💙 MAJ 2023 💗
-
WIADOMOŚĆ
-
Bey
Też odczuwam bóle/ kłucie/ciągnięcie. I tak jak piszesz po ostatnim stosunku miałam wrażenie, że odczuwałam bardziej.
Agnieszka 1987
Wykorzystuj to zwolnienie na maxa i odpoczywaj.
Wg usg też mam 9+3. Jak rano stanę przed lustrem to brzuch może troszkę się zaokrąglił, ale w ciągu dnia jakoś bardziej odstający się robi. Chociaż waga mi sie nie zmienia, a nawet schudłam troche- nadal mam problemy z jedzeniem
Dzisiaj byłam u dr. Mamy już 2.73 cm dzidziusia, serduszko mocno bije ❤️. Na 10.11 mam badania prenatalne.
Jedynym problemem było moje ciśnienie: 3 razy mierzone, co 15 minut gdy nic nie robiłam i za każdym razem było coraz wyższe. Spoczynkowe miałam 96, podobno problemem jest >105. Musiałam wrócić do lekarza. Prawdopodobnie to z powodu accofilu który wczoraj brałam. Mam kontrolować i spisywać codziennie ciśnienie. Myślę, że jutro już będzie ok. -
Agunieszka to Ci powiem że równo idziemy ja też mam badanie prenatalne 10.11 też schudłam, teraz dopiero zaczynam odzyskiwać apetyt, ale odrzuciło mnie od mięsa i ryb.
Agunieszka lubi tę wiadomość
Alexander - 23.12.2017 ❤️
Nikodem - 11.05.2023 ❤️
-
Też nie mogę jeść mięsa, ryb, niektórych warzyw. Chociaż jak ostatnio jedliśmy poza domem to zjadłam kawał mięsa smażonego i kopiec frytek, chyba organizm uzupełniał braki 🤭
Poza tym rano to mam apetyt, mogę zjeść bardziej różorodnie, ale do obiadu wszystko się zmienia i mnie odrzuca od większości rzeczy. -
Agnieszka1987 wrote:Agunieszka to Ci powiem że równo idziemy ja też mam badanie prenatalne 10.11 też schudłam, teraz dopiero zaczynam odzyskiwać apetyt, ale odrzuciło mnie od mięsa i ryb.
NataliaK, Agunieszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
To i ja die przywitam na fioletowej stronie mocy 😃
Witajcie dziewczyny Jestem Angy i mam 33 lata to moja 4 ciąża - poród trzeci mam dwie dziewczynki 12 i 6 latkę —> teraz liczę na chłopca 🙏🙏
Czekam z niecierpliwością na usg prenatalne, które mam 31.10 to będzie 12t6dc
Jestem po 2CC i liczę na V2BAC No to się rozpisałam 😁
Życzę sobie i Wam żeby nam ciąża przeleciała szybko i nudno 😃
Tez już przytyłam Ok 5 kg od początku 🙈🙈🙈Agnieszka1987, NataliaK, Agunieszka lubią tę wiadomość
26.08 pozytywny test ciążowy 🍀 — 10dpo
30.08 Beta: 122,6 —13dpo
1.09 Beta: 314,1 — 15dpo
14.09 Pierwsza wizyta 🍀 jest dzidziuś z ❤️ 🥹
31.10 Badania I trymestru. 7,5 cm zdrowego szczęścia ❤️
💙Synek 💙
-
Miałam dzisiaj pierwszą wizytę u położnej i chyba pierwszy raz ktoś potraktował moje obawy poważnie. Wysłuchała mnie i sama stwierdziła, że moja praca stwarza duże ryzyko, napisze mi opinię i w przyszłym tygodniu mam z tą opinią iść poinformować pracodawcę, uważa że on również powinien mi napisać, że nie mogę pracować i w tedy ona poinformuje tutejszy urząd o niezdolności do pracy. Gorzej tylko, że wiem że mój szef nie będzie zadowolony, ale modle się, żeby nie robił mi pod górę, bo nie wyobrażam sobie że mogłabym tam nadal pracować
