💙 MAJ 2023 💗
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNowalijka wrote:Mi nic nie dolega tylko prawdopodobieństwo z testu pappa wyszło wysokie ale to wszystko jest od 36tc.wiec nie wiem czy jest sens a oczywiscie wątpliwości przyszły po wyjsciu od lekarza 🤦🏼♀️
Obecnie w teście pappa nie wyszło mi ryzyko, teoretycznie prawdopodobieństwo ze w tej ciąży będę miała jest bardzo małe. Ale zapobiegawczo za zaleceniem lekarza biorę. Mądrzejszy jestNowalijka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNataliaK wrote:Jest sens i to duży. Branie acardu zmniejsza to prawdopodobieństwo bardzo mocno. Jeśli nie będziesz brała acardu od odpowiedniego tygodnia to nic to nie da. Zaufaj swojemu lekarzowi i nie kombinuj. Jak weźmiesz później to nadciśnienie może Cię nie ominąć, a to bardzo ale to bardzo duże ryzyko dla życia dziecka. Na mnie nie działało nic żeby to ciśnienie zbić w pierwszej ciąży.
Obecnie w teście pappa nie wyszło mi ryzyko, teoretycznie prawdopodobieństwo ze w tej ciąży będę miała jest bardzo małe. Ale zapobiegawczo za zaleceniem lekarza biorę. Mądrzejszy jest
Racja lepiej brać wiec od dzisiaj zaczynam:) u mnie to widze, że rozkręcają sie anomalia ciążowe badania moczu a w nim liczne bakterie i b. Liczne fosforany bezpostaciowe… czekam na posiew i bede miała czarno na białym ale kurcze znowu pewnie tabletki beda 🤦🏼♀️NataliaK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie dziś 16+4
Połówkowe mam na 22.12
To moja pierwsza ciąża. Nie rozpoznaje jeszcze ruchów dziecka.
Czy któraś z Was miała arytmię w ciąży? Ja miałam już przed ciąża, ale dziś to mam apogeum. Nawet cisnieniomierz wykrył mi nierówne bicie serca.
Możecie podzielić się czy też miałyście arytmię w ciąży??mkwia -
nick nieaktualny
-
Ja tez czasem mam mdłości 🙈nie lubię tego
W czwartek mam wizytę i będziemy się wtedy umawiać na połówkowe poza tym rośniemy mooocno ruchy tez już czuje regularnie i coraz intensywniej26.08 pozytywny test ciążowy 🍀 — 10dpo
30.08 Beta: 122,6 —13dpo
1.09 Beta: 314,1 — 15dpo
14.09 Pierwsza wizyta 🍀 jest dzidziuś z ❤️ 🥹
31.10 Badania I trymestru. 7,5 cm zdrowego szczęścia ❤️
💙Synek 💙
-
Ja mam połówkowe 3 stycznia.
Ogółem lekarze mówili mi, że najlepiej około 20-21 tygodnia ciąży robić połówkowe, stąd mam tak wizytę - w 21 tygodniu.
👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
PTP - 16.05.2023
Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3
-
Ale mamy cichy wątek.
