X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 💙 MAJ 2023 💗
Odpowiedz

💙 MAJ 2023 💗

Oceń ten wątek:
  • Ika83 Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Nie wiem kto napisał słowa które tak bardzo ci się NIE SPODOBAŁY ;) ale to nie byłam ja;) wiec znajdź winowajczynię tych słów i to ją umoralniaj jaka Polska jest cudowna,ale nie mnie :D bo ja sie nie wypowiadałam na temat narzekania ;)

Skoro dobrze zarabiasz to i bardzo dobrze w dużej kwocie comiesięcznie odprowadzasz składki zdrowotne oraz składkę chorobową i Państwo ma Ciebie oraz mnie w głębokim poważaniu jeśli chodzi o służbę zdrowia bo musisz zapłacić m.in jak to napisałaś 100 zł za prywatna opiekę lekarska bo w ramach NFZ możesz sobie ewentualnie urodzić o czasie bo nie powiedzą ze maja wolny termin za 2 lata :D albo możesz iść na usg na NFZ na sprzęcie który ma sto lat,wiec taki to cudowny kraj. Oczywiście,nie wszędzie jest przestarzały sprzęt ale w szpitalach z niską referencyjnością-w większości.

To oczywiście moje zdanie ;) najlepiej napisać jak to w Polsce jest cudownie i nie widzieć tego co widzieć sie powinno. Pozdrowienia dla Ciebie :)

Faktycznie to nie miało być do Ciebie więc niepotrzebny ten elaborat Twój, ale przeczytałam :)
    P.s. Uwierz mi, że ja widzę mankamenty życia w Polsce, ale pisanie, że każdy narzeka? Każdy?
    Ok widocznie ja urodzona w latach 80-tych mianowicie w 83 pamiętam inne czasy (ciężkie) które domniemam większość tutaj nie doświadczyła. W latach 90-tych chyba nie stało się 2 dni po meble? Whatever :) miłego wieczoru

Agunieszka lubi tę wiadomość

mkwia
  • Agunieszka Ekspertka

Wysłany: 24 października 2022, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten temat powstał, aby kobiety, które mają termin na maj 2023 mogły się wspierać, pomagać sobie i doradzać.
    Nie uważam żeby na miejscu było dyskutowanie tutaj na tematy polityczne czy światopoglądowe, ani bycie wobec siebie agresywnym.
    Proponuję zakończyć tą dyskusję.

Jak się czujecie w tym tygodniu? Mam nadzieję, że objawy I trymestru są coraz mniej dokuczliwe😊
    Jakie macie plany na ten tydzień, kto przekaże dobre wieści po badaniach?😊

NataliaK, Ika83, Agnieszka1987, czarneniebo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2022, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ika83 wrote:
    Faktycznie to nie miało być do Ciebie więc niepotrzebny ten elaborat Twój, ale przeczytałam :)
    P.s. Uwierz mi, że ja widzę mankamenty życia w Polsce, ale pisanie, że każdy narzeka? Każdy?
    Ok widocznie ja urodzona w latach 80-tych mianowicie w 83 pamiętam inne czasy (ciężkie) które domniemam większość tutaj nie doświadczyła. W latach 90-tych chyba nie stało się 2 dni po meble? Whatever :) miłego wieczoru
    Ja tez urodzona w latach 80-tych i tez pamietam ciężkie czasy 😊wiec zapytaj tych które się urodziły w latach 90-tych czy stały dwa dni po meble czy może mniej czy może więcej czy może stały za czymś innym lub nie stały 😊😊
    Twój elaborat tez niepotrzebny w zasadzie bo mocno narzucający swój tok myślenia,dlatego też z racji takiego a nie innego zdania postanowiłam wyrazić również swoje zdanie 😊😊 pozdrowienia i wszystkiego dobrego!

