X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 💙 MAJ 2023 💗
Odpowiedz

💙 MAJ 2023 💗

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2022, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowalijka wrote:
    Mi nic nie dolega tylko prawdopodobieństwo z testu pappa wyszło wysokie ale to wszystko jest od 36tc.wiec nie wiem czy jest sens a oczywiscie wątpliwości przyszły po wyjsciu od lekarza 🤦🏼‍♀️
    Jest sens i to duży. Branie acardu zmniejsza to prawdopodobieństwo bardzo mocno. Jeśli nie będziesz brała acardu od odpowiedniego tygodnia to nic to nie da. Zaufaj swojemu lekarzowi i nie kombinuj. Jak weźmiesz później to nadciśnienie może Cię nie ominąć, a to bardzo ale to bardzo duże ryzyko dla życia dziecka. Na mnie nie działało nic żeby to ciśnienie zbić w pierwszej ciąży.
    Obecnie w teście pappa nie wyszło mi ryzyko, teoretycznie prawdopodobieństwo ze w tej ciąży będę miała jest bardzo małe. Ale zapobiegawczo za zaleceniem lekarza biorę. Mądrzejszy jest :)

Nowalijka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2022, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Jest sens i to duży. Branie acardu zmniejsza to prawdopodobieństwo bardzo mocno. Jeśli nie będziesz brała acardu od odpowiedniego tygodnia to nic to nie da. Zaufaj swojemu lekarzowi i nie kombinuj. Jak weźmiesz później to nadciśnienie może Cię nie ominąć, a to bardzo ale to bardzo duże ryzyko dla życia dziecka. Na mnie nie działało nic żeby to ciśnienie zbić w pierwszej ciąży.
    Obecnie w teście pappa nie wyszło mi ryzyko, teoretycznie prawdopodobieństwo ze w tej ciąży będę miała jest bardzo małe. Ale zapobiegawczo za zaleceniem lekarza biorę. Mądrzejszy jest :)

Racja lepiej brać wiec od dzisiaj zaczynam:) u mnie to widze, że rozkręcają sie anomalia ciążowe badania moczu a w nim liczne bakterie i b. Liczne fosforany bezpostaciowe… czekam na posiew i bede miała czarno na białym ale kurcze znowu pewnie tabletki beda 🤦🏼‍♀️

NataliaK lubi tę wiadomość

• Mvada Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbliżają nam się już chyba połówkowe, co?😊 Która ma w jaki dzień?😊

NataliaK lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2022, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mvada wrote:
    Zbliżają nam się już chyba połówkowe, co?😊 Która ma w jaki dzień?😊
    Ja jestem umówiona w okolice 20 tygodnia- 21 grudnia mam badanie 😊

• Foreveryoung Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia 2022, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w tygodniu przed Świętami.
    Dziewczyny, czy to możliwe żeby wróciły mdłości i wymioty jak z I trymestru? 16+6 i istny dramat…. Mam nadzieję, że to jednodniowy atak 😂

• Ika83 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 16+4
    Połówkowe mam na 22.12
    To moja pierwsza ciąża. Nie rozpoznaje jeszcze ruchów dziecka.
    Czy któraś z Was miała arytmię w ciąży? Ja miałam już przed ciąża, ale dziś to mam apogeum. Nawet cisnieniomierz wykrył mi nierówne bicie serca.
    Możecie podzielić się czy też miałyście arytmię w ciąży??

mkwia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2022, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze sie nie umówiłam ale u mnie wypada po nowym roku dopiero termin na połówkowe :)

• Angie_33 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czasem mam mdłości 🙈nie lubię tego :)
    W czwartek mam wizytę i będziemy się wtedy umawiać na połówkowe ;) poza tym rośniemy mooocno :) ruchy tez już czuje regularnie i coraz intensywniej :)

26.08 pozytywny test ciążowy 🍀 — 10dpo
    30.08 Beta: 122,6 —13dpo
    1.09 Beta: 314,1 — 15dpo
    14.09 Pierwsza wizyta 🍀 jest dzidziuś z ❤️ 🥹
    31.10 Badania I trymestru. 7,5 cm zdrowego szczęścia ❤️
    💙Synek 💙

• Agnieszka1987 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe 20 grudnia :)

Mvada lubi tę wiadomość

Alexander - 23.12.2017 ❤️
    Nikodem - 11.05.2023 ❤️
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2022, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe 3 stycznia.
    Ogółem lekarze mówili mi, że najlepiej około 20-21 tygodnia ciąży robić połówkowe, stąd mam tak wizytę - w 21 tygodniu.

👩 31 / 🧔30
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
    03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
    08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
    10.09 - beta 204
    12.09 - beta 482
    4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
    2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
    4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
    22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
    21.03 - 2020g ❤️ 32+0
    9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
    PTP - 16.05.2023

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png
  • Mvada Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2022, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka1987 wrote:
    Ja mam połówkowe 20 grudnia :)
    Mam dokladnie tego samego dnia,u mnie już będzie wtedy 21tc 😊😊

age.png
  • Agunieszka Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2022, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się umówiłam na 4 stycznia, chociaż w rejestracji proponowali mi termin już między świętami.
    W czwartek mam wizytę u mojego gina, to się upewnię czy dobrze policzyłam.

