💙 MAJ 2023 💗
-
WIADOMOŚĆ
-
NataliaK wrote:Nie wiem kto napisał słowa które tak bardzo ci się NIE SPODOBAŁY ale to nie byłam ja;) wiec znajdź winowajczynię tych słów i to ją umoralniaj jaka Polska jest cudowna,ale nie mnie bo ja sie nie wypowiadałam na temat narzekania
Skoro dobrze zarabiasz to i bardzo dobrze w dużej kwocie comiesięcznie odprowadzasz składki zdrowotne oraz składkę chorobową i Państwo ma Ciebie oraz mnie w głębokim poważaniu jeśli chodzi o służbę zdrowia bo musisz zapłacić m.in jak to napisałaś 100 zł za prywatna opiekę lekarska bo w ramach NFZ możesz sobie ewentualnie urodzić o czasie bo nie powiedzą ze maja wolny termin za 2 lata albo możesz iść na usg na NFZ na sprzęcie który ma sto lat,wiec taki to cudowny kraj. Oczywiście,nie wszędzie jest przestarzały sprzęt ale w szpitalach z niską referencyjnością-w większości.
To oczywiście moje zdanie najlepiej napisać jak to w Polsce jest cudownie i nie widzieć tego co widzieć sie powinno. Pozdrowienia dla Ciebie
Faktycznie to nie miało być do Ciebie więc niepotrzebny ten elaborat Twój, ale przeczytałam
P.s. Uwierz mi, że ja widzę mankamenty życia w Polsce, ale pisanie, że każdy narzeka? Każdy?
Ok widocznie ja urodzona w latach 80-tych mianowicie w 83 pamiętam inne czasy (ciężkie) które domniemam większość tutaj nie doświadczyła. W latach 90-tych chyba nie stało się 2 dni po meble? Whatever miłego wieczoru
Agunieszka lubi tę wiadomość
mkwia -
Ten temat powstał, aby kobiety, które mają termin na maj 2023 mogły się wspierać, pomagać sobie i doradzać.
Nie uważam żeby na miejscu było dyskutowanie tutaj na tematy polityczne czy światopoglądowe, ani bycie wobec siebie agresywnym.
Proponuję zakończyć tą dyskusję.
Jak się czujecie w tym tygodniu? Mam nadzieję, że objawy I trymestru są coraz mniej dokuczliwe😊
Jakie macie plany na ten tydzień, kto przekaże dobre wieści po badaniach?😊NataliaK, Ika83, Agnieszka1987, czarneniebo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIka83 wrote:Faktycznie to nie miało być do Ciebie więc niepotrzebny ten elaborat Twój, ale przeczytałam
P.s. Uwierz mi, że ja widzę mankamenty życia w Polsce, ale pisanie, że każdy narzeka? Każdy?
Ok widocznie ja urodzona w latach 80-tych mianowicie w 83 pamiętam inne czasy (ciężkie) które domniemam większość tutaj nie doświadczyła. W latach 90-tych chyba nie stało się 2 dni po meble? Whatever miłego wieczoru
Twój elaborat tez niepotrzebny w zasadzie bo mocno narzucający swój tok myślenia,dlatego też z racji takiego a nie innego zdania postanowiłam wyrazić również swoje zdanie 😊😊 pozdrowienia i wszystkiego dobrego!
Agnieszka, ale chyba tez do wyrażania własnego zdania? Jak to rozpoczęła koleżanka a ja dodałam również swoją opinie? Czy nie? 😀
Ja mam w środę Pappa, za tydzień prenatalne. W między czasie chyba zrobie już teraz Sanco 😊Ika83 lubi tę wiadomość
-
Co do waszych debat politycznych, to byleby żadna z nas nie musiała się zderzać z ta rzeczywistością jaką mamy zgotowaną, tego życzę nam każdej jednej z osobna, bo osobiście nie wiem co bym miała zrobic w tym "pieknym" zacofanym kraju z ograniczonymi do minimum prawami aborcyjnymi w sytuacjach tragicznych gdzie nie sa dostępne. Dobrze, to już było a teraz mamy co mamy. Ograniczoną wolność.
NataliaK, Angie_33, Agunieszka lubią tę wiadomość
-
Mvada wrote:Ja miałam już pappa, ale jak ciężkich pytań tam nie było, normalne pytania o tc, jak przebiegały poprzednie, poronienia itp. Wszystko do ogarnięcia bez problemu na miejscu
A robiłaś badanie krwi przed usg? Z tego co czytam niektóre tak miały, żeby już mieć wszystkie wyniki przy usg. Jakoś nie pomyśałam żeby o to zapytać jak umawiałam termin. -
Ja miałam robione przed usg bo lekarz mówił ze system i tak przeliczy te wyniki. Ważne aby zrobić jak już ma się skończony 11+1 dzień. Mi na usg podał wszystkie ryzyka. A na wynik Pappa czekałam półtorej dnia w diagnostyce.