Agnieszka, ale chyba tez do wyrażania własnego zdania? Jak to rozpoczęła koleżanka a ja dodałam również swoją opinie? Czy nie? 😀
    Ja mam w środę Pappa, za tydzień prenatalne. W między czasie chyba zrobie już teraz Sanco 😊

Ika83 lubi tę wiadomość

• Mvada Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam już pappa, ale jak ciężkich pytań tam nie było, normalne pytania o tc, jak przebiegały poprzednie, poronienia itp. Wszystko do ogarnięcia bez problemu na miejscu

age.png
  • Mvada Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do waszych debat politycznych, to byleby żadna z nas nie musiała się zderzać z ta rzeczywistością jaką mamy zgotowaną, tego życzę nam każdej jednej z osobna, bo osobiście nie wiem co bym miała zrobic w tym "pieknym" zacofanym kraju z ograniczonymi do minimum prawami aborcyjnymi w sytuacjach tragicznych gdzie nie sa dostępne. Dobrze, to już było a teraz mamy co mamy. Ograniczoną wolność.

NataliaK, Angie_33, Agunieszka lubią tę wiadomość

age.png
  • Agunieszka Ekspertka

Wysłany: 25 października 2022, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mvada wrote:
    Ja miałam już pappa, ale jak ciężkich pytań tam nie było, normalne pytania o tc, jak przebiegały poprzednie, poronienia itp. Wszystko do ogarnięcia bez problemu na miejscu

A robiłaś badanie krwi przed usg? Z tego co czytam niektóre tak miały, żeby już mieć wszystkie wyniki przy usg. Jakoś nie pomyśałam żeby o to zapytać jak umawiałam termin.

• aga3216 Znajoma

Wysłany: 25 października 2022, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam robione przed usg bo lekarz mówił ze system i tak przeliczy te wyniki. Ważne aby zrobić jak już ma się skończony 11+1 dzień. Mi na usg podał wszystkie ryzyka. A na wynik Pappa czekałam półtorej dnia w diagnostyce.

• Angie_33 Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na krwi 10+4. Na wynikach tez widziałam podane normy od ukończonego 11 tc :) ale lekarz mi tak kazał, wiec on to sobie pewnie przeliczy po swojemu :)

Nie mogę się doczekać wizyty żeby podglądać dzidziusia. Mam nadzieje, ze u niego wszystko Ok i zdrowo rośnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2022, 10:25

26.08 pozytywny test ciążowy 🍀 — 10dpo
    30.08 Beta: 122,6 —13dpo
    1.09 Beta: 314,1 — 15dpo
    14.09 Pierwsza wizyta 🍀 jest dzidziuś z ❤️ 🥹
    31.10 Badania I trymestru. 7,5 cm zdrowego szczęścia ❤️
    💙Synek 💙

• Agnieszka1987 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2022, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko dwa dni tu nie zaglądałam, a tu taka dyskusja :o ale nie będę tego komentować, zwłaszcza, że burza rozpętana o moje słowa totalnie wyjęte z kontekstu. Każdy ma swoje doświadczenia i swoje zdanie.

Jak tam Wasze samopoczucie? U mnie energia poziom 0, a oprócz szybkiego męczenia się i częstych wizyt w toalecie żadnych ciążowych dolegliwość :) Życzę wszystkim miłego dnia i mam nadzieję, że chociaż Wy macie słoneczko, bo u mnie pogoda jak w późny listopad, tylko czekać na śnieg ;)

Agunieszka, NataliaK lubią tę wiadomość

Alexander - 23.12.2017 ❤️
    Nikodem - 11.05.2023 ❤️
  • Mvada Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agunieszka wrote:
    A robiłaś badanie krwi przed usg? Z tego co czytam niektóre tak miały, żeby już mieć wszystkie wyniki przy usg. Jakoś nie pomyśałam żeby o to zapytać jak umawiałam termin.
    Usg mam dopiero pojutrze :)

age.png
  • Mvada Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka1987 wrote:
    O matko dwa dni tu nie zaglądałam, a tu taka dyskusja :o ale nie będę tego komentować, zwłaszcza, że burza rozpętana o moje słowa totalnie wyjęte z kontekstu. Każdy ma swoje doświadczenia i swoje zdanie.

Jak tam Wasze samopoczucie? U mnie energia poziom 0, a oprócz szybkiego męczenia się i częstych wizyt w toalecie żadnych ciążowych dolegliwość :) Życzę wszystkim miłego dnia i mam nadzieję, że chociaż Wy macie słoneczko, bo u mnie pogoda jak w późny listopad, tylko czekać na śnieg ;)
    Rozpoczęty drugi trymestr i nudności minęły, czuję się w zasadzie super, ciężko mi wstawać o 5 tej do pracy, Czu jak macica się rozciąga :)

Agunieszka, Agnieszka1987 lubią tę wiadomość

age.png
  • Agunieszka Ekspertka

Wysłany: 25 października 2022, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga3216 wrote:
    Ja miałam robione przed usg bo lekarz mówił ze system i tak przeliczy te wyniki. Ważne aby zrobić jak już ma się skończony 11+1 dzień. Mi na usg podał wszystkie ryzyka. A na wynik Pappa czekałam półtorej dnia w diagnostyce.
    To w takim razie nic nie zmieniam tylko czekam na usg, teraz byłoby za wcześnie.

