X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 💙 MAJ 2023 💗
Odpowiedz

💙 MAJ 2023 💗

Oceń ten wątek:
  • Agunieszka Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2022, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super. Gratuluję🤗
    Teraz już na pewno spokojniejsza jesteś. 😊

• Agnieszka1987 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2022, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agunieszka wrote:
    Super. Gratuluję🤗
    Teraz już na pewno spokojniejsza jesteś. 😊

Tak, już jest dużo lepiej :) no i gorąca linia dzisiaj. Poczta pantoflowa szybko działa ;)

Foreveryoung, Agunieszka lubią tę wiadomość

Alexander - 23.12.2017 ❤️
    Nikodem - 11.05.2023 ❤️
  • Angie_33 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2022, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas będzie chłopiec 💙 😊
    Dzisiaj czuje wyraźnie ruchy dziecka od rana 🥰 wcześniej czułam jakieś pojedyncze bulgotania :) dzisiaj już wyraźne pływanie 🥰

Agunieszka, Foreveryoung, Agnieszka1987 lubią tę wiadomość

26.08 pozytywny test ciążowy 🍀 — 10dpo
    30.08 Beta: 122,6 —13dpo
    1.09 Beta: 314,1 — 15dpo
    14.09 Pierwsza wizyta 🍀 jest dzidziuś z ❤️ 🥹
    31.10 Badania I trymestru. 7,5 cm zdrowego szczęścia ❤️
    💙Synek 💙

• coco_bumblebee Debiutantka

Wysłany: 11 listopada 2022, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanie do Was, ginekolog rekomendował test pappa a w sumie nie mam dużej wiedzy w tym temacie. W pierwszej ciąży nic takiego nie robiłam. Jakie są Wasze decyzje w tej sprawie?

• Foreveryoung Koleżanka

Wysłany: 11 listopada 2022, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test Pappa warto zrobić. Jestem w szoku, że nie jest to obowiązkowe badanie. Poczytaj o tym koniecznie w necie. To inaczej tzw. Test podwójny - usg + badanie krwi. Wykrywa nie tylko ryzyko chorób genetycznych, lecz dostarcza wielu innych informacji np. O stanie łożyska.
    Pierwszy lepszy link: https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/badania-w-ciazy/badania-prenatalne-w-i-trymestrze-usg-test-papp-a-nipt/

Agunieszka lubi tę wiadomość

• Agunieszka Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2022, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie plany na ten tydzień? Kto w tym tygodniu przekaże dobre wieści po wizycie?

Wysłany: 13 listopada 2022, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie_33 chłopaki są super :) Szybko poczułaś ruchy :) ja już też wyczekuje tego momentu :)

U mnie w tym tygodniu chyba będą wyniki NIPT. Słyszałam, że w Polsce ponoć w tych wynikach podają płeć dziecka, a tu wyczytałam, że określanie płci jest zabronione. Dziwna sprawa i ciekawe dlaczego. Poza tym mam położną i badania krwi, z kolejnym USG muszę czekać do 20 grudnia.

Dziewczyny powiedziałyście już swoim dzieciom o ciąży? Mój syn tak był przeciwny rodzeństwu, a tak super zareagował :) teraz o niczym innym nie mówi, głaszcze brzuch, opowiada bajki dla "mimi bobo" i planuje co będą razem robić ;P ale też powiedział, że trzyma kciuki żeby to był chłopak ;)

Nikodem - 11.05.2023 ❤️
  • Mvada Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agunieszka wrote:
    Jakie macie plany na ten tydzień? Kto w tym tygodniu przekaże dobre wieści po wizycie?
    U mnie wszyscy już wiedzą, a następna wizyta 23.11😄

age.png
  • Agunieszka Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2022, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam w tym tygodniu wyniki z krwi. Poza tym w czwartek wizyta u mojego prowadzącego. Może uda się podejrzeć płeć, ostatnio ciągle o tym myślę, chociaż się nie nastawiam.
    Od weekendu zdjęłam blokadę z mojej mamy na mówienie o ciąży, wiec już wie cała najbliższa rodzina 😊Dzisiaj się przyznałam w pracy. Wszyscy przyjęli to bardzo fajnie i gratulowali. Ja chcę jeszcze do połowy grudnia popracować, aby zakończyć wszystkie sprawy, ale zobaczymy jak będzie.