-
Ja byłam na krwi 10+4. Na wynikach tez widziałam podane normy od ukończonego 11 tc ale lekarz mi tak kazał, wiec on to sobie pewnie przeliczy po swojemu
Nie mogę się doczekać wizyty żeby podglądać dzidziusia. Mam nadzieje, ze u niego wszystko Ok i zdrowo rośnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2022, 10:25
26.08 pozytywny test ciążowy 🍀 — 10dpo
30.08 Beta: 122,6 —13dpo
1.09 Beta: 314,1 — 15dpo
14.09 Pierwsza wizyta 🍀 jest dzidziuś z ❤️ 🥹
31.10 Badania I trymestru. 7,5 cm zdrowego szczęścia ❤️
💙Synek 💙
-
O matko dwa dni tu nie zaglądałam, a tu taka dyskusja :o ale nie będę tego komentować, zwłaszcza, że burza rozpętana o moje słowa totalnie wyjęte z kontekstu. Każdy ma swoje doświadczenia i swoje zdanie.
Jak tam Wasze samopoczucie? U mnie energia poziom 0, a oprócz szybkiego męczenia się i częstych wizyt w toalecie żadnych ciążowych dolegliwość Życzę wszystkim miłego dnia i mam nadzieję, że chociaż Wy macie słoneczko, bo u mnie pogoda jak w późny listopad, tylko czekać na śnieg
Agunieszka, NataliaK lubią tę wiadomość
Alexander - 23.12.2017 ❤️
Nikodem - 11.05.2023 ❤️
-
Agnieszka1987 wrote:O matko dwa dni tu nie zaglądałam, a tu taka dyskusja :o ale nie będę tego komentować, zwłaszcza, że burza rozpętana o moje słowa totalnie wyjęte z kontekstu. Każdy ma swoje doświadczenia i swoje zdanie.
Jak tam Wasze samopoczucie? U mnie energia poziom 0, a oprócz szybkiego męczenia się i częstych wizyt w toalecie żadnych ciążowych dolegliwość Życzę wszystkim miłego dnia i mam nadzieję, że chociaż Wy macie słoneczko, bo u mnie pogoda jak w późny listopad, tylko czekać na śniegAgunieszka, Agnieszka1987 lubią tę wiadomość
-
aga3216 wrote:Ja miałam robione przed usg bo lekarz mówił ze system i tak przeliczy te wyniki. Ważne aby zrobić jak już ma się skończony 11+1 dzień. Mi na usg podał wszystkie ryzyka. A na wynik Pappa czekałam półtorej dnia w diagnostyce.
Ja też ciągle zmęczona jestem, a w pracy tylko patrzę żeby robić łatwe sprawy ponieważ obawiam się czy czegoś nie zawalę. Jakoś wolniej mi mózg pracuje.🥴 -
Mój mózg też pracuje na wolnych obrotach ciężko się skoncentrować.
Ja jestem od 3 tygodni na zwolnieniu lekarskim i generalnie mam je do końca tego tygodnia, a tu dzisiaj dostałam pisemne wezwanie do pracy na jutro na konkretną godzinę w celu wyjaśnienia długiej nieobecności. Tak że tak, ten kraj nigdy nie przestanie mnie zaskakiwać...
A jakby było mało to od wiosny czekałam na termin operacji krzywej przegrody nosowej, i dzisiaj też dostałam pismo, że operacja będzie 9 listopada... znaczy się nie będzie bo nie wyobrażam sobie teraz żadnych operacji pod narkoząWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 11:10
Nikodem - 11.05.2023 ❤️
-
Dzisiaj po usg u swojego lekarza położnika, wszystko jest książkowo, dzidzia nawet tańczyła na dzisiejszym usg, płci jeszcze nie mamy, jutro prenatalne, termin dalej beż zmian 07.05 jedynie co to miałam za wysoki ciśnienie i teraz mam prowadzić zeszyt
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 16:18
Agunieszka, NataliaK, Agnieszka1987 lubią tę wiadomość
-
Mvada wrote:Dzisiaj po usg u swojego lekarza położnika, wszystko jest książkowo, dzidzia nawet tańczyła na dzisiejszym usg, płci jeszcze nie mamy, jutro prenatalne, termin dalej beż zmian 07.05 jedynie co to miałam za wysoki ciśnienie i teraz mam prowadzić zeszyt
Gratulacje 🤗
Mvada lubi tę wiadomość
-
Mvada wrote:Dzisiaj po usg u swojego lekarza położnika, wszystko jest książkowo, dzidzia nawet tańczyła na dzisiejszym usg, płci jeszcze nie mamy, jutro prenatalne, termin dalej beż zmian 07.05 jedynie co to miałam za wysoki ciśnienie i teraz mam prowadzić zeszyt
Ale super oby więcej takich dobrych widomości
Nikodem - 11.05.2023 ❤️
-
Dziewczyny, w którym tygodniu i dniu ciąży robiliście pappa? W którym pobranie krwi a w którym usg? U mnie wypada tak, że pobranie krwi będzie 12+1 a usg 13+1 (wg kalendarza belly, wstępna różnica jest -2 dni). Zastanawiam się czy to Ok czy nie za późno. Oczywiście termin spowodowany dostępnością wizyt u lekarza
-
nick nieaktualnyForeveryoung wrote:Dziewczyny, w którym tygodniu i dniu ciąży robiliście pappa? W którym pobranie krwi a w którym usg? U mnie wypada tak, że pobranie krwi będzie 12+1 a usg 13+1 (wg kalendarza belly, wstępna różnica jest -2 dni). Zastanawiam się czy to Ok czy nie za późno. Oczywiście termin spowodowany dostępnością wizyt u lekarza
Wydaje mi się ze w Twoim przypadku z datami będzie również ok 😊
Dobrego dnia!