• dracaena Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2022, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mamy cichy wątek. :)

Ja po dzisiejszej wizycie melduję, że mamy na 99% dziewuchę 🥰😍 Także śmiesznie, bo na prenatalnych padło, że raczej chłopak. 😃 Ale potem już było na następnej wizycie w 13tc podejrzenie na dziewczynkę. 😅 Wiem, że raczej jak jest podejrzenie chłopca, to się już potem nie zmienia, a u nas jednak inaczej jest. Wszystko jest oki, szyjka ok, mogę pracować sobie dalej. 😄

Szukam poduchy ciążowej, bo potem w przerwach świątecznych będę miała problem czy zamawiać do domu czy do teściów u których spędzamy święta. ;) No i akurat kręgosłup lędźwiowy mnie czasem pobolewa jak długo siedzę, a pracę mam siedzącą biurową (choć pilnuję się i rzetelnie co godzinę robię przerwę i spacerek, i jest lepiej) i czuję, że mi się poducha przyda.

👩 31 / 🧔30
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
    03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
    08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
    10.09 - beta 204
    12.09 - beta 482
    4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
    2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
    4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
    22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
    21.03 - 2020g ❤️ 32+0
    9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
    PTP - 16.05.2023

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj 16+4 i połówkowe na 11 stycznia umowione bo moj lekarz robi pozno połówkowe az do 24tc. Może i lepiej wtedy widac wszystko 🤷🏼‍♀️ A co do ruchów dziecka to ja juz nie wiem czy to nie był fałszywy alarm w pierwszej ciąży jakos wszystko szybko było a tu chyba jednak cisza… juz zaczęłam sie martwic i chciałam panikować bo wizytę u lekarza mam 19 stego ale stwierdziłam, że jeszcze jest czas wiec spokojnie poczekam .🤦🏼‍♀️😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2022, 10:58

Wysłany: 7 grudnia 2022, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowalijka wrote:
    Ja mam dzisiaj 16+4 i połówkowe na 11 stycznia umowione bo moj lekarz robi pozno połówkowe az do 24tc. Może i lepiej wtedy widac wszystko 🤷🏼‍♀️ A co do ruchów dziecka to ja juz nie wiem czy to nie był fałszywy alarm w pierwszej ciąży jakos wszystko szybko było a tu chyba jednak cisza… juz zaczęłam sie martwic i chciałam panikować bo wizytę u lekarza mam 19 stego ale stwierdziłam, że jeszcze jest czas wiec spokojnie poczekam .🤦🏼‍♀️😁

U mnie dzisiaj 16+2 i też trochę schizuję z ruchami ;) raz mi sie wydaje, że coś czuję potem kilka dni nic, więc może to były jelita, a nie bobo ;) wczoraj niby znowu mi się wydawało, dzisiaj już nic. W pierwszej ciąży w ogóle o tym nie myślalam, aż do pierwszego porządnego kopniaka, a teraz cały czas o tym myślę ;) nie mogę się już doczekać wizyty, a jeszcze 2 tygodnie.

Nikodem - 11.05.2023 ❤️
  • Mvada Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2022, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 19tc i ruchów w ogóle nie czuje, pierwsza ciąża. Czasem poczuje kopniaki w dole na kościach, ale to rzadko. Kupilam detektor więc raz na tydzień sobie sprawdzam. Moje dziecko nie jest jakieś ruchliwe więc na ruchy chyba po czekam 🙂

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2022, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka1987 wrote:
    U mnie dzisiaj 16+2 i też trochę schizuję z ruchami ;) raz mi sie wydaje, że coś czuję potem kilka dni nic, więc może to były jelita, a nie bobo ;) wczoraj niby znowu mi się wydawało, dzisiaj już nic. W pierwszej ciąży w ogóle o tym nie myślalam, aż do pierwszego porządnego kopniaka, a teraz cały czas o tym myślę ;) nie mogę się już doczekać wizyty, a jeszcze 2 tygodnie.

A to jedziemy na tym samym wózku i widze ze według nicku ten sam rocznik i drugie dziecko. Byłam pewna ze szybciej te ruchy wyczuje ale z drugiej strony ta druga ciąża jest całkiem inna od pierwszej m.in zaczela sie nudnościami a w pierwszej nic. Każdy mówił ze na bank dziewczynka bo odciągało mnie od słodyczy i wlasnie te nudności a tu klops i chłopczyk 😂😁

Agnieszka1987 lubi tę wiadomość

• Agunieszka Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2022, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie dzisiaj. Dostałam zwolnienie. Już nawet lekarz stwierdził, że powinnam zwolnić i odpocząć.
    Nadal będziemy mówić ono😁 Tak małe wcisnęło tyłek w spojenie łonowe, że w żaden sposób lekarz nie mógł dojrzeć płci. Chociaż na początku mu się wyrwało, że nie widzi jajeczek, ale potem już nie potwierdził, a robił mi usg chyba ze 20 minut🤭 Następna wizyta 29 grudnia, a 4 stycznia połówkowe.
    Poza tym wszystko jest idealnie. Dzidziuś waży już 182 g. Prawie kostka masła 😁 (porównanie mojej mamy)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2022, 18:22

Nowalijka, Agnieszka1987 lubią tę wiadomość

Wysłany: 9 grudnia 2022, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agunieszka my mówimy "mimi bobo" bo syn tak wymyślił ;) ale jak rozmawiamy to zauważyłam, że mówimy "on", ale to może z przyzyczajenia bo mamy syna ;) mam nadzieje, że na połówkowych się dowiemy, kto tam mieszka w brzuchu :) i czy wszystko jest dobrze, przerażają mmie trochę tak, żadkie badania, mimo, że to moja druga ciąża tutaj.

Agunieszka lubi tę wiadomość

Nikodem - 11.05.2023 ❤️
  • Agunieszka Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodko mówicie 🥰
    My też częściej używamy zaimka on, ale nie nastawiamy się w żadną stronę.
    Co ile tygodni masz wizyty? Ja chodzę teraz co 3 tygodnie. Z rozmowy z koleżanką dowiedziałam się, że później są rzadziej.

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