X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 💙 MAJ 2023 💗
Odpowiedz

💙 MAJ 2023 💗

Oceń ten wątek:
  • Agunieszka Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2022, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super. Gratuluję🤗
    Teraz już na pewno spokojniejsza jesteś. 😊

• Agnieszka1987 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2022, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agunieszka wrote:
    Super. Gratuluję🤗
    Teraz już na pewno spokojniejsza jesteś. 😊

Tak, już jest dużo lepiej :) no i gorąca linia dzisiaj. Poczta pantoflowa szybko działa ;)

Foreveryoung, Agunieszka lubią tę wiadomość

Alexander - 23.12.2017 ❤️
    Nikodem - 11.05.2023 ❤️
  • Angie_33 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2022, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas będzie chłopiec 💙 😊
    Dzisiaj czuje wyraźnie ruchy dziecka od rana 🥰 wcześniej czułam jakieś pojedyncze bulgotania :) dzisiaj już wyraźne pływanie 🥰

Agunieszka, Foreveryoung, Agnieszka1987 lubią tę wiadomość

26.08 pozytywny test ciążowy 🍀 — 10dpo
    30.08 Beta: 122,6 —13dpo
    1.09 Beta: 314,1 — 15dpo
    14.09 Pierwsza wizyta 🍀 jest dzidziuś z ❤️ 🥹
    31.10 Badania I trymestru. 7,5 cm zdrowego szczęścia ❤️
    💙Synek 💙

• coco_bumblebee Debiutantka

Wysłany: 11 listopada 2022, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanie do Was, ginekolog rekomendował test pappa a w sumie nie mam dużej wiedzy w tym temacie. W pierwszej ciąży nic takiego nie robiłam. Jakie są Wasze decyzje w tej sprawie?

• Foreveryoung Koleżanka

Wysłany: 11 listopada 2022, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test Pappa warto zrobić. Jestem w szoku, że nie jest to obowiązkowe badanie. Poczytaj o tym koniecznie w necie. To inaczej tzw. Test podwójny - usg + badanie krwi. Wykrywa nie tylko ryzyko chorób genetycznych, lecz dostarcza wielu innych informacji np. O stanie łożyska.
    Pierwszy lepszy link: https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/badania-w-ciazy/badania-prenatalne-w-i-trymestrze-usg-test-papp-a-nipt/

Agunieszka lubi tę wiadomość

• Agunieszka Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2022, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie plany na ten tydzień? Kto w tym tygodniu przekaże dobre wieści po wizycie?

Wysłany: 13 listopada 2022, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie_33 chłopaki są super :) Szybko poczułaś ruchy :) ja już też wyczekuje tego momentu :)

U mnie w tym tygodniu chyba będą wyniki NIPT. Słyszałam, że w Polsce ponoć w tych wynikach podają płeć dziecka, a tu wyczytałam, że określanie płci jest zabronione. Dziwna sprawa i ciekawe dlaczego. Poza tym mam położną i badania krwi, z kolejnym USG muszę czekać do 20 grudnia.

Dziewczyny powiedziałyście już swoim dzieciom o ciąży? Mój syn tak był przeciwny rodzeństwu, a tak super zareagował :) teraz o niczym innym nie mówi, głaszcze brzuch, opowiada bajki dla "mimi bobo" i planuje co będą razem robić ;P ale też powiedział, że trzyma kciuki żeby to był chłopak ;)

Nikodem - 11.05.2023 ❤️
  • Mvada Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agunieszka wrote:
    Jakie macie plany na ten tydzień? Kto w tym tygodniu przekaże dobre wieści po wizycie?
    U mnie wszyscy już wiedzą, a następna wizyta 23.11😄

age.png
  • Agunieszka Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2022, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam w tym tygodniu wyniki z krwi. Poza tym w czwartek wizyta u mojego prowadzącego. Może uda się podejrzeć płeć, ostatnio ciągle o tym myślę, chociaż się nie nastawiam.
    Od weekendu zdjęłam blokadę z mojej mamy na mówienie o ciąży, wiec już wie cała najbliższa rodzina 😊Dzisiaj się przyznałam w pracy. Wszyscy przyjęli to bardzo fajnie i gratulowali. Ja chcę jeszcze do połowy grudnia popracować, aby zakończyć wszystkie sprawy, ale zobaczymy jak będzie.