Ja też ciągle zmęczona jestem, a w pracy tylko patrzę żeby robić łatwe sprawy ponieważ obawiam się czy czegoś nie zawalę. Jakoś wolniej mi mózg pracuje.🥴

Wysłany: 26 października 2022, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mózg też pracuje na wolnych obrotach ;) ciężko się skoncentrować.
    Ja jestem od 3 tygodni na zwolnieniu lekarskim i generalnie mam je do końca tego tygodnia, a tu dzisiaj dostałam pisemne wezwanie do pracy na jutro na konkretną godzinę w celu wyjaśnienia długiej nieobecności. Tak że tak, ten kraj nigdy nie przestanie mnie zaskakiwać...

A jakby było mało to od wiosny czekałam na termin operacji krzywej przegrody nosowej, i dzisiaj też dostałam pismo, że operacja będzie 9 listopada... znaczy się nie będzie bo nie wyobrażam sobie teraz żadnych operacji pod narkozą :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 11:10

Nikodem - 11.05.2023 ❤️
  • Agunieszka Ekspertka

Wysłany: 26 października 2022, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba już teraz będziesz musiała wyjaśnić sytuację w pracy. A czy położna napisała ci tą opinię, o której wspominałaś?

• Mvada Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj po usg u swojego lekarza położnika, wszystko jest książkowo, dzidzia nawet tańczyła na dzisiejszym usg, płci jeszcze nie mamy, jutro prenatalne, termin dalej beż zmian 07.05 :) jedynie co to miałam za wysoki ciśnienie i teraz mam prowadzić zeszyt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 16:18

Agunieszka, NataliaK, Agnieszka1987 lubią tę wiadomość

age.png
  • Agunieszka Ekspertka

Wysłany: 26 października 2022, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mvada wrote:
    Dzisiaj po usg u swojego lekarza położnika, wszystko jest książkowo, dzidzia nawet tańczyła na dzisiejszym usg, płci jeszcze nie mamy, jutro prenatalne, termin dalej beż zmian 07.05 :) jedynie co to miałam za wysoki ciśnienie i teraz mam prowadzić zeszyt

Gratulacje 🤗

Mvada lubi tę wiadomość

Wysłany: 27 października 2022, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mvada wrote:

Ale super :) oby więcej takich dobrych widomości :)

Nikodem - 11.05.2023 ❤️
  • Foreveryoung Koleżanka

Wysłany: 28 października 2022, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w którym tygodniu i dniu ciąży robiliście pappa? W którym pobranie krwi a w którym usg? U mnie wypada tak, że pobranie krwi będzie 12+1 a usg 13+1 (wg kalendarza belly, wstępna różnica jest -2 dni). Zastanawiam się czy to Ok czy nie za późno. Oczywiście termin spowodowany dostępnością wizyt u lekarza

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2022, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foreveryoung wrote:
    Dziewczyny, w którym tygodniu i dniu ciąży robiliście pappa? W którym pobranie krwi a w którym usg? U mnie wypada tak, że pobranie krwi będzie 12+1 a usg 13+1 (wg kalendarza belly, wstępna różnica jest -2 dni). Zastanawiam się czy to Ok czy nie za późno. Oczywiście termin spowodowany dostępnością wizyt u lekarza
    Hej😊 ja robiłam pappa 11+0, usg prenatalne jak będzie 12+2. Po usg jadę na sanco dla własnego spokoju nawet jeśli nic nie będzie wskazywało ze coś nie jest ok.
    Wydaje mi się ze w Twoim przypadku z datami będzie również ok 😊

Dobrego dnia!

• Foreveryoung Koleżanka

Wysłany: 28 października 2022, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super, dziękuję :) ja też planuję nifty/ sanco po zrobieniu całego Pappa.

Miłego dnia!

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