Nikodem - 11.05.2023 ❤️
-
Witaj Angie🤗🤗🤗
Fajnie, że nasza grypa się powiększa. Spokojnej ciąży 🤞🤞🤞
Agnieszka1987 wrote:Miałam dzisiaj pierwszą wizytę u położnej i chyba pierwszy raz ktoś potraktował moje obawy poważnie. Wysłuchała mnie i sama stwierdziła, że moja praca stwarza duże ryzyko, napisze mi opinię i w przyszłym tygodniu mam z tą opinią iść poinformować pracodawcę, uważa że on również powinien mi napisać, że nie mogę pracować i w tedy ona poinformuje tutejszy urząd o niezdolności do pracy. Gorzej tylko, że wiem że mój szef nie będzie zadowolony, ale modle się, żeby nie robił mi pod górę, bo nie wyobrażam sobie że mogłabym tam nadal pracować
Skomplikowana ścieżka. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie po twojej myśli 🤞🤞🤞
Angie_33 lubi tę wiadomość
-
Agunieszka wrote:
Skomplikowana ścieżka. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie po twojej myśli 🤞🤞🤞
To prawda, tak wszyscy narzekają na Polskę, ale prawda jest taka, że wszędzie są jakieś wady. W pl super diagnostyka, ale trzeba mieć pieniądze, tu są pieniądze, ale usługi nie tylko medyczne do dupy. Także wszędzie dobrze gdzie nas nie ma a ja marzę o dniu kiedy z powrotem wrócimy do PolskiAlexander - 23.12.2017 ❤️
Nikodem - 11.05.2023 ❤️
-
Agnieszka1987 wrote:To prawda, tak wszyscy narzekają na Polskę, ale prawda jest taka, że wszędzie są jakieś wady. W pl super diagnostyka, ale trzeba mieć pieniądze, tu są pieniądze, ale usługi nie tylko medyczne do dupy. Także wszędzie dobrze gdzie nas nie ma a ja marzę o dniu kiedy z powrotem wrócimy do Polski
Wszystko ma swoje wady i zalety, a najbardziej opieka medyczna.
Planujecie powrót do Pl? -
Agunieszka wrote:Wszystko ma swoje wady i zalety, a najbardziej opieka medyczna.
Planujecie powrót do Pl?
Tak, mieliśmy wracać w przyszłym roku, bo dzieci zaczynają tu szkołę w sierpniu w wieku 6 lat,
a mój syn jest z 23 grudnia wiec nie będzie miał nawet 6 lat. Chciałam, żeby poszedł do zerówki w Polsce, ale niestety pandemia i inflacja trochę pokrzyżowały nam plany bo mamy inwestycje w Pl, wiec zostaniemy prawdopodobnie jeszcze rok, a syn zacznie tu pierwszą klasę, a potem jeszcze raz z Polsce. Tu poziom nauki i tak jest bardzo niski, więc ta pierwsza klasa nie wiele mu da w porównaniu do polskiego poziomu.Agunieszka, Mvada lubią tę wiadomość
Nikodem - 11.05.2023 ❤️
-
Agnieszka1987 wrote:To prawda, tak wszyscy narzekają na Polskę, ale prawda jest taka, że wszędzie są jakieś wady. W pl super diagnostyka, ale trzeba mieć pieniądze, tu są pieniądze, ale usługi nie tylko medyczne do dupy. Także wszędzie dobrze gdzie nas nie ma a ja marzę o dniu kiedy z powrotem wrócimy do Polski
Ja nie narzekam na Polskę. Polska to w ostatnich latach jeden z najszybciej rozwijających się krajów.