Agnieszka1987
    Alexander będzie super starszym bratem 🙂

• Angie_33 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka1987 szybko ale to już 3 ciąża :) mam dwie córeczki wiec chłopczyk to pewna odmiana będzie :)

Agnieszka1987, Agunieszka, Foreveryoung lubią tę wiadomość

26.08 pozytywny test ciążowy 🍀 — 10dpo
    30.08 Beta: 122,6 —13dpo
    1.09 Beta: 314,1 — 15dpo
    14.09 Pierwsza wizyta 🍀 jest dzidziuś z ❤️ 🥹
    31.10 Badania I trymestru. 7,5 cm zdrowego szczęścia ❤️
    💙Synek 💙

• Mvada Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agunieszka wrote:
    Ja też mam w tym tygodniu wyniki z krwi. Poza tym w czwartek wizyta u mojego prowadzącego. Może uda się podejrzeć płeć, ostatnio ciągle o tym myślę, chociaż się nie nastawiam.
    Od weekendu zdjęłam blokadę z mojej mamy na mówienie o ciąży, wiec już wie cała najbliższa rodzina 😊Dzisiaj się przyznałam w pracy. Wszyscy przyjęli to bardzo fajnie i gratulowali. Ja chcę jeszcze do połowy grudnia popracować, aby zakończyć wszystkie sprawy, ale zobaczymy jak będzie.

Agnieszka1987
    Alexander będzie super starszym bratem 🙂
    Ja obiecałam pracować do końca roku, koniec 4 miesiąca a ja nie mam już siły 🙈

age.png
  • Foreveryoung Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2022, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie chłopczyk 💙 właśnie, jak planujecie z pracą? Ja obiecałam sobie chociaż zwolnić od stycznia bo pewnie w całości nie uda mi się zrezygnować ze wszystkich obowiązków 🙃 czuję się całkiem nieźle… choć sił brak. Tak jak kiedyś byłam mega aktywna, tak teraz najchętniej leżałabym w łóżku cały dzień

NataliaK, Agnieszka1987, Agunieszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2022, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Super ze wszystkie badania pokazują zdrowe dzieciaczki,serdecznie wszystkim gratuluje 🙂
    Wydaje mi się ze czuje smyranie małej od wczoraj. Głównie jak prowadzę auto i nie mogę się skupić czy to napewno nie omamy 🤣 poza tym u mnie wszystko super, byłam w weekend w górach,bardzo aktywne dni, w zasadzie jak przed ciąża. Szybciej łapałam zadyszkę ale bez tragedii.

Jak wasza waga? Rośnie coś?
    Ja chce pracować do końca, nie wezmę l4.

Agnieszka1987, Agunieszka, Foreveryoung lubią tę wiadomość

• Agunieszka Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2022, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia,
    Jeździj ostrożnie, wozisz skarb 💎 😊

Byłam dziś u mojego gina. Wszystko dobrze się rozwija. Nadal nie wiemy co będzie 🤔
    Przybrałam ok. 1.5 kg, a od tygodnia wyraźnie już widzę brzuszek 😊
    Następna wizyta 8.12 i wtedy też kończę pracę. Trzeba przygotować się do świąt i nacieszyć się ciążą 😉

Na który tydzień macie ustalone 2 usg prenatalne? Chcę się umówić, a zapomniałam zapytać lekarza w który tydzień celować.

Foreveryoung, NataliaK lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2022, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agunieszka wrote:
    Natalia,
    Jeździj ostrożnie, wozisz skarb 💎 😊

Byłam dziś u mojego gina. Wszystko dobrze się rozwija. Nadal nie wiemy co będzie 🤔
    Przybrałam ok. 1.5 kg, a od tygodnia wyraźnie już widzę brzuszek 😊
    Następna wizyta 8.12 i wtedy też kończę pracę. Trzeba przygotować się do świąt i nacieszyć się ciążą 😉

Na który tydzień macie ustalone 2 usg prenatalne? Chcę się umówić, a zapomniałam zapytać lekarza w który tydzień celować.