Agnieszka1987
    Alexander będzie super starszym bratem 🙂

• Angie_33 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka1987 szybko ale to już 3 ciąża :) mam dwie córeczki wiec chłopczyk to pewna odmiana będzie :)

Agnieszka1987, Agunieszka, Foreveryoung lubią tę wiadomość

26.08 pozytywny test ciążowy 🍀 — 10dpo
    30.08 Beta: 122,6 —13dpo
    1.09 Beta: 314,1 — 15dpo
    14.09 Pierwsza wizyta 🍀 jest dzidziuś z ❤️ 🥹
    31.10 Badania I trymestru. 7,5 cm zdrowego szczęścia ❤️
    💙Synek 💙

• Mvada Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agunieszka wrote:
    Ja też mam w tym tygodniu wyniki z krwi. Poza tym w czwartek wizyta u mojego prowadzącego. Może uda się podejrzeć płeć, ostatnio ciągle o tym myślę, chociaż się nie nastawiam.
    Od weekendu zdjęłam blokadę z mojej mamy na mówienie o ciąży, wiec już wie cała najbliższa rodzina 😊Dzisiaj się przyznałam w pracy. Wszyscy przyjęli to bardzo fajnie i gratulowali. Ja chcę jeszcze do połowy grudnia popracować, aby zakończyć wszystkie sprawy, ale zobaczymy jak będzie.

Agnieszka1987
    Alexander będzie super starszym bratem 🙂
    Ja obiecałam pracować do końca roku, koniec 4 miesiąca a ja nie mam już siły 🙈

age.png
  • Foreveryoung Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2022, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie chłopczyk 💙 właśnie, jak planujecie z pracą? Ja obiecałam sobie chociaż zwolnić od stycznia bo pewnie w całości nie uda mi się zrezygnować ze wszystkich obowiązków 🙃 czuję się całkiem nieźle… choć sił brak. Tak jak kiedyś byłam mega aktywna, tak teraz najchętniej leżałabym w łóżku cały dzień

NataliaK, Agnieszka1987, Agunieszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2022, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Super ze wszystkie badania pokazują zdrowe dzieciaczki,serdecznie wszystkim gratuluje 🙂
    Wydaje mi się ze czuje smyranie małej od wczoraj. Głównie jak prowadzę auto i nie mogę się skupić czy to napewno nie omamy 🤣 poza tym u mnie wszystko super, byłam w weekend w górach,bardzo aktywne dni, w zasadzie jak przed ciąża. Szybciej łapałam zadyszkę ale bez tragedii.

Jak wasza waga? Rośnie coś?
    Ja chce pracować do końca, nie wezmę l4.

Agnieszka1987, Agunieszka, Foreveryoung lubią tę wiadomość

• Agunieszka Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2022, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia,
    Jeździj ostrożnie, wozisz skarb 💎 😊

Byłam dziś u mojego gina. Wszystko dobrze się rozwija. Nadal nie wiemy co będzie 🤔
    Przybrałam ok. 1.5 kg, a od tygodnia wyraźnie już widzę brzuszek 😊
    Następna wizyta 8.12 i wtedy też kończę pracę. Trzeba przygotować się do świąt i nacieszyć się ciążą 😉

Na który tydzień macie ustalone 2 usg prenatalne? Chcę się umówić, a zapomniałam zapytać lekarza w który tydzień celować.

Foreveryoung, NataliaK lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2022, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agunieszka wrote:
    Natalia,
    Jeździj ostrożnie, wozisz skarb 💎 😊

Byłam dziś u mojego gina. Wszystko dobrze się rozwija. Nadal nie wiemy co będzie 🤔
    Przybrałam ok. 1.5 kg, a od tygodnia wyraźnie już widzę brzuszek 😊
    Następna wizyta 8.12 i wtedy też kończę pracę. Trzeba przygotować się do świąt i nacieszyć się ciążą 😉

Na który tydzień macie ustalone 2 usg prenatalne? Chcę się umówić, a zapomniałam zapytać lekarza w który tydzień celować.