Ja po dzisiejszej wizycie melduję, że mamy na 99% dziewuchę 🥰😍 Także śmiesznie, bo na prenatalnych padło, że raczej chłopak. 😃 Ale potem już było na następnej wizycie w 13tc podejrzenie na dziewczynkę. 😅 Wiem, że raczej jak jest podejrzenie chłopca, to się już potem nie zmienia, a u nas jednak inaczej jest. Wszystko jest oki, szyjka ok, mogę pracować sobie dalej. 😄
Szukam poduchy ciążowej, bo potem w przerwach świątecznych będę miała problem czy zamawiać do domu czy do teściów u których spędzamy święta. No i akurat kręgosłup lędźwiowy mnie czasem pobolewa jak długo siedzę, a pracę mam siedzącą biurową (choć pilnuję się i rzetelnie co godzinę robię przerwę i spacerek, i jest lepiej) i czuję, że mi się poducha przyda.👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
PTP - 16.05.2023
Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3
-
nick nieaktualnyJa mam dzisiaj 16+4 i połówkowe na 11 stycznia umowione bo moj lekarz robi pozno połówkowe az do 24tc. Może i lepiej wtedy widac wszystko 🤷🏼♀️ A co do ruchów dziecka to ja juz nie wiem czy to nie był fałszywy alarm w pierwszej ciąży jakos wszystko szybko było a tu chyba jednak cisza… juz zaczęłam sie martwic i chciałam panikować bo wizytę u lekarza mam 19 stego ale stwierdziłam, że jeszcze jest czas wiec spokojnie poczekam .🤦🏼♀️😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2022, 10:58
-
Nowalijka wrote:Ja mam dzisiaj 16+4 i połówkowe na 11 stycznia umowione bo moj lekarz robi pozno połówkowe az do 24tc. Może i lepiej wtedy widac wszystko 🤷🏼♀️ A co do ruchów dziecka to ja juz nie wiem czy to nie był fałszywy alarm w pierwszej ciąży jakos wszystko szybko było a tu chyba jednak cisza… juz zaczęłam sie martwic i chciałam panikować bo wizytę u lekarza mam 19 stego ale stwierdziłam, że jeszcze jest czas wiec spokojnie poczekam .🤦🏼♀️😁
U mnie dzisiaj 16+2 i też trochę schizuję z ruchami raz mi sie wydaje, że coś czuję potem kilka dni nic, więc może to były jelita, a nie bobo wczoraj niby znowu mi się wydawało, dzisiaj już nic. W pierwszej ciąży w ogóle o tym nie myślalam, aż do pierwszego porządnego kopniaka, a teraz cały czas o tym myślę nie mogę się już doczekać wizyty, a jeszcze 2 tygodnie.Alexander - 23.12.2017 ❤️
Nikodem - 11.05.2023 ❤️
-
nick nieaktualnyAgnieszka1987 wrote:U mnie dzisiaj 16+2 i też trochę schizuję z ruchami raz mi sie wydaje, że coś czuję potem kilka dni nic, więc może to były jelita, a nie bobo wczoraj niby znowu mi się wydawało, dzisiaj już nic. W pierwszej ciąży w ogóle o tym nie myślalam, aż do pierwszego porządnego kopniaka, a teraz cały czas o tym myślę nie mogę się już doczekać wizyty, a jeszcze 2 tygodnie.
A to jedziemy na tym samym wózku i widze ze według nicku ten sam rocznik i drugie dziecko. Byłam pewna ze szybciej te ruchy wyczuje ale z drugiej strony ta druga ciąża jest całkiem inna od pierwszej m.in zaczela sie nudnościami a w pierwszej nic. Każdy mówił ze na bank dziewczynka bo odciągało mnie od słodyczy i wlasnie te nudności a tu klops i chłopczyk 😂😁Agnieszka1987 lubi tę wiadomość
-
Jestem po wizycie dzisiaj. Dostałam zwolnienie. Już nawet lekarz stwierdził, że powinnam zwolnić i odpocząć.
Nadal będziemy mówić ono😁 Tak małe wcisnęło tyłek w spojenie łonowe, że w żaden sposób lekarz nie mógł dojrzeć płci. Chociaż na początku mu się wyrwało, że nie widzi jajeczek, ale potem już nie potwierdził, a robił mi usg chyba ze 20 minut🤭 Następna wizyta 29 grudnia, a 4 stycznia połówkowe.
Poza tym wszystko jest idealnie. Dzidziuś waży już 182 g. Prawie kostka masła 😁 (porównanie mojej mamy)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2022, 18:22
Nowalijka, Agnieszka1987 lubią tę wiadomość
-
Agunieszka my mówimy "mimi bobo" bo syn tak wymyślił ale jak rozmawiamy to zauważyłam, że mówimy "on", ale to może z przyzyczajenia bo mamy syna mam nadzieje, że na połówkowych się dowiemy, kto tam mieszka w brzuchu i czy wszystko jest dobrze, przerażają mmie trochę tak, żadkie badania, mimo, że to moja druga ciąża tutaj.
Agunieszka lubi tę wiadomość
Alexander - 23.12.2017 ❤️
Nikodem - 11.05.2023 ❤️