Ja chyba jakoś tak 20 tydzień. Na 21 grudnia ogólnie i sama to wyliczyłam bo zapomniałam zapytac ginekologa,ale man5 grudnia kontrole to ewentualnie zweryfikuje czy aby napewno dobrze się zapisałam 😂
    W poniedziałek tez mam wizytę w ramach NFZ w szpitalu który zajmuje się „nieksiążkowymi” przypadkami. W pierwszej ciąży miałam nadciśnienie na końcówce i to takie ze nie można było go opanować. Lekarze rozkładali ręce,leżałam 2,5 tyg przed porodem w szpitalu. Teraz chce postawić na szpital z wyższa referencyjnoscią i chociaż wierze ze to nadciśnienie mnie ominie w tej ciąży to wole mieć pod ręką lekarza który się w tym specjalizuje. Najgorsze było to,ze na tego nadciśnienia nie czułam 😏

Dobrego weekendu wszystkim 😇

Wysłany: 20 listopada 2022, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam na odwrót całe, życie bardzo niskie ciśnienie, a w ciązy to już w ogóle, zawroty głowy, mroczki przed oczami, bez kawy nie jestem w stanie funkcjonować. W poprzedniej ciąży lekarz myślał, że zepsuł mu się ciśnieniomierz, bo nie wierzył, że może być taki niskie :P

Śniło mi się dzisiaj, że urodzilam dziewczynkę, była bardzo spokojna,nie płakała. Kłociłam się z meżem o imię bo on chciał imię Róża ( wcale nie chce) a ja mówiłam, że ona wygląda na Milenę ( też nie mamay takich planów :P) tak że tak, nie wiem co ta ciąża robi z głową ;) mąż twierdzi, że sny sprawdzaja się na odwrót i będzie drugi niespokojny chłopak ;P

Nikodem - 11.05.2023 ❤️
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Dołączę do Was. Dotychczas udzielałam się tylko na Ovufriend. :)

U nas połówkowe w pierwszym tygodniu stycznia, jakoś 21 tydzień. A następna wizyta 6.12 i może się dowiemy kto tam siedzi, bo padły już oba podejrzenia, zależy od lekarza. 🤣

Z pracą - chcę pracować tak min. do końca stycznia, może do końca lutego, więc chyba dłużej niż widzę na wątku. ☺ Dopóki czuję się dobrze generalnie. Dziwne uczucie, kiedy prowadzona jest rekrutacja na moje stanowisko. 😅 Potem muszę jeszcze przekazać obowiązki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2022, 14:15

Foreveryoung, Agunieszka, czarneniebo lubią tę wiadomość

👩 31 / 🧔30
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
    03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
    08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
    10.09 - beta 204
    12.09 - beta 482
    4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
    2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
    4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
    22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
    21.03 - 2020g ❤️ 32+0
    9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
    PTP - 16.05.2023

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png
  • Foreveryoung Koleżanka

Wysłany: 20 listopada 2022, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj na grupie!

Co do wizyt, ja umawiam się na bieżąco. Nie mamy jeszcze połówkowych umówionych.
    Każdy tydzień weryfikuje moje plany co do pracy i jest co raz gorzej - nie mam sił po prostu. A może to organizm sam tak działa, że chce unikać stresu 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2022, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny chciałam dołączyć do grupy:)
    Termin porodu na 19 maja 2023 po badaniach 1 trym. Pappa wszystko ok, ciąża +35 ;) w domku synek dwuletni wcześniak niestety urodzony w 32 tc przez moja niewydolność szyjki …. nadal pracuje :)

Foreveryoung, NataliaK, Agunieszka, czarneniebo lubią tę wiadomość

• Ewela 85 Nowa

Wysłany: 21 listopada 2022, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej z miłą chęcią przyłącze się do Was 🙂 Mam na imię Ewelina, mam 37 lat i jest to moja czwarta ciąża, która przebiega dobrze, choć mdłości były okropne, to zaczęły mijać ☺️ termin z om mam,na 16 maja a z uzg na 7. Przeczucie od początku, że to będzie dziewczynka.

NataliaK, Agunieszka, czarneniebo lubią tę wiadomość

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