Ja chyba jakoś tak 20 tydzień. Na 21 grudnia ogólnie i sama to wyliczyłam bo zapomniałam zapytac ginekologa,ale man5 grudnia kontrole to ewentualnie zweryfikuje czy aby napewno dobrze się zapisałam 😂
    W poniedziałek tez mam wizytę w ramach NFZ w szpitalu który zajmuje się „nieksiążkowymi” przypadkami. W pierwszej ciąży miałam nadciśnienie na końcówce i to takie ze nie można było go opanować. Lekarze rozkładali ręce,leżałam 2,5 tyg przed porodem w szpitalu. Teraz chce postawić na szpital z wyższa referencyjnoscią i chociaż wierze ze to nadciśnienie mnie ominie w tej ciąży to wole mieć pod ręką lekarza który się w tym specjalizuje. Najgorsze było to,ze na tego nadciśnienia nie czułam 😏

Dobrego weekendu wszystkim 😇

Wysłany: 20 listopada 2022, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam na odwrót całe, życie bardzo niskie ciśnienie, a w ciązy to już w ogóle, zawroty głowy, mroczki przed oczami, bez kawy nie jestem w stanie funkcjonować. W poprzedniej ciąży lekarz myślał, że zepsuł mu się ciśnieniomierz, bo nie wierzył, że może być taki niskie :P

Śniło mi się dzisiaj, że urodzilam dziewczynkę, była bardzo spokojna,nie płakała. Kłociłam się z meżem o imię bo on chciał imię Róża ( wcale nie chce) a ja mówiłam, że ona wygląda na Milenę ( też nie mamay takich planów :P) tak że tak, nie wiem co ta ciąża robi z głową ;) mąż twierdzi, że sny sprawdzaja się na odwrót i będzie drugi niespokojny chłopak ;P

Nikodem - 11.05.2023 ❤️
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Dołączę do Was. Dotychczas udzielałam się tylko na Ovufriend. :)

U nas połówkowe w pierwszym tygodniu stycznia, jakoś 21 tydzień. A następna wizyta 6.12 i może się dowiemy kto tam siedzi, bo padły już oba podejrzenia, zależy od lekarza. 🤣

Z pracą - chcę pracować tak min. do końca stycznia, może do końca lutego, więc chyba dłużej niż widzę na wątku. ☺ Dopóki czuję się dobrze generalnie. Dziwne uczucie, kiedy prowadzona jest rekrutacja na moje stanowisko. 😅 Potem muszę jeszcze przekazać obowiązki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2022, 14:15

Foreveryoung, Agunieszka, czarneniebo lubią tę wiadomość

👩 31 / 🧔30
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
    03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
    08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
    10.09 - beta 204
    12.09 - beta 482
    4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
    2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
    4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
    22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
    21.03 - 2020g ❤️ 32+0
    9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
    PTP - 16.05.2023

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png
  • Foreveryoung Koleżanka

Wysłany: 20 listopada 2022, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj na grupie!

Co do wizyt, ja umawiam się na bieżąco. Nie mamy jeszcze połówkowych umówionych.
    Każdy tydzień weryfikuje moje plany co do pracy i jest co raz gorzej - nie mam sił po prostu. A może to organizm sam tak działa, że chce unikać stresu 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2022, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny chciałam dołączyć do grupy:)
    Termin porodu na 19 maja 2023 po badaniach 1 trym. Pappa wszystko ok, ciąża +35 ;) w domku synek dwuletni wcześniak niestety urodzony w 32 tc przez moja niewydolność szyjki …. nadal pracuje :)

Foreveryoung, NataliaK, Agunieszka, czarneniebo lubią tę wiadomość

• Ewela 85 Nowa

Wysłany: 21 listopada 2022, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej z miłą chęcią przyłącze się do Was 🙂 Mam na imię Ewelina, mam 37 lat i jest to moja czwarta ciąża, która przebiega dobrze, choć mdłości były okropne, to zaczęły mijać ☺️ termin z om mam,na 16 maja a z uzg na 7. Przeczucie od początku, że to będzie dziewczynka.

NataliaK, Agunieszka, czarneniebo lubią tę wiadomość

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