Zarabiać da się bardzo dobrze. Opieka medyczna na bdb poziomie. Prywatnie dostępna od ręki. Dużo pracodawców oferuje pakiety medyczne. Płacisz np.100 zł i masz diagnostykę pełną w tej cenie, RM, RTG i wiele wiele innych
Napisałam to ponieważ dużo ludzi, którzy wyjechali dawno z Polski nie zdaje sobie sprawy jak się żyje w Polsce. W pięknym kraju, który znajduje się na mapie Europy w najlepszym położeniu co daje nam super możliwości tranzytowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2022, 08:08
mkwia -
nick nieaktualnyIka83 wrote:Ja nie narzekam na Polskę. Polska to w ostatnich latach jeden z najszybciej rozwijających się krajów.
Zarabiać da się bardzo dobrze. Opieka medyczna na bdb poziomie. Prywatnie dostępna od ręki. Dużo pracodawców oferuje pakiety medyczne. Płacisz np.100 zł i masz diagnostykę pełną w tej cenie, RM, RTG i wiele wiele innych
Napisałam to ponieważ dużo ludzi, którzy wyjechali dawno z Polski nie zdaje sobie sprawy jak się żyje w Polsce. W pięknym kraju, który znajduje się na mapie Europy w najlepszym położeniu co daje nam super możliwości tranzytowe.
Nie chce wywoływać burzy ale żyjemy w cofniętym
Średniowieczu pod rządami takimi,a nie innymi,chorego człowieka. Miejmy nadzieje ze już niedługo.
Ale to moja ocena oczywiście 😁
Czy któraś z Was jest już po pappa i powie jakie pytania są w kwestionariuszu?Angie_33, Mvada lubią tę wiadomość
-
Ja jestem po krwi i czekam na usg mam 31.10. Dam znać jak będę po
💙Synek 💙
-
Angie_33 wrote:Ja jestem po krwi i czekam na usg mam 31.10. Dam znać jak będę po
Ja mam dopiero w listopadzie, chętnie się dowiem jak to wygląda w praktyce 🤗
NataliaK
Myślę, że Ika nie miała na myśli kwestii politycznych, ale opiekę medyczną. A co do tego nie można krytykować Pl. Jak w każdej dziedzinie życia trafiają się tzw. czarne owce, ale są też specjaliści z powołania. Jak czytam posty Agnieszki1987 i jak ciąża jest traktowana w Norwegii, to my chyba nie powinnyśmy narzekać.
Za czyje wizyty, badania i kontrole trzymać kciuki w tym tygodniu?🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2022, 10:51
Ika83, czarneniebo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgunieszka wrote:Ja mam dopiero w listopadzie, chętnie się dowiem jak to wygląda w praktyce 🤗
NataliaK
Myślę, że Ika nie miała na myśli kwestii politycznych, ale opiekę medyczną. A co do tego nie można krytykować Pl. Jak w każdej dziedzinie życia trafiają się tzw. czarne owce, ale są też specjaliści z powołania. Jak czytam posty Agnieszki1987 i jak ciąża jest traktowana w Norwegii, to my chyba nie powinnyśmy narzekać.
Za czyje wizyty, badania i kontrole trzymać kciuki w tym tygodniu?🤗
Uważasz ze w kraju w którym kobieta może umrzeć bo jest prawo antyaborcyjne jest krajem z otwarta opieką ginekologiczną?
Z usług NFZ nie korzystałam od porodu, który był 8 lat temu. Takiej się traumy nabawiłam w trakcie pobytu szpitalu ze przepracowanie tego zajęło mi wieeeele czasu. Teksty typu „taka wysoka a rodzic
Nie umie” , „zabijesz dziecko jak zaraz nie urodzisz” etc.
Odniosę się do opieki w ramach NFZ jak przejdę ta ciąże. Zobaczymy co się zmieniło
W kwestii usług prywatnych to oczywiście- od wyboru do koloru. Płacisz i masz,albo płacisz i wymagasz
Angie,dasz znać jak wyglada ten test?? Wiem ze jest jakiś szereg pytań.
