze za wcześnie 😁
Ja już odliczam dni do 8mego. Coraz trudniej mi funkcjonować, mimo że nie mam jeszcze brzucha. Jestem bardzo zmęczona, a podczas wchodzenia po schodach dyszę jak parowóz. Po pracy jem obiad, zalegam na kanapie i drzemię do 20tej. Potem pobudka, kolacja, jakiś film i do łóżka. Nie myślałam, że ciąża tak może działać. To wogóle nie jak ja 🤔 Mój mąż nalega żebym wzięła już l4 i miała czas na odpoczynek, bo sam widzi jaka zmęczona jestem, chociaż to on robi większość rzeczy w domu teraz. Jeszcze tydzień pracy 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2022, 14:59
NataliaK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, ja dzisiaj jestem po wizycie 15+2 tc. Lekarz zobaczył moje wyniki z badan prenatalnych i stwierdził ze mam duze prawdopodobieństwo wysokiego ciśnienia po 34 tc wiec zlecił branie acardu 150 czy ktoras z Was to bierze lub juz brała w ciąży? Do tego cały czas duphaston biorę bo miałam niewydolność szyjki to zamiast luteiny dupka biorę.
Ja ruchy juz czuje przelewanie i czasami mocniej a brzuch mam dosc widoczny ale to moja druga ciąża wiec spodziewałam sie tego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2022, 18:59
-
nick nieaktualnyNowalijka wrote:Hej dziewczyny, ja dzisiaj jestem po wizycie 15+2 tc. Lekarz zobaczył moje wyniki z badan prenatalnych i stwierdził ze mam duze prawdopodobieństwo wysokiego ciśnienia po 34 tc wiec zlecił branie acardu 150 czy ktoras z Was to bierze lub juz brała w ciąży? Do tego cały czas duphaston biorę bo miałam niewydolność szyjki to zamiast luteiny dupka biorę.
Ja ruchy juz czuje przelewanie i czasami mocniej a brzuch mam dosc widoczny ale to moja druga ciąża wiec spodziewałam sie tego.
Ja biorę acard 150 ze względu na nadciśnienie i indukcję spowodowana właśnie nadciśnieniem w 1 ciąży. Biorę już 3 tygodnie 🙂Nowalijka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNataliaK wrote:Ja biorę acard 150 ze względu na nadciśnienie i indukcję spowodowana właśnie nadciśnieniem w 1 ciąży. Biorę już 3 tygodnie 🙂
Mi nic nie dolega tylko prawdopodobieństwo z testu pappa wyszło wysokie ale to wszystko jest od 36tc.wiec nie wiem czy jest sens a oczywiscie wątpliwości przyszły po wyjsciu od lekarza 🤦🏼♀️NataliaK lubi tę wiadomość