Mvada lubi tę wiadomość
-
Pewnie, ze dam znać
Sama jestem ciekawa bo nigdy ich nie miałam
Jeśli chodzi o nasz kraj to również uważam, ze Polska służba zdrowia to jedna wielka tragedia. I w dodoatku sama jestem jej częścią…niestety.
💙Synek 💙
-
NataliaK wrote:O Chryste 😵💫 to chyba żyjemy w innym kraju,chociaż żyje w stolicy Polski😵💫
Nie chce wywoływać burzy ale żyjemy w cofniętym
Średniowieczu pod rządami takimi,a nie innymi,chorego człowieka. Miejmy nadzieje ze już niedługo.
Ale to moja ocena oczywiście 😁
Czy któraś z Was jest już po pappa i powie jakie pytania są w kwestionariuszu?
Najwyraźniej
Nie pisałam o polityce, a o tym, że opieka medyczna w porównaniu do Anglii czy Norwegii ( nie znam innych przypadków) jest na bardzo wysokim poziomie.
Każdy praktycznie pracodawca za koło 100 zł miesięcznie udostępnia pełną diagnostykę medyczną. Podam przykład. Wszystkie badania, które robiłam jakiś 2 tygodnie temu kosztowały około 500 zł. Zapłaciłam 149 zł.
Jestem zdania, że w Polsce da się bdb zarabiać tylko trzeba chcieć i być zaradnym.
Po prostu nie spodobało mi się Twoje zdanie „każdy narzeka na Polskę” jakieś statystki w tym temacie ?
Dodam, że nie należy zapominać o wojnie, która zabrała nam bliski 5 mln ludzi i dobra. Polska musiała długo do siebie dochodzić.
Najlepiej napisać jak to źle jest w Polsce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2022, 16:33
mkwia -
nick nieaktualnyIka83 wrote:Najwyraźniej
Nie pisałam o polityce, a o tym, że opieka medyczna w porównaniu do Anglii czy Norwegii ( nie znam innych przypadków) jest na bardzo wysokim poziomie.
Każdy praktycznie pracodawca za koło 100 zł miesięcznie udostępnia pełną diagnostykę medyczną. Podam przykład. Wszystkie badania, które robiłam jakiś 2 tygodnie temu kosztowały około 500 zł. Zapłaciłam 149 zł.
Jestem zdania, że w Polsce da się bdb zarabiać tylko trzeba chcieć i być zaradnym.
Po prostu nie spodobało mi się Twoje zdanie „każdy narzeka na Polskę” jakieś statystki w tym temacie ?
Dodam, że nie należy zapominać o wojnie, która zabrała nam bliski 5 mln ludzi i dobra. Polska musiała długo do siebie dochodzić.
Najlepiej napisać jak to źle jest w Polsce.
Nie wiem kto napisał słowa które tak bardzo ci się NIE SPODOBAŁY ale to nie byłam ja;) wiec znajdź winowajczynię tych słów i to ją umoralniaj jaka Polska jest cudowna,ale nie mnie bo ja sie nie wypowiadałam na temat narzekania
Skoro dobrze zarabiasz to i bardzo dobrze w dużej kwocie comiesięcznie odprowadzasz składki zdrowotne oraz składkę chorobową i Państwo ma Ciebie oraz mnie w głębokim poważaniu jeśli chodzi o służbę zdrowia bo musisz zapłacić m.in jak to napisałaś 100 zł za prywatna opiekę lekarska bo w ramach NFZ możesz sobie ewentualnie urodzić o czasie bo nie powiedzą ze maja wolny termin za 2 lata albo możesz iść na usg na NFZ na sprzęcie który ma sto lat,wiec taki to cudowny kraj. Oczywiście,nie wszędzie jest przestarzały sprzęt ale w szpitalach z niską referencyjnością-w większości.
To oczywiście moje zdanie najlepiej napisać jak to w Polsce jest cudownie i nie widzieć tego co widzieć sie powinno. Pozdrowienia dla Ciebie